forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/03/2014 : 19:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Da malo prekinem ovu poplavu spiskova crtača.
Vidim kako se VČ približava uvodnoj priči južnoameričke sage da se puno ljudi nabrijava na cijelo to putovanje i ono što je ispred nas. Ista je situacija i na darkvudskom forumu, čak su ljudi iz VČ-a javili da će u narednom periodu (edicija OP) biti objavljene sve priče relevantne za to predstojeće vrijeme (Sedam gradova Cibole, Carstvo Songaja, Kain #2).
Sjećam se vremena kad je Ludens tek počeo objavljivati ono afričko putovanje koje je počelo sa "Krvnom braćom", ljudi su se isto tako nabrijavali, očekivali jednaku kvalitetu kao i sa "Nestalim Istraživačem" pa smo se svi (uključujući i mene) lagano razočarali jer priče, premda su bila jako dobre ipak nisu bile vrhunske.

Kakavi su vaši komentari na sve ovo, očekivanja, hoće li vam sljedećih (skoro) 5 godina Zagorovih putovanja biti previše itd.?

p.s.
Evo linka na recenziju prve uvodne priče, ali nemojte zaboravit da sadrži teške SPOJLERE:
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sr-549-550-ponekad-se-vracaju/1350/
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/03/2014 : 19:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Lud sam od sreće. Kad to dolazi s ludensom?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/03/2014 : 19:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Lud sam od sreće.

quote:
Kad to dolazi s ludensom?

Još i da računam, pa nisam poludio!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/03/2014 : 19:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote

Ajd ja ću. Za koliko dolazi u VČ otprilike?

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11926 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/03/2014 : 19:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja se bas radujem pocetku JA sage u Veselovim izdanjima. Ovog sada cetvrtka izlaze Odabrane price ,,Kraken". Epizoda koju do sada nisam citao ali jedva cekam da je se docepam.
Posle toga za nedelju dana izlazi uvertira ,,Ponekad se vracaju" i eto pocela JA saga!

Samo mislim da su morali da pocnu ranije sa izdavanjem tih epizoda vezanih za kontinuitet, a ne tek sada posto ce ljudi onda uporedo da citaju ovo novo bez svog znanja sta se desilo pre. Naprimer prvo ce da proctiaju #1 Kaina pa onda u redovnoj #3 Kaina pa ce tek posle kada izdaju u Odabranim da procitaju #2 Kaina. Ja taj problem nemam jer sam nabavio tu Africku sagu a i sve epizode pre Krakena, samo mi jos Kraken nedostaje.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/03/2014 : 19:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Ajd ja ću. Za koliko dolazi u VČ otprilike?

Pa sljedeći broj bi trebao biti taj uvodni (Burattini/Pesce) što sam ga spomenuo.

Edited by - solar on 29/03/2014 19:48:34
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/03/2014 : 19:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Jedino mi dodje žao kako svi znamo da to dolazi. Kako bi samo bilo lijepše da samo kupim novi strip, a ono zagor susreće Kaina i Dextera i ie u Južnu ameriku na neodređeno. Šteta.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/03/2014 : 19:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ko nam je kriv kad stalno visimo po forumima.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11926 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/03/2014 : 19:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedino mi dodje žao kako svi znamo da to dolazi. Kako bi samo bilo lijepše da samo kupim novi strip, a ono zagor susreće Kaina i Dextera i ie u Južnu ameriku na neodređeno. Šteta.

Da. Sa internetom se dosta izgubila draz iznenadjenja koja je sledeca epizoda.

Ludens bi sa ovim trebalo da krene valjda za godinu i po ili 2.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/03/2014 : 19:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Po mom izračunu Ludens od VČ kasni samo 9 mjeseci. Znači manje više toliko.

Što se ovog tiče, nadam se da ću se primorati otići s foruma makar ovog dijela gdje najavljuju šta dolazi.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11926 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/03/2014 : 20:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Po mom izračunu Ludens od VČ kasni samo 9 mjeseci. Znači manje više toliko.

