forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Libellus ga preterao sa cenom ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 14/02/2014 : 14:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
25 kuna za cigarete a jos se i trujes, zbogom rodjo :)
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 14/02/2014 : 14:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddox031

pa mnoge stvari su skupe, pa se ne pravi panika

tipa cigarete, alkohol po kaficima, kava u kaficima

sve je to skupo, pa ljudi i dalje trose na to kao sumanuti

nekad je burek i jogurt bili 6 kn, danas su oko 15,jbg sta cete

Ovo sve spada u luksuz. To šta je nama, manje više svima s ovih prostora, navika ići u kafiće to je nešto drugo.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 14/02/2014 : 14:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Trebalo bi da se napravi poseban podforum za ovo, i onako se ista prica vrti svakih 6 meseci, sad smo usli u "kafa, alkohol, cigare" segment... mada je mozda bolje da pocnemo sa organizacijom Libelusijade. Odvojimo jedan vikend, nadjemo se negde (svaki put u drugom mestu ex-YU), diskutujemo do mile volje i onda, recimo, visak energije prenesemo u reenactement neke istorijske bitke. Jedna strana se oblepi HC Libellusom, druga HC i SC Veselim Cetvrtkom i to bude bitka kod Kurska i sl.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/02/2014 : 14:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
a to bi bilo vise kao varanje, narod lepo ceka da neko uvek isti zapocne diskusiju spontano, pa onda da krenu sa raspravom koju su vodili pre 10 dana ne secajuci se iste
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2014 : 14:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

receno je da ce izdavati i dalje, bez obzira dokle republica stala,
tako su barem rekli upućeniji
ali ok, i tex serijal ima 650 epizoda, NN ide dosta sporo itd.

da ne bi bilo zabune ja samo izrazavam realnu sumnju buduci da svi izdavaci sa ovih prostora su imali kratak vijek trajanja, a ovo su serijali od 25 godina obaveze

Neko je rekao da će oni izdavati i dalje od Republicce?
Ne znam šta bi ti na ovo odgovorio?Mislio sam da si pametniji.
Što misliš tko bi obojao te stripove?Svizac?
Što se tiče objavljivanja do kraja,teško ćemo mi stići talijane sa vječnim serijalima ali par stotina ljudi će kaskati za njima.LL i svi drugi izdavači ako prežive ovu krizu imaju lijepu perspektivu.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 14/02/2014 14:43:11
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/02/2014 : 14:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Jeste zemo, ako pratiš samo Libellus, lako je...Da ja pratim samo Libellus, lako bih kupovao sva, ama baš sva, njihova izdanja.

Ali ja hoću i Darkwood i Fibru i Ludens i Komiko i Bukglob i još mnogo toga, pa zato moram da se opredelim za pojedina izdanja Libellusa!

Ostaje mi da ispratim Mister Noa, DD kolor, PIBD i Texa kolorca specijala.

Evo, mozes sa mnom da se poredis, mene interesuje maltene sve, Bonelli je samo delic onoga sto sakupljam ili sto bih zeleo da sakupljam. A na prvu, onako iz glave - mogu da ti nabrojim bar 50-100 albuma i integrala koje zelim a nemam mogucnosti da ih kupim. Bar trenutno. I onda pravim prioritete po promocijama, afinitetu, brzini kojom se rasprodaju i zivim u nadi da cu da sakupim i ostalo, kad-tad
A tebe smatram jednim od najvecih strip zaljubljenika koje znam, ni sebe ne mogu da svrstam u tu kategoriju iako mi je strip vise od hobija. I razumem tvoju ogorcenost nemogucnoscu da ispratis sve. I znam da nisi zloban, samo isfrustriran. Samo se razlikujemo u nalazenju krivca za to. Meni za bednu prosecnu platu u Srbiji nisu krivi hrvatski, srpski ili bilo ciji izdavaci. Zna se ko su krivci za prazne dzepove, ovi sad i oni pre njih, kao i oni pre njih sto su dosli posle onih koji su zasrali sve zivo sto nisu stigli njihovi prethodnici I zna se ko je kriv za salu od penzije koju primas. Izdavaci nisu, nijedan od njih.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 14/02/2014 : 14:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

a to bi bilo vise kao varanje, narod lepo ceka da neko uvek isti zapocne diskusiju spontano, pa onda da krenu sa raspravom koju su vodili pre 10 dana ne secajuci se iste

Pa kad se uvek zavrsi pricom da "ne mogu svi da priuste LL" i neshvatanjem da na trzistu ima vise od 300-500 kupaca i da su LL izdanja prevashodno za 300-500 kupaca koji se prvi odluce da potrose toliki novac.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2014 : 15:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by srdjandj

Jeste zemo, ako pratiš samo Libellus, lako je...Da ja pratim samo Libellus, lako bih kupovao sva, ama baš sva, njihova izdanja.

