forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Došli su sa kišom
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Gru
Average Member

832 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 04/03/2014 : 21:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Torghal

quote:
Originally posted by bisley

Svaki put kad čitam ispočetka imam osjećaj da čitam Bladstara od Richarda Corbena. Bladstar mi je jedan od najdražih stripova i iskreno se nadam da će ovaj tvoj strip izići u tiskanoj formi...
Super je, samo izguraj do kraja!

Hvala bisley.Ja se nadam da cu ga izgurat do kraja,strip bi sveukupno triba imat preko 600 tabli

600 tabli? Šou...
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 04/03/2014 : 21:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Mogao bi od ovog stripa započeti vlastiti serijal u nastavcima.

Bit ce deset dijelova po oprilike 60 tabli tako da se moze racunat kao neki kraci serijal.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 05/03/2014 : 20:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Mogao bi od ovog stripa započeti vlastiti serijal u nastavcima.

Bit ce deset dijelova po oprilike 60 tabli tako da se moze racunat kao neki kraci serijal.

Početak obećava.
Šteta što nemam priliku vidjeti onaj tvoj SF strip, Entropy, djeluje jako zanimljivo.

Edited by - Zoroasterixx on 05/03/2014 20:41:16
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 05/03/2014 : 20:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Tabla br.32

Edited by - Torghal on 05/03/2014 20:56:08
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1044 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 06/03/2014 : 10:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Bila rasprava gdje se i mene pominjalo, a ja ne mogu držat jezik za
zubima. A bilo bi mi pametnije.

(Debeli komad je izbrisan jer je nastao kao posljedica nesporazuma i
samim tim bio bezpredmetan.)

Živio web!
I hvala svima koji prate web stripove!

Edited by - dupli on 06/03/2014 15:28:07
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/03/2014 : 11:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
A zašto bi te manje voljeli, ja cijenim kad neko jasno kaže što misli bez obzira što se ne slažem s njim.

Ne znam ništa o cenzorima, izdavaštvu, zakulisnim igrama i razlozima. Vjerujem da znam ponešto tome tko i što valja. Pod pojmom domaći strip mislio sam na domaće autore. Kordej, Žeželj, Macan, Parlov, Sudžuka, Ribić...sve su to domaći autori koji imaju kvalitetu i ono što rade vani dokaz je tome. Sve to što su radili vani mogli su i ovdje da postoji tržište, publika, novac... odnosno da smo neka druga zemlja. Naivan? Možda jesam, no dublji ulazak u ovu problematiku me ne zanima. Ja prvenstveno volim da crtam i na meni je da dam najbolje što mogu i samom sebi i cenzorima...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1044 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 06/03/2014 : 11:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
@Tonto - Pod pojmom domaći strip mislio sam na domaće autore.

A pod pojmom domaći autor vjerojatno to da su rođeni u Hr i imaju domovnicu. OK, sad mi je jasnije zašto mi prije nije bilo jasno

@Tonto - Naivan? Možda jesam, no dublji ulazak u ovu problematiku me ne zanima.

Nisam mislio naivan u kontekstu u kojem to ti ovdje spominješ. Super da te ne zanima dublji ulazak u problematiku jer onda ne trebam ništa pojašnjavati

@Ja prvenstveno volim da crtam i na meni je da dam najbolje što mogu i samom sebi i cenzorima...

Žao mi je što na tvojoj listi prioriteta ne vidim publiku. Ako je tamo nema, onda se nemoj čuditi što je za strip nema i u stvarnosti. Ovaj problem je sličan pitanju: Što je bilo prije, kokoš ili jaje?
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/03/2014 : 12:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Bez publike nema ni mene, ne vidim potrebe to navoditi. Ja nisam taj koji će se za nju boriti ikako drukčije osim crtanjem jer to ne znam i nisam sposoban gubiti energiju na to.

>Što je bilo prije, kokoš ili jaje?

Prije je bilo svega. :P

Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/03/2014 : 14:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Dupli-prekompleksna je ovo tema i mogli bi sad danima ovde raspravljat o svemu ali mislim da bi nam obojici bilo pametnije da ne trosimo energiju na to nego da se bacimo na crtanje.Ne valja se opterecivat stvarima na koje ne mozes utjecat.Sad cu demantirat sam sebe ali jedan izdavac mi je ponudia da mi nakon gasenja Mentora on izdaje stripove ali nakon sta san malo razmislia ne vidim u tome neki smisao.Ako se moji stripovi nisu nesto prodavali u izdanju Mentora nece ni u izdanju nekog drugog.Zdrava logika,zar ne?

