forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 X-Men
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12938 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/05/2014 : 18:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Kaj ipak bude Rogue?

Čini se da hoće.

U kojoj mjeri, vidjet ćemo.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12938 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/05/2014 : 18:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Inače, film je od idućeg tjedna i u domaćim kinima.

Kao što je već postalo tradicija, nakon odjavne špice čeka nas dodatna scena.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/05/2014 : 21:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Prilično dobro, kakvoćom otprilike na razini prvog dijela ali slabije od Ratnika zime.
Dramaturški vrlo dobro i pregledno izbalansirane dvije narativne razine, ona iz postapokaliptične budućnosti oko 2023. i ona iz za sudbinu mutanata i čitavog čovječanstva ključne 1973. godine.
U uvodu uz prizore razorenog New Yorka, koji scenama s nekakvim robotolikim kreacijama koje gaze preko ljudi i s ljudskim leševima koji se transportiraju u gomilama, asocira na podjednako nelagodne prizore iz "Terminatora" 1 i 2, a potom i Moskve i nekih drugih svjetskih metropola, doznajemo da je sukob ljudi i mutanata doveo do tragedije za čitavo čovječanstvo.
Žrtve su podjednako mutanti kao i ljudi koji su stali na njihovu stranu, a u zastrašujućoj budućnosti rat još uvijek traje s izglednim porazom mutanata.
Sve je počelo spomenute 1973., godine u kojoj je najprije na mirovnoj konferenciji u Parizu a potom i u Washingtonu potpisan sporazum o završetku vijetnamskog rata. Tom je sporazumu prisustvovao i dr. Bolivar Trask (Peter Dinklage), najveći svjetski proizvođač i trgovac oružjem koji je visoki skup iskoristio da političke vođe upozori kako im ogromna nova opasnost prijeti od mutanata.
Ako mu pomognu financijski i infrastrukturom, Trask jamči da će uz pomoć sofisticiranog oružja iz programa Sentinel čije konstruiranje upravo privodi kraju ljudi odnijeti sigurnu pobjedu nad mutantima.
Poprilici pet desetljeća u budućnosti, dr. Charles Xavier, Wolverine, Kitty Pride, Iceman i drugi pozitivni mutanti shvaćaju da je za preživljavanje svih mutanata nužna suradnja s njihovom "tamnom" stranom koju predvodi Magneto.
Osim što su u borbi sposobni skakati kroz svojevrsne prostorno-vremenske rupe da bi nadmudrili i nadvladali neprijatelje, Xavierovi su mutanti s Kitty kao ključnom osobom razvili i ne sasvim pouzdanu metodu putovanja kroz vrijeme.
Putovanja se obavljaju na kratkim relacijama, skok u dalju prošlost vrlo je rizičan i možda je jedino Wolverine, zahvaljujući sposobnosti brze regeneracije i zacjeljivanja rana, u mogućnosti otputovati dalje u prošlost.
No to je putovanje samo uma, dok tijelo ostaje u sadašnjosti u Kittynim rukama, makar i taj um u prošlost poprima izgled sadašnjeg Wolverinea.
Xavierov i Magnetov plan sastoji se u tome da Wolverine otputuje u 1973. godinu, da u tom vremenu pronađe mlade Xaviera i Magneta, te da oni zajedničkim snagama zaustave onodobnu Mystique koja je ključni mutant za budućnost Traskovih planova, no koja istovremeno priprema atentat na Traska.
Mystique je za razvoj projekta Sentinel Trasku važna zbog njene sposobnosti preuzimanja izgleda drugih ljudi, a ako je se ne može domoći žive, mogao bi mu biti dovoljan i uzorak njezine krvi.
Kad stigne u New York 1973., Wolverine će se naći u velikim problemima. S jedne strane Xavier je vrlo razočaran i očajan zbog Ravenina odlaska s Magnetom, a da bi pobjegao od svoje mutantske strane i misli drugih ljudi koje čuje, uz asistenciju Hanka / Beasta uzima serum koji mu omogućava hodanje ali posve poništava nadnaravne moći.
S druge strane, Erik Lehnsherr je nakon navodnog sudjelovanja u jednom događaju koji je potresao čitav svijet strogo zatvoren u prostoriju duboko ispod Pentagona, odakle će ga biti teško izvući, čak i uz pomoć Petera / Quicksilvera.
Unatoč velikom broju likova i njihovih isprepletenih i složenih međuodnosa, Bryan Singer uz suradnju scenarista Simona Kinberga ("X-Men: Posljednja fronta", "Sherlock Holmes") vješto njima barata i nikad ne zapada u površnosti i šablone.
Štoviše, i umjereno psihološko uslojavanje likova, konkretno Raven / Mystique, Xaviera i donekle Erika / Magneta, izvedeno je dosta dobro s naglaskom na njihovim egzistencijalnim i intimnim dvojbama.
Akcijske su sekvence režirane energično, sugestivno i s baroknim odmakom, specijalni efekti umetnuti su nenametljivo, elegantno i vrlo svrhovito, vrijeme se ne gubi na sporedne i efemerne stvari, a ima i nešto humora koji je očekivano ponajviše vezan uz Wolverinea.
Likovi su "klasificirani" prema trenutnoj popularnosti i zvjezdanim statusima glumaca koji ih tumače, pa je tako glavni Wolverine Hugha Jackmana, a slijede ga Mystique Jennifer Lawrence, Magneto Michaela Fassbendera te Xasvier Jamesa McAvoya, dok su oni potamnjelog sjaja poput Storm Halle Barry u drugom pa i trećem planu.
Sve u svemu, vrlo dobar Singerov redateljski povratak franšizi "X-Men", čiji nas slijedeći nastavak "Apocalypse" opet u Singerovoj režiji očekuje već za dvije godine.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12938 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/05/2014 : 20:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Samo da vas upozorim, Nenad Polimac je u svojoj recenziji filma u Jutarnjem listu spojlao scenu koja ide nakon odjavne špice.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 22/05/2014 : 22:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Sto reci osim da me film nije ni najmanje razocarao, a to mi je bio najveci strah pri ulasku u kino...Ocekivao sam puno i film mi je dao sve sto je potrebno za 2 sata dobre zabave. S obzirom na radnju filma i cinjenicu da se putuje kroz vrijeme, ovo je vrlo lako mogao ispasti totalni kaos i zbrka od filma, ali ne samo da je film pregledan i ne gubi konce ni u jednom trenutku, vec je u istom zamahu uspio pokrpati i nebuloze i upitnike iz X-men 3: The last stand, sto je OGROMNA stvar.
Upad u Pentagon i showdown u Parizu i Washingtonu su mi za cistu desetku, a Quicksilver

