forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/03/2014 : 01:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
JA saga ne počinje u VČ sa sledećim brojem, koji izlazi za 10 dana, već za 3 broja. Što znači da JA saga počinje za oko dva i po meseca. Ludens kasni za VČ 10 epizoda, pa nije vam teško izračunati da kod njih ta saga počinje za otprilike 13 meseci.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/03/2014 : 08:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

JA odiseja pocinje u izdanju VČ u sedmom mjesecu sa epizodom Skiptar Tin-Hinane.
Ludens ce se u medjuvremenu pribliziti Veselom za jedan broj jer je on vec izbacio specijal Manituova skrinja, tako da Ludens zapocinje odiseju u cetvrtom mjesecu 2015. godine.

Edited by - King Warrior on 30/03/2014 08:41:12
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/03/2014 : 08:43:49  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Da, ali ja sam također spominjao dvije uvodne epizode koje postavljaju neku vrstu temelja za cijelo putovanje.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/03/2014 : 08:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Da, ali ja sam također spominjao dvije uvodne epizode koje postavljaju neku vrstu temelja za cijelo putovanje.

Prica Ponekad se vracaju je trebala da bude kao neki prolog, vidjeo si i sam da to u sustini i nije u tom smislu rijeci. Poslije dolazi ponovni susret sa Demonskim maskama, pa tek onda pocetak odiseje.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/03/2014 : 09:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by solar

Prica Ponekad se vracaju je trebala da bude kao neki prolog, vidjeo si i sam da to u sustini i nije u tom smislu rijeci. Poslije dolazi ponovni susret sa Demonskim maskama, pa tek onda pocetak odiseje.

Sve ovisi o tome kako definiraš "prolog", a jubilarac je tu jer je morao biti, ne zato što tu pripada.

Na kraju krajeva ovo su ionako sitničarenja koja i nisu toliko bitna.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 30/03/2014 : 12:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Sta znam... Sta ti je kod Dela Monike problem? Sto King kaze,meni je subjektivno Laurenti najbolji, ali sam svjestan da nije objektivno najbolji. King, objektivnost postoji. Macan nije relevantan, cak se moze reci da je relevantan skoro ko ja ili ti, jer nije crtac.

Kako nije crtac?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 30/03/2014 : 12:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Zar jeste? Ja sam mislio da je samo scenarista.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 30/03/2014 : 12:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
I jedno i drugo.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9472 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/03/2014 : 12:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

350+ stranica Sergeja,
dvije epizode ZZCPa,
Albumi: Mišo, dnevniQ, qreten, Bočko,Vremeplovci, 6 albuma Borovnice, Qolumbo....

Nevezano što misliš o njegovom crtežu čovjek odlično poznaje jezik stripa i praktično od bilo koje teme može napraviti čitljiv strip.
Što ne isključuje da su mu ocjene subjektivne.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 30/03/2014 12:45:52
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/03/2014 : 13:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

JA odiseja pocinje u izdanju VČ u sedmom mjesecu sa epizodom Skiptar Tin-Hinane.
Ludens ce se u medjuvremenu pribliziti Veselom za jedan broj jer je on vec izbacio specijal Manituova skrinja, tako da Ludens zapocinje odiseju u cetvrtom mjesecu 2015. godine.

Pa to sam isto i ja rekao? Razlikujemo se samo u tome što sam ja prevideo činjenicu da će Ludens preskočiti taj broj jer sam zaboravio na to.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 30/03/2014 : 13:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brdar

Evo moje liste crtaca:

1. FERRI

Slijede ostali, ne nuzno ovim redoslijedom (svi nabrojani su mi ok, oni koje nisam nabrojao nisu mi interesantni):

- Donatelli
- Bignotti
- Pepe
- Torricelli
- Andreucci
- Laurenti
- Della Monica
- Chiarola
- Marcello
- Dotti
- Piccinelli
- Rubini
- Nuccio
- Bisi
- Prisco
- Esposito Bros.
- Polese
- Venturi
- Barison

Scenaristi (ne nuzno ovim redoslijedom):

- Nolita
- Sclavi
- Capone
- Boselli

Zaboravio sam na svoj spisk crtaca uvrstiti jos i Devescovija i Pierrea.
Devescovi, iako je nacrtao samo jednu pricu, mislim da je uradio jako dobar posao, a sto se tice Pierrea, premda jos nije objavljena nijedna prica koju je crtao, onih par tabli koje je solar postavio u svom topiku su mi dovoljne da zakljucim da je rijec o dobrom crtacu.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/03/2014 : 14:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
E da, da ostavim listu crtača.

1. Torricelli
2. Della Monica
3. Ferri
4. Andreucci
5. Laurenti
6. Nuccio
7. Donatelli
8. Chiarola
9. Marcello
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 30/03/2014 : 15:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:

350+ stranica Sergeja,
dvije epizode ZZCPa,
Albumi: Mišo, dnevniQ, qreten, Bočko,Vremeplovci, 6 albuma Borovnice, Qolumbo....

Nevezano što misliš o njegovom crtežu čovjek odlično poznaje jezik stripa i praktično od bilo koje teme može napraviti čitljiv strip.
Što ne isključuje da su mu ocjene subjektivne.

