forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Libellus ga preterao sa cenom ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/02/2014 : 19:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

Evo našao sam primjer - Spirou album 50 (ili 9 ili 1 na Dupuis) u FRA i BEL isto - 10,60 €.

Odličan primer. Taj Spiru se štampa u ne 5, ne 10, ne 20, nego u HILJADU puta većem tiražu nego LL Spiru.

I taj Spiru je već serijalizovan u Spiru magazinu, gde se, verovatno, već otplatio.

Znači, Dupuis kod tog Spirua (novog, ne starijih, tamo je situacija još grđa) košta štampa, nešto malo dizajn, nešto malo autorska prava. Na tiraž od pola i kusur miliona, sve to ne izađe više od evra po primerku, verovatno i manje, ali neka bude evro.

A on košta deset puta više nego što su troškovi njegove proizvodnje.

E zato u Francuskoj postoji razvijena strip scena - zato što je na stripovima moguće zaraditi pristojne pare i ljudski živeti od toga.

I zato je ovde nema.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 14/02/2014 : 19:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by Garfield_Mo

A zasto su se izgasila tolika kiosk izdanja ??? Zbog toga sto ima puno kupaca ??? Zasto Nathan, Lazarus, Martin Mystere, Mister No, Magicni Vjetar ... su ugaseni u Hr ??? Ili zasto je ovako losa prodaja Tex-a, Greystorma ... ? Ocito je da nam dovoljno ljudi koji kupuju stripove i ta kiosk izdanja nisu toliko skupa da se ne mogu pratiti ili mislis da je i to zbog cijene i zbog toga sto ima toliko kupaca ali im cijena ne odgovara ? Da ne spominjem jos ove izdavacke kuce Beli Put i slicno gdje su svi govorili kako su im povoljni stripova a ugasili se. Sigurno nisu zbog dobre prodaje.

Da ti pomognem u nabrajanju :
Abaton - cena smesna, izdali po 6 brojeva DD i Zagora na papiru i formatu kao eureka i slicni enigmatski casopisi - nedostupni zbog cene ili se ljudima nije svidjalo "HC pakovanje"?
Horus - isli sa Zagorom, Dilanom, Martijem, Blekom i pukli...
Vanini - po 7 brojeva DD, MM, Zagora i Mr Noa.
System Comics pokusao takodje sa Magicnim, posle cini mi se 7 brojeva presli na HC i pukli i s tim na 15. broju ako se ne varam.
Dagda - gde je Sangaj Devil, Jan Dix?
Maverick - 2 Texa, po jedan Napoleone, Nick Raider i Nathan. Pokusali i s Alan Fordom, Bluberijem, Modesty...
DW - zasto je Gea povucena s kioska i vracena u striparnice, da se ne prave redovi? Svaka cast na pokusaju, ali uz veliki trud, odlicnu cenu za kvalitet izdanja - ni to nije proslo...
VC - Tex, MM, Mr No izlaze na 3 meseca, Dampyr i BB povuceni u Trafike kao kolekcinarska izdanja. Kolekcionarska izdanja Texa, MM i Mr Noa i zvanicno jednom godisnje. Idu samo DD i Zagor.
Ostali srpski izdavaci (koji jos uvek rade) i ne pomisljaju na kiosk varijantu. Nije im do zarade na velikom tirazu i onda izdaju samo za probranu grupu ljudi?
A ko zna koliko njih i ne pamtim vise...

EDIT : Ogranicio sam se samo na srpske izdavace, ostali mogu da opisu situaciju u susednim drzavama gde je takodje bilo dosta neuspesnih pokusaja - Crna Gora, Makedonija, BIH, Hrvatska, ne znam situaciju u Sloveniji...

O tome i govorim. Nisam isao sa nabrajanjem, nego cisto par primjera. Znaci bilo je gomila stvari po nekim pristojnim cijenama ali to jednostavno ne prolazi, jer nema ljudi koji bi to kupovali. U BiH je jedino pokusao Agarthi koji je isto radio odlicna izdanja po pristojnoj cijeni, ali kao i kod ovih jendostavno ne ide.

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 14/02/2014 : 19:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Kako sam student, i to ne u rodnom Splitu već u Mostaru, pa su tu i ogromni troškovi života u drugom gradu, Libellus i Fibra su za mene odavno prekriženi. Uzimam i dalje poneki strip u njihovom izdanju, ali to se svede na nekoliko komada godišnje, ni u ludilu se ne upuštam u serijale poput Nathana, Mysterea, Magičnog, Raidera itd.