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7314 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 22/05/2014 : 23:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Odličan film. Jest da postoje neke logičke besmislice, pogotovo šta se tiče prethodne trilogije, al ajde, ovo je bija pametan potez za reboot koji to nije, i ideja je zanimljiva. Preporuka!

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 23/05/2014 : 01:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Meni je dovoljna preporuka za film već bio sam naslov.

Kako ovo jedva čekam. Sljedeći tjedan, nadam se.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 23/05/2014 : 11:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Samo da vas upozorim, Nenad Polimac je u svojoj recenziji filma u Jutarnjem listu spojlao scenu koja ide nakon odjavne špice.

Polimcu je i inace rijec SPOILER teza nepoznanica

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 23/05/2014 : 13:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni nažalost u filmu nedostaje izraženija mitska dimenzija, nešto zbog čega bi sve bilo veće od života.
Sve je u redu, dapače, jako dobro je napisano i režirano, dvije narativne i vremenske linije odlično se vode, svi likovi ovisno o važnosti i težini glumaca dobivaju dovoljnu minutažu, sve skladno klapa, ali opet fali ono nešto da bi mi film bio odličan.
Na jednoj razini lete tračnice, automobili, ljudi i čitav stadion (tu je Nixon s kojim se moglo dobro zafrkavati ali je to izostalo), a na drugoj Sentineli samo što ne odnesu pobjedu, neki likovi i stradaju, a ja gledam bez nekog naročitog adrenalina, previše hladno i racionalno.
Ono što mi fali je jača emotivna dimenzija koja bi me čvršće vezala za Xaviera, Raven i Erika, pa i za Kitty Pride koja se stalno žrtvuje na rubu snaga i života, kao i za njihove intimne i egzistencijalne drame i dvojbe, jer je ovako sve odlično zapakiran proizvod, ali u određenoj mjeri bez duše, ili barem te duše nema dovoljno.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 23/05/2014 : 13:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Malo making ofa za rajcanje onih koji još nisu gledali:

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 29/05/2014 : 13:32:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Pogledao jucer, super film, vjerojatno najbolji x-men film do sad (iako mi je i first class bio zakon).
Jedina zamjerka sto nije bilo malo vise sutanja sa sentinelima u buducnosti. Mogli su staviti jos recimo 10-ak minuta borbe sa njima, ali dobro, ja sam zadovoljan filmom, iako sam se bojao da cu na kraju mozda ostat razocaran zbog silnog hype-a koji se stvorio.

