Author |
Topic |
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 06/01/2014 : 14:49:00
|
@Leonid dobra analiza kad se tome doda da su centarski materijal većinom ipak dečki koji naglo izrastu po 20-30 cm, pa ih tek onda netko dovede u dvoranu, a prije ih košarka nije zanimala i vjerojatno manja volja za radom i učenjem, što je opća pošast današnje omladine kojoj je sve servirano i eto slike današnjeg prosječnog centra |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 06/01/2014 : 17:27:36
|
Hornacek je ove sezone, da se ja pitam, trener godine jer je od onakvog Phoenixa napravio verovatno playoff ekipu.
A da se ukljucim za kratko u pricu o centrima... Moguce da ima malo i do prilagodbe pravila. Sad je lakse plejevima da se probijaju kroz reket i salju povratne pasove jer je zabranjen hand-checking, a onda i ukljucivanjem napredne statistike neke pozicije na terenu su pocele da se vise cene (recimo, trica iz coska). Generalno se sad moze ocekivati da iz sezone u sezonu rekord po broju trica bude obaran iznova i iznova. E, sad dokle ce to tako ici, ne znam, ali verujem da malo ima i u tome. Imam utisak da se od danasnjih centara najpre trazi da budu rim protectori pa tek onda scoreri. Evo recimo, Hibbert koji je mozda trenutno i najbolji defanzivac u ligi, a koji je tek prethodne 2 sezone poceo da unapredjuje svoju igru u napadu. Videcemo sta ce biti s ovim Embiidom kog je Leonid spomenuo. Ja sam ga gledao dvaput i (onako starinski) se zaista nadam da ce ostati na Kanzasu bar jos godinu dana jer ima predispozicije da postane vrhunski centar. A i ove godine je draft klasa dosta jaka, pa nije 100% sigurno da ce biti cak ni top 5 pick (top 10 ipak sigurno). Ali mislim da bi u narednoj klasi bio van svake sumnje prvi pick.
Inace, svaka cast, ken, na ovom topicu. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
Edited by - johnhartson on 06/01/2014 17:28:23 |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 06/01/2014 : 22:59:06
|
quote: Originally posted by johnhartson
Hornacek je ove sezone, da se ja pitam, trener godine jer je od onakvog Phoenixa napravio verovatno playoff ekipu.
A da se ukljucim za kratko u pricu o centrima... Moguce da ima malo i do prilagodbe pravila. Sad je lakse plejevima da se probijaju kroz reket i salju povratne pasove jer je zabranjen hand-checking, a onda i ukljucivanjem napredne statistike neke pozicije na terenu su pocele da se vise cene (recimo, trica iz coska). Generalno se sad moze ocekivati da iz sezone u sezonu rekord po broju trica bude obaran iznova i iznova. E, sad dokle ce to tako ici, ne znam, ali verujem da malo ima i u tome. Imam utisak da se od danasnjih centara najpre trazi da budu rim protector pa tek onda scoreri. Evo recimo, Hibbert koji je mozda trenutno i najbolji defanzivac u ligi, a koji je tek prethodne 2 sezone poceo da unapredjuje svoju igru u napadu. Videcemo sta ce biti s ovim Embiidom kog je Leonid spomenuo. Ja sam ga gledao dvaput i (onako starinski) se zaista nadam da ce ostati na Kanzasu bar jos godinu dana jer ima predispozicije da postane vrhunski centar. A i ove godine je draft klasa dosta jaka, pa nije 100% sigurno da ce biti cak ni top 5 pick (top 10 ipak sigurno). Ali mislim da bi u narednoj klasi bio van svake sumnje prvi pick.
Inace, svaka cast, ken, na ovom topicu.
Kad se prati promjena pravila u NBA tijekom desetljeća, vidi se da se oduvjek pokušavalo smanjiti dominaciju centara.
|
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Posted - 06/01/2014 : 23:08:50
|
Uz sve prethodno navedene uzroke lošije kvalitete centara u NBA (prerani prelazak u NBA mi se čini najvažniji) treba dodati i fascinaciju medija i gledatelja spektakularnim zakucavanjima i atrakcijom, pa klinci/profići umjesto centarskih pokreta vježbaju zakucavanja. Od novijih centara, dobar mi je Noah iz Bullsa. Bynum, o kojem se trenutno puno priča, je prije ozljede također bio veliki potencijal.
|
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 07/01/2014 : 00:16:44
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
quote: Originally posted by johnhartson
A da se ukljucim za kratko u pricu o centrima... Moguce da ima malo i do prilagodbe pravila. Sad je lakse plejevima da se probijaju kroz reket i salju povratne pasove jer je zabranjen hand-checking, a onda i ukljucivanjem napredne statistike neke pozicije na terenu su pocele da se vise cene (recimo, trica iz coska). Generalno se sad moze ocekivati da iz sezone u sezonu rekord po broju trica bude obaran iznova i iznova. E, sad dokle ce to tako ici, ne znam, ali verujem da malo ima i u tome. Imam utisak da se od danasnjih centara najpre trazi da budu rim protector pa tek onda scoreri. Evo recimo, Hibbert koji je mozda trenutno i najbolji defanzivac u ligi, a koji je tek prethodne 2 sezone poceo da unapredjuje svoju igru u napadu. Videcemo sta ce biti s ovim Embiidom kog je Leonid spomenuo. Ja sam ga gledao dvaput i (onako starinski) se zaista nadam da ce ostati na Kanzasu bar jos godinu dana jer ima predispozicije da postane vrhunski centar. A i ove godine je draft klasa dosta jaka, pa nije 100% sigurno da ce biti cak ni top 5 pick (top 10 ipak sigurno). Ali mislim da bi u narednoj klasi bio van svake sumnje prvi pick.
