Author |
Topic  |
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22356 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19896 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/04/2014 : 16:52:12
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Colt
Da, sam razvoj teme je spektakularan. "Svi autori da rade na Zagoru!...
jok, brate...Nismo mi halapljivi kao neki drugi. Neka nam samo vrate one sto su nam uzeli. Tudje nam ne treba.
Meni je logično da na svaki serijal se ulaže jednako kvalitete i truda jer inače se može samo računati na jedan serijal a to ne ide na ruku nikome. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19896 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/04/2014 : 20:08:58
|
To je greska napisao, sam Acardi umjesto Recioni, a ovoga nisam napiso u crtace. Ispravicu. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9529 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 19/04/2014 : 22:18:04
|
Ali vi ne želite biti šef SBEa već šefovi Zagora 
Da sam ja glavni, pokušao bih ne upropastiti firmu. Pokušao bih Texa poboljšati (povećat prodaju) čisto da imam veći manevarski prostor kod drugih serijala. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 20/04/2014 : 09:21:21
|
SBE šef? Naglasak na jakoj redovnoj seriji sa puno kontinuiteta. Smanjio bih sve te popratne nepotrebne edicije... almanasi, giganti, kolori, čiko specijalci itd. Ostavio bih specijalce, ali to bi onda stvarno morali biti specijalci, a ne izgovori za zapošljavanje onih, koji su preko veze u SBE-u.
Svakih par godina pokrenuti neki mini serijal... može i na osnovi ovih Priča za jedno doba... uzmemo priču iz te edicije i produžimo na mini serijal, recimo 12 nastavaka. Vidim da ona priča o samuraju tamo već ima nastavak. Zašto ne napraviti mini serijal. Može i u boji.
I normalno, vratiti majstore na Zagora. :)
|
 |
|
sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts
Posted - 20/04/2014 : 12:48:12
|
Ja da sam sef, odveo bih Ferija na fontanu mladosti, podmladio ga, i pustio ga da crta sve SBE naslovnice i da crta ponovo Zagorove price u vecem kontinuitetu, takodje na Haitiju bih oziveo Donatelija i Nolitu, mislim da bi to bio pun pogodak. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 20/04/2014 : 13:48:57
|
quote: Originally posted by sergej773
Ja da sam sef, odveo bih Ferija na fontanu mladosti, podmladio ga, i pustio ga da crta sve SBE naslovnice i da crta ponovo Zagorove price u vecem kontinuitetu, takodje na Haitiju bih oziveo Donatelija i Nolitu, mislim da bi to bio pun pogodak.
Ili kako unazaditi serijal za 30 godina.  |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 20/04/2014 : 16:19:06
|
E, ovako:
Teksa ostaviti kako jeste. Prodaja mu je stabilna i priče i crtež drže na kvalitetu pa tu ne bih ama baš ništa dirao
Zagor: REDOVNA SERIJA: Nakon broja 601 staviti nekog drugog i modernijeg na naslovnice (Piccinelli). Uveo bih kontinuitet, na način da se jedna avantura proteže na više priča, kao Odiseje ili Richter saga, ali ne bih Zagoa udaljavao od Darkwooda. Na taj način, savršeno plodonosno, funkcionišu serijali poput Nathana, Dampyra, Magičnog itd. Išibao bih Texove crtače i scenariste i naterao da se posvete jednako i Zagoru (Piccinelli, Andreucci, Rubini, Ginostatis, Boselli), eventualno navukao i Boccija da povremeno odradi koju fantasy priču, jer Zagor je pored Teksa najbitniji temelj kompletne Izdavačke kuće Bonelli. Organizovao bih sastanke na polugodišnjem ili godišnjem nivou gde bi autori seli zajedno i razmenjivali ideje prema kojima bi se mogle napisati priče (u kontinuitetu). Priče svakako ne bi smele biti u Nolittanskom štihu, jer je to ruku na srce zastarelo i ne privlači nikoga do nostalgičare koje je iz godine u godinu sve manje. Dakle, blaga modernizacija serijala, grafički i narativno, radi privlačenja novih čitaoca
"Nolittanske" bih stavio u specijale, u godišnjem ili polugodišnjem ritmu. Za priče bi se brinuo Burattini, a za crtež Verni, Venturi i ostali "ferrijanci". To bi bila šećerna kocka nostalgičarima i eventualno mladima kojima bi sela stara naracija. Takođe, naslovnice tog izdanja bi crtao "ferrijanac", najradije Nucio ili Venturi
Dodao bih još jednu ediciju koja bi izdavala priče na godišnjem nivou, a imala kao goste strane autore, uglavnom crtače, kojima bi se davala određena sloboda u grafičkom izrazu
Ostali aktuelni serijali uglavnom nemaju velikih problema, osim možda Dilana Doga. Ali novije epizode ne čitam toliko aktivno da bih znao reći šta poduzeti po tom pitanju |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7947 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 20/04/2014 : 16:25:57
|
quote: Originally posted by Colt
Zagor pored Teksa najbitniji u SBE? Dokle ce onda da nas lazu da je to DD??
i ja se pitam. |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 20/04/2014 : 16:30:18
|
Da sam ja sef SBE, ucinio bih jedan pametan potez kojim bi spasio firmu od propasti: DAO BIH OTKAZ (jer nisam kompetentan da vodim bilo kakvu firmu, a kamoli giganta poput SBE)!  |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts
Posted - 20/04/2014 : 18:59:37
|
quote: Originally posted by vronski 3
Meni je Tex ubedljivo najgluplji i najdosadniji SBE strip ali eto, žabari ga obožavaju do imbecilnosti...
    |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 20/04/2014 : 20:21:24
|
Meni je Tex ubedljivo najgluplji i najdosadniji SBE strip ali eto, žabari ga obožavaju do imbecilnosti...
