forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dragonero
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 136

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/04/2014 : 23:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mac

Meni ovo izgleda fenomenakno, čitao sam Dragonera u izdanju VČ i jako mi se dopao Postoje li naznake da bi mogao izdavati neko od naših izdavača?

I jos zanr koga nema u SBE, jedva cekam, valjda ce neko i to. Skoro sve izlazi, uzece neko i Dragonera, ocekujem pre u Hrvatskoj zbog VC u Srbiji.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/04/2014 : 20:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/04/2014 : 20:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Dragonero #13

http://www.sergiobonelli.it/scheda/37157/Nato-dalle-fiamme.html
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/04/2014 : 23:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Kolorac
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/05/2014 : 21:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#2 - "Tajna alkemičara"

Dvica se drži recepta iz jedinice što se tiče pripovijedanja. Još su uvijek dva vremenska toka, koja se relativno često izmjenjuju. Stvari se pomalo otkrivaju i produbljuju. U priči ima svega, zanimljivih događaja, sukoba, lokacija. Fantasy je baš zato dobar jer ima skoro neograničene mogućnosti, nikad ne znaš što te čeka.
Crtež je na visokom nivou.

*spojleri*
Crna vilenjakinja (Atrea) je baš zanimljiva onako ćaknuta.
Najviše me iznenadila scena seksa između Jana i Xare, mislio sam da su one tange iz prvog broja najviše što ćemo vidjeti! :D
Jan opet dolazi do novih saznanja o svojim moćima, cool crteži onog vodenog zmaja.
Vietti i Enoch su u slučaju Xarine smrti upotrijebili klasičnu foru da žrtva bude zasljepljena bogatstvom, odnosno plijenom, kojeg želi pod svaku cijenu pa zbog toga izgubi život. Njezinu smrt sam već naslutio na 42. i 43. stranici jer je bila previše ushićena mogućnostima "vatrenog blata" da bi preživjela.
Dobra je i ona scena gdje u očajničkom pokušaju da dođe do formula zabije strijelicu ravno u onog jadnika s torbom pa ga onako crknuta vuče gore. Izgleda prilično okrutno.
Najzanimljivije je pred kraj gdje se razvija priča s ratom na otoku Orki, čudnim i iznenađujućim savezništvom između "Crne gospodarice" i vilenjakinje te pričom o "Impurima" koji su glavna tema narednog broja.
U priči se izmjenjuje velik broj vizualno zanimljivh lokacija, a Matteoni je sve to majstorski prikazao.
kraj spojlera

Edited by - solar on 04/05/2018 01:33:29
Go to Top of Page

Hexen
New Member

Croatia
190 Posts

Member since 22/02/2011

Posted - 03/05/2014 : 22:55:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Hexen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

#2 - "Tajna alkemičara"

Dvica se drži recepta iz jedinice što se tiče pripovijedanja. Još su uvijek dva vremenska toka, koja se relativno često izmjenjuju. Stvari se pomalo otkrivaju i produbljuju. U priči ima svega, zanimljivih događaja, sukoba, lokacija. Fantasy je baš zato dobar jer ima skoro neograničene mogućnosti, nikad ne znaš što te čeka.
Crtež je na visokom nivou.

*spojleri*
Crna vilenjakinja je baš zanimljiva onako ćaknuta.
Najviše me iznenadila scena seksa između Jana i Xare, mislio sam da su one tange iz prvog broja najviše što ćemo vidjeti! :D
Jan opet dolazi do novih saznanja o svojim moćima, cool crteži onog vodenog zmaja.
Vietti i Enoch su u slučaju Xarine smrti upotrijebili klasičnu foru da kada žrtva bude zasljepljena bogatstvom, odnosno plijenom, kojeg želi pod svaku cijenu pa zbog toga izgubi život. Njezinu smrt sam već naslutio na 42. i 43. stranici jer je bila previše ushićena mogućnostima "vatrenog blata" da bi preživjela.
Dobra je i ona scena gdje u očajničkom pokušaju da dođe do formula zabije strijelicu ravno u onog jadnika s torbom pa ga onako crknuta vuče gore. Izgleda prilično okrutno.
Najzanimljivije je pred kraj gdje se razvija priča s ratom na otoku Orki, čudnim i iznenađujućim savezništvom između "Crne gospodarice" i vilenjakinje te pričom o "Impurima" koji su glavna tema narednog broja.
U priči se izmjenjuje velik broj vizualno zanimljivh lokacija, a Matteoni je sve to majstorski prikazao.

priča: 8
scenarij: 8
crtež: 9
naslovnica: 8

Ajme, tek si na drugom broju. Sporo to tebi ide, solar
Da, Matteoni je zakon. Njegov stil mi ponekad vuče na mange, ne znam zašto. Što se tiče spavanja Iana sa Xarom, ne brini, to nije jedina djeva koja će Ianu grijati postelju.
Da, prva priča se provlači kroz 4 broja. Po meni je najbolji zadnji nastavak gdje ima dovoljno akcije, romantike i filozofiranja da zadovolji svačiji ukus.

