verni naravno...kakav chiarolla...najveća greška što su dopustili takvim crtačima tipa chiarola,casaro,andreuci,laurenti,doti,marcelo i sličnima da rade na zagoru...
Ovdje je sve rečeno. Baš sam jučer nakon dugo vremena prelistao neke epizode koje dugo nisam čitao i naletim na specijal "Vojska Duhova" i odmah sam se zgrozio crtežom Marcella. Njegov Zagor izgleda kao da je upravo prebolio neku tešku bolest ili kao da je rođen s nekakvom deformacijom a Chiarolla je još i gori. Takav crtež jednostavno ne može biti bolji od Vernijevog pa taman da ovaj radi 100% plagijat Ferrija. Kamo sreće kada bi svi kopirali majstore poput Ferrija i Donatellija dok rade na Zagoru.
Koliko se samo ukusi razlikuju... Vidim da većina ovdje poistovjećuje Marcella i Chiarollu. Meni je Marcello odličan, a od Chiarolle mi se smuči. Ne čitam previše Zagija, pa mi je Verni potpuna nepoznanica.
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Ne bih rekao da većina njih poistovjećuje, vjerujem da većina voli Marcella. Čovjek je stvarno neviđeni majstor.
Ja ovdje naletio na trojicu, a nisam ni pogledao prvu stranu.
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Glas Verniju. Njeguje/kopira klasičnog ferrijanskog Zagora. Takvi crtači moraju biti u staffu. Čak sam i iznenađen da je 40 posto ljudi za Čaroliju, koji je ipak crtački majstor.
Netko je rekao da je Donatelli majstor. E taj je tek bio statičan i sterilan. Da danas dođe neki sličan crtač, svi bi popljuvali, što opet ne mijenja činjenicu da je Donatelli jedan od stupova klasičnog Zagora i kao takav mi je jako drag, ali daleko je on od majstora. Uvijek iste livadice i šumice. Neovisno jel u pitanu Darkwood, Florida ili Grčka.
Na stranu sto ne vidim smisla ovim glasanjima, rekao bih jedno. Vernija vec imamo u originalnoj, boljoj izvedbi nego sto je on sam, a Chiarolla je jedinstven. Bas sam juce procitao "Odrediste Afrika", i nisam siguran da li bi mi ta epizoda bila dobra koliko jeste da nije njegovog crteza. Pretpostavljam da bi se zbog Vernijevog crteza smorio citajuci...
Glas Verniju. Njeguje/kopira klasičnog ferrijanskog Zagora. Takvi crtači moraju biti u staffu. Čak sam i iznenađen da je 40 posto ljudi za Čaroliju, koji je ipak crtački majstor.
Netko je rekao da je Donatelli majstor. E taj je tek bio statičan i sterilan. Da danas dođe neki sličan crtač, svi bi popljuvali, što opet ne mijenja činjenicu da je Donatelli jedan od stupova klasičnog Zagora i kao takav mi je jako drag, ali daleko je on od majstora. Uvijek iste livadice i šumice. Neovisno jel u pitanu Darkwood, Florida ili Grčka.
Donatelli nije nimalo statican. Dapace, uz sam bok je Ferriju, Verni nije blizu ferriju nipocemu, nema atmosferu onu, staticniji je, nema originalnosti...
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Verni bez razmisljanja,mada sam vec i spomenuo u nekim raspravama da sam se navika na Chiarollu,ali nikad mu nebi da glas ni da je jedini u staffu!!! PS. moje misljenje i ukus( a o tome se ne raspravlja) :))
meni nije.. ali je istina da je i Donatelli bio vrhunski crtać...dosta je pogledati njegove ostale radove ili samo naprimer naslovnice za Malog Rendžera...kod Zagora je crtao brzo i jednostavno jer je to narekovao tempo...a da je umeo i znao bolje-nema sumnje.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Donatelli je odlično znao dočarati emocije na facama likova a njegov Chico mi je nekako humorniji i draži nego Ferrijev. S obzirom da je u ono vrijeme obavljao veliki dio posla na Zagoru, njegov crtež nije patio zbog brzine.
Chiarolla! postovace vernija starije generacije(zahvaljujuci ferriju) ali ce brzo biti zaboravljen..novi klinci ne pate od nostalgije(ako ih ima)a klasican crtez(poput vernija)izgubice se jer na"zalost"nema ni takvih crtanih filmova.
carolija je svakako bolji crtac,,,i siguran sam da likove svakad moze perfektno nacrtati, ali problem je sljedeci; NACRTA ZAGORA I CIKU KAO ZABE i po njegovom misljenju je to perfektno,,znaci ima problema sa shvatanjem estetike a ne sa crtezom,,, zakljucak, za zagora je bolji Verni