forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor specijal proljeće 2014
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 01/05/2014 : 12:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Meni je prica vrlo dobro,ali moram reci da me nije odusevia kako crta Zagora u nekim situacijama( pomislia sam da je jednom Dylan Dog,pa i tex), ovo je tek prvi rad pa ce valjda drugi biti bolji,atmosfera mu ocito lezi -mrak,magla......
Ok specijalac

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 01/05/2014 : 12:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara
moram reci da me nije odusevia kako crta Zagora u nekim situacijama( pomislia sam da je jednom Dylan Dog,pa i tex)

Nisam ga još vidio ali nadam se da se ne budem šokirao.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 01/05/2014 : 15:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Nisam se sokira , ipak je to tek prvijenac pa...

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

goghy
Average Member

Croatia
645 Posts

Member since 11/12/2012

Posted - 02/05/2014 : 12:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send goghy a Private Message  Reply with Quote
Mracna i teska atmosfera, tama, kiša,... Kao film "Sedam",... Sve u svemu zadovoljavajuce,,, Zagor dobro nacrtan, Ciko bas i nije dobro pogođen u licu, ali valjda ce biti prilike i to popraviti,... Da dajem od jedan do pet, 4+,....
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 02/05/2014 : 13:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
početak obečavajući, treba se malo naučiti na novog zagora - nekako mi izgleda kao Supermen, ali tema i više nego dobra - zanima me kraj....... primječujem da ima dosta kadriranja iz neobičnih kuteva, večinom iz ptičje perspektive, ali dobro napravljeno.....

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."

Edited by - nenno on 02/05/2014 13:58:45
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 03/05/2014 : 15:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Kakva šitina od specijalca...Šta se desilo pa ne mogu da potrefe atmosferu i posebnost starih specijala?

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 03/05/2014 : 15:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
Pa jel ovo na kisocima ili ne?! :(

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 03/05/2014 : 15:59:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ocel chicho vise jebo ga ja!!!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/05/2014 : 16:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Nemoj njega, Zagor je vitkiji.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3016 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 03/05/2014 : 16:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by Rahazlam

Nemoj njega, Zagor je vitkiji.

Bolje da ljulja nego da zulja

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 03/05/2014 : 18:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
specijalni brojevi su u krizi nakon broja 13 (po talijanskoj numeraciji dakako) iliti nulta godina darkwooda. nekako su deevoluirali u kontejner za najgore (kineska sekta, divlja horda, ples duhova, crna krv, čovjek iz mavericka) ili u najboljem slučaju prosječne epizode. ova epizoda je već svojim autorima najavljivala moguć pomak - bure dugo nije radio specijalac a crtač je eto poznati i priznati barison. doduše, ono po čemu je poznat i priznat meni nije poznato ali sjećam ga se s lazarusa, bio je vrlo dobar. po meni, spomenuti pomak nabolje se uistinu i dogodio, mada nije onoliki kakvom smo se možda nadali.

burattini je imao vrlo tanku pričicu, odmah da raščistimo. u takvim okolnostima, smjer u kojem je krenuo s malo priče i puno tučnjave je prebacilo težište na crtača. moment objašnjavanja traje tri stranice i na samom je kraju. kroz strip dominira barison sa svojim ne odviše lijepim, ali dosta efektnim stilom i tonama potrošenog crnila prizori u šumi i vodi su mrkli i pomalo dilandogovski, a mene su se najviše dojmili prizori u magli. imam dojam da je s guštom crtao, pogotovo samog zagora, koji je povremeno doista impresivno nacrtan. no scene u gradu su onako, li-la.

dakle ocjene bi mi bile

scenarij 6
crtež 8 (nategnuto)

usput, količine dvoboja i njihovim trajanjem se ne bi posramio niti najveći besramni korisnik istih, toninelli. kako "probuđeni" posjeduju nadljudsku snagu i agresivnost, bure nam je suprostavio zagora u borbi za vlastiti život trojici od njih - prvi u trajanju od 8, drugi 7, a treći čak 9 stranica. no pravi highlight se dogodio u četvrtom dvoboju - zagor udarcem šake ruši na tlo vepra od cca 300 kila ma koji conan barbarin

Edited by - Džedson on 03/05/2014 19:29:12
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/05/2014 : 11:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Maloprije zavrsio citati. Crtez veoma solidan. U nekim kadrovima je skoro pa savrsen, ali Zagorova faca izbliza mi ne izgleda bas najbolje. Ipak, Barrison je sve u svemu dobar posao uradio.

