Svaka čast na temi, nedavno sam pitao na Zagor topicu da mi neko nešto kaže o JA odiseji i niko ništa Nisam čitao italijane tako da stvarno ne znam šta nam slijedi, i to me veseli zato ljudi nemojte spojlati
Zaista sve pohvale za ovaj preko potrebni topik. Raduje me činjenica da i Zagorov serijal dobija na kontinuitetu koji je osnov sazrevanja jednog serijalaNije mi se svideo nedostatak kontinuiteta iz Toninelijevog vremena...
Kakav je kontinuitet imao Toninelijev period? Hrpu nepoveznih priča o indijancima i trgovcima alkoholom.
Ako je neko pročitao cijeli serijal ili većinu, je li voljan da napise listu sa svojom ocjenom 1-10 ili neki sud za svaku priču :D
Meni stize za par dana Ognjena zemlja kompletna, a ovo ostalo sam procitao i izvanredno je u globalu. Najvise mi se svidjaju dvije Mignaccove price Krv na Bahiji (remek djelo) i Pod juznim nebom (9,5 ocjena), Bosellijev Izgubljeni svijet mi je cak i nesto bolji od odlicnog otvaranja Zezlo Tin Hinan, Sertao je isto tu negdje jako dobar. Burattini je daleko najbolji u Mumija s Andi, Sudnji dan (Cile) moze proci ali Zene ratnice sa Marie Laveau nikako, to je i najvece razocaranje u prici, ostatak U carstvu Cajuna jako dobro, Zeleni labirint od Mignacca i Pacifik od Raucha tek prolazno i citljivo.
Zene ratnice je, naravno, upropastio Buratini. Ne volim kad se on petlja oko Boselijevih likova, Mari Lavo je 100 puta bolja u Boselijevim izvedbama. Sreca pa je makar Laurenti crtao, te smo dobili citljivu epizodu, ipak.
Pretpostavljam da ce vecina biti odusevljena crtezom onog izdajnika Rubinija, zaista je odlicno odradio obje epizode. Prijatno iznenadjenje je svakako Prisco, jos je vise napredovao sa crtezom, postao je majstor svog zanata.
Sta ce covjek :( Izdajnik je isto koliko i igrac koji iz Zvezde predje u Real Madrid. Nazalost, Italijanima je Teks miliji od Zagora, a zasto, to mi nece nikad biti jasno...
Sta ce covjek :( Izdajnik je isto koliko i igrac koji iz Zvezde predje u Real Madrid. Nazalost, Italijanima je Teks miliji od Zagora, a zasto, to mi nece nikad biti jasno...
ne u Real Madrid, vec u Partizan. A da Texa crtaju umjetnici poput Cassarovih, Laurentija i Sediolija, davno bi se ugasio.
ne u Real Madrid, vec u Partizan. A da Texa crtaju umjetnici poput Laurentija, davno bi se ugasio.
Ovog izbaci slobodno. Ne shvatam sta ti je kod njega lose, ma koliko se potrudio da to sagledam...
Pretpostavljam da ce vecina biti odusevljena crtezom onog izdajnika Rubinija, zaista je odlicno odradio obje epizode. Prijatno iznenadjenje je svakako Prisco, jos je vise napredovao sa crtezom, postao je majstor svog zanata.
Valjda ce jednog dana da se vrati taj Rubini. Mozda uz neku Bosselijevu epizodu za jedno 10 godina, pa da ga onda zadrzi Burattini. Takodje bih voleo da nam vrate i Piccinelija i onog Grka!
Originally posted by King Warrior A da Texa crtaju umjetnici poput Laurentija, davno bi se ugasio.
Ovog izbaci slobodno. Ne shvatam sta ti je kod njega lose, ma koliko se potrudio da to sagledam...
Ne mogu znati kakav bi Laurenti bio na Texu ali na Zagoru je stvarno jedan od lošijih...
Ma... Prezvakali smo tu pricu. Meni je jedan od boljih. I radujem se kad vidim da je on crtac. Jedino je u Ratnicima Noci razocarao.
OT: Ovo je ono sto se trenutno zeljno iscekuje: Boselli/Bisi - Sertao Boselli/Rubini - Izgubljeni svijet Boselli/Della Monica - Antarktik Boseli zna da izabere crtace za razliku od Bureta :)
I meni je jako žao što je Rubini otišao, jer gledajući po par tabli iz "Izgubljenog svijeta" tako modernog i kvalitetnog crtača Zagor nikad nije imao. I što je najgore od svega, iz priče u priču sve je bolji, tako da se zaista primjeti razlika između Kaina3 i te posljednje priče koju je nacrtao.
ne u Real Madrid, vec u Partizan. A da Texa crtaju umjetnici poput Cassarovih, Laurentija i Sediolija, davno bi se ugasio.
To i je poanta, ne mogu si dopustiti da zlanoj koki ništa prefali. Pade li Texu značajno prodaja ostali niskotiražni serijali će to platiti glavom. Druga je stvar dal Texu baš trebaju toliki dobri crtači....