Ok. Promasih onda, izvinjavam se. Poenta je ista. Problem je sto se i najkompetentnijim ljudima nesto jednostavno ne svidja, i gotovo. Sto nam je, naravno, svima jasno :)
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/03/2014 : 22:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
01.Ferri
02.Donatelli
03.Bignotti
04.Nuccio
05.Verni

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 31/03/2014 : 08:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

01.Ferri
02.Donatelli
03.Bignotti
04.Nuccio
05.Verni

Ovo mi se svidja,samo verni ispred Nuccia i Bignottia

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 31/03/2014 : 11:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Ferri
Rubini
Prisco
Andreucci
Nuccio
Esposito Bros
Torricelli
Della Monica
Verni
Marcello
Piccinelli
Bisi
Laurenti
Donattelli
Chiarolla

Ove nove što obećavaju kao Venturi i Barison nisam svrstao jer tek trebam vidjeti njihove epizode.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4614 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 31/03/2014 : 13:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
NAJBOLJI:
feri
donateli
verni
dela monica
toriceli
NAJGORI:
kjarola
marselo
andreuuči
laurenti
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2334 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 31/03/2014 : 20:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ferri
Marčelo
Andreuči
Laurenti
Chiarolla
Espozito
Verni
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 01/04/2014 : 00:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ovi koji trenutno crtaju.

Na vrhu mora biti Ferri. I to zasluženo.
Ostario je, ali njegov Zagor i njegov Darkwood je nešto posebno za svakog fana. Esencija Zagora!

Prva Liga A:
Della Monica, Nuccio, Verni, Rubini, Bisi – ne može bit loše ako oni crtaju

Prva Liga B:
Prisco - mislim, da će mi ić u A ligu nakon JA sage, sudeći po solarevim tablama
Esposito Bros – dobri, ali još uvijek me nisu skroz kupili (moram još pročitati »U potrazi za Zagorom«).
Torricelli – dobar, ali previše eksperimentira.
Pesce – svi ste ga nekako zaboravili, ali dobar je. Kupio me u kod samuraja Takede. Lepršav i bez puno sjenčanja, ali sve mu je nekako na mjestu.
Laurenti – malo ga volim, malo ga ne volim, ali uvijek mi je gušt gledat ženske u njegovoj izvedbi.
Venturi – table dobro izgledaju

Nisu mi užasni:

Chiarolla – prevelik ekstrem, da bi mi bio više na ljestvici, ali u svakom slučaju zanimljiv crtač. Uvijek će mi biti posebno drag zbog »Sedam gradova Cibole«.
Barison
Di Vitovi
Mangiantini
Sedioli – na granici je

Loši:
Cassarovi – iako su crtali neke meni jako dobre epizode i nije ispalo toliko loše (Krv Apača, Tajna Sumerana, Demonska knjiga).
D'Arcangelo – čak i napreduje pomalo.
Gramaccioni –dno

Žao mi je za Andreuccija što ne crta više Zagora. Bio bi u mojoj A ligi. Picinelli bi bio u prvoj B ligi
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 01/04/2014 : 00:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Još jednom. Dobar je Pesce.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 01/04/2014 : 00:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Meni je posebno dobar u ovoj predstojećoj priči "Ponekad se vraćaju".

npr.
http://img801.imageshack.us/img801/5319/zs15aputpovratka021.jpg
http://img441.imageshack.us/img441/9781/zs15bpotomcizla058.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/3969/zs15bpotomcizla078g.jpg
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/04/2014 : 00:56:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ako cemo po ligama:

1a glavne face
Bisi
Prisco
Laurenti
Pesce
Chiarolla
1b odlicni pojedinci
Cassaro
Ferri
Torricelli
Nuccio
Della Monica
2a podnosljivi dio
Mangiantini
Esposito
Darcangelo
2b bruka stafa
Gramaccioni
Sedioli
Verni

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 01/04/2014 : 01:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Uh tintone, što bode u oči ovaj Verni na dnu liste... :)

A bogami i Cassarovi iznad Ferija, Nuccija, Della Monice...

Edited by - nagor on 01/04/2014 01:06:51
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19813 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/04/2014 : 09:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote

Cassaro nije ispred njih, u istoj su ligi. Priznajem, gori je od DM. Mene najvise bode adrianova lista najgorih.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 01/04/2014 : 11:29:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Uh tintone, što bode u oči ovaj Verni na dnu liste... :)

A bogami i Cassarovi iznad Ferija, Nuccija, Della Monice...

Tako to obično biva kada se počne čitati Zagora unazad par godina.
Baš me zanima koliko tinton ima godina, vjerujem da je u pitanju skromna brojka. Ne smeta mi ničiji izbor jer je normalno da ukusi različitih generacija ne mogu biti isti.
Moj osobni izbor gledajući sva razdoblja Zagora:

Premier Liga
Ferri (onaj iz starih dana)
Nuccio
Verni
Esposito Bros

Vrlo dobra klasa
Ferri (ovaj sadašnji)
Donatelli
Torricelli
Bignotti

Srednja klasa