Ali ja hoću i Darkwood i Fibru i Ludens i Komiko i Bukglob i još mnogo toga, pa zato moram da se opredelim za pojedina izdanja Libellusa!

Ostaje mi da ispratim Mister Noa, DD kolor, PIBD i Texa kolorca specijala.

Evo, mozes sa mnom da se poredis, mene interesuje maltene sve, Bonelli je samo delic onoga sto sakupljam ili sto bih zeleo da sakupljam. A na prvu, onako iz glave - mogu da ti nabrojim bar 50-100 albuma i integrala koje zelim a nemam mogucnosti da ih kupim. Bar trenutno. I onda pravim prioritete po promocijama, afinitetu, brzini kojom se rasprodaju i zivim u nadi da cu da sakupim i ostalo, kad-tad
A tebe smatram jednim od najvecih strip zaljubljenika koje znam, ni sebe ne mogu da svrstam u tu kategoriju iako mi je strip vise od hobija. I razumem tvoju ogorcenost nemogucnoscu da ispratis sve. I znam da nisi zloban, samo isfrustriran. Samo se razlikujemo u nalazenju krivca za to. Meni za bednu prosecnu platu u Srbiji nisu krivi hrvatski, srpski ili bilo ciji izdavaci. Zna se ko su krivci za prazne dzepove, ovi sad i oni pre njih, kao i oni pre njih sto su dosli posle onih koji su zasrali sve zivo sto nisu stigli njihovi prethodnici I zna se ko je kriv za salu od penzije koju primas. Izdavaci nisu, nijedan od njih.

Naravno druže!
Ja želim da svi izdaju što više stripova i neka im prodaja ide.
Nisam ni ja srećan što je Libellus morao da smanji tiraž, pa samim tim i povećao cenu.
Već sam odredio prioritete i rekao sam, uzimam Mister No.
Ova dva DD kolor i PIBD, kao i Texa kolor specijala ne računam u neki ozbiljni trošak, jer to ređe izlazi.A bar sam sad jedno vreme miran i sa tim, tako da mi ove godine ostaje samo MNO.Mada se premišljam za Texa, ali videću još!
Naravno da koristim promo period i tada kupujem, evo jedva čekam da mi sutra stigne paket sa ovim pomenutim izdanjima, a tu je i sve novo od Ludensa, Hulk od ČK(jeftin), plus neka izdanja Belog puta.

Što se tiče ekonomske situacije, dobro znam i ja ko je sve kriv za to, ali šta se može, dokle god ne trpi kućni budžet za moje prohteve, dotle ću kupovati stripove.
Ako bi mi ponestalo para da iškolujem sinove, bez razmišljanja bih prodao sve stripove.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2014 : 15:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Još nešto da dodam, da sam se opredelio da uzimam samo izdanja Libellusa, još bi mi i ostalo para i sve bih kupio.
Isto tako da sam se odlučio samo za Fibru ili nekog drugog izdavača.
Ali ja volim da od svakog imam ono što mi se najviše sviđa, zato teško pratim sve što bih hteo.

Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 14/02/2014 : 15:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
Na kraju ove rasprave mislim da je glavni zakljucak to da nema dovoljno ljudi koji citaju stripove. Negdje sam upratio kako je neko pisao za Jerome Bloche od Fibre i kako su se nesto ljudi zalili da je skup 1000 kuna, pa da je Markos spustio na 500 i da je rekao kako mu se nece nesto puno vise prodati nego da je ostavio staru cijenu (ovo moze potvrditi ili negirati Markos, jer sam samo to samo negdje procitao)
I stvarno mislim da je tako. Jednostavno malo je ljudi koji skupljaju stripove. Primjera samo Libellus i njihov Zagor koji je krenuo sa 1200 primjeraka i gdje je cijena kad je izsao bila 110 kuna, sto je po meni extra cijena za tu vrstu izdanja, jos u boji i td, ali opet se to nije nesto posebno prodavalo. I evo nakon 2 godine jos ima 300 primjeraka br.4 kod njih na skladistu + po striparnicama ... Jednostavno nema ljudi da kupuje stripove. U biti isti ljudi to kupuju. Sad je Zagor 156 kuna promotivna cijena i nekih 400 primjeraka ode u roku 2-3 mjeseca i to je to. Ovo se poslije prodaje po godinu dana i ne moze se rasprodati. U biti to uzima ista klijantela bila cijena 110 kuna ili 156kuna. Naravno to bi se rasprodalo za 10 godina, ali ne isplati se njima drzati tolike godine i toliko stripova na skladistu. Treba i to sve placati i placati stampu za toliko stripova, prostor i cekati 10 godina da to rasprodaju. I na kraju jedino rjesenje je smanjiti tiraz i povecati cijenu i ne moraju cekati hoce li se neko za 2-3 godine odluciti da kupi taj strip, jer ce se to relativno brzo rasprodati.

