Author |
Topic |
ŠAŠ
Average Member
636 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 08/01/2014 : 19:38:45
|
The Edukators (2004)
proslo je vec dosta vremena od kada sam ga pogledao pa umjesto krhotina sadrzaja kojeg bi napisao pejstat cu tekst sa imdba.
Berlin student Jule is hoplessly indebted due to an accident she caused, uninsuredly hitting a rich businessman's limousine. Evicted from her flat she moves in with her boyfrend Peter and soon learns that Peter and his flatmate, Jan, are breaking into luxurious mansions at night. Instead of stealing or vandalizing, though, they carefully and ornately rearrange furniture and valulables and leave obscure messages. Jule convinces Jan, who has a crush on her, to pay a visit to the villa of her creditor. |
|
|
ŠAŠ
Average Member
636 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
ŠAŠ
Average Member
636 Posts
Posted - 08/01/2014 : 19:48:56
|
da,mislim da se autorica stripa posebno žalila na to kod filma.to sto ce izac u criterionu nekako me dodatno natjeralo da ga pogledam. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38000 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 29/01/2014 : 22:21:45
|
Pogledao Le gamin au vélo (2011) odnosno The Kid with a Bike. Dvojac Dardenne.
http://www.imdb.com/title/tt1827512/
Mada se cinio teskim stivom, zavrsio je dobro, dobar kraj bi se moglo reci. Plus prikazi "sivine", da ima crnoga i u bjelom i vice versa.
Preporuke.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 29/01/2014 22:23:33 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/01/2014 : 23:59:49
|
Obično utipkam u Google "Best horror movies 2013", ili koja već godina i onda nađem kaj me zanima. Tak je i za sf i za filmove općenito. Ali tak propuštam hrpu filmova koji su odlični a da nisu na tim listama. S obzirom da sam nedavno gledao izvrsne Životi drugih i Tajna je u tvojim očima, a da upravo skidam I saw the devil htio bih vas filmske znalce pitati za par savjeta:
Može preporuka zapar dobrih azijskih horrora?
Može preporuka za par dobrih europskih krimića/akcionih?
Hala unapred |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 30/01/2014 : 00:54:25
|
Ovisno o otme što nisi gledao preporučam:
- Žeđ (Bakjwi) i Simpatija za gospođu osvetu (Chinjeolhan geumjassi) Chan-wook Parka
- tri filma Joon-ho Bonga, Sjećanja na umorstvo (Salinui chueok), Domaćin (Gweomul) i Majka (Madeo)
- Poezija (Shi) Chang-dong Leeja
- Skrivena oštrica (Kakushi ken oni no tsume) i Sumrak samuraja (Tasogare Seibei) Yojija Yamade
- Pieta, Samaritanka (Samaria) i Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće (Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom) Ki-duk Kima
- Vijesti dana (Dai si gin), Izbori (Hak se wui) i Izbori II (Hak se wui yi wo wai kwai) Johnnieja Toa;
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 30/01/2014 : 01:47:47
|
Johnny ti si car
Thnx na prijedlozima, sigurno će se tu naći izvrsnih filmova (možda i svi)
P.S. Dodji jednom na druženje u pivnicu (ak' si iz ZG, naravno) |
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 30/01/2014 : 10:03:22
|
Ima toga još o-ho-ho (ako nisi gledao sva tri nastavka Paklenih poslova, pa Dobrodošli u Dongmakgol - Welkkeom tu Dongmakgol, Okus čaja - Cha no aji, Simpatija za gospodina Osvetu i Oldboy naravno...), samo ovo je za prvu ruku i sami ziceri, barem po mom ukusu.
Ako se kad potrefi za Medvedgrad, navratim. Imam na umu...
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 30/01/2014 : 10:34:32
|
Samo opaska, s obzirom da je mladjo tražio preporuke filmova strave da filmove koje navodi Difool večinom nisu filmovi strave. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 30/01/2014 : 11:06:16
|
Žeđ i Domaćin su generalno horori, makar su i u njima kao i u drugim filmovima glavne žanrovske odrednice uglavnom samo relativno labavi okviri za obrađivanje određenih tema i drama, obiteljskih, društvenih, pa implicitno i političkih - što je i logično jer su društveni odnosi ionako uvijek i politički. To je otprilike srodno filmovima koje mladjo navodi, a koji su mu se svidjeli. Njih ne obilježava ni žanrovska ni tematska jednoznačnost, već se sve prelijeva, isprepleće i širi, kao u svim vrijednim umjetničkim djelima.
|
|
|
natural_error
Starting Member
Croatia
92 Posts
Member since 21/02/2013 |
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 30/01/2014 : 11:41:56
|
quote: Originally posted by Johnny Difool - Poezija (Shi) Chang-dong Leeja
- Skrivena oštrica (Kakushi ken oni no tsume) i Sumrak samuraja (Tasogare Seibei) Yojija Yamade
- Pieta, Samaritanka (Samaria) i Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće (Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom) Ki-duk Kima
- Vijesti dana (Dai si gin), Izbori (Hak se wui) i Izbori II (Hak se wui yi wo wai kwai) Johnnieja Toa;
Ovi filmovi nemaju veze s filmovima strave, a i čine večinu od svih navedenih |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
sretan
Average Member
593 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 30/01/2014 : 17:36:06
|
Devet od 10 sjajnih naslova, remek-djela za apsolutnu preporuku. Jedino me je Audiardov Otkucaj koji je moje srce preskočilo ostavio pomalo hladnim, pa ga mladji i ne bih preporučio. Ali gornje klasike Melvillea, Duviviera, Beckera, Dassina etc. svakako. Plus bih od dotičnih genijalaca dodao Samuraja (Le samourai), Le doulos, Policajca (Un flic), Rupu (Le trou), Goli grad (The Naked City) i novijeg izvrsnog Audiardovog Proroka (Un prophète). Prorok je znatno bolji izbor od Otkucaja...., žešći, energičniji i siroviji film.