Edited by - Torghal on 06/03/2014 14:41:00
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/03/2014 : 15:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
>mislim da bi nam obojici bilo pametnije da ne trosimo energiju na to nego da se bacimo na crtanje

Svima nama, to je više manje moja poanta. Filozfirati se može koliko oćeš, ali teško to može nešto promijeniti. Radom nam međutim rastu šanse. :)

>.Ako se moji stripovi nisu nesto prodavali u izdanju Mentora nece ni u izdanju nekog drugog.Zdrava logika,zar ne?

Razumijem te, ali mislim da griješiš. Nije sve u prodaji osim ako nismo tu samo zbog para. Bit je učinit svoje djelo dostupnim publici na bilo koji način. Papirnato izdanje ga čini dostupnijim od samo virtualnog. U bespućima interneta puno se toga gubi. Prije je virtualni strip bio promocija tiskanom, uloge se možda obrnu ako nisu već, ali nijedan dio ne treba zanemarit.

Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/03/2014 : 15:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

>mislim da bi nam obojici bilo pametnije da ne trosimo energiju na to nego da se bacimo na crtanje

Svima nama, to je više manje moja poanta. Filozfirati se može koliko oćeš, ali teško to može nešto promijeniti. Radom nam međutim rastu šanse. :)

>.Ako se moji stripovi nisu nesto prodavali u izdanju Mentora nece ni u izdanju nekog drugog.Zdrava logika,zar ne?

Razumijem te, ali mislim da griješiš. Nije sve u prodaji osim ako nismo tu samo zbog para. Bit je učinit svoje djelo dostupnim publici na bilo koji način. Papirnato izdanje ga čini dostupnijim od samo virtualnog. U bespućima interneta puno se toga gubi. Prije je virtualni strip bio promocija tiskanom, uloge se možda obrnu ako nisu već, ali nijedan dio ne treba zanemarit.

Vjerovatno si u pravu ali ja ne volim da netko baca svoje novce u bunar radi mene.Meni je krivo radi Macana sta se Mirakuli nisu bolje prodali.Ulozia je svoj trud,vrijeme i novac u nesto sta mu se u konacnici nije isplatilo i znam da je glupo ali iman osjecaj da sam ga ja na neki nacin razocara iako ja naravno ne mogu puno utjecat na prodaju.Ali opet,moga san se vise promovirat,moga san se vise potrudit da stripovi budu bolji,moga san....I zato mi je web drag.Za sve svoje uspjehe i neuspjehe odgovaram samom sebi.I ne trosim nicije vrijeme,trud ni novac.Osim svoj.Ne moze postenije.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1044 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 06/03/2014 : 15:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Onda je cila rasprava bila bezpredmetna.

Bisley se ponada da će strip izać u tiskanoj formi: “ i iskreno se nadam da će ovaj tvoj strip izići u tiskanoj formi”.
Ti si reka: “Sta se tice tiskane forme,sumnjam da ce se to desit.Ne virujem da bi to itko kupova a samim tim nitko nece pokazat interes ni da tiska.To ti je jednostavna racunica.”
Na to se bisley pozva na mene: “Na CRŠ u Zagrebu je Dupli imao zanimljivu ideju o izdavanju stripa. Ne sjećam se detalja ali znam da nije bilo ništa radikalno. Uglavnom logična ideja vezana na Macanovu reakciju na Linićeve permutacije sa porezima. Ajde Dupli javi se kad pročitaš”
jer je kao i ja pretpostavio da je razlog za netiskanje to šta si pretpostavija da ako “nitko ne bi kupova” slijedi “nema interesa za tisak”.
Kako to nije točno odlučio sam komentirati što sam komentirao, a da bi diskutantima pokaza da sve nije tako crno šta se tiće mogućnosti tiskanja.
Na kraju je ispalo da ti znaš da sve nije tako crno ali da svjesno odbijaš mogućnost tiskanja.
Jesi, uskočio si sebi u usta. Meni je krivo šta san sam sebe nasanjka misleći da nekoga branim, a u stvari san se miša u stvari koje me se ne tiću. I sve to samo zato šta me bisley pozva jer je i on zbog tvog navoda mislio da se možda triba nešto poduzet.
Jebiga.
Ispričavam se svima koje je moj gornji post (izbrisan je jer više nema smisla) povridija.
Torghale, izbrisat ću i ovaj post sutra da ne spaman topic. Ostavija bi ga do sutra da ispriku vidi ako netkome znači.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1044 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 06/03/2014 : 15:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Slažem se s Tontom
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/03/2014 : 15:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Kad san to pisa bisleyu mislia san iskljucivo na ovaj strip da nitko nece pokazat interes da ga tiska jer se ne bi prodava.Ovaj strip se ne desava u sadasnjosti,ne obradjuje teme vezane za nasu zbilju,ne kritizira crkvu,ne prikazuje homofobiju u nasem drustvu i slicno pa samim time mislim da nitko ne bi pokaza interes za njegovo izdavanje ako ne vidi u tome financijski interes.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1044 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 06/03/2014 : 15:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
I zato mi je web drag.Za sve svoje uspjehe i neuspjehe odgovaram samom sebi.I ne trosim nicije vrijeme,trud ni novac.Osim svoj.Ne moze postenije.

