Meni je originalna špica jako dobra, eksperimentalni film s halucinantnim i nadrealnim kadrovima koji se isprepleću i miješaju na vrlo zanimljiv način. Istovremeno se oslikavaju i Carrieino stanje uma i američka politika i društvo.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Izvrsna serija u kojoj sam nekad uživao, a spremam se opet krenuti s gledanjem.
Proslavio se u Alanu Fordu :D
Je li serija bolja od filma?
Ne znam na koji film točno misliš jer ih ima više. Meni je serija bila odlična, otprilike u razini filma iz 1958. s Jeanom Gabinom u naslovnoj ulozi, a znatno bolji od TV-filma iz 1988. u kojem je Maigreta glumio Richard Harris. Gabin je Maigreta glumio i u filmu iz 1963., koji je također nešto slabiji.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Seriju iz 60-ih nisam gledao i ne mogu ti o njoj ništa reći, osim da na IMDb-u ima ocjenu 8,5 i da je doživjela 4 sezone, što bi značilo da je i za današnje standarde barem dobra, a vjerujem i više od toga.
Jako dobra britanska serija o mančesterskom murjaku kojeg 2006. obori automobil pa se "probudi" u 1973. godini, također kao policajac koji u doba redovitog policijskog nasilja i potpune političke nekorektnosti počne rješavati slučajeve od kojih će neki biti povezani i s članovima njegove obitelji. No to su sve njegove vizije u komi, na granici dviju "stvarnosti", dok mu se liječnici bore za život a on nekako shvaća da u 1973. mora preživjeti ako želi ostati živ i u 2006. Galerija slikovitih i odlično prikazanih likova, njihovi pomaknuti međuodnosi i sočni dijalozi, odlična scenografska i kostimografska rekonstrukcija prve polovine 70-ih, baš kao i duha vremena, izuzetno raspoloženi glumački nastupi i spretno umetanje humornih dionica i elemenata fantastike linčevskog prizvuka, sve skupa jako dobra zabava. Ameri su dvije godine kasnije napravili slabiji ali ipak solidan prepravak s Harveyem Keitelom.