forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nove recenzije/tekstovi/razno sa sajta...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 289

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/02/2014 : 15:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
O sadašnjosti i budućnosti stripa
intervju odabrao i vodio Miroslav Cmuk

Intervju sa Živojinom Tamburić, nepopravljivim strip entuzijastom, suautorom knjige „Stripovi koje smo voleli“, urednikom strip-portala „Modesty Comics“, vlasnikom nakladničke kuće „Omnibus“. U nastavku slijedi i intervju s njegovom kćerkom Tijanom, manekenkom i povjesničarkom umjetnosti...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/02/2014 : 18:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Tjedne crtice #215
by natural-error

Iza nas je događajima relativno neispunjen tjedan pa su stoga i crtice nešto kraće. Što se događalo u zadnjih tjedan dana?

Na kavici s autorom: Marko Dješka
tekst by DeeCay

Razgovaramo s Osječaninom Markom Dješkom, freelance animatorom i strip autorom kojemu je nedavno izašao album prvijenac Posljednji fan! Upoznajmo novu/mladu nadu strip scene, njegov pogled na svijet i planove za budućnost.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 21/02/2014 : 07:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kojem topicu ovo pristaje, ali Holopainen je dovršio onaj album posvećen stripu Life and Times of Scrooge McDuck, pa bi bilo zgodno ažurirati zanimljivost u recenziji.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 21/02/2014 : 13:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Mate, ovaj članak o Crnoj rupi na sajtu je odličan.
Na prvo čitanje mi se nije baš svidila, ali ćeš me ovim osvrtom natentati da još jednom pročitam :)

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 21/02/2014 : 14:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Slazem se, odlican teskt, MM.

:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 21/02/2014 : 22:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Hvala, hvala

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/02/2014 : 23:42:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Great as usual...

Crna rupa je mislim najrecenziraniji strip na sajtu, to je već treći tekst na temu.

Crna rupa Charlesa Burnsa ili Pripovijest o čudovišnom
tekst by mali_mate

Matin ogled kompleksnosti Burnsove Crne rupe. Je li tu riječ je o međuigri između Burnsovih simbola i čitateljevog referencijalnog polja koje se poziva na vlastito iskustvo prilikom čitanja, ili pak stanju autorova uma? Pročitajte dalje u tekstu.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/02/2014 : 00:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Zar ne bi u naslovu teme u Magazinu i u postu gore trebalo pisati "intervju sa Živojinom TamburićEM" a ne "sa Živojinom Tamburić"?
Gdje je tu sklanjanje prezimena?

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19702 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/02/2014 : 00:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Zar ne bi u naslovu teme u Magazinu i u postu gore trebalo pisati "intervju sa Živojinom TamburićEM" a ne "sa Živojinom Tamburić"?
Gdje je tu sklanjanje prezimena?

U pravu si, ovako zvuci kao da se radi o zeni.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 26/02/2014 : 21:25:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
tekumze je u svom komentaru na recenziju Transmetropolitana napisao:

quote:
Propovednik od istog autora mi je puno bolji.

Autor Propovjednika je Garth Ennis, a autor Transmetropolitana je Warren Ellis.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 28/02/2014 : 01:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Odlicna recenzija, Wolf (Sjene u Noci). Nadam se da je ovo prva od mnogo buducih.

:)

http://www.acestroke.blogspot.com

Edited by - acestroke on 28/02/2014 01:19:50
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/03/2014 : 14:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Sjene u šumi
Zagor
ZG LU 214-215 | 192 str.

Nešto se čudno događa u Darkwoodu. Odjednom se pojavljuje čudnovato biće u šumi kojeg ubijaju ratnici plemena Penoboscot. A šumom isto luta mračni tip imenom Sterling koji zapošljava dvojicu zlikovaca, Hoppera i Rustya. Mazasha,poglavica Penoboscota traži pomoć od Duha Sa Sjekirom da pomogne razotkriti misteriju. Dotle u malom gradiću Frame Cross, doktor Sand odlazi sa mladićem Jonahom do njihovog imanja, jer su i oni otkrili "čudovište. " Sandovo odsustvo iskorištavaju dvojica razbojnika,Pedro i Bubble, te iz mržnje prema Crvenkošcima otimaju dr. Sandovu pomoćnicu,Tabithu. Ali veća prijetnja su sjene koje prolaze šumom,da li je opet u pitanju nakaze iz drugog svijeta? Ili su to samo čudovišni-ljudi u kojima kuca srce pravoga čovjeka...