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 30/01/2014 : 21:04:36
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
@ mladjo
Prije točno dvije godine sam na topicu o azijskom filmu dosta toga postao o reprezentativni(ji)m azijskim filmovima, pa ako te zanima detaljnije evo linkovi. Također svakako preporučam sjajne Odlaske (Okuribito) Yoyira Takite i Nitko ne zna (Dare mo shiranai) Hirokazua Kore-ede, također Kore-edin After life (Wandâfuru raifu) i jako dobar Gorkoslatki život (Dalkomhan insaeng) Ji-woon Kima. Ali preporučam eventualno čitanje tek nakon gledanja, zbog spoilera i tako toga.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40011&whichpage=2
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40011&whichpage=3
Izvrsno, hvala! Ma nisam do sada ništa azijsko gleao, teba proširiti vidike |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 31/01/2014 : 16:25:46
|
Ajme meni (Oh Boy) Jana Olea Gerstera. Crnohumorna i crno-bijelom fotografijom realizirana egzistencijalna drama redatelja debitanta, koja je lani ovjenčana sa 6 Njemačkih filmskih nagrada i nominirana za tri Europske filmske nagrade, dok je redatelj nagrađen kao Europsko otkriće godine. Priča o intimnim i egzistencijalnim dvojbama nezrelog i dobrano neodgovornog mladog Berlinčanina Nika Fischera, koji je bez znanja oca koji financira njegovo školovanje prije dvije godine prekinuo studij prava, da bi vrijeme otada provodio u lutanjima gradom, površnim vezama s djevojkama, slučajnim susretima sa starim znancima te kroz sve to u traganju za smislom vlastitog postojanja. Dok mu se čini da nikad neće pronaći svoje mjesto u društvu, dijelom stoga jer to kao da mu i nije osobito bitno a dijelom jer mu je otac upravo prekinuo financiranje takvog života, Niko će u pratnji nerealiziranog a navodno vrlo darovitog glumca Matzea nakon druženja s Matzeovim uspješnim kolegom koji upravo snima film o zaljubljenom nacističkom časniku susresti privlačnu i temperamentnu Juliku Hoffmann, svoju nekadašnju školsku kolegicu još uvijek opterećenu sjećanjima na uvrede koje je zbog pretilosti morala podnositi u djetinjstvu. Protagonistovi odnosi sa svima njima autoru pružaju mogućnosti za duhovito ali i tjeskobnijim nijansama obilježeno kreiranje slikovitih i pamtljivih likova koji u zamjetnoj mjeri postaju i karakteri. Valja izdvojiti dojmljivu crno-bijelu fotografiju Philippa Kirsamera (V for Vendetta), koja dodatno sugestivno dočarava intrigantan socijalni kontekst kao i vidljive i tek naslućivane emotivne dvojbe i intimna raspoloženja glavnog lika, a zbog koje film asocira na ranija djela Wima Wendersa. Naglašena atmosferičnost, suptilno kreiranje ozračja egzistencijalne nesigurnosti i nelagode, odlična glazba s atraktivnim jazz-dionicama, zamjetan crnohumorni i ironijski odmak te raspoložene glumačke interpretacije odlike su djela u kojem se autor dva puta osvrće na nacističku prošlost svoje zemlje. Jednom je to u metafilmskom segmentu na setu filma koji se snima, a drugi put u završnici sa starim emigrantom koji se pred smrt prisjeća svog svjedočenja Kristalnoj noći. Svakako pogledati. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 31/01/2014 : 17:22:57
|
Spomenuh ga vec, a vidim da se i tebe dojmio Odlicno.
Danas preporucam jedan jako friski..i jako dobar glede problematike danasnjeg doba.
Disconnect
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 31/01/2014 17:23:53 |
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 31/01/2014 : 20:41:34
|
Pogledao Scottovog Counselora....skoro pa negledljivo, pogotovo prvih sat vremena. Toliko zbrckan i promasen film da je pomalo i simpaticno. |
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 02/02/2014 : 19:36:12
|
ANTISOCIAL
petoro prijatelja priprema se za kučni party u čast proslave nove godine, ne znajući da se vani širi tajanstvena epidemija koja će im uskoro pokucati na vrata...
interesantan horrorac zgodne premise, iako ne naročito vješte i trome realizacije, koji se promatra i kao satira na ovisnost o društvenim mrežama, gdje stvarnost praktički više ne postoji, ne znači ništa ako nije dokumentirana u obliku statusa na fejsbuku (iliti u filmskoj inačici Social Redroom-u), gdje se razgovori vode preko skype-a, gdje se ljubavi sklapaju i prekidaju putem video-četa. simbolika zaraze, točnije tajanstvenog virusa je sasvim jasna, upravo kao i samog naslova filma koji u kontekstu ovog filma ima sasvim suprotno značenje od očekivanog. cijelo vrijeme si razmišljam koliko je ovo kronenbergovska tema filma i koliko bi tek film bio dobar da ga je sam kronenberg realizirao...
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38000 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|