Author |
Topic |
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 15/02/2014 : 13:24:08
|
quote: Originally posted by goksi
Zašto ti onda otvaraš temu da je Libellus preterao sa cenom kad se gađaš parama kako bi dobio izdanja pre nego što bude uvoz?
Zagor je jedino što uzimam, tako da mogu pomalo da budem i bahat. Ostalo je malo deteta u meni, ono kada jedva nešto isčekuješ---Znaš kako je...Ko to ne shvata nije više čovek... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 15/02/2014 : 13:24:27
|
Zato što mu je to zabavno. Što više provociranja i "čačkanja mečke", tim bolje, možda se izrodi i štogod sočnije. Neka se narod veseli, a za par mjeseci će opet ista tema.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 15/02/2014 : 15:16:26
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Zato što mu je to zabavno. Što više provociranja i "čačkanja mečke", tim bolje, možda se izrodi i štogod sočnije. Neka se narod veseli, a za par mjeseci će opet ista tema.
Ocigledno, primirila se tema pa daj da raspirimo vatru bez ikakve potrebe. Nema potrebe za daljim provociranjem, pogotovo ne bahacenjem. Stripovi su luksuz za veliku vecinu ljudi sa prostora EX-YU, skoro svih izdavaca. Izdavaci nisu uticali na visoku nezaposlenost i slab standard "drzava u pokusaju" i nema potrebe prozivati ih sto rade onako kako znaju i mogu u ovim uslovima. I tu je trebalo staviti tacku. Jer to i jeste jedina prava istina.
Nazalost, uz Ezopovo "Kiselo grozdje", odlika mentaliteta ljudi iz EX-YU je i "Da komsiji crkne krava". Ponekad nisam siguran ni da su nam politicari krivi, uostalom i njih narod bira. Nikakvu nameru nemam da vredjam ili omalozavam pripadnike drugih nacija, ali stvarno ne vidim neku veliku razliku u mentalitetu, niti u bilo cemu drugom. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 15/02/2014 : 15:58:47
|
quote: Originally posted by Jasko
Kako je Libelus hrvatski izdavač, postavio bih pitanje najpre hrvatskim žiteljima, šta oni misle o cenama i da li mogu da prate jedan serijal bez problema?
Previsoke cijene. Ja sam što se MM tiče prije godinu dana odustao od kupovine Almanaha, Zone X i sl.(Gigante nisam nikad kupovao), za sad još uzimam biblioteku MM, ali samo još par brojeva, dok ne dođu do onih epizoda koje je Slobodna Dalmacija počela izdavati. Što se NN tiče, to za sad uzimam u svim izdanjima (osim Giganta), ali pitanje je do kad još. Sve više razmišljam da odustanem i od toga. Previše košta. Riđobradog ću i dalje kupovati, bez obzira na sve. Inače, da nemaju ove popuste odavno bih odustao od tih stripova. |
Edited by - dsormaz1 on 15/02/2014 16:00:03 |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 15/02/2014 : 16:31:02
|
quote: Originally posted by Timber Bil
Malo pre dobio Zagora u boji 15 i 16. Savršenstvo, jebite nas i dalje, dižite cenu, neću jesti hleba ali za ovo mora da ima.
ja ni kondome vise ne kupujem |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26842 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12538 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 15/02/2014 : 18:14:57
|
quote: Originally posted by jaki
Evo ja svoje Riđe 1-18 poklanjam za bijednih 2700 kn.
Aaaa,zato si se ti raspisao kao advokat Libellusa. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26842 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 15/02/2014 : 21:26:43
|
quote: Originally posted by mpavin
Najjače mi je kad nam bogatun teller dojde držati prodike o realnim cijenama. Što si ti, Libellusov advokat? Pokrij se po ušima i muči više, ionako ništa pametno nisi reka od 1912. na ovom forumu.
