Zato što priča u VČ ediciji još nije dovršena...Ali imaš pravo. Niko da stavi utiske nakon prve sveske. Malo mi ide na ganglije kada tobože "zagorovanje" znači spamovanje, +1 i potpuno se slažem oblici odgovora, pismeni snošaji ili obrnuto na naslovnice i ostale smaračine umesto da se kaže koja normalna na račun priče koja se upravo držala u rukama. Nije ni čudo da su zagorovci najomraženija digitalna grupa ljudi koja postoji na ovim prostorima.
To da, mogla bi se oko ovoga razviti dobra rasprava, ali ćini se da to nikoga ne zanima.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Tako je i Villa uradio i dobar dio Teksovih naslovnica, a i Ferriju većinom crtači naprave par predložaka po kojima on nacrta naslovnicu ili jednostavno uzme kadar iz stripa.
Zainteresovalo me zasšto su ovi domoroci na naslovnici polugoli iako je na ognjenoj zemlji svježa klima i pročitam na wikipediji o ovim (http://en.wikipedia.org/wiki/Yaghan_people) ljudima, ne znam jesu li iz istog naroda kao ovi iz stripa, navodno su razvili metode da dobro podnose zimu :D
Zainteresovalo me zasšto su ovi domoroci na naslovnici polugoli iako je na ognjenoj zemlji svježa klima i pročitam na wikipediji o ovim (http://en.wikipedia.org/wiki/Yaghan_people) ljudima, ne znam jesu li iz istog naroda kao ovi iz stripa, navodno su razvili metode da dobro podnose zimu :D
Smanjio je Zagor na trashu. Nisu to više ona vremena kad su vikinzi ubijali "džinovske" amebe u Tennesseeju.
Dobro, ima "fantazija" i danas... to i volimo kod Zagora ali danas se rade i povijesno potkovane i u stvarnosti utemeljene priče iz kojih čovjek može i nešto naučiti.
Nije me bas oborila s nogu, to jest uopce. Ocekivan povratak Shyer je pretvoren u dosadnjikavu pricicu. Bure naravno opet gnjavi s glupim objasnjavanjem, prepricavanjem, ponavljanjem itd. Nekakva radnja se dogadja na mozda pola stripa, dok neke slozenije i nema, samo retrospektive i podsijecanje. Drago mi je i vracanje Umapaija i Shyer, ali ako se nije mogla složiti nekakva dobra prica, moglo se i cekati na povratke. Pesce, s druge strane nikad bolji, vrhunski je odradio svoj posao. Ljudi, cudovista, pejzazi, zivotinje, sve je nacrtano jako dobro. Steta sto ga nece biti u samoj JA sagi. Ferri standardno dobar, ali ne vise od toga. Veseli cetvrtak je na svimpodrucjima samo prosjecan, ali ima bolnu prednost od devet mjeseci pred ludensom, pa eto.
Uglavnom, zasad je prica dosta razocaravajuca.
Trojica crtaca imaju taj problem, Gramaccioni, Mangiantini i Bisi. Ostali su dobri.
Bisi ima probleme sa Zagorovim licem, ali je odlican crtac i moze to da popravi, dok Gramaccioni i Mangiantini su i losi crtaci i lose crtaju Zagoru lice njih dvojicu ne mogu nikako da svarim.
Trojica crtaca imaju taj problem, Gramaccioni, Mangiantini i Bisi. Ostali su dobri.
Bisi ima probleme sa Zagorovim licem, ali je odlican crtac i moze to da popravi, dok Gramaccioni i Mangiantini su i losi crtaci i lose crtaju Zagoru lice njih dvojicu ne mogu nikako da svarim.
Daleko od toga da nije odlican crtac dapace, jedan od najboljih, jedino sto ima taj problem s facom.
Prisco je jednostavno razvalio u doticnoj epizodi, na istom nivou kao i Rubini u prici prije te. A sto se tice samog lica, pa i Rubini crta Zagora na svoj nacin.