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8255 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 14/02/2014 : 15:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Garfield_Mo

Na kraju ove rasprave mislim da je glavni zakljucak to da nema dovoljno ljudi koji citaju stripove.

Mišljenja sam da se ništa nije ni napravilo da se taj broj kupaca i poveča.
Najviše mislim na sam marketing. Svi mi koji pratimo svijet stripa i razne forume znamo kad šta izlazi, dok druge nije niti briga, jer nemaju pojma da stripovi uopče postoje.
Ne bi bilo loše kad bi izdavači platili neku reklamu, recenziju ili intervju novinama. Jer i onako stavljaju svakakve gluposti u novine pa mogu i ove na stranicama kulture. Kad već ne mogu svi dobit potpore.
Ali očigledno da nikoga nije briga, ako nije njih nije ni mene.(Ovde mislim na sve izdavače)

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2014 : 15:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kad bi platili reklamu koliko bi tek onda koštali stripovi
Reklama im je bila ovo ljeto sao na 4 broja na kioscima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 14/02/2014 : 16:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO

quote:
Originally posted by maddox031

pa mnoge stvari su skupe, pa se ne pravi panika

tipa cigarete, alkohol po kaficima, kava u kaficima

sve je to skupo, pa ljudi i dalje trose na to kao sumanuti

nekad je burek i jogurt bili 6 kn, danas su oko 15,jbg sta cete

Ovo sve spada u luksuz. To šta je nama, manje više svima s ovih prostora, navika ići u kafiće to je nešto drugo.

pa o tome se i prica

po meni je i hc izdanje stripa luksuz :)

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/02/2014 : 16:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Nema ljudi koji kupuju stripove, pa se rasproda Mebijus?!
Nema ljudi koju čitaju stripove, pa Kraljevstvo bude hit na sajmu?!
Nema ljudi koji čitaju stripove, pa deca navale na mange ko blesavi na brašno?!
Nema ljudi koji čitaju stripove, pa Valijant bude hit na BG sajmu?!
Ima mnogo ljudi koji žele, hoće, vole strip, ono što sam primetio u dodiru sa njima je da hoće strip koji nije skup. Uostalom, Gejman i Okružen mrtvima su roba koja ne deli čitaoce na stripofile i nestripofile.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/02/2014 : 17:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nažalost, strip nije samo umjetnost nego je i luksuz, osobito u ovakvim vremenima krize.

Kad nas sa svih strana stišću i kad živimo u neizvjesnosti, pa kad smo prisiljeni na odricanja, nakon alkohola, cigareta, novina i možda još nečeg, ovisno o osobnim afinitetima, red dođe i na stripove.
Pa se prave liste prioriteta, pa se nastoji zaokružiti ono s čim smo već daleko odmakli, ili se nečemu jednostavno ne može odoljeti, a nešto ili dosta toga neizbježno otpadne.

I tako nažalost mora biti, pomoći nema, i besmisleno je optuživati izdavače zbgo toga, jer se i oni kao i mi samo prilagođavaju sve težim okolnostima.

Pa kad NESVRSTANI kaže "Živio rođo!" za nekoga tko dade 160 kn za tri Bonelli epizode (zapravo 128 u promo-periodu, ali to prešuti jer mu ovako zvuči efektnije i "gore"), zaboravlja da je i sam spreman na nešto što mu znači (odlazak na utakmicu ili koncert, pivo s ekipom, što god) potrošiti ako treba i dvaput toliko.

Baš kao i o ukusima, ni o hobijima i osobnim afinitetima nema smisla raspravljati, jer smo tu svi ovako ili onako krvavi ispod kože.

I nema onog tko bi imao pravo baciti pravednički kamen.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 14/02/2014 : 17:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

Nema ljudi koji kupuju stripove, pa se rasproda Mebijus?!
Nema ljudi koju čitaju stripove, pa Kraljevstvo bude hit na sajmu?!
Nema ljudi koji čitaju stripove, pa deca navale na mange ko blesavi na brašno?!
Nema ljudi koji čitaju stripove, pa Valijant bude hit na BG sajmu?!
Ima mnogo ljudi koji žele, hoće, vole strip, ono što sam primetio u dodiru sa njima je da hoće strip koji nije skup. Uostalom, Gejman i Okružen mrtvima su roba koja ne deli čitaoce na stripofile i nestripofile.

Ne znam bas kolko ti ova konstatacija stoji. Naravno da se ponesto rasproda a sve je to mal tiraz u uzmi u obzir sta uzmu knjizare, striparnice, preprodavaci ... Ako cemo po tome gledati sto ti gledas, onda ni Libellus nije skup, jer i kod njega ima 100-ak stripova koji su rasprodati ??? Znaci da je ok cijena ? O cemu se ovde uopste prica, ako cemo tako gledati ?

Najbolje se to vidi na kiosk izdanjima kako ima puno kupaca, pa se vecina ugasila ili su pred gasenjem ...

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/02/2014 : 18:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ne znam bas kolko ti ova konstatacija stoji. Naravno da se ponesto rasproda a sve je to mal tiraz u uzmi u obzir sta uzmu knjizare, striparnice, preprodavaci ... Ako cemo po tome gledati sto ti gledas, onda ni Libellus nije skup, jer i kod njega ima 100-ak stripova koji su rasprodati ??? Znaci da je ok cijena ? O cemu se ovde uopste prica, ako cemo tako gledati ?

Najbolje se to vidi na kiosk izdanjima kako ima puno kupaca, pa se vecina ugasila ili su pred gasenjem ...

Ne, nego ćemo po tvome, pa su se rasprodali zbog preprodavaca.
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 14/02/2014 : 18:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Kiosk MrNo i MM u RH vise ne postoje(a nisu bili bas pretjerano skupi), Greystorm super strip daleko od rasprodanog(hm nisam siguran ali zaista mislim da nije preskup).

Meni kao fan-u NN koja je alternativa LL izadnjima?( da se razumijemo i ja bih radije dao 50-tak kuna umjesto 100 i kusur,ako mi ikad postane financijski teret dovidjenja, pa nije to kruh i mlijeko).

Steta sto nisam fan Zagora, tu bih mogao birati :)(tko mi je kriv)!

Edited by - brko17 on 14/02/2014 18:16:55
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/02/2014 : 18:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Imaš onu Arkonu, koje nema u Hr-u.
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 14/02/2014 : 18:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Ne, nego ćemo po tvome, pa su se rasprodali zbog preprodavaca.

A zasto su se izgasila tolika kiosk izdanja ??? Zbog toga sto ima puno kupaca ??? Zasto Nathan, Lazarus, Martin Mystere, Mister No, Magicni Vjetar ... su ugaseni u Hr ??? Ili zasto je ovako losa prodaja Tex-a, Greystorma ... ? Ocito je da nam dovoljno ljudi koji kupuju stripove i ta kiosk izdanja nisu toliko skupa da se ne mogu pratiti ili mislis da je i to zbog cijene i zbog toga sto ima toliko kupaca ali im cijena ne odgovara ? Da ne spominjem jos ove izdavacke kuce Beli Put i slicno gdje su svi govorili kako su im povoljni stripova a ugasili se. Sigurno nisu zbog dobre prodaje.

Edited by - Garfield_Mo on 14/02/2014 18:45:49
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 14/02/2014 : 18:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Beli Put se ugasio zbog dugova firme ciji su bili zirant. prodaja stripova, po svim pokazateljima, bila je prilicno dobra.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8255 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 14/02/2014 : 18:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Još 7 Riđobradih i za mene je Libellus završena priča.
I drugin izdavačima je kriza pa nisu digli cijene u nebo.
Moga bi sebi tu i tamo priuštit njihove stripove ali neću.

Još 2 stvari:
1.Usporedbe s autima i (ne)skupoćon Mercedesa su promašene. Libellus i dalje prodaje fiću al su mu napucali vrhunsku nepotrebnu opremu i nabili cijenu. Sve je to fino i krasno al to je još uvik fićo za velike pare.
2. O kojoj kvaliteti se ovde priča? Čini mi se da o kvaliteti pričaju uglavnon ljudi koji navuku prezervativ na strip stave ga na policu i uživaju u pogledu na hrbat. Libellus izdanja su jednako kvalitetna ko i druga, i na njima će se nakon 3-4 čitanja(jer ja san čudak koji čita svoje stripove i više puta) jako dobro vidit tragovi čitanja. Prije svega iskrivljen hrbat. Ista stvar je i sa Fibrinin izdanjima.

