forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Mafest 2014 - legenda se nastavlja...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/05/2014 : 09:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Fibra će od 23. do 25.5. biti prisutna na 8. festivalu stripa u Makarskoj s izborom izdanja iz svoje novije produkcije koja ćete, već prema običaju, moći kupiti uz prigodni popust od 20%. Ukoliko nekome treba neko izdanje starijeg datuma, neka nam se javi do četvrtka ujutro.

Vidimo se u Makarskoj!

Vrh bogova 2 pliz.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/05/2014 : 21:23:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
:) Stigao u Makarsku.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/05/2014 : 22:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Čega ima? Daj fotke za nas nesretnike koji čuče doma i ližu rane!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/05/2014 : 22:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Čega ima? Daj fotke za nas nesretnike koji čuče doma i ližu rane!

Zasad nista, tek sam se smjestio.
Ali i kad bude na žalost nista od fotki jer nemam fotic.

Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 22/05/2014 : 22:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Nema još ničega. Četiri se dana crtalo po okolnim školama i vrtićima s djecom, a večeras su im podijeljene nagrade u hotelu "Meteor". Osim što je jučer u privatnoj galeriji "Gale Rica" otvorena izložba radova Sonje Gašperov i Mira Župe. Tek od sutra počinju prava stripofilska događanja.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 23/05/2014 : 11:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Imate li neke fotke? Neki smo ostali kuči pa s nestrpljenjem čekamo neke lepe fotkiče sa mora.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 23/05/2014 11:24:28
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29660 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/05/2014 : 15:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
jel ima koja dobra dusa, po mogucnosti iz Zagreb, da kupi Riđobradija 19 i 20, te Long John silver 1?
gledao sam u stripovi na kvadrat ali nema nista, a dok dodje popusti ce proci

Go to Top of Page

Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts

Member since 20/03/2002

Posted - 23/05/2014 : 20:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gand's Homepage  Send Gand a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

Imate li neke fotke? Neki smo ostali kuči pa s nestrpljenjem čekamo neke lepe fotkiče sa mora.

danas sam malo setao s aparatom, evo par fotki.
https://www.dropbox.com/sh/pjhjz1z3kv0pl3z/AACW3vBXuiRCZ81EM4gV0oULa br /
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 23/05/2014 : 22:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Prije dvadesetak minuta je završila projekcija filma o Borivoju Dovnikoviću Bordi. U maloj, tijesnoj, zagušljivoj i sparnoj dvorani vatrogasnog doma, u koju se naguralo tek 65 gledatelja (sjedio sam pozadi, pa sam mogao izbrojiti). Film odličan, posjeta slaba, da je bilo u većoj dvorani, bila bi sablasno prazna. Zahvaljujući rodbini i prijateljima jednog mladog makarskog redatelja (koji nema veze sa ovim filmom niti sa stripom, a na početku je predstavljen!), sva su mjesta bila popunjena, inače??

Burza stripa počela u 15.00 sati, trajala do 20.00. Posjet očajan, broj izlagača i prodavača prepolovljen (osobno mi se žalili). Smješteni u predvorju kongresne dvorane hotela "Meteor", cca kilometar udaljeni od centra zbivanja, na makarskoj rivi, što je očigledni razlog slabe posjećenosti.

Izložba originala u gradskoj galeriji Gojak. Tek oko podneva navrat-nanos sklepali izložbu sa mizernim opusom tek četvorice crtača od mnoštva najavljenih, u dvije male spojene prostorije, u kojima vas dočekuje galerist, koji je izgledom kombinacija naturščika iz Fellinijevih filmova i likova iz Alana Forda. Osvjetljenje... Zar u toj galeriji postoji osvjetljenje?

Tribine, potpisivanje autora i crtanje, uz razgovore ugodne, doslovce na ulici, u dva spojena kafića. Crtači se opoštenili znojeći se pod plastičnim tendama, moderatori se, uz neki dječji razglas, nadvikivali s bukom autobusa, pauka koji diže vozila tri metra ispred, motocikla i gomile prolazećih automobila, garnirano ispušnim plinovima onih parkiranih, cca 150 cm od mjesta zbivanja. Slušači, ako su uopće slušali, slušali tribine sjedeći za kavanskim stolićima, uglavnom leđima okrenuti gostu i moderatoru.