Jako mi je žao zbog toga, ali jasno je da to ne može pratiti nitko bez izuzetno visoke plaće (a ako ima obitelj, čak mu ni ona nije dovoljna), a pogotovo ne student koji mora paziti na svaku kunu (i marku).

Nema smisla okrivljavati ni vlasnike Libellusa ni Fibre za visoke cijene, stanje je takvo kakvo jest. Cijene su sigurno mogle biti niže, ali ne toliko niže da bi nam bile prihvatljive. Njihove izdavačke odluke su od samog starta bile namijenjene eliti ili stripofilu koji je izrazito izbirljiv i prati jedan, i samo jedan serijal. Pa kako se kaže, bolje išta nego ništa.

Zato mi je drago da za Bonellijeve serijale imamo i Padoru, Phoenix Press, Darkwood, Agarthi itd.

Najpametniji mi je ipak potez, završiti nekoliko godina tečaja talijanskog, taman paralelno sa završetkom studija, dobro izbrusiti znanje tog jezika, i oslanjati se na narudžbu originala. Tako bar nemam ni strah od rasprodaje, kao recimo u slučaju DD Kolora.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/02/2014 : 19:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znaci bilo je gomila stvari po nekim pristojnim cijenama ali to jednostavno ne prolazi, jer nema ljudi koji bi to kupovali.

Ma kako ne, HC elitizam je suplja prica, kupaca nema cetvrt veka unazad. Nisu kupci trazili HC izdanja, nego je nedostatak kupaca doveo do malih tiraza i HC izdanja. Da ih je bilo ne bi ni doslo do situacije da svi izdavaci rade manje-vise kolekcionarska izdanja u ogranicenim tirazima, bilo SC, bilo HC.
Sto se mene tice za uzivanje u stripu mi je dovoljna dobra prica, kao sto je npr. kod vecine izdanja Lavirinta. I uzivam u tim svescicama isto kao i u LL izdanjima. Jbmlg kakav sam ja to onda HC elitista.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/02/2014 : 19:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Još dva izdavača su pokušala sa Magičnim Vetrom tamo gde je stao SC i izdali po tri broja i amin.

I sa Blekom.

A Horus je izdavao i Kapetana Mikija, Sex strip, Horor i Hejzija dva, tri broja.

Jeste, Sfera i Wizard? Kazem ja, ko da popamti sve propale pokusaje
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/02/2014 : 20:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Trla baba lan-da joj proce dan....i noc...uzivajte ljudi u debati i dalje...
Odoh citat buzzelijevog texonea...dok cekam da mi stigne isti taj strip u koloru...velicanstveni tex...od velicanstvenog izdavaca...za velicanstvene novce...
Jos kad se setim da ce samo 400 ljudi u ex regionu juge posedovati taj strip...uzitak je jos veci....jebesga citat ono sto moze kupit svaki klosar za par kunica...i poslje obrisat dupe..
Libellus znaci citati i kolekcionirati....ko ne razume kolekcionarstva..nece razumeti ni libellus a ni nas....mozda je to i bolest ali ne mislit se leciti...do sudnjeg dana....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/02/2014 : 21:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kojot

quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:
Originally posted by srdjandj

Jeste zemo, ako pratiš samo Libellus,

Pratim i ja i Ludens i Darkwood i VC i ...Sve sto je Bonelli + Talicni + AF...

Ludens K.Miki nemoj da preskaces.

Aha, i Blek i Mark. Pa nisam bre ja Teller! Doduse ima tu Mali rendzer od VG.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/02/2014 : 21:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Pa kad NESVRSTANI kaže "Živio rođo!" za nekoga tko dade 160 kn za tri Bonelli epizode (zapravo 128 u promo-periodu, ali to prešuti jer mu ovako zvuči efektnije i "gore"), zaboravlja da je i sam spreman na nešto što mu znači (odlazak na utakmicu ili koncert, pivo s ekipom, što god) potrošiti ako treba i dvaput toliko.

Baš kao i o ukusima, ni o hobijima i osobnim afinitetima nema smisla raspravljati, jer smo tu svi ovako ili onako krvavi ispod kože.

I nema onog tko bi imao pravo baciti pravednički kamen.