Stripizam #16: O subjektivnoj kritici subjektivnog teksta
tekst by luca-Torelli aka Miroslav Smuk

Miroslav Cmuk o drugacijem citanju Zagora i okorjelim zagorolozima kojima takvo išcitavanje ne odgovora.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 01/03/2014 : 17:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
"o subjektivnoj kritici subjektivnog teksta"

"može to lako postati ukoliko je, intelektu usprkos, nabijeno slijepom obožavateljskom emocionalnošću što se gnuša nad mogućnošću"

"branitelji imaginativnosti jasno su prezentirali kako izgleda zatucano obožavanje lišeno zdravorazumskog objektiviteta"

A da? Genijalno Luka, genijalno... clap clap clap... znam i od kud si to pokupio:
0:37 - 0:49
http://www.youtube.com/watch?v=3cHJQkuuLNs

Luka, nije problem što je tvoj profesor amaterski pljunuo Zagora, nit to što si ti sada na fin način pljunuo Zagorovce. Problem je ta potreba da se zacementira u instituciju, odnosno na front page stranice sa užasno amaterskom, doslovno najslabijom kritikom bilo čega što sam ovdje na sajtu pročitao. Na to ćemo dodati i tvoj "tekst" Luka. Zar je potrebno pisati takve nepotrebne i na "stilskoj i gramatičkoj razini ispravno sastavljene" tekstove? Javi se na forumu i prodebatirat ćemo. Ne se skrivati iza tekstova, za koje sam do sada mislio da moraju imati neku težinu i da se moraju baviti nekom temom. Ovo tvoje je čisto sranje po forumašima, koji su, pazi ovo, reagirali na loš tekst. Tvoj profesor je naivno uletio i napisao tekst na razini osnovnoškolca, tekst o strip junaku, kojeg se ovdje pljuje godinama. S visoka se gleda na njega i na njegove fanove... i onda uleti tvoj "profesor"... sa tako jadnim tekstom da glava boli. Ako nisi primijetio, taj tekst nije ujedinio "nepismene" Zagorovce, nego dobar dio aktivnijih forumaša. Pogledaj malo tko se je sve javio. Tako s visoka gledaš na našu reakciju, a promaklo ti je da je tekst dotičnog loš i da ne zaslužuje objavljivanje, kao uostalom ni tvoj. Tvome profesoru etike i filozofije bi još i oprostio jer je bio samo naivan. Tebi neću, jer ako je ono bio jednostavno loš tekst i kritika lika koji ne razumije, tvoj tekst pršti pretencioznošću do maksimuma, a ljudi koji takve tekstove pišu me iritiraju. Nema to veze sa Zagorom. Smeta mi ta pretencioznost likova koji se skrivaju i pišaju s visoka po drugima.

E sad, budući da je glavna svrha ovog tvog teksta bila posrati se na nas "nepismene", koji smo se usudili proturječiti tvome "doktoru teoloških oblasti", za kojeg se stvarno nadam da je u redu i da mu Zagorova majica dobro stoji, ja sam se nekako odlučio, da bih se i ja igrao velikih rečenica. Ti se naravno sad nećeš javiti jer si voajer, a ne jebač, pa sam razmišljao da se možda ne bi bilo loše spustiti na tvoj nivo i napisat nešto "pametno" za sajt. Ne o Zagoru, nego o stavu likova poput tebe Luka. ;)

DeeCay, kakva je procedura za pisanje tekstova za sajt? Ozbiljno pitam. Htio bih malo razgibavati um. :)
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/03/2014 : 22:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Moraš biti elokventan, relativno pismen i obožavati i/ili mrziti Zagora.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/03/2014 : 00:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Pa kud baš "elokventan i relativno pismen".
Pa mogao bih nešto napisati... kad uhvatim nešto vremena... čujemo se...
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8584 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 02/03/2014 : 03:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Pa kud baš "elokventan i relativno pismen".
Pa mogao bih nešto napisati... kad uhvatim nešto vremena... čujemo se...

Eh, ti si sad naoružan mržnjom i objavljuješ rat.
Dobronamjeran savjet- nemoj bezglavo sa Torpedom u okršaj, ima više municije. Osim toga, ja, budući da sam u tekstu (nenamjerno)okarateziran kao Zagorovac, imam više razloga za odmazdu. Mislim, paro = Zagoreni..wtf? Takva uvreda se može isprati samo krvlju

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19702 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/03/2014 : 11:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Bome, ovi tekstovi će raskoliti forum.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8584 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 02/03/2014 : 11:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 02/03/2014 : 11:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Obavezno tekst finalizuj vicem.