Što se ovog tiče, nadam se da ću se primorati otići s foruma makar ovog dijela gdje najavljuju šta dolazi.

Jeste. Moja greska, kasne 10 brojeva.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/03/2014 : 20:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
S novom 2015. počinje i JA saga.

Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2334 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 29/03/2014 : 20:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
[/quote]
Stvar i jeste u tome sto objektivnost u sustini ne postoji.
Ako ja, sasvim objektivno kazem, da je Ferri na svom vrhuncu nesto najbolje sto je SBE proizveo, ti se neces sloziti sa mnom i pripisaces mi subjektivnost.
Za tebe je objektivan onaj stav koji se poklapa sa tvojim misljenjem.
Ukoliko volis Villu i cujes komentar da je on najbolji, to ce za tebe biti objektivno, za mene ne.
Naravno, ne govorim samo o tebi, to je slucaj kod svih nas.

Mozemo uzeti i jedan drugi primjer, recimo za mene je Alex Ross sasvim objektivno najbolji crtac stripova svih vremena.
Ima fotorealistican i perfektan crtez, jednostavno bez mane.
Pa sada pogledaj malo ocjene na recenziji:
http://www.stripovi.com/recenzije/strip-album-album-klo-sp8-kraljevstvo-tvoje/1690/
Da li sam ja objektivan sa tim komenatarima i desetkama? Ili je mozda Macan, legenda nasih i internacionalnih stripova, covjek koji je kompetentan kao rijetko ko drugi na ovom nasem Balkanu?
Mislim, ipak je on Macan! Covjek koji je pisao superherojske price i Paju Patka.
Neki bi rekli "njegova je sveta", svako ko misli drugacije nema pojma.
Sta reci na to? O tome pricam cijelo vrijeme, ne postoji objektivnost, postoje ukusi. Pa cak i veliki i popularni autori imaju svoje ukuse. Siguran sam da ima umjetnika koji su veca imena od Macana i kojima je Kraljevstvo tvoje vrh strip industrije.
Ukus im se podudara sa mojim, pa ispade da sam ja, jer sam na njihovoj strani u ovom slucaju, objektivniji od Macana, zar ne?!
Ne!
Stvar ukusa!
Nista od objektivnosti, nista od crtackog iskustva, nista od konzumiranja stripova decenijama, nista od svega toga daje nekome za pravo da prica u tudje ime i proglasi se objektivnim.
[/quote]

Ma mene je samo malo zasmetalo što si na prilično realnu primjerdbu da Ferri nije ni u top 30 Bonellija odmah odigrao na tu kartu o objektivnosti i ukusima o kojima se ne raspravlja.
Želim ukazati na to da objektivno Ferri crta tanke noge, ružnjikave žene i Komandant Mark mu sliči na Zagora.
Također, mislim da nema većih umjetnika od Macana kojima je Kraljevstvo vrh strip industrije. Ross ima ukočeni fotorealistični stil kojeg je lako mrziti i svi umjetnici jedva čekaju da ga pogledaju s prezirom i odmahnu rukom, kao nije to to, crtež je za 5/10, nema duše
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 29/03/2014 : 20:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Ja ću nabrojati samo meni najdraže

LIGA ZA SEBE:
Ferri

1.LIGA
Esposito bros
Verni
Torricelli
Nuccio
Della Monica
Venturi
Piere
Bisi
Prisco
Di Vitto bros
i meni jako dragi a i dobri: Pepe, Bignotti, Donatelli (RIP)

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/03/2014 : 21:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Želim ukazati na to da objektivno Ferri crta tanke noge, ružnjikave žene i Komandant Mark mu sliči na Zagora.