@wele
lik je snob samo takav nije ništa naučio u životu a sprco je 42 godine u guzicu |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18897 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/02/2014 : 05:46:05
|
Nisan bogatun ali volim stripove vise od vas...ne sve ali bonelli sigurno..novce koje vi trosite za bezvezarije,cugu i cigarete ja odvajam za stripove...to sto jih /mozda/ imam vise od vas sretna je okolnost da zivim u sloveniji i imam dobru platu...a radim i nocne sate kad vi bancite i ganjate kurve,jer kod kuce vam se ne dize vise pa se vam dize na tellera forumasa jos samo...da skratim,nikad u zivotu nisam bio snob,po uvjerenju sam ljevicar i da mogu borio bi se da svi ljudi zasluzuju postenim radom novce za solidan i posten zivot,,skromnosti ucim i svoje dvoje klinca pa nesto dobiju samo kad to i zasluze ucenjem i radom.... Ovo sto pisem je namjenjeno najvise zeljku i mpavinu...razocarali ste me momci...svojim nekulturnim postovima ali nisam zlopamtilo..mozda ste me krivo ocijenili....volim stripove od svoje 7 godine i zivot mi znace..tako da kad napisem da sam kupio tri nova zagora nije mi da se hvalim vec to kazem iz odusevljenja da jos uvijek ..i poslje 35 godina mogu kupit strip na kiosku..i to junake koe me prate cijeli zivot...libellus uz male izuzetke bokkglobea i jedino uzimam od hc...one fibrice i orkice me ne zanimaju pa si i libellus mogu priustiti...zar da iz solidarnosti sa vama kojima je preskup prestanem i ja?...volim vas,ali toliko ipak ne....ja kazem da su meni libellus cijene realne za moju platu...zs vasa primanja su mozda previsoke...to neznam jer i neznam a i ne zanima me koliko zasluzujete.... Pozdrav i mala preporuka...biti nekome zavidan je lose za vas...meni bi da sam snob to godilo...ali sam samo zalostan da me neki ljudi takvog ocjenili...nisam bio ni necu bit...i najsretniji bi bio da se stanje ili sranje koje vlada na podrucju bivse juge konacno popravi,da ljudi zazive ko nekad...sretni i zadovoljni...i da svi,ali bas svi koji to radom zasluzuju mogu kupit bez problema novu turu libellusa,fibre ili darkvuda..nitko sretniji od tellera...
Ps....nitko i sretniji da imam 42 godine,imam jih 46...mozda sam vec i senilan ali bar tako pise u mom profilu...na zalost.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 16/02/2014 05:51:18 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18897 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/02/2014 : 06:22:41
|
Nesto sam zaboravio...jbg godine uradile svoje... Libellusa nema na forumu..mislim na izdavaca...dade...tako da... Ali ima markosova fibra sa isto tako ne bas niskim cijenama...u par debata marcos je opravdavao cijene libellusa jer valjda covjek zna stanje u izdavastvu i trzistu.ne ko mpavin,zeljko i wele ali valjda nesto covjek zna..a ne vidim na fibrinim topicima da ste nesto alergicni na cijene fibre...niske su vam?..realne?..jeftino?... Ajte lepo markosu tumbat da je skup pa da vidimo dokle...tipicno za neke... Udri po onom koga nema da se brani iako nema zasto...a kad se netko i pojavi da jih opravda onda je snob,bogatun,kapitalista...onaj moj post na 8 stranici je bio ironican,cinican i pomalo humoran...to sto vi ne poznate te stvari problem je vaseg nepoznavanja tih stvari i zivotnog obrazovanja...ali sad kad sam vidjeo sto radi wele na onoj slici u zivotu./na kraju osme stranice/..bolje vas razumem...sisanje ovca je castan posao ali slabo placen....nije posteno ali jbg.. A da vas malo odobrovoljim..cak i bogatun teller je vec to radio u zivotu...da..sisao sam vec ovce ko klinac...iz radnicko/kmecke sam obitelji...i da zagusti to bi radio opet.....bez srama..tako da weletu za onu svoju sliku ..sad mi je jos drazi. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 16/02/2014 07:04:20 |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/02/2014 : 07:10:02
|
Da Telleru, mislim da je taj tvoj post na 8.stranici pogodio ljude ispod pojasa (a i mene iako ti nisam skocio za vrat) jer je izgledao podcjenjivacki i napisan s visoka. Cak sam ti mislio prije nekoliko dana napisati da si zaboravio smajli i nadao sam se da si se salio. |
www.epicentercomics.com |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4319 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 16/02/2014 : 10:02:04
|
Da sumiramo. Paradoks: ljudi ne kupuju stripove zato što su skupi a skupi su zato što ima premalo ljudi koji bi ih kupovali
Zbog propasti kiosk stripova krenulo se po relativno sigurnijem modelu odnosno elitnim izdanjima koji bi jedini jamčili relativno brzo pokrivanje troškova. Standardi su postavljeni. Tu dolazi do ključne pogreške u postavkama gledajući sa današnjeg gledišta. Naravno, nitko nije mogao predvidjeti budućnost (pesimisti jesu) i smanjenje platežne moći ali opet se nameće ideja NE BI LI za polu krepanu strip scenu MOŽDA bilo zdravije da se odmah krenulo sa većim tiražom i manje luksuznijom opremom u vidu SC-a i distribucije putem striparnica a ne kioska. Za pretpostaviti je da bi se takva izdanja prodavala jer ipak se tu ne radi o nepopularnim i nepoznatim album naslovima nego o Bonelliju. Da znam, lako je sada biti general poslije bike ali ovako smo mi kojima je interes oko stipova dobili podjelu na frakcije koje bi glasilo ovako:
U Hrvatskoj i regiji ima PREMALO ljubitelja stripa a PREVIŠE kolekcionara i preprodavača.
