forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 260

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 05/02/2014 : 21:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sinister

quote:
Originally posted by mr murdoc
Trenutno sam gotovo opijen sa True Detective ..i tesko mi je gledati i pratiti nesto drugo, ali naravno to cinim.

Navukao se i ja, žešče. Popizdio sam kad sam vidio da nije izašla 4. epizoda.

Napravili pauzu jebem li ih :D Epizoda ide 9tog.
I meni je odlicna, pored Banshee jedna od boljih sto se prikazuje.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 08/02/2014 : 15:12:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Banshee

Ja ne znam, ta serija jednostavno rastura nenormalno.
Epizoda potpuno suprotna svemu viđenome u toj seriji dosad.
Mirna, tiha, mistično sanjiva, a opet fenomenalna.
Gluma, kamera, scenografija, ono šuljanje u polju i još par scena kojih bi se vrhunski oscarovski filmovi posramili.
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1215 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 08/02/2014 : 21:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sretan

Pa i film je bio trash (filmska vrsta), mora onda i serija biti takva. Jel netko pogledao možda nastavke, drugi i treči?

Joj, gledao sam to davno, još kao klinac, znam da mi dvojka bila bezveze a trojka je bila donekle gledljiva. Sad baš vidim da u dvojci glumi Robert Patrick pa ću je pogledat još jednom, tek da se prisjetim, normalno, ako je negdje iskopam.
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 09/02/2014 : 08:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007

quote:

Pa i film je bio trash (filmska vrsta), mora onda i serija biti takva. Jel netko pogledao možda nastavke, drugi i treči?

Joj, gledao sam to davno, još kao klinac, znam da mi dvojka bila bezveze a trojka je bila donekle gledljiva. Sad baš vidim da u dvojci glumi Robert Patrick pa ću je pogledat još jednom, tek da se prisjetim, normalno, ako je negdje iskopam.

Imaš ih prodaji, ali ovisi gdje misliš "kopati" Ima ih sigurno i na netu za pogledati ili skinuti. Fora je u tome što oni nisu trash a baš su loši filmovi. Pokušavaju biti neke akcijske drame ali im ne polazi za ruku. Naveo sam ih ovdje kao dobar primjer koliko trash može biti kvalitetan, a koliko mogu biti smeća (trash) filmovi koji nisu trash (kad se trude biti neka druga filmska vrsta).
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/02/2014 : 10:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

misliš filmove? 2. i 3. dio? ja jesan. ok su mi. iako je prvi najbolji

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 09/02/2014 : 10:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
Da, "Texas Blood Money" i "The Hangman's Daughter".
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 09/02/2014 : 11:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
Kad smo već kod filmova iz serijala "Od Sumraka do Zore" da Vam skrenem pozornost i na ovaj doks o produkciji prvog dijela.

Edited by - sretan on 09/02/2014 11:07:21
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 10/02/2014 : 14:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
pogledao sam pilot SF/thriller serije THE AFTER, najnoviji uradak legandarnog Chrisa Cartera (tvorca X-Files).
nema se tu puno što za reći o premijernoj epizodi i o zapletu koji je tajanstven i fino doziran, ali da je gledljiv i da mi je sjeo bolje od večine pilota novih serija, to fakat moram napomenuti...

http://www.imdb.com/title/tt3145422/
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 10/02/2014 : 18:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
It's back!

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 10/02/2014 : 19:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

pogledao sam pilot SF/thriller serije THE AFTER, najnoviji uradak legandarnog Chrisa Cartera (tvorca X-Files).
nema se tu puno što za reći o premijernoj epizodi i o zapletu koji je tajanstven i fino doziran, ali da je gledljiv i da mi je sjeo bolje od večine pilota novih serija, to fakat moram napomenuti...

http://www.imdb.com/title/tt3145422/

Jel znas kad krecu ostale epizode, deluje zanimljivo?

igrale su sene.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 10/02/2014 : 20:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
znam samo da je pilot pušten u optjecaj preko Amazona (???) i da se sada fanovi moraju tamo logirati i glasati u što većem broju kako bismo dobili nastavke. :) premda čitam da su dojmovi o seriji itekako pozitivni tako da nećemo dugo čekati nove epizode...
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 11/02/2014 : 11:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Cetvrta epizoda True Detectivea

