Author |
Topic |
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 26/01/2014 : 20:17:28
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by IGMAN2
E sad, kad su krenule mange, naravno probao sam i njih. I Akiru i Oštricu i Star Craft i druge...
StarCraft nije manga.
Pa, u svakom slučaju si daleko stručniji po tom ocjenjivanju što je ili nije manga od mene, ali pogledah te stripove i... Osim što je izdana u ediciji Algoritam manga, u uvodniku piše- 'This manga is work of fiction... a na kraju, urednik P. Morrissey piše da je ovo' prva Star Craft manga ikad izdana'.
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12922 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/01/2014 : 20:24:48
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
E sad, kad su krenule mange, naravno probao sam i njih. I Akiru i Oštricu i Star Craft i druge...
StarCraft nije manga.
Pa, u svakom slučaju si daleko stručniji po tom ocjenjivanju što je ili nije manga od mene, ali pogledah te stripove i... Osim što je izdana u ediciji Algoritam manga, u uvodniku piše- 'This manga is work of fiction... a na kraju, urednik P. Morrissey piše da je ovo' prva Star Craft manga ikad izdana'.
StarCraft je ono što se obično naziva OEL manga (original English-language manga). Riječ je o stripovima na engleskom jeziku, uglavnom američkim, koji su crtani stilovima donekle inspiriranim japanskim stripovima, te izdavani u formatu koji je sličan japanskim tankōbon izdanjima. Dakle, to nije manga u pravom smislu riječi, jer su i autori i izdavači Amerikanci. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/01/2014 : 20:28:18
|
gore od mange je samo američka manga!
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 26/01/2014 20:29:08 |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12922 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/01/2014 : 20:46:09
|
quote: Originally posted by teller
gore od mange je samo američka manga!
telleru, ima mangi koje bi se sigurno i tebi svidjele. Recimo, ima jedan western po imenu Emerald.
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Posted - 26/01/2014 : 21:03:09
|
hvala Bushido ali ostajem na Texu...iako iskreno...za mangu nije ni tako loše.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 26/01/2014 21:03:54 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 26/01/2014 : 22:03:27
|
Kit Teller izdanja koja su izlazila u LMS periodu 500-650 ili tako nešto mahom su ok epizode i ja bi to sigurno kupio u Ludens izdanju s guštom. Ovako, od prvog broja, to je samo nostalgija... |
|
|
danielp
Senior Member
Serbia
1366 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 26/01/2014 : 22:33:00
|
Ako Ludens krene sa IF Edizione, mislim da nece Lazarusa... Izaslo je 6 komada (cetvorobroji i trobroji) i od 2010 nista.
Mozda Mister No/a da krenu (dvobroji) stigli su do 80 broja (regularnih 180 epizoda) |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 27/01/2014 : 14:08:49
|
quote: Originally posted by velka031
Kit Teller izdanja koja su izlazila u LMS periodu 500-650 ili tako nešto mahom su ok epizode i ja bi to sigurno kupio u Ludens izdanju s guštom. Ovako, od prvog broja, to je samo nostalgija...
Doci ce i to pa ces kupit |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5415 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 27/01/2014 : 16:33:35
|
quote: Originally posted by velka031
Kit Teller izdanja koja su izlazila u LMS periodu 500-650 ili tako nešto mahom su ok epizode i ja bi to sigurno kupio u Ludens izdanju s guštom. Ovako, od prvog broja, to je samo nostalgija...
Apsolutno se slazem sa tobom...to bi bio pravi pogodak,mozda jos bolji nesto kao odabrane price od Cetvrtka.Uglavnom,meni su te epizode drage iz nostalgije,secaju me na detinjstvo... ne verujem da bi mi sada bile interesantne za citanje,ali bi mi bas znacile da ih jednog dana, kad stasaju, ponudim malim naslednicima |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 27/01/2014 : 16:38:02
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis Apsolutno se slazem sa tobom...to bi bio pravi pogodak,mozda jos bolji nesto kao odabrane price od Cetvrtka.Uglavnom,meni su te epizode drage iz nostalgije,secaju me na detinjstvo... ne verujem da bi mi sada bile interesantne za citanje,ali bi mi bas znacile da ih jednog dana, kad stasaju, ponudim malim naslednicima
mda, valjda ce Bernard da stampa specijalce i tako obezbedi neke pristojnije epizode od prvih 120... kad to vec Van Gog nije hteo da radi... |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5415 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 27/01/2014 : 19:55:37
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Dr. Zistis Apsolutno se slazem sa tobom...to bi bio pravi pogodak,mozda jos bolji nesto kao odabrane price od Cetvrtka.Uglavnom,meni su te epizode drage iz nostalgije,secaju me na detinjstvo... ne verujem da bi mi sada bile interesantne za citanje,ali bi mi bas znacile da ih jednog dana, kad stasaju, ponudim malim naslednicima
mda, valjda ce Bernard da stampa specijalce i tako obezbedi neke pristojnije epizode od prvih 120... kad to vec Van Gog nije hteo da radi...
