forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 IZBOR ZA RECENZIJU MESECA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 177

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/02/2014 : 14:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Zgodba o Bosto Jacku 3 boda

Paro: nasljednik 2 boda

Kraljevstvo DeeCayovo 1 bod

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9582 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/02/2014 : 17:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Totentanz bonjovi4ever 3 boda
Kraljevstvo Tvoje DeeCay 2 boda
Vučine: Nasljednik paro 1 bod

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8336 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 26/02/2014 : 17:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Šetač ALBUM ORKA_SP 15 paro - 3 boda

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 26/02/2014 : 18:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Dee - Umjetni zivot

Jerry - Crveni anđeo

Boston Jack - Zgodba o Bogu

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 26/02/2014 : 19:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
3 boda - Totentanz DD SD 1 by bonjovi4ever

2 boda - Zgodba o Bogu ALBUM SVSL 3 by Boston Jack

1 bod - Crveni anđeo NN LIB 27a by Jerry Krause

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2014 : 19:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Izbor traje do 05.03. a onda stavljamo kandidate za mjesec veljaču

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/02/2014 : 19:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Khm, khm
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Moj prijedlog: da se od Nove godine recenzije ocjenjuju sve odreda i to od 1-10, nema preskakanja i glasanja samo za svoje omiljene junake. Najveća ukupna prosječna ocjena pobjeđuje. Skroz jednostavno.

@ mladjek, nemoj se ponašati kao naše političke stranke već barem odgovori jadnom puku na njegovim prijedlozima.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 26/02/2014 : 20:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Khm, khm
quote:

Moj prijedlog: da se od Nove godine recenzije ocjenjuju sve odreda i to od 1-10, nema preskakanja i glasanja samo za svoje omiljene junake. Najveća ukupna prosječna ocjena pobjeđuje. Skroz jednostavno.

@ mladjek, nemoj se ponašati kao naše političke stranke već barem odgovori jadnom puku na njegovim prijedlozima.

Odlična ideja Jerry

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2014 : 20:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Khm, khm
quote:

Uff jebemu ni ne sjećam se ovog
Pa može što se mene tiče. Samo to bi značilo da svi moraju pročitati sve recenzije a ima dosta ljudi koji čitaju samo od stripova koje su pročitali. Ali opet, ne znači da moraju baš sve recenzije ocijeniti. Ili da uvedemo da moraju? Hmmm... Hajmo prijedlozi!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/02/2014 : 20:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je stvar baš u tome da oni koji ne čitaju recenzije ne glasaju.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2014 : 20:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Čekaj, znači predlaže se da ili da se glasa za sve recke ili za nijednu? Ili kako?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 26/02/2014 : 21:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
Ja nemam interesa citati sve recke. Citam samo one koje me zanimaju. Tocka. Usput, ne bi uopce racunao one koji samo jednoj reci dadnu tri boda. A Mladjo ne bi vise trebao, van vremena uskakati u korist Deekraja.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Edited by - Tutta on 26/02/2014 21:37:11
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/02/2014 : 23:37:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nitko ne uskače u korist DeeCaya.
Vjerojatno misliš na situaciju koja se desila jednom kada je bio isti broj glasova kod dvojice recenzenata. Tada sam ja presudio svojim glasom i to je bilo to. Glas nije išao nekome zbog toga što ga ja osobno favoriziram nego zbog toga što sam objektivno smatrao da je njegova recenzija bolja.
Uglavnom - koje je Vaše mišljenje glede sustava glasanja? Možda je ipak bolje da ostane onako kako je bilo dosad.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/02/2014 : 23:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Mislim da je stvar baš u tome da oni koji ne čitaju recenzije ne glasaju.

U tome i jest poanta, ne ocjenjuje se omiljeni junak već recenzija pa makar nikad strip ne bude pročitan. Ja sam možda pročitao tek 30 % od svih ovih stripova, ali zato su recenzije baš gušt za čitat i dosta njih me tjeraju da razmislim da nabavim taj strip. Recimo ovog parina Šetača bih odmah nabavio da imam vremena.