Jedino prekrasno vrijeme, opća radost i veselje mladih i ostalih prisutnih stripofila (ne mnogobrojnih, na žalost) i dobro druženje, kao naknada za nepostojanje organizacije ovog "obnoviteljskog" skupa, lani ugaslog festivala.

Mislim, da drugi dan Mafesta, ipak ne može ovo spasiti. No bolje išta, nego ništa. Više sreće drugi put, uz manje neskromne medijske pompe, a više rada, uz sve objektivne teškoće koje priznajem.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29660 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/05/2014 : 22:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Napokon malo duzi osvrt za nas koji nismo mogli doci
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12625 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 23/05/2014 : 23:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

Prije dvadesetak minuta je završila projekcija filma o Borivoju Dovnikoviću Bordi. U maloj, tijesnoj, zagušljivoj i sparnoj dvorani vatrogasnog doma, u koju se naguralo tek 65 gledatelja (sjedio sam pozadi, pa sam mogao izbrojiti). Film odličan, posjeta slaba, da je bilo u većoj dvorani, bila bi sablasno prazna. Zahvaljujući rodbini i prijateljima jednog mladog makarskog redatelja (koji nema veze sa ovim filmom niti sa stripom, a na početku je predstavljen!), sva su mjesta bila popunjena, inače??

Burza stripa počela u 15.00 sati, trajala do 20.00. Posjet očajan, broj izlagača i prodavača prepolovljen (osobno mi se žalili). Smješteni u predvorju kongresne dvorane hotela "Meteor", cca kilometar udaljeni od centra zbivanja, na makarskoj rivi, što je očigledni razlog slabe posjećenosti.

Izložba originala u gradskoj galeriji Gojak. Tek oko podneva navrat-nanos sklepali izložbu sa mizernim opusom tek četvorice crtača od mnoštva najavljenih, u dvije male spojene prostorije, u kojima vas dočekuje galerist, koji je izgledom kombinacija naturščika iz Fellinijevih filmova i likova iz Alana Forda. Osvjetljenje... Zar u toj galeriji postoji osvjetljenje?

Tribine, potpisivanje autora i crtanje, uz razgovore ugodne, doslovce na ulici, u dva spojena kafića. Crtači se opoštenili znojeći se pod plastičnim tendama, moderatori se, uz neki dječji razglas, nadvikivali s bukom autobusa, pauka koji diže vozila tri metra ispred, motocikla i gomile prolazećih automobila, garnirano ispušnim plinovima onih parkiranih, cca 150 cm od mjesta zbivanja. Slušači, ako su uopće slušali, slušali tribine sjedeći za kavanskim stolićima, uglavnom leđima okrenuti gostu i moderatoru.

Jedino prekrasno vrijeme, opća radost i veselje mladih i ostalih prisutnih stripofila (ne mnogobrojnih, na žalost) i dobro druženje, kao naknada za nepostojanje organizacije ovog "obnoviteljskog" skupa, lani ugaslog festivala.

Mislim, da drugi dan Mafesta, ipak ne može ovo spasiti. No bolje išta, nego ništa. Više sreće drugi put, uz manje neskromne medijske pompe, a više rada, uz sve objektivne teškoće koje priznajem.

svaka čast!
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/05/2014 : 06:02:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Ovdje ja apsolutni raj na zemlji. Atmosfera perfektna, stripova na tone, medju njima milijun "ostecenih" stripova Libellusa, koji to zapravo i nisu, po smijesnim cijenama, ljudi skulirani i prijazni, piva i viskija ima u izobilju itd. itd.. Smjestaj mi je deluxe.. Uglavnom totalna relaksacija u mnostvu stripofila.. Dogadjane je strnjeno na dva mjesta, kona su jedan pored drugog, znaci ima puno vise direktnog kontakta sa autorima. A vjerujem da su i svi crteza i potpisa zeljni dobili svoje. Taj mi je Mafest medju najboljima, Dado & co. jos su jednom pokazali svoju predanost i napravili ponovno festival, koji ima vec svjetski renome. Kapu dole i nadam se da ce preostala dva dana potrajati sto duze, jer vec dugo nisam tako uzivao. Zivjeli!