Edited by - solar on 04/05/2018 01:34:04
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/05/2014 : 21:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#3 - "Nečisti"

Saga se nastavlja, ovaj broj mi je dosad čak nekako i najbolje legao, opet odlične lokacije, dobre koljaže i poneko iznenađenje. Odnos između likova je već relativno jasan, Gmor i Sera se stalno svađaju, Jan je heroj koji je ipak pokazao određene "ljudske" osobine, nije "superheroj" (barem ne stalno). Glavne stvari se pomalo otkrivaju i četvorka bi trebala biti vrhunac.

*spojleri*
Baš mi je bilo zakon kako je Jan pobijedio klan "Nečistih" a najzanimljiviji trenutak je bilo "Matrix style" ubojstvo kada je zaustavio vrijeme. Tu se krije i potencijalni problem jer bi malo po malo Ian mogao postati previše moćan, mislim ako si u stanju zaustaviti vrijeme da nekoga ubiješ što ti još treba.
Uzroci pobune Orki se pomalo otkrivaju, dobra fora sa nevidljivošću itd. Također sam zaboravio spomenuti kako je Jan poštedio glavnog vođu "Impura" premda ga je mogao ubiti. Možda ga u nekim sljedeći epizodama ponovno sretnemo.
Prošlost i sadašnjost koju smo pratili u prva dva broja sada dobivaju smisao, ponovno vidimo Khaila i ekipu "dobrih" Orki, Gmorovih prijatelja.
Ali definitivno najjača mi je 73. stranica gdje Atrea sanjari kako će biljke opet zavladati i u tom trenutku govori/moli Crnu Gospodaricu da joj sve to obeća, a ova je na to nježno uhvati za lice, skine masku s usta i poljubi je u oči. Onda joj govori kako će sve biti kako ona želi i da ima vječni dug prema njoj jer joj je spasila život - onda zadnji kadar njezinih usta punih ožiljaka. Odlično!
kraj spojlera

Ove ocjene bi ustvari trebalo samo davati za cijelu priču (od četiri epizode), ovako nema velike razlike u ocjenama od jednog nastavka do drugog. Jedino mi je različitia ocjena naslovnice koja je za 10.

quote:
Ajme, tek si na drugom broju. Sporo to tebi ide, solar

Evo tek sam sad uhvatio malo vremena, ipak je to strani jezik gdje ne mogu čitati brzinom kojom čitam hrvatska odnosno srpska izdanja, a još mi je ovo prilika da kvalitetno savladam neke aspekte talijanskog jezika tako da sve ide malo sporije.

Edited by - solar on 04/05/2018 01:35:13
Go to Top of Page

Hexen
New Member

Croatia
190 Posts

Member since 22/02/2011

Posted - 06/05/2014 : 20:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Hexen a Private Message  Reply with Quote
quote:
*spojleri*
Baš mi je bilo zakon kako je Ian pobijedio klan "Nečistih" a najzanimljiviji trenutak je bilo "Matrix style" ubojstvo kada je zaustavio vrijeme.

E vidiš, meni se to baš nije svidjelo jer pobjedi vođu nečistih "off screen". Dakle, ne vidimo kako ga je pobijedio.

quote:

Uzroci pobune Orki se pomalo otkrivaju, dobra fora sa nevidljivošću itd. Također sam zaboravio spomenuti kako je Ian poštedio glavnog vođu "Impura" premda ga je mogao ubiti. Možda ga u nekim sljedeći epizodama ponovno sretnemo.
Prošlost i sadašnjost koju smo pratili u prva dva broja sada dobivaju smisao, ponovno vidimo Khaila i ekipu "dobrih" Orki, Gmorovih prijatelja.

Zar ne bi trebalo biti pobune Orkova, ekipu dobrih Orkova?

Ne bi htio ništa spojlati, ali meni je prilično brzo bilo jasno tko je Crna Gospodarica.

quote:
Ove ocjene bi ustvari trebalo samo davati za cijelu priču (od četiri epizode), ovako nema velike razlike u ocjenama od jednog nastavka do drugog. Jedino mi je različitia ocjena naslovnice koja je za 10.

Zanimljivo. Meni je naslovnica prethodnog broja za 10. Ovaj mi je nekako bezvezan. Čudan položaj Crne Gospodarice na naslovnici.

quote:
Evo tek sam sad uhvatio malo vremena, ipak je to strani jezik gdje ne mogu čitati brzinom kojom čitam hrvatska odnosno srpska izdanja, a još mi je ovo prilika da kvalitetno savladam neke aspekte talijanskog jezika tako da sve ide malo sporije.