Ne bacan nikakvo kamenje, pa ni pravedničko.
Ali ka šta Libellus ima pravo nešto izdat i formirat cijenu, ti i teller(3 komada) to kupit, tako i ja iman pravo komentirat izdanja koja zbog cijene neću kupovat.
Ako o hobijima i osobnin afinitetima nema smisla raspravljat gasi forum.

Ništa ja nisan prešutija, i onih 160 ne zvuči gore nego je situacija upravo obrnuta. Tebi onih 128 zvuči bolje.
Fibrini Čuvari ne koštaju 255 Kn za koliko ih ja mogu kupit u SNK nego 300.
Ludensov Tex ne košta 8.33 Kn koliko ga ja plaćan nego 18.
Jeremiah ne košta 50 Kn za kliko ga se može kupit nego 75/80.
Prema tome DD ne košta 128 Kn nego 160.

U mojoj osobnoj jednadžbi za ocjenu skupoće stripova nema mista mercedesima, štrucama kruva i kilovatima struje. Samo uspoređujen slična izdanja, i tu Libellus poprilično odskače.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/02/2014 : 23:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Meni su i Cuvari skupi. Cuvari kostaju isto koliko i Kraljevstvo tvoje a tiraz Kraljevstva je 500, a Cuvara 1000, ako sam dobro procitao!
Ali mislim da je ipak mnogo gore ovo sto radi Libellus.

Edited by - going going on 14/02/2014 23:16:29
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/02/2014 : 00:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A da je tiraž Čuvara 500 komada a cijena ista onda ti ne bi bio skup??
Ljudi,pustite tiraže,prava,prijevode i slično izdavačima.To je njihova briga a naša je da kupujemo ili ne kupujemo po našem izboru,shodno svim zahtjevima koji nas pucaju:cijena,kvaliteta prijevoda,tiska,vrste papira i sve ostalo što nam je važno.
Tržište će onda pokazati što će ići a što neće.
Problem je što bi mi svi nešto rado kupili ali ne po ovakvim cijenama.Taf lav maj frendZar za to da krivim izdavača i odakle mi pravo da krivim izdavača?Kupovanje stripova nije ljudsko pravo pa da se ljutim što su mi nedostupni.
Skupo mi je i nema mjesta ljutnji prema nikome.Oni rade onako kako misle da treba raditi i to je jedino ispravno.Nego bi im ja triba reći kako će izdavati stripove sa svojim novcem.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 15/02/2014 : 01:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

Evo da pomognem i ja:

-Abaton - cena smesna, izdali po 6 brojeva DD i Zagora na papiru i formatu kao eureka i slicni enigmatski casopisi - nedostupni zbog cene ili se ljudima nije svidjalo "HC pakovanje"?
Kvalitet je bio kao sadasnji AF od sveta...Lose izdanje
-Horus - isli sa Zagorom, Dilanom, Martijem, Blekom i pukli...
Pukli zbog drugih stvari,koliko znam i to sto je izaslo nisu placana prava
-Vanini - po 7 brojeva DD, MM, Zagora i Mr Noa.
Veoma dobar odabir izdanja su imali,i sasvim zadovoljavajuci kvalitet.
Nazalost ne posedujem trenutno nijedan,MM i Mno su negde kuci,interesuje me ko se potpisivao kao urednik?

-System Comics pokusao takodje sa Magicnim, posle cini mi se 7 brojeva presli na HC i pukli i s tim na 15. broju ako se ne varam.
Izbacili su i 22 sveske Ken parkera,a sa Dilanom su zeznuli objavivsi epizode koje je vec objavio horus i slobodna dalmacija.
-Dagda - gde je Sangaj Devil, Jan Dix?
Cista stagnacija :D
-Maverick - 2 Texa, po jedan Napoleone, Nick Raider i Nathan. Pokusali i s Alan Fordom, Bluberijem, Modesty...
Vidi pod horu
-DW - zasto je Gea povucena s kioska i vracena u striparnice, da se ne prave redovi? Svaka cast na pokusaju, ali uz veliki trud, odlicnu cenu za kvalitet izdanja - ni to nije proslo...
Zato sto na kiscima u Ex Yu mogu opstati samo Zagor i Dilan Dog.
VC - Tex, MM, Mr No izlaze na 3 meseca, Dampyr i BB povuceni u Trafike kao kolekcinarska izdanja. Kolekcionarska izdanja Texa, MM i Mr Noa i zvanicno jednom godisnje. Idu samo DD i Zagor.
Ostali srpski izdavaci (koji jos uvek rade) i ne pomisljaju na kiosk varijantu. Nije im do zarade na velikom tirazu i onda izdaju samo za probranu grupu ljudi?
A ko zna koliko njih i ne pamtim vise...
Zato sto na kiscima u Ex Yu mogu opstati samo Zagor i Dilan Dog.