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 11/02/2014 : 12:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Gledam treću sezonu Ashes to ashes, nakon što mi je dopizdilo čekati hrt da ju prikaže. Jako dobra serija, i sad se konačno počinje raspletati što se glavnim likovima zbilja dogodilo. Strahovito mi je to zanimljivo i ne mogu dočekati da vidim kraj, ali znam da će mi biti žao kad završi. Pogotovo su mi dobre rečenice koje s vremenskim odmakom postaju duhovite, poput one kad Hunt kaže 1983. da je Nelson Mandela terorist. :-)

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 11/02/2014 : 12:04:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Slažem se apsolutno. Iz epizode u epizodu sve bolje.
Zadnjih 10-tak minuta

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/02/2014 : 23:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Izvrsna trodjelna njemačka serija Naše majke, naši očevi (Unsere Mütter, unsere Väter) iz 2013. godine.
Skupina prijatelja i prijateljica u Berlinu tijekom ljeta 1941. proslavlja odlazak nekih od njih na ruski front, vjerujući da će rat završiti za nekoliko mjeseci i da će svi zajedno dočekati Božić.
U središtu zbivanja su braća Wilhelm i Friedhelm Winter, od kojih je Wilhelm čvrst i ozbiljan zapovjednik, pravi nacist, a Friedhelm je obični vojnik, umjetnička duša koja voli poeziju i nasilje mu je odbojno.
Kad se zajedno nađu na bojištu i kad oko njih počnu ginuti njihovi suborci, Wilhalm će dodatno očvrsnuti pa i početi svojeručno ubijati ruske zarobljenike, dok će Friedhelm pokušati i zaštititi djecu ukrajinskih Židova.
U međuvremenu, njihova prijateljica, darovita pjevačica Greta koja u Berlinu hoda sa zajedničkim prijateljem, Židovom Viktorom Goldsteinom, istodobno započinje vezu iz interesa s hladnim i okrutnim nacističkim časnikom, vjerujući da će tako moći pomoći drugima i zaštititi Viktora.
A dvije nešto mlađe cure iz njihova društva počinju raditi kao medicinske sestre u vojnoj bolnici gdje se neočekivano susreću s raskomadanim i umirućim vojnicima.
Raskošno producirano, sjajno režirano, potresno i sugestivno, s jakim dojmom autentičnosti i s konstantnim Wilhelmovim glasom u offu koji komentira događaje i svoja stanja.
Ne najtoplija nego vrela preporuka!

Edit: druga epizoda ne trodjelne nego šestodjelne serije još je bolja od prve.
Sjajno, izuzetno autentično, konstantno pesimistično i mučno i mizantropski do nepodnošljivosti, taman kakva i treba biti realistična ratna priča.
Tijekom jeseni i početkom zime 1941. ekipa prijatelja na različitim stranama ubrzano sazrijeva, i sad već svi znaju da će sve potrajati puno duže, da se neće svi pred Božić sastati u Berlinu, slute da bi mogli izgubiti rat jer Rusima i svima drugima donose neizmjerno zlo, i da će rat u njima probuditi ono najgore.
Istodono su svi samo ljudi, i gledatelj razumije i prihvaća njihove postupke, i kad zarobljene Ruse šalju kao prethodnicu kroz minsko polje, i kad izdaju kolegicu liječnicu Židovku, i kad s mukom ali stoički pristaju na prostituiranje s nacistima zbog lažnih doikumenata.
Jednostavno, svi su oni dobri Nijemci i poslušni vojnici koji ni uz najbolju volju neće uspjeti sačuvati ljudskost u onoj mjeri u kojoj su je imali prije rata.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 20/02/2014 23:07:16
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 13/02/2014 : 23:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Sherlock 3 sezona - 2 vrlo loše i dosadne epizode i 1 očajna ( epizoda br 2 )