Sve je relativno (E = mc^2)

Edited by - Felagund on 29/05/2014 13:33:13
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/05/2014 : 14:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Promo-razgovor s Hughom Jackmanom i Peterom Dinklageom:

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/05/2014 : 22:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Prepravljanje i popravljanje istorije, dosta stvari nemaju smisla u ovom zadnjem dijelu, ali se reziser trudio da sve zajedno sklepa u neki kontinuitet. Ukoliko se ne obraca paznja na pojedinosti iz proslih filmova, onda se moze donekle prihvatiti logika.
Wolverine opet kao glavna uloga, imamo i manje gostujuce uloge likova iz prve trilogije.
Kraj je sladunjav, zaista je tako da budi zelju da se pogleda nastavak.
Na kraju imamo i jednu vrstu metroseksualnog Apocalypse, meni najdrazeg negativca iz X univerzuma.
Vec sada mi izgleda kao opticki totalno silovanje ovog lika, ali odavno sam prestao da se nerviram zbog ovakvih i slicnih gluposti.
Nije to bas ni neki spojler, em se tako zove slijedeci film, em je youtube preplavljen sa credit scenama.
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 30/05/2014 : 18:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Dugo sam ovo čekao, i večeras idem da gledam .

I znam da će mi biti odličan film.

+ gledamo besplatno nas četvero jer nam jedno Zg kino duguje besplatbe ulaznice jer im je crko projektor za vrijeme Kapetana Amerike (kojeg smo na kraju ipak pogledali do kraja kad su sredili kvar).

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 30/05/2014 : 18:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ja vjerujem da ću u kino još jednom kolko mi je dobar bio.
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 30/05/2014 : 23:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote

Edited by - Felagund on 30/05/2014 23:25:54
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9435 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 01/06/2014 : 00:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ovaj šesti Wolverine film je najbolji do sada. Zapravo je toliko dobar da bih ga mogao nazvati X-men filmom.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 01/06/2014 : 01:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Ovaj šesti Wolverine film je najbolji do sada. Zapravo je toliko dobar da bih ga mogao nazvati X-men filmom.

Ne slazem se sa komentarom. Koliko god film kretao i zavrsavao sa Wolvijem, ipak se vise radnje vrtilo oko Xaviera, Mystique i Magneta. Wolverine mi se nekako cinio vise kao plot device, kao lik koji ce tu biti da bi se nama, publici, moglo objasniti sve sto treba (moj dojam).

Edited by - Felagund on 01/06/2014 01:18:48
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9435 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 01/06/2014 : 01:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Da, SPOILER koliko je on taj koji to pokreće radnju nikad nikom ne krade šou pa tako prespava konačni obračun na dnu rijeka

Edited by - Deers on 01/06/2014 09:47:26
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12938 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/06/2014 : 02:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Da, koliko je on taj koji to pokreće radnju...

Malo manje spoilera.

Edited by - Mr. Bushido on 01/06/2014 02:13:12
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9435 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 01/06/2014 : 09:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ispričavam se

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/06/2014 : 13:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Radnja ovog filma mi se puno vise svidjala prije 30 godina kad ju je James Cameron snimio pod potpuno drugim naslovom.

Ipak, nije lose, ali meni je First Class jos uvijek najbolji film ovog fransiza. Nije mi jasno zasto Vaughn ovo nije rezisiro, nego so ponovo uveli Singera, a njegovih filmova mi je vise pun kurac.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 11/06/2014 : 23:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Gledao veceras i svidio mi se film,dosta je povezao proslost i buducnost Logana i ekipe.
Stryker je dobio isto prostora za kasnije pojavljivanje za projekt "Weapon-X"...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/06/2014 : 16:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Najbolji X-Men film dosad, neću previše komentirati, 'ajmo dalje.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/06/2014 : 12:51:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Nisam oduševljen. Izlika da ubace originalne glumce, Stewarta i Mckellena. Čak su propustili priliku da se malo više pošale sa groovy 70ima.
First Class puno bolji od ovoga.
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000