160Kn za 3 Bonelli epizode???
Živio rođo!

Bingo! Potpis.

+1

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 14/02/2014 : 19:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
srečom ne kupujem ni čitam bonellija, osim par pročitanih NN, pa me LL cene ne tangiraju kao neke druge. Baš pre pola godine počeo sa Riđobradim i nešto malo Spiruja, ide polako. Toliko za uvod.
Ali glavni štos je u tome, da na sve ima uticaj ekonomska moč kupaca i zakoni trga. Kod nas album 32 €, kod hrvata 20 a kod srba 8. Valjda je i razmer broja kupaca sličan. Prosječna plata 1000/750/400€. Ako se neka stvar dobo prodaje, dakle ima potražnje, onda se cene dižu. Ergo Zagor, Riđobradi, Spiru....ide gore. Ako prodaja ne ide, cene padaju - vidi one akcije svih striparnica što jih ima u poslednju godinu. U poslednjih 4 godine što sakupljam, nikad toliko.
Zanimljivo bi bilo čuti, kolko su recimo Spiruji in Riđoti u Francuskoj i Belgiji. Pa da se napravi neka usporedba. Ako uopšte može kad su u pitanju največa tržišta za stripove (osim USA). Evo našao sam primjer - Spirou album 50 (ili 9 ili 1 na Dupuis) u FRA i BEL isto - 10,60 €.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/02/2014 : 19:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

A zasto su se izgasila tolika kiosk izdanja ??? Zbog toga sto ima puno kupaca ??? Zasto Nathan, Lazarus, Martin Mystere, Mister No, Magicni Vjetar ... su ugaseni u Hr ??? Ili zasto je ovako losa prodaja Tex-a, Greystorma ... ? Ocito je da nam dovoljno ljudi koji kupuju stripove i ta kiosk izdanja nisu toliko skupa da se ne mogu pratiti ili mislis da je i to zbog cijene i zbog toga sto ima toliko kupaca ali im cijena ne odgovara ? Da ne spominjem jos ove izdavacke kuce Beli Put i slicno gdje su svi govorili kako su im povoljni stripova a ugasili se. Sigurno nisu zbog dobre prodaje.

Da ti pomognem u nabrajanju :
Abaton - cena smesna, izdali po 6 brojeva DD i Zagora na papiru i formatu kao eureka i slicni enigmatski casopisi - nedostupni zbog cene ili se ljudima nije svidjalo "HC pakovanje"?
Horus - isli sa Zagorom, Dilanom, Martijem, Blekom i pukli...
Vanini - po 7 brojeva DD, MM, Zagora i Mr Noa.
System Comics pokusao takodje sa Magicnim, posle cini mi se 7 brojeva presli na HC i pukli i s tim na 15. broju ako se ne varam.
Dagda - gde je Sangaj Devil, Jan Dix?
Maverick - 2 Texa, po jedan Napoleone, Nick Raider i Nathan. Pokusali i s Alan Fordom, Bluberijem, Modesty...
DW - zasto je Gea povucena s kioska i vracena u striparnice, da se ne prave redovi? Svaka cast na pokusaju, ali uz veliki trud, odlicnu cenu za kvalitet izdanja - ni to nije proslo...
VC - Tex, MM, Mr No izlaze na 3 meseca, Dampyr i BB povuceni u Trafike kao kolekcinarska izdanja. Kolekcionarska izdanja Texa, MM i Mr Noa i zvanicno jednom godisnje. Idu samo DD i Zagor.
Ostali srpski izdavaci (koji jos uvek rade) i ne pomisljaju na kiosk varijantu. Nije im do zarade na velikom tirazu i onda izdaju samo za probranu grupu ljudi?
A ko zna koliko njih i ne pamtim vise...

EDIT : Ogranicio sam se samo na srpske izdavace, ostali mogu da opisu situaciju u susednim drzavama gde je takodje bilo dosta neuspesnih pokusaja - Crna Gora, Makedonija, BIH, Hrvatska, ne znam situaciju u Sloveniji...

Edited by - Tex Willer on 14/02/2014 19:22:17
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/02/2014 : 19:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Još dva izdavača su pokušala sa Magičnim Vetrom tamo gde je stao SC i izdali po tri broja i amin.

I sa Blekom.

A Horus je izdavao i Kapetana Mikija, Sex strip, Horor i Hejzija dva, tri broja.

Edited by - srdjandj on 14/02/2014 19:27:08
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000