To bi jedino imalo smisla...ko ce inace docekati,kao ono :zapoceo skupljati deda a docekace pra pra unuci |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Posted - 28/01/2014 : 11:20:20
|
Jel dojahao kit teller na crnoj munji na kioske u lijepu nasu? |
|
|
|
night
Senior Member
Serbia
1608 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 28/01/2014 : 13:40:25
|
Nemam pojma da li da ovo uzimam ili ne - cena je malo veća, a I te episode sa početka su ... takve kakve jesu. Ja se sećam onih brojeva sa dinosaurusima (LMS 614 čini mi se), bili su, tada, odlični. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Posted - 28/01/2014 : 15:08:22
|
quote: Originally posted by night
Nemam pojma da li da ovo uzimam ili ne - cena je malo veća, a I te episode sa početka su ... takve kakve jesu. Ja se sećam onih brojeva sa dinosaurusima (LMS 614 čini mi se), bili su, tada, odlični.
uzmi,uzmi....pocetak je malo naivan ali za jednu lijepu kolekciju trebas i prve brojeve...uzmi zbog mene...tellera |
|
Edited by - teller on 28/01/2014 15:14:02 |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Posted - 28/01/2014 : 15:43:12
|
Nemam pojma da li da ovo uzimam ili ne - cena je malo veća, a I te episode sa početka su ... takve kakve jesu. Ja se sećam onih brojeva sa dinosaurusima (LMS 614 čini mi se), bili su, tada, odlični.
Cijena?Prava sitnica!Cijena je takva kakva jest,da je malo niza ne bi bilo lose,ali dobro je to sve.Dva stripa od 128 str. i dodatkic,nije ni pretjerano.Uzmi,pogotovo,ako nemas Van Gogh izdanje.Skoro svaki takav serijal ima uspona i padova,samo sto ima razlike kad i u kojem periodu.Sa koje god strane pogledas,svaka prava kolekcija pocinje od broja 1. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Posted - 28/01/2014 : 15:44:51
|
uzmi,uzmi....pocetak je malo naivan ali za jednu lijepu kolekciju trebas i prve brojeve...uzmi zbog mene...tellera
Teller,ja i jos par tisuca kao mi i nema zime za Malog Rendzera! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Posted - 28/01/2014 : 17:24:51
|
quote: Originally posted by roby05
uzmi,uzmi....pocetak je malo naivan ali za jednu lijepu kolekciju trebas i prve brojeve...uzmi zbog mene...tellera
Teller,ja i jos par tisuca kao mi i nema zime za Malog Rendzera!
|
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 28/01/2014 : 18:13:49
|
Jel dojahao kit teller na crnoj munji na kioske u lijepu nasu?
Da, je li vec prihajal i dojahal?! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1608 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 28/01/2014 : 18:39:03
|
quote: Originally posted by teller uzmi,uzmi....pocetak je malo naivan ali za jednu lijepu kolekciju trebas i prve brojeve...uzmi zbog mene...tellera
Izgleda da ste me ubedili, imam 10-ak VG, dobiće ih deca u komšiluku, sve su prilike. Ako ih budu htela... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/01/2014 : 18:48:13
|
dragi prijatelji, juće sam kidao snjeg (30 cm) i bio umoran ko konj..onda sam još pročitao da se neki zgražavaju na kiosk izdanjima pa izhitreno reagirao i najavio rastanak od foruma... da ne kenjam dalje....ostajem sa veseljem sa vama i prihvaćam i kritiku pomenutih kiosk izdanja...ipak imajte u vidu kako bi kiosci izgledali bez Ludensa...prije nego opalimo po njima drvljem i kamenjem jer ne izdaju Nathana;MN,MM ili Saguara... a da su zajeb...ana vremena za experimentiranje...tu se valjda slažemo?....
Nadam se da te ja nisam isprovocirao (između ostalima)... Ja se samo nerviram što nema na kioscima ono što bih ja kupovao (kako je meni što nemam MM; MN ili NN na kioscima, a?). Ovo su reprinti reprinata koje svi imamo. A i tek sad sam primijetio da ti je nick teller. Mislim, to odmah sve govori. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 28/01/2014 18:53:16 |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Posted - 28/01/2014 : 19:07:01
|
quote: Originally posted by DeeCay
dragi prijatelji, juće sam kidao snjeg (30 cm) i bio umoran ko konj..onda sam još pročitao da se neki zgražavaju na kiosk izdanjima pa izhitreno reagirao i najavio rastanak od foruma... da ne kenjam dalje....ostajem sa veseljem sa vama i prihvaćam i kritiku pomenutih kiosk izdanja...ipak imajte u vidu kako bi kiosci izgledali bez Ludensa...prije nego opalimo po njima drvljem i kamenjem jer ne izdaju Nathana;MN,MM ili Saguara... a da su zajeb...ana vremena za experimentiranje...tu se valjda slažemo?....
Nadam se da te ja nisam isprovocirao (između ostalima)... Ja se samo nerviram što nema na kioscima ono što bih ja kupovao (kako je meni što nemam MM; MN ili NN na kioscima, a?). Ovo su reprinti reprinata koje svi imamo. A i tek sad sam primijetio da ti je nick teller. Mislim, to odmah sve govori.
Da je njemu pomogla Ani Cetiri Pistolja kidati snijeg,ne bi se on nervirao. |
|
|
zarko
Starting Member
Serbia
34 Posts
Member since 16/09/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Posted - 28/01/2014 : 20:14:58
|
quote: Originally posted by zarko
Auu, kako sam se obradovao kad sam ovo procitao!!!
bravo zarko....to bi morala bit reakcija i svakog pravog stripoljubca.... Taj kit teller je prava prilika da se prebrojimo...i vidimo koliko je u basti prekrasnih crvenih ruza a koliko kopriva koje zamisljaju da su ruze.... |
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Posted - 28/01/2014 : 20:19:45
|
quote: Originally posted by teller uzmi,uzmi....pocetak je malo naivan ali za jednu lijepu kolekciju trebas i prve brojeve...uzmi zbog mene...tellera
Izgleda da ste me ubedili, imam 10-ak VG, dobiće ih deca u komšiluku, sve su prilike. Ako ih budu htela...
tako se govori....tako govori pravi rendzer... |
|
|
|
Topic |
|