Realno gledano,trziste je pretrpano,bonelija na sve strane i cak su krenuli i reprinti reprinta.
Stampati 300 primeraka koji ce se prodati za par dana po ludackoj ceni po meni je besmisleno.Ali ako drugacije ne moze,nek uziva barem tih 300 srecnika

Nadam se samo da ce DD Kolorci,jedino sto uzimam od LL, ostati na istom tirazu i istoj ceni,ali pretpostavljam da se fino prodaju.

Finu politiku imaju Carobna Knjiga(Jeftine i kvalitetne albuma,jeftine amere,sajamske popuste niko i ne ceka) i DW (Pre svega mislim na sasvim povoljne i kvalitetne francuze u mekom povezu,nove(i stare) vrlo kvalitetne americke serijale ,i mange za 200-300 din. Sta ces vise? Za one sa dubljim dzepom tu su albumi odlicno odabrani, strip klasici Tarzan i Konan,kao i Julija i JDJP ,kao jedna kvalitetnija boneli izdanja)

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI

Edited by - elfak nish on 15/02/2014 01:18:37
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/02/2014 : 01:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Pa kad NESVRSTANI kaže "Živio rođo!" za nekoga tko dade 160 kn za tri Bonelli epizode (zapravo 128 u promo-periodu, ali to prešuti jer mu ovako zvuči efektnije i "gore"), zaboravlja da je i sam spreman na nešto što mu znači (odlazak na utakmicu ili koncert, pivo s ekipom, što god) potrošiti ako treba i dvaput toliko.

Baš kao i o ukusima, ni o hobijima i osobnim afinitetima nema smisla raspravljati, jer smo tu svi ovako ili onako krvavi ispod kože.

Ali ka šta Libellus ima pravo nešto izdat i formirat cijenu, ti i teller(3 komada) to kupit, tako i ja iman pravo komentirat izdanja koja zbog cijene neću kupovat.

Ništa ja nisan prešutija, i onih 160 ne zvuči gore nego je situacija upravo obrnuta. Tebi onih 128 zvuči bolje.

U mojoj osobnoj jednadžbi za ocjenu skupoće stripova nema mista mercedesima, štrucama kruva i kilovatima struje. Samo uspoređujen slična izdanja, i tu Libellus poprilično odskače.

Ali ja, ti ili bilo tko drugi (dobro, 250, 300, 400, 500 ili 1000 ljudi, ovisno o nakladi) Dylana može kupiti za 128 kn, kao i Čuvare za 255, Jeremiaha za 50 itd., prema tome I TO JESU NJIHOVE CIJENE.
U promo-periodima, na sajmovima ili kako već, ali jesu. Pa stvar i jest u tome da prolazimo što jeftinije s onim što nas zanima i što pratimo.

I bez podmetanja, molim, ja ne uzimam po 3 primjerka ničega, čak sam i prestao s kiosk-Bonellijem osim Dylana i Texa, a planiran iz nostalgije uzeti i nešto Blekova koji slijede.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 15/02/2014 : 01:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Meni su i Cuvari skupi. Cuvari kostaju isto koliko i Kraljevstvo tvoje a tiraz Kraljevstva je 500, a Cuvara 1000, ako sam dobro procitao!
Ali mislim da je ipak mnogo gore ovo sto radi Libellus.

A jesi li procitao i da Cuvari imaju 120+ stranica koje se ne stampaju, prevode i ostalo sto ide uz to, same od sebe? Verovatno nisi.

A za Libellus si u pravu, pre neki dan su dosli kod mene par njih i doneli ponesto iz ovih par tura, pokupili mi TV, DVD player, skinuli gume s auta i otisli bez reci. Vec strahujem da mi ne odnesu frizider i sporet sledecom prilikom. Kako tebe prisiljavaju da uzimas ono sto ne zelis?
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 15/02/2014 : 01:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elfak nish