Sto se tice scenarija, dobar je u momentima, ali nije tesko shvatit ko je u stvari iza svega, iskreno sam to brzo skonto. Prvih 60 i kusur stranica mi se puno svidja, medjutim, kad otkrijemo vise detalja, tipa "ko, kada, kako, i gdje", itd onda se vidi dosta rupa. Crtez je veoma solidan, naslovnica takodje. A scenariu bi dao najvise 6.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 04/05/2014 : 14:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
...evo, pročitano, stavljeno na policu.... komentar? teško možda priznati, ali zagora sam trebao prestati čitati sa 20-tak godina i prisječati se koliko je to u tim godinama bio odličan strip.... možda okrutno ali je tako, ne može u meni više pobuditi ono uzbuđenje, pa makar se radilo o vrhunskim epizodama..... svako vrijeme nosi svoje, očito

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 04/05/2014 : 16:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Sve u svoje vrime,ali to ne znaci da poslije maradone nebi treba gledati Ronaldinha ili Messi - Ronaldo C

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2421 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 04/05/2014 : 16:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TrOMISLAWSKI

Jel to ono iz Gorillaz-ovog spota, 'Clint Esatwood'?

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/05/2014 : 20:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Vau! Sta reci za ovu epizodu!
Ovo je sasvim drugaciji, Mračni Zagor, prilagodjen danasnjem vremenu.
Prica je u stilu Sclavijevog zlatnog doba na Dylanu.
Crtez iznad svih ocekivanja, Barison je fantasticno obavio posao i prikazao scene horrora i komedije na najbolji moguci nacin.
Po atmosferi Barison je uz samo rame Ferriju iz zlatnog doba.
Uopste, ovo je pored Ferrija najbolji crtez na Zagoru ikad.
Bolji cak i od Rubinija.
Akcija, horror, humor, sve je tu. Jedan od rijetkih Zagora s kojim bi i zakleti dylanovci mogli da budu zadovoljni.
Napokon je ova edicija opravdala svoje ime.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/05/2014 : 20:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

no pravi highlight se dogodio u četvrtom dvoboju - zagor udarcem šake ruši na tlo vepra od cca 300 kila ma koji conan barbarin

Nije to bio udarac sakom, vec je Zagor tijelom udario bocno vepra u naletu i izbacio ga iz ravnoteze.

Go to Top of Page

El Morisco
Junior Member

Croatia
459 Posts

Member since 10/12/2007

Posted - 05/05/2014 : 09:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send El Morisco a Private Message  Reply with Quote
Uz ovakvu naslovnicu za 10, unutra se nalazi gomila jada. Zao mi je da isti scenarist koji je napisao gigant Čovjek koji je pobijedio smrt (remek-djelo) preko jedne stvari odradi ovaj specijalac. Finta s mračnom atmosferom valjda još prolazi samo kod onih koji se boje babaroge, a sve ostalo predvidljivo. Imena likova (ponovo Poljaci nakon Botegoskog??) Kowalsky, Bronsky, Ursus, Zetor, Imt... A famozni novi crtač?, pa Chico izgleda kao retardirani ADHDovac. Umjesto uživanja, osjećaj prevare na kraju čitanja... Bure, možeš ti i bolje...

---

<b></b>
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 05/05/2014 : 10:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Oho, misljenja su podijeljena!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/05/2014 : 10:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Da, pretpostavljam da je ovo sukob ukusa dvije totalne suprotnosti- Texovih ljubitelja klasicnog westerna i Dylanovog stila ranijih epizoda.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/05/2014 : 11:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Baš me zanima kakav će dojam ovo ostaviti meni a to ću saznati za nekih tjedan dana.

Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 05/05/2014 : 12:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
I, je li ovo na kioscima ili ne? :(

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 05/05/2014 : 12:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovo je prvi Zagorov specijal koji sam kupio odmah po izlasku (prvi je bio Nulta godina Darkwooda - takvom naslovu i onoj naslovnici jednostavno nisam mogao odoljeti), a sad me već zanima valja li i koliko.
Na samo listanje crtež mi je lagano razočaranje, jer je premračan (netipično za Zagora), previše vuče na Dylana i s previše kadrova u kojem je sve u mrklom mraku dok samo svijetli (???) krug s orlom na majici.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/05/2014 : 14:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Meni se bas to crnilo i mracna, tmurna atmofera najvise svidelo u stripu! Pored price koji je pravi horror/mistery.
Go to Top of Page

goghy
Average Member

Croatia
645 Posts

Member since 11/12/2012

Posted - 05/05/2014 : 14:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send goghy a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by D.J.

Da, izgleda da se ovo voli ili ne,nema sredine,...
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000