Taylor.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 24/05/2014 : 09:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Po kojim cijenama se krecu osteceni LL primjerci (zagor,mr.no,...tex)

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/05/2014 : 10:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Dva razlicita dozivljaja mafesta ;)

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 24/05/2014 : 11:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
LL-ovi osteceni od 60 do 100 kuna, ja na svojima jos trazim ostecenja, platio sam ih oko 70 kuna.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 24/05/2014 : 13:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Koja bagatela,zao mi je sto nisam isa ali financije nisu dozvoljavale,pa se nadam na interliber da cu biti

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

david
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 19/01/2003

Posted - 24/05/2014 : 20:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send david a Private Message  Reply with Quote
jedini strip koji sam bas ima u planu tamo kupiti je bila Maximova Sophie a ono nije bilo mista u autu/kombiju za nju, wtf?

http://dpetrina.deviantart.com
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 24/05/2014 : 21:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Prije petnaestak minuta je završila aukcija originala u dobrotvorne svrhe. Na početku su prodavani originalni crteži strip-fanova (uglavnom prezentirani na stranicama ovog foruma) za iznose od 300 - 500 kuna, a kasnije su išli radovi domaćih etabliranih autora i, na kraju, inozemnih gostiju, koji su dostizali i do 6.000 kuna. Ne moram napominjati da su, po već uobičajenom običaju, organizatori pokupovali najvrijednije radove, a i mnoge niže klase, da se aukcija ne "osramoti". Moje slutnje od prethodnog dana su se obistinile, festival se sveo na ugodno druženje stripofila (ali zaista ugodno), koji su ciljano došli u Makarsku. Obnoviteljsko izdanje Mafesta nije uspjelo privući ljude koji su u temi stripa "slučajni prolaznici". Nije privučeno niti domicilno stanovništvo, niti prilično brojni turisti. Čitava forma Mafesta sličila je na jedan klasični dvodnevni stručni seminar, na primjer: liječnika, inženjera ili učitelja, kakvi su česti po našim ljetovalištima ili hotelima, nešto zatvorenog tipa, s minornim interesom javnosti. Izgleda da je jedini interes čitave organizacije festivala, bio isključivo kolekcionarski kontekst priredbe, jer se glavno zanimanje svodilo na nadmetanje za originalima na aukciji, te "prošnju" krokija i crteža strip crtača, naravno, sa posvetom. Edukacijski aspekt, kao i umjetnički, potpuno je izostao. Poslovni je aspekt, obzirom na ponuđeno, bio utopija.

Tribine i dalje gotovo nitko nije slušao, svi su za svojim stolovima sjedili i bili zaokupljeni svojim razgovorima i temama. To se jako dobro vidjelo po pljesku jedva desetak ljudi, po završetku pojedine tribine. Jagma za crtežima s posvetom, kao i prethodnog dana.

Posjet izložbe originalnih radova u galeriji - katastrofalan. Ta je izložba toliko bila "važna" organizatoru, da su je počeli skidati već 15 minuta prije službenog kraja radnog vremena galerije. Kasnije se ispostavilo, zbog nekih od originala, koji su ponuđeni na aukciji. Burza stripova, kao i prethodnog dana, s tim da su očajni izlagači već po zatvaranju burze u 19,00 sati, morali početi skupljati svoje kutije i krpice, odnosno isprazniti dvoranu.

Večeras mnogi pakuju kofere, tako da je onih nekoliko crtica iz sutrašnjeg jutarnjeg završnog programa, od minornog interesa. Više sreće druge godine!

Edited by - mogorovic on 24/05/2014 21:58:58
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 24/05/2014 : 22:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Mogorovic, opasni kriticar!

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/05/2014 : 23:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Bome vrlo kritički osvrt mogorovicu... ;)
I prilično hladan pristup jednoj stripovskoj konvenciji, kao da si nabrojao samo lošije strane. Ili si uvijek tako pesimistički raspoložen? Jel bilo svjetlih točaka, jel te nešto uopće oduševilo, izdanja, ljudi, autori? Kakvi su stripaši koji su pohodili mafest?
I interesira me samo, jesi li stalan gost mafesta ili je ovo prvi put?

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19567 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 25/05/2014 : 00:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

I prilično hladan pristup jednoj stripovskoj konvenciji, kao da si nabrojao samo lošije strane. Ili si uvijek tako pesimistički raspoložen? Jel bilo svjetlih točaka, jel te nešto uopće oduševilo, izdanja, ljudi, autori? Kakvi su stripaši koji su pohodili mafest?

ma najgora bagra...cvet cvetova ostao je doma.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12625 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 25/05/2014 : 01:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

Prije petnaestak minuta je završila aukcija originala u dobrotvorne svrhe. Na početku su prodavani originalni crteži strip-fanova (uglavnom prezentirani na stranicama ovog foruma) za iznose od 300 - 500 kuna, a kasnije su išli radovi domaćih etabliranih autora i, na kraju, inozemnih gostiju, koji su dostizali i do 6.000 kuna. Ne moram napominjati da su, po već uobičajenom običaju, organizatori pokupovali najvrijednije radove, a i mnoge niže klase, da se aukcija ne "osramoti". Moje slutnje od prethodnog dana su se obistinile, festival se sveo na ugodno druženje stripofila (ali zaista ugodno), koji su ciljano došli u Makarsku. Obnoviteljsko izdanje Mafesta nije uspjelo privući ljude koji su u temi stripa "slučajni prolaznici". Nije privučeno niti domicilno stanovništvo, niti prilično brojni turisti. Čitava forma Mafesta sličila je na jedan klasični dvodnevni stručni seminar, na primjer: liječnika, inženjera ili učitelja, kakvi su česti po našim ljetovalištima ili hotelima, nešto zatvorenog tipa, s minornim interesom javnosti. Izgleda da je jedini interes čitave organizacije festivala, bio isključivo kolekcionarski kontekst priredbe, jer se glavno zanimanje svodilo na nadmetanje za originalima na aukciji, te "prošnju" krokija i crteža strip crtača, naravno, sa posvetom. Edukacijski aspekt, kao i umjetnički, potpuno je izostao. Poslovni je aspekt, obzirom na ponuđeno, bio utopija.

Tribine i dalje gotovo nitko nije slušao, svi su za svojim stolovima sjedili i bili zaokupljeni svojim razgovorima i temama. To se jako dobro vidjelo po pljesku jedva desetak ljudi, po završetku pojedine tribine. Jagma za crtežima s posvetom, kao i prethodnog dana.

Posjet izložbe originalnih radova u galeriji - katastrofalan. Ta je izložba toliko bila "važna" organizatoru, da su je počeli skidati već 15 minuta prije službenog kraja radnog vremena galerije. Kasnije se ispostavilo, zbog nekih od originala, koji su ponuđeni na aukciji. Burza stripova, kao i prethodnog dana, s tim da su očajni izlagači već po zatvaranju burze u 19,00 sati, morali početi skupljati svoje kutije i krpice, odnosno isprazniti dvoranu.

Večeras mnogi pakuju kofere, tako da je onih nekoliko crtica iz sutrašnjeg jutarnjeg završnog programa, od minornog interesa. Više sreće druge godine!

Jako lijepo i ISKRENO si sve pokomentirao, pa imam utisak, ko da sam bio tamo.
Hvala ti!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12625 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 25/05/2014 : 01:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

ma najgora bagra...cvet cvetova ostao je doma.

tako je!
Uvijek ima "sljedeča godina". Jednom ču i ja iči na taj Mafest,iako sada sumnjam da uopšte još želim otiči tamo.....
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/05/2014 : 02:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Na moju veliku zalost, sutra se vracamo kuci. Ja osobno sa ca. 20 "ostecenih" Libellusa po cijenama 29,90, 39,90 ili najvise 49,90 kuna. Svaka cast izdavacu, jer kako velika picajzla bio ja, tesko da pronadjem ostecenje. Ti su stripovi prakticki glanceri. Svi mi se prijatelji vracaju sa hrpom crteza i potpisa. Mogu samo da kazem, Frisenda rastura :). Inace i ovaj je dan protekao laganim tempom. Ko je zelio crtez, dobio ga je. Ko je zelio burze, dobio je svoj primjerak. I koliko sam cuo, bilo je 400 Libellusovih glancera na volju besplatno, povodom njihove desetogodisnjice. Svaka cast majstori! Naravno, pravi je uzitak malo popricati sa Bernardom te saznati sta se sprema od njegovih izdanja.

Da skratim, meni nema nista ljepse, nego druziti se sa stripofilima, kupovati na burzi, sresti goste te izdavace itd.. I sve to uz prekrasno vrijeme na prekrasnom mjestu, sto Makarska defintivno jeste. Ovo mi je 6. Mafest i koliko god uzivao na svim dosadasnim, vec sad mogu rijeci, ovogodisnji mi je najdrazi.

Taylor.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19567 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 25/05/2014 : 09:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Neznam za ovu godinu i one prije ali mafest 2009 je bio odlican....mozda zato jer ga je pohodio i teller.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000