Zato stanje i je takvo kakvo jest. A o doprinosu samih izdavača za takvu situaciju se može samo polemizirati.
I da, usporedbe sa cigaretama, kurvama i mercedesima su totalno promašene. |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 16/02/2014 10:03:12 |
|
|
surfer
Average Member
Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 16/02/2014 : 10:10:35
|
telleru, uvrijedio si hiljade postenih fanova koji ne kupuju luksuzne, tvrdo uvezane, sareno obojane stripove za djecu.
Citat teller:
...jebesga citat ono sto moze kupit svaki klosar za par kunica...i poslje obrisat dupe..
trebao bi se ispricati svima, jer znas i sam sta ce ljudi misliti o tebi nakon ovoga... |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7828 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 16/02/2014 : 10:10:50
|
Eto, teller nas optužio da smo napušeni, pijani i da zbog kurvanja nemamo šolde za stripove. Što reći... Ne znan ko ti je da taj posa i toliku plaću takvome... |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 16/02/2014 : 10:24:45
|
quote: Originally posted by mpavin
Eto, teller nas optužio da smo napušeni, pijani i da zbog kurvanja nemamo šolde za stripove. Što reći... Ne znan ko ti je da taj posa i toliku plaću takvome...
A imamo i taj pomalo čudan i skup hobi; naime Teleru, mi jedemo. |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 16/02/2014 : 11:31:17
|
Ajde budimo realni, Teks Viler, kaubojac za čitanje po wc šoljama, autobusima, strip komercijalan za široke mase tih 80-godina svima dostupan za ono pročitaš-baciš, danas košta 3000 dinara, skoro 30 evra u zemlji Srbiji gde ljudi rade za 150 evra. Znači od plate imaš 5-6 komada.
Zar je ovo realno ???????????????????? |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 16/02/2014 : 12:25:12
|
Ajde budimo realni, Teks Viler, kaubojac za čitanje po wc šoljama, autobusima, strip komercijalan za široke mase tih 80-godina svima dostupan za ono pročitaš-baciš, danas košta 3000 dinara, skoro 30 evra u zemlji Srbiji gde ljudi rade za 150 evra. Znači od plate imaš 5-6 komada.
Zar je ovo realno ????????????????????
Tex Willer NIJE neki kaubojac za čitanje po wc školjkama. Uostalom nisu svi Texovi 30 eura. Tko hoće čitati Texa, a ne želi ili ne može potrošiti tolike pare na 1 strip izdanje (npr. ja) može ga kupiti na kioscima za 18 kuna (cca 2-3 eura) Za mene je ta kiosk cijena potpuno realna. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 16/02/2014 : 13:14:21
|
Tex je žestoko limitiran strip koji maksimalno može imati dvjesto epizoda (i to je previše), te preživljava samo zato što Bonelli u njemu tvrdoglavo forsa najbolje autore u kući da izvuču iz njega maksimum. I cijede ga već tridesetak godina.
Što se tiče teme topica, sve što mogu reći jest - jebiga. Nije tu kriv toliko Libellus koliko porez i PDV. Jest da za jednog kolor Zagora mogu kupiti pola garderobe (zato nemam nijednoga), ali njihova izdanja i nisu namijenjena dekintiranim adolescentima ili srednjoj te nižoj klasi zaposlenih ljudi, ako ćemo tako. Također, tu i standard života igra veliku ulogu. U Srbiji je nešto niži nego u Hrvatskoj, dok je u Sloveniji npr. viši nego u svim zemljama regije. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 16/02/2014 : 13:19:27
|
Nije, realno je da ponudis i dupe uz to pa dobijes Zagora. I onda postavis jastucic ispod bulje i citas umesto da trabunjas vise ovde. Stvarno bi svima ucinio uslugu da vise nikog ovde ne branis ili napadas, svejedno, kad si ti u pitanju ionako nema neke razlike.
Malo pre dobio Zagora u boji 15 i 16. Savršenstvo, jebite nas i dalje, dižite cenu, neću jesti hleba ali za ovo mora da ima.
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 16/02/2014 : 13:23:06
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Nije, realno je da ponudis i dupe uz to pa dobijes Zagora. I onda postavis jastucic ispod bulje i citas umesto da trabunjas vise ovde. Stvarno bi svima ucinio uslugu da vise nikog ovde ne branis ili napadas, svejedno, kad si ti u pitanju ionako nema neke razlike.
|
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
Posted - 16/02/2014 : 14:54:34
|
Ne kontam kako ljudi koji imaju platu od 150 eura uopste mogu preziviti, a ne da kupuju stripove. S tim param covjek sebi ne moze priustiti ni kiosk izdanje, ali za to ti je mozda kriva drzava u kojoj zivis ili tako neko, a ne izdavaci. |
http://www.mostrip.ba/
https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/ |
|
|
Topic |
|