Tebi je najgluplji ali 99% ljudi misli drukcije pa si ti sad misli!!      |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 20/04/2014 : 20:21:53
|
Meni je Tex u većini slučajeva odličan i ne sjećam se kada sam naletio na lošu epizodu ali to je zato jer sam veliki ljubitelj westerna... meni ponudiš klasičnu, najklasičniju western priču i ja zadovoljan.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17081 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 20/04/2014 : 23:50:36
|
Svatko ima svoje misljenje, ali naravno da ce se malo koji bonelijevac sloziti s tobom. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12083 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/04/2014 : 14:47:57
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Meni je Tex u većini slučajeva odličan i ne sjećam se kada sam naletio na lošu epizodu ali to je zato jer sam veliki ljubitelj westerna... meni ponudiš klasičnu, najklasičniju western priču i ja zadovoljan. 
I ja obozavam Western, to mi je omiljeni zanr i u filmovima i u stripovima, slusam i Country muziku, tako da i meni odgovara Tex.
Tex ima konstantno dobre do odlicne price, sa odlicnim crtacima. Ipak Zagor mi je oduvek bio omiljeniji i zanimljviji, kod Teksa zna nekad da mi se javi prezasicenost slicnim zapletima pgotovo u ovim sada VCovim epizodama.
Sto se tice teme da sam ja sef SBEa
Zagor: Epizode bi pisali samo: Burattini, Bosseli, Capone, Rauch i ponekad ako treba da uskoci Cajelli. Videcemo sta ce biti sa Zamberletijem za sada nije nista posebno pokazao. Od 601. broja Piccineli na naslovne strane Vratio bih Zagor Gigante, koje bi crtali najbolji crtaci Zagora Nuccio, Bissi, Espotio bros i neki strani crtaci. Svaki crtac bi za svoju epizodu crtao naslovnu stranu. U Specijale uvesti novo kadriranje i napetije i bolje price. Oziveo bih Ciko specijal. Kolor Zaogra i Maxi ne bih dirao. Naslovne strane vanredovnih izdanja da crta Nuccio. Od crtaca vratio Rubinija, Piccinelija, onog Grka, Andreucija. Prisco, Venturi i Esposito Bros bi vrtali cesce.
Tex Da se nadju novi pisci koji ce da pomognu Bosseliju, da se smanji hiper produkcija Bosselija na Teksu da bi mogao da se posveti Zagoru ponovo. Ukinuti Almanahe. Teksone i maxije ne bih dirao. Teks Kolor bi bile celovite price na 240 strana a ne na 160.
DILAN tu je za sada sve u redu sa Rechionijem. Samo bih dodao Barbatovu i nek rade.
|
Edited by - going going on 24/04/2014 14:48:43 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19266 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 24/04/2014 : 15:51:57
|
Da sam ja sef bonelli kuce izdao bi naredbu da se nijednom izdavacu iz prostora ex yuge, nesmije prodat prava za nijednog junaka kojeg bonelli izdaje...samo tako mange i amerikanosi dobili bi na tom trzistu status i reputaciju koju zasluzuju....pogotovo zabrana vazila bi za zagoretica koji ugrozava svaki ali bas svaki pokus izdavaca da dobiju mijesto na kioscima,navedeni je najkriticniji jer ina najvise pratecih izdanja pa ugrozava vec i ozbiljniju literaturu kao recimo ledy,svet,skandal,glorija,plejboj...itd..itd... U dogovoru sa andrea lavazzoli i ifedizioni prodao bi prava samo za picolo renger izdanje zbog forumasa tellera i jos par zaljubljenika u tog junaka.(po nezvanicnim podacima ima jih 5, i to u sloveniji teller i 1euro a 3 u hrvatskoj,ova trojica zbog sramote ne zele odkrit identitet).....i to samo prvih 6 brojeva jer poslje kvalitet izdanja jako pada pa se do 100 broja sroza na nivo najboljeg zagora'recimo divovi dobra i zla.... Zaposlio bi vise i mlade tajnice,odpustio scenariste i crtace...ali to su vec nevazne podrobnosti i nijanse nebitne za razvoj kuce...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 24/04/2014 16:00:44 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 24/04/2014 : 16:12:39
|
quote: Originally posted by teller
Da sam ja sef bonelli kuce izdao bi naredbu da se nijednom izdavacu iz prostora ex yuge, nesmije prodat prava za nijednog junaka kojeg bonelli izdaje...samo tako mange i amerikanosi dobili bi na tom trzistu status i reputaciju koju zasluzuju...
Onda bi Ludens mogao zatvoriti firmu a radi se o pouzdanom izdavaču.  quote: U dogovoru sa andrea lavazzoli
Čovjek je umro 1981. godine  quote: prodao bi prava samo za picolo renger izdanje zbog forumasa tellera i jos par zaljubljenika u tog junaka.(po nezvanicnim podacima ima jih 5, i to u sloveniji teller i 1euro a 3 u hrvatskoj,ova trojica zbog sramote ne zele odkrit identitet)
   quote: .....i to samo prvih 6 brojeva jer poslje kvalitet izdanja jako pada
Onda bi ovih 5 zaljubljenika imalo nepotpunu kolekciju.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|