Nije istina. Da ne objavljuješ svoje stripove oni koji ih čitaju ne bi trošili vrime i mogli bi možda raditi nešto isplativije od čitanja stripova.
Sad ćeš ti reč da je to njihova osobna odluka. A šta je s onim da se ljude ne smi dovodit u napast?
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/03/2014 : 15:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
A mozda se taj izdavac ponudia samo iz kurtoazije tako da mozda i jesi u pravu i sve jest tako crno.Mislim da to i nije bitno.Ako nije sad sve crno bit ce u nekoj doglednoj buducnostI.
Go to Top of Page

kriticni
New Member

Serbia
279 Posts

Member since 04/12/2009

Posted - 06/03/2014 : 15:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kriticni a Private Message  Reply with Quote
quote:

A mozda se taj izdavac ponudia samo iz kurtoazije tako da mozda i jesi u pravu i sve jest tako crno.Mislim da to i nije bitno.Ako nije sad sve crno bit ce u nekoj doglednoj buducnostI.

A sta velis da se malo uhvatite cetkice pa da izbacite neku novu tablu? Jbg, ima nas koji cekamo nove table a vi se raspricali ko neke babe

www.deviantart.com/kriticni
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/03/2014 : 15:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

quote:
I zato mi je web drag.Za sve svoje uspjehe i neuspjehe odgovaram samom sebi.I ne trosim nicije vrijeme,trud ni novac.Osim svoj.Ne moze postenije.

Nije istina. Da ne objavljuješ svoje stripove oni koji ih čitaju ne bi trošili vrime i mogli bi možda raditi nešto isplativije od čitanja stripova.
Sad ćeš ti reč da je to njihova osobna odluka. A šta je s onim da se ljude ne smi dovodit u napast?

Dnevno potrose maximalno dvadeset sekunda na citanje mojih stripova.Sumnjam da bi itko moga u tako malo vrimena napravit ista isplativo
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/03/2014 : 15:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kriticni

quote:

A sta velis da se malo uhvatite cetkice pa da izbacite neku novu tablu? Jbg, ima nas koji cekamo nove table a vi se raspricali ko neke babe

Napokon glas razuma
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/03/2014 : 16:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Jos samo jedna stvar pa mozemo i zakljucit ovu raspravu.Dupli znas sta je najsmisnije od svega?Ne sicam se bas najbolje svih detalja ali ako se ne varam mislim da si ti sidia do mene kad mi je taj izdavac ponudia suradnju.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1044 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 06/03/2014 : 16:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jos samo jedna stvar pa mozemo i zakljucit ovu raspravu.Dupli znas sta je najsmisnije od svega?Ne sicam se bas najbolje svih detalja ali ako se ne varam mislim da si ti sidia do mene kad mi je taj izdavac ponudia suradnju.

I biće!
Jebate, šta san ja tad radija?
Sigurno san se svađa s nekim.

Odjavljujen se od rasprave. Iden crtat.
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/03/2014 : 16:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

quote:

I biće!
Jebate, šta san ja tad radija?
Sigurno san se svađa s nekim.

Odjavljujen se od rasprave. Iden crtat.

Mislim da si vodia neku raspravu sa Macanom.Ili je to bilo prije toga?Neman pojma.Svakako si bia tu prisutan.
Pametna odluka.Odoh i ja crtat.Vodopade.
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1193 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 06/03/2014 : 16:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
... aaaaaaaaajoj
misliosamseuključitija...
ništa, idem i ja crtati
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/03/2014 : 16:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ja sam jedan kadar završio. Idem sad na posa, nacrtat će se i tamo nešta...

Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 06/03/2014 : 20:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Tabla br.33
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000