Sve ok. Mislio sam da bolje vladaš talijanskim zato pitam.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 06/05/2014 : 20:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Zanimljivo. Meni je naslovnica prethodnog broja za 10. Ovaj mi je nekako bezvezan. Čudan položaj Crne Gospodarice na naslovnici.

Mislim da je ovo ona iz klana "Impura", a ne Crna Gospodarica.

quote:
Zar ne bi trebalo biti pobune Orkova, ekipu dobrih Orkova?

To sam se i ja pitao, ali nije mi se dalo razbijati glavu s time pa sam napisao ovako.

quote:
Ne bi htio ništa spojlati, ali meni je prilično brzo bilo jasno tko je Crna Gospodarica.

Mislim da znam na koga ciljaš, ali ipak nemoj ništa govoriti dok ne pročitam četvorku.

quote:
E vidiš, meni se to baš nije svidjelo jer pobjedi vođu nečistih "off screen". Dakle, ne vidimo kako ga je pobijedio.

Matrix fora mi je zanimljiva, ali ni meni se ne sviđa što nismo vidjeli kako je natjerao vođu da mu otkrije tajnu "Suanina".
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 10/05/2014 : 22:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#4 - "Tajanstvena utvrda"

Jako dobro finale, posebno zadnjih četrdesetak stranica.

*spojleri*

Nakon što su naši junaci prešli sve moguće i nemoguće ne bi li se uvukli u neprijateljsko gnijezdo, prava iznenađenja počinju.
Nakon što je Hexen spomenuo da je identitet "Crne gospodarice" lako predvidjeti, istog sekunda sam shvatio tko je u pitanju (baš ti hvala), a do tada uopće nisam ni razmišljao o tome, nego sam je gledao kao standardnog misterioznog protivnika.
Ipak, očekivao sam neke klišeje koje su Enoch i Vietti dijelom uspjeli izbjeći. Umjesto standardnog obračuna između "dobrih i loših", vidjeli smo nekoliko moralnih/emocionalnih obrata.
Odlično mi je ono što su napravili sa Atreom, gdje joj Jan pomoću Sere ulazi u misli i spušta se do neke vrste podsvijesti gdje se ona pokazuje u svom pravom (nevinijem, nepokvarenom) obliku. Tu ona shvaća svoju zabludu i po prvi put u mnogo vremena vidi "pravi život".
Tu je i situacija sa Xarom, koja nakon što ugleda Jana, gubi onu svoju okrutnost i u njoj se počinju javljati konfliktni osjećaji. Tragičnost njenog lika tu dolazi do punog izražaja.
Tako ispada da dvoje glavnih negativaca to zapravo i nisu.
Svidio mi se takav kraj, jer ponavljam, s time su izbjegli predvidivi klasični obrazac po kojem se sve slične priče završavaju.
Otvorena su mnoga pitanja na koja mi sami čitatelji moramo dati odgovor.
Scenarij je također dobar, posebno u tom zadnjem dijelu gdje se izmjenjuju paralelne radnje, tako stalno skačemo iz jednog napetog trenutka u drugi, s "realnim" protokom vremena, tako da se situacija promijenila od trenutka kad smo je napustili.
Te "fore" su također Bosellijev "trademark".
kraj spojlera

Luca Malisan je došao kao pravo osvježenje jer je u drugom dijelu pomagao Matteoniju. Njegov crtež imao onu extra atmosferičnu kvalitetu koja se itekako vidjela na kraju. Scene povratka kući su maestralne.

Ocjene za cijelu sagu od 4 epizode:

Priča: 8
Scenarij: 8
Crtež: 9
Naslovnice: 9

Edited by - solar on 04/05/2018 01:36:34
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 11/05/2014 : 10:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
Solar, kako se placa kada narucujes sa SBE sajta?
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 11/05/2014 : 10:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
I da, sta da napisem u polju cap?
Go to Top of Page

Hexen
New Member

Croatia
190 Posts

Member since 22/02/2011

Posted - 11/05/2014 : 11:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Hexen a Private Message  Reply with Quote
quote:

#4 - "Tajanstvena utvrda"

Jako dobro finale, posebno zadnjih četrdesetak stranica.

*spojleri*

Nakon što je Hexen spomenuo da je identitet "Crne gospodarice" lako predvidjeti, istog sekunda sam shvatio tko je u pitanju (baš ti hvala), a do tada uopće nisam ni razmišljao o tome, nego sam je gledao kao standardnog misterioznog protivnika.

