Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 14/02/2014 : 15:47:46
|
quote: Originally posted by sretan
Jesi li ikad bio u kontaktu s dijecom koja boluju od neizlječivih bolesti, s njihovim roditeljima ili osobljem koje vodi brigu o njima?
Osobno sam bio u kontaktu sa svim kategorijama ljudi koje navodima i znam o čemu pišem.
ajde nam onda napiši te svoje dojmove i usput i popis tih bolesti. baš da vidimo. inače ima stalno slučajeva da se za takvu dicu skupljaju novci za experimentalna ličenja. po tebi bi ih tribalo odma eutanazirat? i definiraj to "neizlječiva bolest" ? znaš li koliko dice u Africi ima virus hIV-a? triba li ih sve eutanazirat?
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 14/02/2014 : 17:14:48
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by sretan Svašta si ljudi umišljaju da imaju pravo. Ubijati životinje, patiti oboljele, nametati drugima stavove i tko zna što sve ne.
Znači teško i neizlječivo oboljelu djecu, "humanosti" radi, treba ubijati, a teško i neizlječivo oboljele životinje...liječiti??
Zašto misliš da treba imati različite kriterije? Ja ih nemam. |
Edited by - sretan on 14/02/2014 19:15:30 |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 14/02/2014 : 19:14:28
|
quote: Originally posted by Amos
Svakako imaš oboljelo dijete ili bilo kakvog dodira s tako teškim slučjevima da znaš o čemu govoriš, a pogotovo imaš obraza ograničavati nešto nekome. Lako je donisiti sudove o onečemu što nam je ustvari daleko i nemamo dodira s tim. Svašta si ljudi umišljaju da imaju pravo. Ubijati životinje, patiti oboljele, nametati drugima stavove i tko zna što sve ne.
A kako to da ljudi s tvojim stavom smatraju da se mogu igrati Stvoritelja i stavljati se iznad prirodnih zakona života i smrti? Otkud pravo pojedincu da odlučuje o životu i smrti? I to još tuđoj? I to djeteta? Od stava da drugi zaslužuje umrijeti je mali korak do ideje da drugi treba umrijeti. A onda: "dobrodošle plinske komore i gladomori, izvolite, sve smo napravili da nam se sretno vratite".
Baš oni koji se igraju sudaca i misle da imaju pravo donositi zakone koji nešto zabranjuju, ne mogu shvatiti da postoje i ljudi koje niti žele biti niti vjeruju u stvoritelje i sl. A kad ne vjeruj da nešto postoji onda se sigurno niti ne stavljaju u tu ulogu.
A kad već postavljaš pitanje o tome tko odlučuje o nečijem životu, pitam se je li dijete odlučilo i samo sebe začeti? Ja znam da sam začet željom svojih roditelja, kao što je i moje dijete začeto.
I treče pitanje koje postavljaš je šlag na torti, samo budali je to mali korak. Ne da je veliki korak nego je ponor.
Prosispitaj se malo, a svoje stavove slobodna stavi na kušnju životu kojeg živiš a ne vjerovanju u duhove. Zbog dogmatskog pogleda na svijet nisu u stanju prepoznati zlobu. Zlobu koju manifestiraš kroz misao da imaš pravo odlučivati u nečije ime, k tome još i daleko od problema s kojima se susreće. Nije sloboda toliki bauk da se treba toliko bojati, pogotovo za pojedince kojima ne trebaju pastiri u životu. |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 14/02/2014 : 19:39:54
|
quote: Originally posted by lwood
Jesi li ikad bio u kontaktu s dijecom koja boluju od neizlječivih bolesti, s njihovim roditeljima ili osobljem koje vodi brigu o njima?
Osobno sam bio u kontaktu sa svim kategorijama ljudi koje navodima i znam o čemu pišem.
ajde nam onda napiši te svoje dojmove i usput i popis tih bolesti. baš da vidimo. inače ima stalno slučajeva da se za takvu dicu skupljaju novci za experimentalna ličenja. po tebi bi ih tribalo odma eutanazirat? i definiraj to "neizlječiva bolest" ? znaš li koliko dice u Africi ima virus hIV-a? triba li ih sve eutanazirat?
Što da vidiš!? Čitaj malo onda razgovore ljudi, ima sve na netu ako već nemaš negdje u okolicu bolnicu ili sličnu ustanovu da odeš malo volonitarati i upoznati se s njihovim poteškoćama u životu. Tko zna, možda ti netko tko nije u stanju izvršiti malu nuždu a kamoli svijestan da živi uopće, objasni kako uživa u svom životu. I kako ne želi da ga ubiju oni koji ga održavaju na životu. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 14/02/2014 : 19:50:45
|
Teska tema za raspravu..no naravno da bi covjek mogao doci do konacnog stava u vezi ovog pitanja mora na neki nacin iskusiti tu bol i patnju..bilo na sebi, bliznjima ili sto kaze sretan volontirajuci u nekoj ustanovi..osobno da prozivljavam neizrecive bolove odmah bi potpisa da me eutaniziraju ma kako mlad bia..tako da sam u pojedinim slucajevima svakako za to rjesenje.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 14/02/2014 : 20:42:43
|
quote: Originally posted by lwood
Što da vidiš!? Čitaj malo onda razgovore ljudi, ima sve na netu ako već nemaš negdje u okolicu bolnicu ili sličnu ustanovu da odeš malo volonitarati i upoznati se s njihovim poteškoćama u životu. Tko zna, možda ti netko tko nije u stanju izvršiti malu nuždu a kamoli svijestan da živi uopće, objasni kako uživa u svom životu. I kako ne želi da ga ubiju oni koji ga održavaju na životu.