Ali ako drugacije ne moze,nek uziva barem tih 300 srecnika

Pa da je moglo Bernard ih sigurno ne bi pogasio Samo sto on radi pametno, sta ide - forsira, sta ne - gasi, vodi racuna covek o tome da mu opstane firma i zabole ga da se mlati ovde s nama objasnjavajuci nesto ili pravdajuci se. Doduse, opametili se i ovi ostali pa nas ne sljive za 2 %, cak se i Markos iskljucio i samo najavio Y u poslednjih par meseci. Nisam zapazio da je jos nesto pisao ili se objasnjavao s nekim kao pre. Pametno

A izbora ima, ne verujem da iko moze da isprati sve, ali bitno da se kuka sto ne moze sve da se kupi
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 15/02/2014 : 02:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Ali ja, ti ili bilo tko drugi (dobro, 250, 300, 400, 500 ili 1000 ljudi, ovisno o nakladi) Dylana može kupiti za 128 kn, kao i Čuvare za 255, Jeremiaha za 50 itd., prema tome I TO JESU NJIHOVE CIJENE.
U promo-periodima, na sajmovima ili kako već, ali jesu. Pa stvar i jest u tome da prolazimo što jeftinije s onim što nas zanima i što pratimo.

I bez podmetanja, molim, ja ne uzimam po 3 primjerka ničega, čak sam i prestao s kiosk-Bonellijem osim Dylana i Texa, a planiran iz nostalgije uzeti i nešto Blekova koji slijede.

Ovo sto Johnny kaze. Kad izadje strip to mu je cijena, a druga stvar sto bi ga ti volio kupiti za pola godine. Mozes onda gledati i cijenu kad se neki strip rasproda pa reci da toliko kosta. Bezobrazluk Libellusa MM Gigant 3 i 4 kostaju od 300-500 kuna. Stvarno su bezobrazni ... Ili tako neka Fibrina izdanja, Darkwood i slicno ...

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 15/02/2014 : 02:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo sto Johnny kaze. Kad izadje strip to mu je cijena, a druga stvar sto bi ga ti volio kupiti za pola godine. Mozes onda gledati i cijenu kad se neki strip rasproda pa reci da toliko kosta. Bezobrazluk Libellusa MM Gigant 3 i 4 kostaju od 300-500 kuna. Stvarno su bezobrazni ... Ili tako neka Fibrina izdanja, Darkwood i slicno ...

I jos nikoga ne interesuju, SBE nije za HC, cene su bezobrazluk... a ovamo 8 strana topika pokusaja vodjenja poslovne politike izdavackih kuca.
Lici malo na ovo:

Ezop
LISICA I GROŽĐE

Lisica, videći grožđe na jednoj visokoj lozi, pokuša ga na sve načine dohvatiti. Nikako nije mogla doći do njega. Kad je sve probala, ona se okrene i ode govoreći: - Još je kiselo. Ništa ne valja. Trnu zubi od njega.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/02/2014 : 02:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nema smisla govoriti o bezobrazlucima ili ne znam čemu, jer cijene formira isključivo tržište odnosno ponuda i potražnja.

Sve manja kupovna moć i kupovina s naše strane uvjetuju smanjivanje naklada novih izdanja i posljedično njihove više cijene, što će opet dovesti do smanjenja prodaje pa u novoj turi još nižih naklada i viših cijena.

Pa će mnogi od nas, možda ili čak i vjerojatno i većina, odustati od dosta toga, većine izdanja pa i svega, pa će Martin, Nathan, Tex, Zagor kolor i Dylan izlaziti u 100 primjeraka za 100 najustrajnijih kupaca koji će ih razgrabiti u roku od dva tjedna.

Svi ostali moći će samo lajati na zvijezde jer nemaju para, jer imaju neusporedivo važnijih stvari za trošenje sve manjih plaća (ako ih uopće i dobiju), jer im je tako pao grah ili iz tko zna kojeg razloga.

Pa će se potegnuti još žešče pitanje kako LL, Fibra, SA ili zašto ne i DW i VČ cijene dižu u nebesa, kako je to strašno i nepodnošljivo, kako nema smisla jer za koga se uopće izdaju ti stripovi i sve u tom smislu.