Edited by - Jasko on 02/03/2014 11:46:34
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 02/03/2014 : 12:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Miroslavov tekst nije o Zagoru niti je usmjeren protiv Zagora, on samo govori o tome kako nekritičko obožavanje nekog junaka, u osnovi svejedno stripovskog, proznog ili filmskog, koje je razumljivo naglašeno subjektivno, isključivo, manje ili više nostalgično i tome slično, dovodi do toga da se onima koji drugačije misle, pa se još to mišljenje usude uobličiti u tekst, osporava i negira već i samo pravo na stav.

Zagor je ovdje samo objekt za elaboriranje jednog razmišljanja, a impulzivne reakcije poput nagorove možda i mimo njegovih namjera potvrđuju Miroslavove teze. Doima se ironičnim, ali iz toga slijedi da se na ovom sajtu o Zagoru smije pisati isključivo pozitivno, jer će se u protivnom uvijek naći netko tko će se smatrati uvrijeđenim ili prozvanim.

S druge strane, i Miroslav i Željko Porobija (čiji tekst nažalost jest površno nabacivanje samo par općepoznatih i odavno prežvakanih stvari o Zagoru, što mu po mom mišljenju u dobroj mjeri osporava pridjeve "autorski" i "osobni" jer ne navodi baš ništa novo ili nepoznato, a i doima se kao da je napisan na brzinu i prilično nezainteresirano) moraju znati da je u stripofilskom smislu Zagor nekim forumašima usporediv s božanstvom ili barem snažnim kultom, a zna se kako prolaze oni koji pokušaju osporiti, prizemljiti ili oskvrnuti tuđe bogove i kultove.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/03/2014 : 13:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Miroslavov tekst nije o Zagoru niti je usmjeren protiv Zagora, on samo govori o tome kako nekritičko obožavanje nekog junaka, u osnovi svejedno stripovskog, proznog ili filmskog, koje je razumljivo naglašeno subjektivno, isključivo, manje ili više nostalgično i tome slično, dovodi do toga da se onima koji drugačije misle, pa se još to mišljenje usude uobličiti u tekst, osporava i negira već i samo pravo na stav.

Zagor je ovdje samo objekt za elaboriranje jednog razmišljanja, a impulzivne reakcije poput nagorove možda i mimo njegovih namjera potvrđuju Miroslavove teze. Doima se ironičnim, ali iz toga slijedi da se na ovom sajtu o Zagoru smije pisati isključivo pozitivno, jer će se u protivnom uvijek naći netko tko će se smatrati uvrijeđenim ili prozvanim.

S druge strane, i Miroslav i Željko Porobija (čiji tekst nažalost jest površno nabacivanje samo par općepoznatih i odavno prežvakanih stvari o Zagoru, što mu po mom mišljenju u dobroj mjeri osporava pridjeve "autorski" i "osobni" jer ne navodi baš ništa novo ili nepoznato, a i doima se kao da je napisan na brzinu i prilično nezainteresirano) moraju znati da je u stripofilskom smislu Zagor nekim forumašima usporediv s božanstvom ili barem snažnim kultom, a zna se kako prolaze oni koji pokušaju osporiti, prizemljiti ili oskvrnuti tuđe bogove i kultove.

Znam, da Luka sada misli da je dokazao svoje. »Vidi Zagorovca kako se pjeni«, ali ne, nije toliko jednostavno.

Johnny, Zagor je ovdje samo kontekst u kojem je smješten problem. Luka se obračunava sa legitimnom reakcijom večine aktivnijih forumaša na onaj Porobijin tekst na krajnje degutantan način.

Seri po Zagoru koliko hočeš… ali nemoj srat po meni ako mi se članak ne sviđa…

Uostalom, kao što je i Paro primjetio, i tebe je Luka svrstao među nepismenu raju, jer svatko tko se usudio reći nešto na temu kvalitete onog članka je po poslanici Sv. Luke smješten u kategoriju zagorelih idiota. To nam Luka poručuje iz ovog nepotrebnog teksta. Zbog toga me razpizdio, ali danas sam već bolje. : )
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/03/2014 : 13:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma neće.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/03/2014 : 13:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Obavezno tekst finalizuj vicem.

Normalno, pošalji mi svoju fotografiju.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19702 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/03/2014 : 13:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma neće.

Vidiš da hoće.

Porobija, Torelli i Jaško vs. nagor, paro i King.

Ti si već bacio prvu uvredu, biti će zanimljivo.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/03/2014 : 13:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam bacio nijednu uvredu, za razliku od Luke.
Go to Top of Page
Page: of 289 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.66 seconds. Snitz Forums 2000