Inace, svaka cast, ken, na ovom topicu.
Kad se prati promjena pravila u NBA tijekom desetljeća, vidi se da se oduvjek pokušavalo smanjiti dominaciju centara.
Da, apsolutno tacno. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 07/01/2014 : 13:01:24
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Uz sve prethodno navedene uzroke lošije kvalitete centara u NBA (prerani prelazak u NBA mi se čini najvažniji) treba dodati i fascinaciju medija i gledatelja spektakularnim zakucavanjima i atrakcijom, pa klinci/profići umjesto centarskih pokreta vježbaju zakucavanja. Od novijih centara, dobar mi je Noah iz Bullsa. Bynum, o kojem se trenutno puno priča, je prije ozljede također bio veliki potencijal.
Bynum je bio veliki talent ali osobnost mu je totalno promašena. To je lik koji je mogao ostvarivati 23 poena i 12 skokova u prosjeku bez problema....no što njegova neozbiljnost a što ozljede,dokrajčile su potencijalno hall of fame karijeru. Imao je tako mekanu ruku,hrpu poteza a slobodna bacanja gađao je u finim postocima.
Evo jedno moje pitanje. Kidd ili Nash? Koga smatrate boljim?
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Posted - 07/01/2014 : 16:23:41
|
kidd ili nash? ha, jedno od onih pitanja na koje nemaš pojma što odgovoriti oboje su genijalci, slični igrači i teško je naći neki drugi par igrača za koje bi se bilo teže odlučiti za jednog od njih možda mi je ipak kidd draži, jer sam volio one njegove netse koji su dvije godine zaredom ušli u veliko finale drago mi je i da ipak nije završio karijeru bez prstena što će se, izgleda, nashu dogoditi |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7269 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 07/01/2014 : 16:59:14
|
Kidd naravno, ono što je on s Netsima uradio je bilo vanserijski. Onako prosječnu ekipu dovesti do finala je baš bilo ostvarenje. Od tada sam i zavolio Netse. |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 08/01/2014 : 10:02:06
|
quote: Originally posted by trolodtroje
Finale Pistons:Lakers 1988, Thomas u 3/4 ubacuje 25 sa uganutim gležnjem (malko me jebe srb/hrv) a u utakmici ubacio 43 (+ 8 ass) Lakersima (Worthy, Johnson, Jabbar)
Uspomene na dane kad sam ostajao budan noćima gledajući tekme NBA-a. Igrom slučaja i ovu sam tekmu pogledao u prijenosu uživo i vjerojatno mi nikad neće past u zaborav. Kao ni sedma, u kojoj imamo nevjerojatnu posljednju četvrtinu: |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Posted - 08/01/2014 : 10:40:18
|
da, to finale je nezaboravno a bilo je prvo koje se prenosilo uživo na području bivše nam domovine navijao sam tada za pistonse ali ta ekipa lakersa to je ekipa snova magic, jabbar, james worthy, byron scott a kako je tek worthy igrao |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Posted - 08/01/2014 : 22:42:31
|
Nash je bio dva puta MVP, izvrstan strjelac, odličan u asistencijama, ali Kidd mi je jednostavno draži. Po meni je on najbolji play u zadnjih 20 godina, a živimo u eri izvrsnih playova.