Evo primjera kako bi to izgledalo. Ocjene od 1-10:

Superjunak RTM FB 8 Deers - 7,5
Vučine: Nasljednik VCN 2X2 2 paro - 7,5
Kraljevstvo Tvoje ALBUM KLO SP8 DeeCay - 9
Umjetni život NN LIB 47b DeeCay - 8,5
4000 ALBUM SVSL 4 Boston Jack - 8,5
Šetač ALBUM ORKA_SP 15 paro - 9
Zgodba o Bogu ALBUM SVSL 3 Boston Jack- 8
Totentanz DD SD 1 bonjovi4ever - 7
Crveni anđeo NN LIB 27a Jerry Krause- (bez ocjene )

Iliti po starom bodovanju:

Šetač by paro- 3 boda
Kraljevstvo tvoje by DeeCay- 2 boda
Umjetni život by DeeCay- 1 bod
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 26/02/2014 : 23:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
Meni je Ok vako,kao dosad. A to sa tvojim glasanjem, ti si isto imao vremena kao i ostali da glasas. Da si na vrijeme glasao, deecray pobjednik bez mane. Al vako,priznaj izgleda malo glupo. P.s.,nije do deecray,bilo kome da ti naknadno das...

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/02/2014 : 13:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

Meni je Ok vako,kao dosad. A to sa tvojim glasanjem, ti si isto imao vremena kao i ostali da glasas. Da si na vrijeme glasao, deecray pobjednik bez mane. Al vako,priznaj izgleda malo glupo. P.s.,nije do deecray,bilo kome da ti naknadno das...

Mislim da sam dovoljno rekao na tu temu.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/02/2014 : 13:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dobro narode, hajmo se onda izjasniti

Tko je za to da se mijenja sustav glasanja?

Mogli bi i probati jedan mjesec pa da vidimo...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/02/2014 : 14:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
To Tutta govori o onome kad si meni titulu uzeo jer ti je Dee obećao pivu, a ja se nisam ni snašao.

Predlažem novi sustav glasanja, ali sljedeći mjesec.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/02/2014 : 15:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da je bolje da ostane onako kako je bilo i do sada.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/02/2014 : 16:12:20  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ovo samo da se ne mora listati na prethodnu stranicu:

quote:

Kandidati za mjesec siječanj!

Superjunak RTM FB 8 Deers 31.01.2014 1 326 97%
Vučine: Nasljednik VCN 2X2 2 paro 30.01.2014 3 388 75%
Kraljevstvo Tvoje ALBUM KLO SP8 DeeCay 28.01.2014 14 1122 91%
Umjetni život NN LIB 47b DeeCay 21.01.2014 4 501 67%
4000 ALBUM SVSL 4 Boston Jack 16.01.2014 0 447 94%
Šetač ALBUM ORKA_SP 15 paro 14.01.2014 10 940 91%
Zgodba o Bogu ALBUM SVSL 3 Boston Jack 10.01.2014 0 350 80%
Totentanz DD SD 1 bonjovi4ever 08.01.2014 18 1150 100%
Crveni anđeo NN LIB 27a Jerry Krause 03.01.2014 4 1330 51%

Link na recke
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-latest

Hajmo glasanjeeeee!!!

moji glasovi:

3 boda kraljevstvo tvoje by dee
2 boda Šetač by paro
1 bod Zgodba o Bogu by Boston

što se tiče Jerryjevog predloga
Slažem se sa njim da bi trebalo uvesti vrednovanje svih recenzija od 1 do 10, ali bojim se da će to dodatno smanjiti broj glasača (zbog čega inače redovno pizdim iako ne treba) jer retko ko pročita svih 5/10/15 recenzija koje izađu mesečno. I ja se nateram da pročitam sve uglavnom da bih mogao trojici najboljih dati zasluženi glas iliti tapšanje po ramenu tipa "svaka čast, brate".

Ne, bolje je ovako. A sistem glas za junaka umesto za tekst je nešto šta se ne može ispraviti, pa po kom god sistemu da se glasa

ukratko. NE PODRŽAVAM jer promene ne bi ništa promenile na bolje

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 27/02/2014 16:13:41
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9582 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 27/02/2014 : 16:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
ja sam da ostane kako je bilo do sada. Tjeranje ljudi na nešto nikako ne može polučit pozitivne rezultate. Osobno ne čitam recenzije stripova koje nemam ali namjeravam nabaviti, dok one od stripova koje sam pročitao i one koje nisam namjerovao uopće nabaviti pročitam.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 27/02/2014 : 17:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Vidite, meni je svejedno sto odlucite, ja ionako uvijek na glasanje kasnim.
Ovo je ociti primjer koliko meni treba, taman mi je sad pasalo ovo kasnjenje da stignem.