Edited by - Johnny Difool on 15/02/2014 02:31:32
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 15/02/2014 : 02:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elfak nish

Finu politiku imaju Carobna Knjiga(Jeftine i kvalitetne albuma,jeftine amere,sajamske popuste niko i ne ceka) i DW (Pre svega mislim na sasvim povoljne i kvalitetne francuze u mekom povezu,nove(i stare) vrlo kvalitetne americke serijale ,i mange za 200-300 din. Sta ces vise? Za one sa dubljim dzepom tu su albumi odlicno odabrani, strip klasici Tarzan i Konan,kao i Julija i JDJP ,kao jedna kvalitetnija boneli izdanja)

Nema tu dublji i plici dzep, ja uzimam (koliko mogu, naravno) ono sto me interesuje, nevezano za cenu i izdavaca. CK nema jos uvek izdanja koja me privlace, ali jesu povoljna.
DW ima dosta toga sto pratim, OM, L&K, sve SBE, prilican broj Francuza, Jezovnik, Uzumaki, cekam Rajtsonovo Cudoviste i tek ocekujem prijatna iznenadjenja
Padora mi je genijalna, cute i rade, i to dobro. Nadam se da PP zivne uskoro, jako dobar izbor stripova imaju, Komikova izdanja mi sve vise privlace paznju...
Ima svega i svacega za svaciji dzep, nema razloga za prozivke bilo kog izdavaca, osim ako otaljavaju posao, samo tad reagujem. Na srecu i to je retko, sami sebi su postavili visoke standarde i sad nema nazad
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/02/2014 : 02:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
I DW/MP (ujedinjeni zbog snižavanja ulaznih i izlaznih troškova) i ČK su još uvijek u nekakvim početnim periodima, i tek treba vidjeti hoće li se prvima isplatiti izdavanje fra-bel stripova i po takvim povoljnim cijenama (jer unatoč tome prodaja može biti slaba), a drugima kolor Valiant pa i Marvel essentialsi.

Ako unatoč svim pogodnostima prodaja zakaže, moguć je razvoj kao kod Libellusa odnosno smanjivanja naklada i dizanja cijena, ostajanje samo na kolekcionarskom HC-u. Daleko bilo, puj, puj, puj, ne dogodilo se, ali je moguće.

Sve ovisi o tržištu i o nama, koliko možemo i želimo pratiti.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/02/2014 : 03:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/02/2014 : 07:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

a sad kljuc u bravu...ova slika govori vise od
8 strana topica...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 15/02/2014 07:02:24
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 15/02/2014 : 09:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Trla baba lan-da joj proce dan....i noc...uzivajte ljudi u debati i dalje...
Odoh citat buzzelijevog texonea...dok cekam da mi stigne isti taj strip u koloru...velicanstveni tex...od velicanstvenog izdavaca...za velicanstvene novce...
Jos kad se setim da ce samo 400 ljudi u ex regionu juge posedovati taj strip...uzitak je jos veci....jebesga citat ono sto moze kupit svaki klosar za par kunica...i poslje obrisat dupe..
Libellus znaci citati i kolekcionirati....ko ne razume kolekcionarstva..nece razumeti ni libellus a ni nas....mozda je to i bolest ali ne mislit se leciti...do sudnjeg dana....

Svaka dalja rasprava je besmislena, za Libelus nema zime dok god ima ljudi poput Felera i Trupca deBila koji su spremni dat' za strip koliko god ovi zinu.
Feler se po svaku cijenu mora razlikovati od stripovskih klošara; klošar kupi redovnog Zagora na kiosku-Feler kupi tri, nonšalantno dobacivši zbunjenom klošaru PIŠAJ PO SIROTINJI!!!
Trupac je par stranica ranije nehotice priznao da je spreman i na razne kompenzacije u vidu seksualnog zadovoljavanja samo da bi se dokopao obojenog Zagora
sa takvom fan bazom je dizanje cijena sasvim razumljivo

Edited by - wele on 15/02/2014 09:22:45
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7828 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 15/02/2014 : 11:20:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Najjače mi je kad nam bogatun teller dojde držati prodike o realnim cijenama. Što si ti, Libellusov advokat? Pokrij se po ušima i muči više, ionako ništa pametno nisi reka od 1912. na ovom forumu.

@wele
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 15/02/2014 : 12:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Tražim nekoga iz Hrvatske ko će da mi kupi i pošalje u Srbiju Zagor Libellus u boji knjigu 17 i 18 !!!

Za uslugu kupovine, kvalitetnog pakovanja i zaštićivanja stripa i samo slanje istog ću nagraditi sa 70 kn !!!

NAPOMENA

Naravno pre toga poslaću mu 312 kn za stripove, novac za poštarinu i naravno novac za nagradu i učinjeno delo !!!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/02/2014 : 13:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Zašto ti onda otvaraš temu da je Libellus preterao sa cenom kad se gađaš parama kako bi dobio izdanja pre nego što bude uvoz?
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000