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 13/02/2014 : 23:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Meni je teško bilo odlučiti koja je bolja. I na kraju je to ispala druga.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 14/02/2014 : 15:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
dobar je true detective. izvrsni dijalozi. pogledao sam prve 4 epizode u komadu pa je ispalo kao film baš po mom ukusu. jako dobar scenarij.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/02/2014 : 23:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiva galerija crno-bijelih fotki sa snimanja Twin Peaksa:

http://www.e-novine.com/fotogalerija/fotogalerija-entertainment/99007-Raanje-Twin-Peaksa.html

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 16/02/2014 : 16:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
http://www.imdb.com/title/tt3337194/

Dakle, u ožujku kreće nova serija prema izrazito podcijenjenom i meni najdražem Tarantinovom filmu (ako se uopće može nazvati njegovim, jer nije režirao, nego napisao i glumio), From Dusk Till Dawn (Od sumraka do zore), a serija je maštovito nazvana From Dusk Till Dawn - The Series.

Uloge su naravno u drugoj sferi od onih filmskih. Likovi su svi isti (uključujući rendžera i butigaša s početka), ali glumci su manje poznatiji, ako uopće. Režira Rodriguez. Za one kojima se ovo pitanje vrzma po umu - da, Santanico Pandemonium se pojavljuje (mada ju ne igra Hayek).

Mišljenja?

EDIT: Ništa, tek sad vidim da je već spomenuto. Ništa, onda zanemarite ovo.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!

Edited by - Opti on 16/02/2014 16:18:52
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 16/02/2014 : 18:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Zanimljiva galerija crno-bijelih fotki sa snimanja Twin Peaksa:

http://www.e-novine.com/fotogalerija/fotogalerija-entertainment/99007-Raanje-Twin-Peaksa.html

Kad smo već kod TP-a da ubacimo i ove fotografije.
http://www.fak.hr/specijal/kutije-s-tavana/kratka-setnja-do-twin-peaksa/
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 16/02/2014 : 21:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

http://www.imdb.com/title/tt3337194/

Dakle, u ožujku kreće nova serija prema izrazito podcijenjenom i meni najdražem Tarantinovom filmu (ako se uopće može nazvati njegovim, jer nije režirao, nego napisao i glumio), From Dusk Till Dawn (Od sumraka do zore), a serija je maštovito nazvana From Dusk Till Dawn - The Series.

Uloge su naravno u drugoj sferi od onih filmskih. Likovi su svi isti (uključujući rendžera i butigaša s početka), ali glumci su manje poznatiji, ako uopće. Režira Rodriguez. Za one kojima se ovo pitanje vrzma po umu - da, Santanico Pandemonium se pojavljuje (mada ju ne igra Hayek).

Mišljenja?

EDIT: Ništa, tek sad vidim da je već spomenuto. Ništa, onda zanemarite ovo.

Cekamo da krene pa da vidimo, moze biti ludo i krvavo kao prvih par sezona True blood, a mozda ispadne i obicno smece. Uglavnom videcemo uskoro

igrale su sene.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 17/02/2014 : 18:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

A tek peta

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 18/02/2014 : 15:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Istina, svaka sljedeca epizoda je bolja od prethodne.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7349 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 19/02/2014 : 16:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
True Detective me potpuno obuzela. Posebno me oduševljava stalna aluzija na weird fiction, Ligottija i Lovecrafta. Carcosa, Yellow King, Black Stars - ekstaza! Nic Pizzolatto i Cary Fukunaga - momci, svaka vam čast! A tek Matthew (Frailty i A Time to Kill su rano otkrivali njegov pravi potencijal kojeg konačno pokazuje u novijim naslovima poput Mud, Killer Joe i DBC), i Woody koji je i doša po preporuci Matthewa.

S druge strane tu je i Banshee, apsolutna rasturačina od serije i arhetip guilty pleasurea. Dok je True Detective primjer serije koja svojom kvalitetom i načinom rada podiže razinu tv produkcije na novu razinu, Banshee pametno koristi sve prihvatljive stereotipe i garantira adrenalinsku zabavu ispunjenu "Fuck Yeah" momentima.

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 19/02/2014 16:17:28
Go to Top of Page
Page: of 260 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.77 seconds. Snitz Forums 2000