Ja sam mislila da ste ovdje pametniji, da procitate sve da bi pametno glasali, ko ja. Ja i procitam pa zakasnim glasati.
A vi lijepo glas za omiljenig junaka, neki.
Strasno. Vrijednost recki nije u jebenom zagoru ili mucici micici vec u tekstu u kojega je netko ulozio svoj trud i ljepotu. I ma sto seruckala okolo, moja objektivnost je neokaljana: Deeeeeee pise jebeno dobre reecke!
I nikako da pojasnim na Nn topicu kako zena dok se seksa ne skuzi da je lik gumeni...krepala sam od smijeha na tu raspravu...

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/02/2014 : 17:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

ja sam da ostane kako je bilo do sada. Tjeranje ljudi na nešto nikako ne može polučit pozitivne rezultate. Osobno ne čitam recenzije stripova koje nemam ali namjeravam nabaviti, dok one od stripova koje sam pročitao i one koje nisam namjerovao uopće nabaviti pročitam.

Zanimljiv sistem. i nisi prvi od kojeg ovo čujem.

Na scomu definitivno recenzije nisu što zapravo jesu. Ovo su sve u biti umejtnički tekstovi o stripovima (pritom ne mislim na sebe). Za razliku od ovoga što Deers kaže, recenzija bi upravo trebala služiti da nekom preporučči kupnju/čitanje stripa, odnosno uputi ljude na stripove koji im se sviđaju, smisao recke sigurno nije da ju čitaju oni koji su već pročitali strip (iako to i sam radim). Barem koliko je meni poznat pojam recenzije. Da se razumijemo, Deers nisam htio kritizirat tebe nego se samo malo osvrnuti na tu obrnutu sistematiku.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9582 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 27/02/2014 : 18:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pa mislim da je moj sistem najbolji. Znači ako neki strip nemem, ne mislim nabavit može mi recenzija promjeniti mišljenje/upoznati sa tim stripom što joj je i glavna funkcija. U slučaju da sam strip pročitao mogu dat svoje mišljenje o njemu (što je također jedna od funkcija recenzije), zajedno s mišljenjima ostalih forumaša ali za razliku od foruma sve je na jednom mjestu i s minimalnom razinom spama. U slučaju da strip mislim nabaviti odgađanjem čitanja izbjegavam možebitne spoilere (ne nužno velike, ali zna biti elemenata koji ti mogu pokvariti gušt čitanja). Nakon čitanja ionako uvijek pogledam topice da vidim tuđa mišljenja o tom stripu.

Kažem, bulletproof plan

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/02/2014 : 18:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by Deers

Zanimljiv sistem. i nisi prvi od kojeg ovo čujem.

Na scomu definitivno recenzije nisu što zapravo jesu. Ovo su sve u biti umejtnički tekstovi o stripovima (pritom ne mislim na sebe). Za razliku od ovoga što Deers kaže, recenzija bi upravo trebala služiti da nekom preporučči kupnju/čitanje stripa, odnosno uputi ljude na stripove koji im se sviđaju, smisao recke sigurno nije da ju čitaju oni koji su već pročitali strip (iako to i sam radim). Barem koliko je meni poznat pojam recenzije. Da se razumijemo, Deers nisam htio kritizirat tebe nego se samo malo osvrnuti na tu obrnutu sistematiku.

Po pitanju toga šta je recenzija ću se više složiti sa wikipedijom:

Recenzija (lat. recensio < re + censere: prosuditi) pismeni je kritički prikaz odnosno ocjena recenzenta o umjetničkom ili naučnom djelu, predstavi, koncertu, filmu i sl. U pravilu recenzija se daje prije objavljivanja odnosno publikovanja djela.

Dakle, kritičko mišljenje recenzenta o umetničkom delu o kojemu piše, radi evaluacije kvaliteta istoga. Po tom sistemu manje-više svi pišemo, neko manje a neko više, ali finalni produkt uvek ostaje kritički osvrt čiji kvalitet zavisi od samog recenzenta. U ovom krugu ljudi, gde pravih stručnjaka za dobar tekst ima jako malo (mislim, na akademskom nivou), moram reći da je kvalitet tekstova veoma veoma dobar i da svi možemo biti veoma ponosni jedni drugima

...o čemu smo ono pričali?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 27/02/2014 18:19:40
Go to Top of Page
Page: of 177 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.77 seconds. Snitz Forums 2000