forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Oživimo neke spljoštene komarce
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 25/02/2014 : 21:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Evo, u kontri topica sa svetim kravama, pitanje je slijedeće: Koji je najpodcijenjeniji Bonelli strip (strip u značenju; zasebna epizoda, ne kao serijal)?

Meni je to definitivno DD: Lutke (iz ColorFesta 4). Zabavna i opuštajuća pričica s važnom povijesnom inspiracijom, šarenim crtežom itd., a ima i materijala za Google Translate na kraju.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 25/02/2014 : 21:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Znak zla - Gospodar tame, maestralan povrtak Hagota iz pera tandema Capone-Ferri. Bespotrebno pljuvanje fanova, odlična epizoda.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 25/02/2014 : 21:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Dylan Dog specijal, Kuca Izgubljenih. Fantasticna epizoda koju mnogi ne ubrajaju medju najbolje, ali trebali bi.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22311 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/02/2014 : 21:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Zagor: Nocna mora na moru - Glup Ludensov prijevod naslova je nabio ovoj prici mnogo goru reputaciju nego sto zasluzuje.

Zagor: Crna dusa - Mislim da ovaj specijalac nije dobio dovoljno paznje i pohvala koliko zasluzuje.

Dylan Dog: Povratak cudvista - Po mom misljenju jedna od najboljih DD epizoda uopste.

Zagor: Covjek koji je dosao s kisom - Majstorski strip, ocigledno da sam jedan od rijetkih koji tako misle.
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 25/02/2014 : 22:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Donaverov karavan, retko spominjan a ubedljivo najbolji Ken Parker + fenomenalni Ortiz, maestralan scenario, jedan od najboljih Bonelli stripova !!!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/02/2014 : 22:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Zagor: Nocna mora na moru - Glup Ludensov prijevod naslova je nabio ovoj prici mnogo goru reputaciju nego sto zasluzuje.

Zagor: Crna dusa - Mislim da ovaj specijalac nije dobio dovoljno paznje i pohvala koliko zasluzuje.

Dylan Dog: Povratak cudvista - Po mom misljenju jedna od najboljih DD epizoda uopste.

Zagor: Covjek koji je dosao s kisom - Majstorski strip, ocigledno da sam jedan od rijetkih koji tako misle.

Uh Kinze! Isto sam ja hteo da napisem!
Nocna mora na moru mi je bio odlican maxi, sa vrlo tmurnom i teskom atmosferom.

Povratak cudovista vrlo interesantna prica sa Piccatom koji rastura!

Covek koji je dosao s kisom je najbolji od svih almanaha, fin zaplet i rasplet sa dosta akcijskih scena i eksplozija koje je Rubini odlicno nacrtao. Posebno mi se svidja kako je nacrtao Zagora u onoj tami a samo mu se znak vidi kao svetao na 94. strani! Odlicno se i vodi epizoda sa pocetkom na kraju i onda retrospektiva, vrlo dinamicno ispricano i onda na kraju pravi revolveraski obracun!

Vidim da nisam napisao komentar na recenziji, cudno. Moracu da procitam jos jedanput epizodu i da ostavim detaljniju analizu

Edited by - going going on 25/02/2014 22:14:46
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1291 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 25/02/2014 : 22:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se! Sama priča je super + odličan Rubinijev crtež. Po meni definitivno najbolji Almanah.

Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21057 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/02/2014 : 22:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

ovaj mi maxi već godinama stoji nepročitan.
sa obzirom da sto godina nisam čitao Zagora, možda bih mogao da ovom maxiju dam šansu zbog kingove i goingove preporuke.
a i volim Kasarovce!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22311 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/02/2014 : 22:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Cekaj malo, ako pitas za preporuku, od mene je nemas za taj strip
Nisam rekao da je dobra epizoda, tek onako, solidna do losnjikava.
Stvar je u tome da je mnogi gledaju kao najgoreg Zagora ikad, e to mislim da je pretjerivanje.
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1291 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 25/02/2014 : 22:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

sa obzirom da sto godina nisam čitao Zagora, možda bih mogao da ovom maxiju dam šansu zbog kingove i goingove preporuke.
a i volim Kasarovce!

Tako je, daj mu šansu. Vjeruj mi da se isplati.
I ako si u mogučnosti, pročitaj i Giganta Čovjek koji je pobijedio smrt. Odličan strip.

Edited by - Space Marine on 25/02/2014 22:31:40
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/02/2014 : 22:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Space Marine

quote:
Originally posted by anto

quote:

a i volim Kasarovce!

Tako je, daj mu šansu. Vjeruj mi da se isplati.
I ako si u mogučnosti, pročitaj i Giganta Čovjek koji je pobijedio smrt. Odličan strip.