šta se sad izvrdavaš? izvoli odgovorit na pitanje. i ako te baš zanima dovoljno san visia po staračkim domovima i vidia i nemočne i upišane i usrane i svakakve . al gle čuda nije in se nešto odlazilo s ovog svita. a za dicu s neizlječivim bolestima se svako malo skuplja lova. siti se samo male Nore da dalje ne nabrajan. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 15/02/2014 : 08:52:54
|
Ništa ne izvrgavam vec mi se ne piše o ružnim iskustvima koje ionako možeš pročitat na internetu. Moje iskustvo je moje isustvo i kakve ono veze ima s tobom ma što ja napisao. |
Edited by - sretan on 15/02/2014 08:53:34 |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 15/02/2014 : 09:00:00
|
quote: Originally posted by lwood al gle čuda nije in se nešto odlazilo s ovog svita.
Govoriš o starijim ljudima koji su proživjeli nekoliko desetljeća solidnog života pa misle da tome nije kraj. A ovdje je tema djeca koja boluju od neizljčivih bolesti i nisu svijesna da uopće žive. Znači jednostavno miješaš stvari koje nikako ne možemo svrstati u istu kategoriju, i s toga su rasprava s tobom besmislena. Jednostavno ne razlikuješ neke osnovne elemente prilikom rasprave, a i tvrdoglav si jer misliš da je mišljenje koje si formirao nepogrešivo. S toga uživaj i raspravljaj sa sebi sličnima. |
Edited by - sretan on 15/02/2014 09:03:15 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 15/02/2014 : 10:24:11
|
quote: Originally posted by lwood al gle čuda nije in se nešto odlazilo s ovog svita.
Govoriš o starijim ljudima koji su proživjeli nekoliko desetljeća solidnog života pa misle da tome nije kraj. A ovdje je tema djeca koja boluju od neizljčivih bolesti i nisu svijesna da uopće žive. Znači jednostavno miješaš stvari koje nikako ne možemo svrstati u istu kategoriju, i s toga su rasprava s tobom besmislena. Jednostavno ne razlikuješ neke osnovne elemente prilikom rasprave, a i tvrdoglav si jer misliš da je mišljenje koje si formirao nepogrešivo. S toga uživaj i raspravljaj sa sebi sličnima.
eutanazija je prvo i odobrena za ove +18 a sad na dicu. a ti raspravljat ionako ne moš, to i sam pokazuješ. i nije ti prvi put |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 15/02/2014 : 12:11:33
|
Mlađima od 18, zapravo mlađima od 21 jer je 18 premalo, a vrijedilo bi razmisliti i o 25 godina kao granici, se ne smije dopustiti donošenje takvih odluka jer jednostavno ne posjeduju ni zrelost ni obrazovanje ni pamet ni iskustvo da bi takve odluke mogli donositi. To nema veze s pravom na eutanaziju kao takvim koje načelno svakako odobravam, ali tek kad se ispucaju sve druge mogućnosti produžavanja života uz olakšavanje boli i patnje.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 16/02/2014 : 12:39:23
|
Russian extreme: Top 10 adventures in the country
Spanning nine time zones and two continents, Russia is the world’s largest country and a land of limitless adventure. RIR picked out ten of the best escapades between the Gulf of Finland and the Bering Straight.
1. Ice-cycling across Lake Baikal
Siberia’s Lake Baikal is the world’s largest, deepest, and oldest lake. Baikal is a fine place to sit on the beach in summer, but true adventurers visit during winter. In 2010, an American-Venezuelan team completed the first winter circumnavigation around Baikal on bicycles, riding around the lake in 36 days. Strong winds keep Baikal free of snow, creating ideal conditions for winter cycling on bikes with studded snow tires.
2. Trekking in the Altai Republic 3. Travel to the North Pole from Murmansk ..
http://indrus.in/arts/travel/2014/02/14/russian_extreme_top_10_adventures_in_the_country_33067.html
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 16/02/2014 : 20:18:02
|
Batleri 10 batlera a ja ne mogu naci sebi niti jednog
The 10 Greatest Butlers in Pop Culture History
Reginald Jeeves From: Jeeves & Wooster First Appeared: 1915 But What Does He Do? Technically, Jeeves isn’t actually a butler—he’s a valet, which means he serves one man rather than a particular household or family—but his duties are essentially the same: Take care of Bertie Wooster’s day-to-day domestic needs. Does He Possess The Requisite Snarky Attitude? Oh, yes. Of the many, many things that Jeeves is a master at, the well-placed sarcastic bon mot is most definitely one. Does He Go Above and Beyond the Call of Duty? Considering the seeming ineptitude with which Wooster approached almost everything in life, simply ensuring that his master didn’t bankrupt or injure himself involved tasks far outside of Jeeves’ official remit.
...
http://www.wired.com/underwire/2014/02/pop-cultures-best-butlers/ |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 17/02/2014 : 01:11:48
|
ima se,meže se |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
Topic |
|