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/01/2014 : 21:38:00
|
Olajuwon i u 50.oj ima tako mekane, mackaste poteze. Izgleda tako prirodno i dobije se osjecaj da kad bi i danas usao u igru, mladi centri bi samo zujali! Howard je jos krut. Treba satima, danima, mjesecima vjezbati te poteze jer mu to ne lezi prirodno kao Hakeemu. |
www.epicentercomics.com |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16400 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 02/02/2014 : 00:54:09
|
quote: Originally posted by ken2
topik za sve zaljubljenike u najljepši momčadski sport na svijetu sjećanja, teorije, omiljeni potezi, poznati i zaboravljeni igrači, yu liga nostalgična, domaće lige, nba... ali ništa aktualno za to postoje druga mjesta ovo je pogled unatrag i teoretiziranje o budućnosti
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 07/02/2014 : 00:33:45
|
inače ken2, postavio sam ti pitanje u jednom topicu ( doduše moderator me izbacio ali sam ti postavio pitanje, iako ovo moje pitanje koje sam postavio tebi nije imalo nikakve veze sa izbacivanjem u tom tpoicu i kako možda ja bla, bla bla ) no ponovit ću pitanje. u sportskom tjedniku max prije nekoliko godina vezano uz košarku stavili su naslov kako 60 posto igrača iz NBL propadne, pa kako to?i imamo primjer cibone koja je otjerala neke stranace i počela dobro igrati |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Posted - 07/02/2014 : 08:31:27
|
quote: Originally posted by Kruger
inače ken2, postavio sam ti pitanje u jednom topicu ( doduše moderator me izbacio ali sam ti postavio pitanje, iako ovo moje pitanje koje sam postavio tebi nije imalo nikakve veze sa izbacivanjem u tom tpoicu i kako možda ja bla, bla bla ) no ponovit ću pitanje. u sportskom tjedniku max prije nekoliko godina vezano uz košarku stavili su naslov kako 60 posto igrača iz NBL propadne, pa kako to?i imamo primjer cibone koja je otjerala neke stranace i počela dobro igrati
prcaš ti mene opet vidio sam ja to pitanje evo da ga kopiram: ---------------------- pa eto napisat ću ti u jednom tjedniku koji se u svojim pisanjima bavi o sportu pročitah kako 60 posto košarkaša u NB ligi su ustvari osobe koje su pronašli na ulici i na pločniku i kako oni uglavnom u svojoj prosječnosti završe u bankrotu i opet na ulici da li to znači kad bi svoju mašineriju enbiaj liga dovela u moldavija to bi značilo kako bi moldavija za par godina postala velesila u košarci ili ne? ----------------------
i šta da ja na to odgovorim samo sam produžio dalje ućutao se, skoro ko markos
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 07/02/2014 : 10:44:04
|
quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by Kruger
inače ken2, postavio sam ti pitanje u jednom topicu ( doduše moderator me izbacio ali sam ti postavio pitanje, iako ovo moje pitanje koje sam postavio tebi nije imalo nikakve veze sa izbacivanjem u tom tpoicu i kako možda ja bla, bla bla ) no ponovit ću pitanje. u sportskom tjedniku max prije nekoliko godina vezano uz košarku stavili su naslov kako 60 posto igrača iz NBL propadne, pa kako to?i imamo primjer cibone koja je otjerala neke stranace i počela dobro igrati
prcaš ti mene opet vidio sam ja to pitanje evo da ga kopiram: ---------------------- pa eto napisat ću ti u jednom tjedniku koji se u svojim pisanjima bavi o sportu pročitah kako 60 posto košarkaša u NB ligi su ustvari osobe koje su pronašli na ulici i na pločniku i kako oni uglavnom u svojoj prosječnosti završe u bankrotu i opet na ulici da li to znači kad bi svoju mašineriju enbiaj liga dovela u moldavija to bi značilo kako bi moldavija za par godina postala velesila u košarci ili ne? ----------------------
i šta da ja na to odgovorim samo sam produžio dalje ućutao se, skoro ko markos
pa kužiš se bolje od mene u košarku, ne pcam te, a na ovu priču može se nadovezati ova situacija u ciboni, mlađi igrači igraju bolje od onih plaćenika |
|
|
natural_error
Starting Member
Croatia
92 Posts
Member since 21/02/2013 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Posted - 09/02/2014 : 13:03:25
|
pokušat ću malo usmjerit raspravu ako ide počeo bih s čovjekom za kojega ja mislim da je jedan od najboljih svih vremena čovjek za kojeg sam siguran da bi u svoje doba bio velika nba zvijezda, samo da je otišao tamo
DRAŽEN DALIPAGIĆ da se nije pojavio toni kukoč, on bi bio najbolje krilo europe, a toni ima prednost jer je svestraniji i jer je genije na kvadrat
a kakav je igrač bio praja, pa to je nevjerojatno ja sam ga gledao na zalazu karijere, pa molim one malo starije (čitaj srdjan) da daju svoje dojmove poćeo je igrat s 19 godina, što je apsolutno nevjerojatan podatak koji govori o njegovom bogomdanom talentu bio je neumoljiv strijelac, trparoš - u partizanu je za 11 godina imao prosjek od preko 33 koša - i to prije uvođenja trice, što znači da bi uz 2-3 trice unutar iste količine ubačaja imao prosjek od 35-36 koševa - nevjerojatno dobro se sjećam kad su on i mirza igrali u realu, a tada je bilo pravilo da klubovi imaju po 2 stranca - svi ostali imaju po 2 amera, a real mirzu i praju - koji zabijaju 50-70 koševa po utakmici - mislim da su tada ciboni u zagrebu zabili nešto manje od 70 proglašen je najboljim europskim košarkašem 1977, 1978 i 1980. još uvijek je sa 70 koševa rekorder talijanske lige
http://radiosarajevo.ba/novost/132965/drazen-dalipagic-70-poena-na-mecu-kuca-slavnih-i-jos-ponesto-video#
na youtubeu nema puno toga, današnji igrači imaju sreću da ih se snima iz svih mogućih kuteva, a o ovakvim legendama imamo malo toga
|
Edited by - ken2 on 09/02/2014 23:30:13 |
|
|
Topic |
|