E sa ovim gigantom anto sigurno neces pogresiti, ali se meni svideo i Maxi Nocna mora
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1291 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 25/02/2014 : 22:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
Sa ovim preporukama još će se anto vratiti Zagoru

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22311 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/02/2014 : 22:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sa ovim preporukama još će se anto vratiti Zagoru

Cisto sumnjam, znam njegov ukus, njemu vise leze epizode kao "U potrazi za Zagorom" ili almanah "Covjek koji je dosao s kisom".
On vise voli psiholoske stripove gdje likovi vode unutarnju borbu sa samim sobom.
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 25/02/2014 : 22:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
Veliki čarobnjak
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 25/02/2014 : 23:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Demian - Alzirska zvijezda i Smrt u Barceloni. Zasto - zato
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
755 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 25/02/2014 : 23:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message  Reply with Quote
ne čitam zagora od osnovne škole, ali koliko vidim podcijenjena je epizoda Smrtonosni bljesak, koja je meni bila jedna od najdražih ko klincu. baš mi je ostala u sjećanju, to mi je zapravo jedino uz Kuću užasa, kaj mi je zapravo i valjalo.

Kod dylana se ne cijeni dovoljno Skener, koji je meni fantastičan...
ima još mnogo toga, nemrem se sad sjetit odmah.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17008 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 25/02/2014 : 23:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Slažem se! Sama priča je super + odličan Rubinijev crtež. Po meni definitivno najbolji Almanah.

Evo i ja se pridruzujem
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/02/2014 : 23:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Zagor- Kuca uzasa je isto epizoda koja je podcenjena! Ta epizoda bi lagano mogla da bude neki dobar horor-triler filmic! Nollita je to odlicno napravio ubacio je porodicu ala Adams Family, misteriju o duhu i Bata Batertona da nas zajedno sa Cikom malo odmori od horor atmosfere. Odlican rasplet na kraju.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22311 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/02/2014 : 23:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by soulfly tribe

ne čitam zagora od osnovne škole

Ah, nisi mnogo od tada propustio. Zagor je u medjuvremenu bio ozenjen, umro dva puta i opet vaskrsnuo, povalio nekoliko komada, obisao pola svijeta, vizuelno i narativno evoluirao...I da, Bimbo Sullivan je napokon odapeo. Zaklali ga ko krmka.
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1291 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 25/02/2014 : 23:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Zagor- Kuca uzasa je isto epizoda koja je podcenjena! Ta epizoda bi lagano mogla da bude neki dobar horor-triler filmic! Nollita je to odlicno napravio ubacio je porodicu ala Adams Family, misteriju o duhu i Bata Batertona da nas zajedno sa Cikom malo odmori od horor atmosfere. Odlican rasplet na kraju.

+1 čim se sjetim one noćne akcije Chica i Bata(ono kad nose sliku ) smješak mi dolazi na lice.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/02/2014 : 23:49:21  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Baš obratno, dosta ljudi cijeni tu priču, čak je dobila i relativno dobre komentare na recenzijama.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-alm-6-covjek-koji-je-dosao-s-kisom/1100/
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22311 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/02/2014 : 23:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:

Baš obratno, dosta ljudi cijeni tu priču, čak je dobila i relativno dobre komentare na recenzijama.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-alm-6-covjek-koji-je-dosao-s-kisom/1100/

A ne znam bas da li su tih 77% bas toliko dobar prosjek.
To je vise ocjena za prosjecno stivo, sve sto je u plavom predjelu.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/02/2014 : 00:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Dobro ali to ipak treba promatrati u kontekstu percepcije "manje vrijednosti almanaha" koju ljudi imaju, također je tu i novi crtač koji, premda dobar, ipak se još učio zanatu. Tu je neobična konstrukcija scenarija koja se "klasičarima" možda i nije toliko svidjela. Ne treba zaboraviti i ograničenost broja tabli.
Ukratko, s obzirom na "problematične momente" ta ocjena je i više nego dobra.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 26/02/2014 : 00:04:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Tex maxi rio hondo tex maxi utvrda sahara zagor maxi nocna mora na moru zagor specijal posejdonovo prokletstvo zagor specijal anulkino prokletstvo!!!
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
755 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 26/02/2014 : 00:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Je, je, fantastično je urađena!! :)
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
755 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 26/02/2014 : 00:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by soulfly tribe

ne čitam zagora od osnovne škole

Ah, nisi mnogo od tada propustio. Zagor je u medjuvremenu bio ozenjen, umro dva puta i opet vaskrsnuo, povalio nekoliko komada, obisao pola svijeta, vizuelno i narativno evoluirao...I da, Bimbo Sullivan je napokon odapeo. Zaklali ga ko krmka.

.. jao sad bih otvorio raspravu o zagoru, u koju bi uključio osobna stajališta koja nisu baš previsoka o ovom stripu, i pitao što to zapravo ljude toliko privlači u ovome stripu da ga svi toliko veličaju, izuzev nostalgije zato što su ga čitali kao djeca, ali čini mi se da se zna koga čita 70% ovdje prisutnih, pa ne želim uznemiravat nemirne :).
.. slučajno me dopala julia neki dan, za 10 klasa bolji strip, zagora ni mrtav ne bih čitao, osim one 2 spomenute epizode...
povalio nekoliko komada?? oh oh mora da je bilo uzbudljivo hahaha :D

Edited by - soulfly tribe on 26/02/2014 00:35:15
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000