Author |
Topic  |
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 03/06/2014 : 18:07:18
|
quote: Originally posted by vice
I ja bi volija da je sama scena borbe trajala malo dulje, barem da Oberynova agonija dođe do izražaja.
Sama scena smrti je još degutantnija od one u knjizi, ovo je doista doseglo razinu gore horrora, no ja se ne žalim. Mislim da većini fanova serije nije toliki problem šta su ubili novog miljenika publike koliko sam način izvedbe.
Junak umire u (doduše, kratkotrajnim) mukama, uz dodatnu psihičku bol koju nanose Gregorove riječi. A bio je tako blizu pobjede, i da je stajao samo 10 centimetara dalje, ostao bi živ. Mislim da je ta činjenica zaslužna za sijevajuću glavobolju neugodnog iznenađenja.
Zato ne mogu dočekat reakcije fanova kad za 2 epizode konačno umre lik koji je praktički zaslužan za sve ovo.
Osobno mislim da će to ući u legendu svijeta TV serija.Jer tu scenu ni najnesposobniji redatelj ne može pokvariti.Ona je ultimativna. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 03/06/2014 : 20:49:03
|
I ja bi volija da je sama scena borbe trajala malo dulje, barem da Oberynova agonija dođe do izražaja.
Sama scena smrti je još degutantnija od one u knjizi, ovo je doista doseglo razinu gore horrora, no ja se ne žalim. Mislim da većini fanova serije nije toliki problem šta su ubili novog miljenika publike koliko sam način izvedbe.
Junak umire u (doduše, kratkotrajnim) mukama, uz dodatnu psihičku bol koju nanose Gregorove riječi. A bio je tako blizu pobjede, i da je stajao samo 10 centimetara dalje, ostao bi živ. Mislim da je ta činjenica zaslužna za sijevajuću glavobolju neugodnog iznenađenja.
Zato ne mogu dočekat reakcije fanova kad za 2 epizode konačno umre lik koji je praktički zaslužan za sve ovo.
Ja se žalim. Ne razumijem cemu to sluzi? Nije to cannibal holocaust, nit hellraiser, nit neki treći jeftin horror, gdje je jedini cilj gledaocu izazvati mucninu, prikazivajuci spektakularno gadljive i odvratne scene. Tu mi serija gubi na samom utisku. Red wedding je bio šok, ali ovo je, barem meni, mnogo "ružnije iskustvo". Kako god, ne vidim da serija daje onoliko koliko uzima. Zao mi za Oberyna, bio je posten i jebeno kul lik. U stvari, ne pamtim drugi, tako meni drag lik. Stark je bio posten, al nije bio tako kul. Robb je bio posten, al uopste nije bio kul. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 03/06/2014 : 23:07:30
|
quote: Originally posted by Leonid
Što se tiče točke kada nitko neće znati što dolazi....mislim da će šesta knjiga izaći prije nego što oni stignu do trenutka radnje s kraja pete knjige.
Heh, iskreno se nadam da se to neće dogoditi (a s Martinovim tempom to je lako moguće), jer mi je želja da zajebu ovu jednu glasnu skupinu bahatih i arogantnih snobovskih knjigočitatelja. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 03/06/2014 : 23:09:53
|
Ja se ne žalim jer san inače fan gore scena, šokantnih i bizarnih smrti, pogotovo kad na tako nešto naiđem van okvira standardnog horror žanra.
Al razumin da je s one artističke strane to bilo nepotrebno, i da je tu čisto zbog efekta šokantnosti i etabliranja HBO-ovog "tits and blood" štiha. |
And like that... he's gone. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts
Posted - 03/06/2014 : 23:14:04
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Što se tiče točke kada nitko neće znati što dolazi....mislim da će šesta knjiga izaći prije nego što oni stignu do trenutka radnje s kraja pete knjige.
Heh, iskreno se nadam da se to neće dogoditi (a s Martinovim tempom to je lako moguće), jer mi je želja da zajebu ovu jednu glasnu skupinu bahatih i arogantnih snobovskih knjigočitatelja.
Slažen se, iako san i sam među njima, muka mi je od tih čitatelja koji se stalno bahato svisoka odnose prema fanovima serije i otvaraju bezobrazne spoiler topice. Zato mi je onaj spoiler s Night's King itekako drag, nek im (pa i meni) spojlaju sve, gamad jedna ljigava, kao da je problem pročitat usrane knjige. |
 |
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
Member since 17/03/2012 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 04/06/2014 : 00:17:55
|
Smrt je bila savršena. Šok, tuga, nevjerica te histerični smijeh u stilu Arye. Dobro su to odradili da skoro dva dana razmišljam o tome.
U biti je dobio što je zaslužio za svoju bahatost i samouvjerenost. Bio je zanimljiv lik i falit će mi, ali heroj nije bio. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 04/06/2014 : 11:52:39
|
quote: Originally posted by Smomo8
Po meni bi trebali napraviti prequel nekakav i pričekati dok ih Martin malo sustigne.
Glumci se ne pomlađuju. |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 04/06/2014 : 12:18:32
|
Po meni bi trebali napraviti prequel nekakav i pričekati dok ih Martin malo sustigne.