Ooops, sorry.
Ali meni je odmah bilo jasno tko je Crna gospodarica. U jednom trenutku sam rekao - ako moja teorija bude točna, onda svaka čast scenaristima jer sam znao da će posljednji obračun između nje i Iana biti jako zanimljiv, ali opet u drugu ruku, bio sam malo i razočaran. Naime, spominješ kako su scenaristi izbjegli klišeje, ali meni je baš to bio najveći klišej - identitet Crne gospodarice. Osjećao sam se kao da gledam Star Wars.

Ne znam zašto spominješ da završetak ostavlja otvorena neka pitanja, po meni je sve zaključeno. Orkovi sređeni. Vatreno blato sređeno. Negativci isto sređeni. Ali opet, ovo je fantasy, uvijek se da nešto iskemijati.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/05/2014 : 21:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Naime, spominješ kako su scenaristi izbjegli klišeje, ali meni je baš to bio najveći klišej - identitet Crne gospodarice. Osjećao sam se kao da gledam Star Wars.

Da, što se tiče identiteta, to jest neka vrsta klišeja ali nisam mislio na to.
Po meni bi klišej bio da su i Xara i Atrea ostali potpuni negativci koji bi se borili i sukobljavali zadnjih tridesetak stranica sa našom družinom. Umjesto toga, Enoch i Vietti su odabrali manje predvidivo i bolje rješenje u smislu da oba lika doživljavaju neku vrstu katarze. To je posebno vidljivo u onoj "sanjivoj" sekvenci sa Atreom. Također Jan ima neku vrstu "oproštaja" sa Xarom nakon što ju je Myrva pogodila. Tu su i Orkovi (ili Orci) kojima Gmor daje do znanja da je moguć suživot između različitih rasa i da je prijateljstvo ponekad važnije od pripadnosti nekom narodu. Na to sam mislio kad sam napisao da su "neka pitanja otvorena" i da mi čitatelji sami na njih moramo dati odgovor. Jer je jasna paralela sa našim današnjim svijetom. Pitanje suživota između različitih rasa i religija, pitanje "oružja za masovno uništenje" i etike vezane uz to itd.

Edited by - solar on 04/05/2018 01:37:14
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/05/2014 : 22:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Solar, kako se placa kada narucujes sa SBE sajta?

quote:
I da, sta da napisem u polju cap?

Ja sam platio sa PayPalom, najbrže i najefikasnije rješenje, premda sam u prošlosti plaćao i sa kreditnom karticom.

"Cap" je poštanski broj, npr. "Zagreb, 10000".

Talijani još traže i tzv. "Codice Fiscale", to je valjda porezni broj kojeg svaki Talijan ima, nešto slično našem JMBG-u, odnosno OIB-u, ali važno je jedino za narudžbe unutar Italije (pretpostavljam), ja sam stavio nekoliko izmišljenih brojeva i to je to.

Poštarina me došla oko 15-tak eura (Hrvatska), i ako živiš u Sloveniji ili Hrvatskoj nećeš platiti carinu jer unutar zemalja EU-a toga nema.

Edited by - solar on 11/05/2014 22:02:43
Go to Top of Page

Hexen
New Member

Croatia
190 Posts

Member since 22/02/2011

Posted - 11/05/2014 : 22:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Hexen a Private Message  Reply with Quote
@solar: ti si malo duboko otišao u filozofiju. Ne znam baš ako se slažem sa načinom kako su naši junaci pobjedili negativce. Više preferiram metodu "sjekirom po glavi" , ovako su svi ispali goody goody poput Zagora koji umjesto da ubije razbojnike odvlači ih do šerifa na "pošteno suđenje".

@sergej: ako imaš mogućnosti, radije naruči stripove preko E-baya ili sličnih stranica jer ti dođe puno jeftinije.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/05/2014 : 22:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
@solar: ti si malo duboko otišao u filozofiju. Ne znam baš ako se slažem sa načinom kako su naši junaci pobjedili negativce. Više preferiram metodu "sjekirom po glavi"

I ja tu i tamo volim "sjekirom po glavi", ali u većini slučajeva mi je to previše banalno rješenje.
Volim priče koje nisu potpuno "straightforward" nego kada imaju i nešto zbog čega se zamisliš, ono da ih možeš čitati na više "razina".
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 11/05/2014 : 22:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
Hvala na informacijama Solar. :)
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 13/05/2014 : 22:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Luca Malisan - digitalno tuširanje table u realnom vremenu
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 15/05/2014 : 22:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 17/05/2014 : 15:12:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 17/05/2014 : 15:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Dragonero u Francuskoj
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 17/05/2014 : 22:51:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Antonella Platano
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 19/05/2014 : 22:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 20/05/2014 : 20:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Alfio Buscaglia - digitalno tuširanje
Go to Top of Page
Page: of 136 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000