Ja bas mislim da crta lijepe i umiljate/cedne zene.
A o slicnosti likova, pa to je bolna tacka 99% crtaca, cak i onih najpriznatijih, od Manare do Busceme.
No dobro, to bi trebao da bude vrhunski dokaz da je Ferri los crtac.

quote:

Ross ima ukočeni fotorealistični stil kojeg je lako mrziti i svi umjetnici jedva čekaju da ga pogledaju s prezirom i odmahnu rukom, kao nije to to, crtež je za 5/10, nema duše

Da, "nema duse" je vecini sigurno najbolji argument.
Pretpostavljam da si tu u pravu, "lako ga je mrziti", pogotovo ako je u stanju da uradi nesto sto rijetko ko drugi moze.
Propratni efekat svakog superstara, bez obzira iz kojeg medija.

quote:

Ma mene je samo malo zasmetalo što si na prilično realnu primjerdbu da Ferri nije ni u top 30 Bonellija odmah odigrao na tu kartu o objektivnosti i ukusima o kojima se ne raspravlja.

Pa barem sam sa tim ukazao na to da se misljenja razlikuju i da treba akceptirati i ukuse drugih ljudi, dok si ti upravo nastupio sa stavom "Ja znam najbolje i tacka".
Ali ok, ovo je jedan od onih momenata gdje vidim da diskusija nigdje ne vodi.

Edited by - King Warrior on 29/03/2014 21:34:06
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 29/03/2014 : 21:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Evo moje liste crtaca:

1. FERRI

Slijede ostali, ne nuzno ovim redoslijedom (svi nabrojani su mi ok, oni koje nisam nabrojao nisu mi interesantni):

- Donatelli
- Bignotti
- Pepe
- Torricelli
- Andreucci
- Laurenti
- Della Monica
- Chiarola
- Marcello
- Dotti
- Piccinelli
- Rubini
- Nuccio
- Bisi
- Prisco
- Esposito Bros.
- Polese
- Venturi
- Barison

Scenaristi (ne nuzno ovim redoslijedom):

- Nolita
- Sclavi
- Capone
- Boselli

Edited by - Brdar on 29/03/2014 21:58:44
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 29/03/2014 : 22:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Da malo prekinem ovu poplavu spiskova crtača.

Džaba, kume

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/03/2014 : 22:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Barem sam pokušao...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 29/03/2014 : 23:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Pusti lezileboviće. Sebični gadovi. Niko da hvali naše gore listove

Evo meni nema boljih crtača Zagora od Baneta Kerca i Miodraga ivanovića

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/03/2014 : 23:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

To se mora nabaviti i od Veselog, tko ce docekati
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 29/03/2014 : 23:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Na spisaku nisam stavio Charlasa jer mi je nepoznat...

To je onaj tip sto je nacrtao francusku epizodu "Sakem bez perja".
Pljunuti Galep iz ranog perioda.

Ubačen
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/03/2014 : 23:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:

To se mora nabaviti i od Veselog, tko ce docekati

Ja na žalost.

Osim ako se ne prebacim na VČ, ali ne vjerujem, zbog otiska...

Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 29/03/2014 : 23:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Mene uvijek od tih odiseja najviše veseli Zagorov povratak u Darkvud jer ga uvijek čeka neka mega-pizdarija.
Nažalost moram reći da sam razočaran odabirom Mortimera koji ga čeka poslije JA, jer mislim da je kao lik dao svoje, puno pojavljivanja u kratko vrijeme, sa silaznom tendencijom zanimljivosti (prvi susret s njim bio mi je vrhunski, ali zadnji puta me već lagano smorio).
Hellingen bi bio otrcan, nekako sam se nadao Supermajku - to bi po meni bila vrhunska fora - da je on sjeo na darkvudski tron dok se Zagor smucao po JA...

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/03/2014 : 23:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Mortimer nikad nije bio prvi izbor za belaj poslije Zagorovog putovanja. To je originalno trebala biti priča koja je prebačena u Gigant #2 (Čovjek koji je pobijedio smrt), jednako tako je na to mjesto trebala upasti priča iz trećeg giganta sa Zagorovom majkom ali i ona je prebačena, tako da je Mortimer tek treći izbor.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 29/03/2014 : 23:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Cool! Ti čovječe zaista sve znaš ;)
Svaka čast!

Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.62 seconds. Snitz Forums 2000