Glumci se ne pomlađuju.
al knjiga je nonšalantna s protokom vremena pa sve može doć na svoje.... ionako tempom kojim ide Daenerys će trebat tristo godina da prijeđe narrow sea  |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 04/06/2014 : 13:26:40
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
Glumci se ne pomlađuju.
al knjiga je nonšalantna s protokom vremena pa sve može doć na svoje.... ionako tempom kojim ide Daenerys će trebat tristo godina da prijeđe narrow sea 
Terminator: Genesis je zapravo nastavak Igre prijestolja, u kojem Daenerys napokon pokori Westeros uz pomoć Skyneta. |
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 04/06/2014 : 14:52:08
|
quote: Originally posted by ordell
Ja se žalim. Ne razumijem cemu to sluzi? Nije to cannibal holocaust, nit hellraiser, nit neki treći jeftin horror, gdje je jedini cilj gledaocu izazvati mucninu, prikazivajuci spektakularno gadljive i odvratne scene. Tu mi serija gubi na samom utisku. Red wedding je bio šok, ali ovo je, barem meni, mnogo "ružnije iskustvo". Kako god, ne vidim da serija daje onoliko koliko uzima. Zao mi za Oberyna, bio je posten i jebeno kul lik. U stvari, ne pamtim drugi, tako meni drag lik. Stark je bio posten, al nije bio tako kul. Robb je bio posten, al uopste nije bio kul.
Istina, bilo je baš brutalno (i iznimno upečatljivo), ali sasvim u skladu s Gregorovim likom - sadističko bezosjećajno đubre kakvo je već bio, obično davljenje ne bi bilo uvjerljivo.
Ne mislim da je u pitanju puka senzacionalistička želja za šokiranjem, serija/knjiga je prepuna sličnih situacija koje odstupaju od klasičnog (recimo, romantičnog) pristupa fantasy žanru, i takva okrutna stvarnost u kakvoj se priča odvija naprosto mora biti dosljedna da bi sve skupa imalo težinu.
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 04/06/2014 : 16:24:28
|
Heh, iskreno se nadam da se to neće dogoditi (a s Martinovim tempom to je lako moguće), jer mi je želja da zajebu ovu jednu glasnu skupinu bahatih i arogantnih snobovskih knjigočitatelja.
Slažen se, iako san i sam među njima, muka mi je od tih čitatelja koji se stalno bahato svisoka odnose prema fanovima serije i otvaraju bezobrazne spoiler topice. Zato mi je onaj spoiler s Night's King itekako drag, nek im (pa i meni) spojlaju sve, gamad jedna ljigava, kao da je problem pročitat usrane knjige.
Volio bih samo znati po kojoj logici se misli da spoilaju fanovi knjige?? Spoilat može svaka zlobna budala,dovoljno je da otvori asoiaf.wiki.
Zapravo boli me tuki,čak i da serija završi prije sedme knjige mene je teško spoilati 
Usput,negdje sam naišao na ideju snimanja prequela nakon što završe priču. Prequel bi pratio Robertovu pobunu i taj zanimljivi period. Baš sam s par tipova tražio idealne glumce....Ludi Kralj bi bio Ian McShane   |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
Edited by - Leonid on 04/06/2014 16:27:12 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27679 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 04/06/2014 : 17:27:01
|
Glumci se ne pomlađuju.
al knjiga je nonšalantna s protokom vremena pa sve može doć na svoje.... ionako tempom kojim ide Daenerys će trebat tristo godina da prijeđe narrow sea 
Terminator: Genesis je zapravo nastavak Igre prijestolja, u kojem Daenerys napokon pokori Westeros uz pomoć Skyneta.
 |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts
Posted - 04/06/2014 : 17:27:23
|
Slažen se, iako san i sam među njima, muka mi je od tih čitatelja koji se stalno bahato svisoka odnose prema fanovima serije i otvaraju bezobrazne spoiler topice. Zato mi je onaj spoiler s Night's King itekako drag, nek im (pa i meni) spojlaju sve, gamad jedna ljigava, kao da je problem pročitat usrane knjige.
Volio bih samo znati po kojoj logici se misli da spoilaju fanovi knjige?? Spoilat može svaka zlobna budala,dovoljno je da otvori asoiaf.wiki.
Zapravo boli me tuki,čak i da serija završi prije sedme knjige mene je teško spoilati 
Usput,negdje sam naišao na ideju snimanja prequela nakon što završe priču. Prequel bi pratio Robertovu pobunu i taj zanimljivi period. Baš sam s par tipova tražio idealne glumce....Ludi Kralj bi bio Ian McShane  
Ima sigurno i takvih idiota, ipak je ovo internet (no zasigurno ima i čitatelja, znam i osobno nekoliko takvih spojler sadista, kave s njima, u prisustvu nekoga ko gleda samo seriju, su uvik zabavne). Meni osobno nikad nisu smetali spoileri, a i kad me nešto zanima, pročitan/pogledan to u šta bržem roku. No jbg, ima ljudi koji su prepušteni na milost i nemilost frustriranih trolova. |
Edited by - vice on 04/06/2014 17:30:37 |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 06/06/2014 : 12:01:26
|
Glumci se ne pomlađuju.
Dobro da se nije zvalo wide sea
|
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Posted - 09/06/2014 : 16:32:44
|
Vrhunski! 
Epizoda u potpunosti po mom guštu. Fokusirana, epska, odličan pacing, akcija, likovi za koje navijaš čitavo vrijeme.
Kužim da je nekima falilo više drame, drugih likova i preokreta, ali po meni je ovo jedna od najboljih epizoda serije (uz Blackwater) i vrhunac odlične četvrte sezone.
Istina je da su neke druge epizode imale koju efektniju scenu i to (zna se koje su, da ne spoilam), no također su imale i dosta dosadnih scena s likovima koje u tom trenu nisi htio gledat, već si čekao pravu stvar.
No ovdje je sve kak treba, od početka do kraja. Jeftin Helm's Deep, ali svejedno odličan za proporcije televizijske epizode. |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia