Author |
Topic |
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 11/06/2014 : 21:26:36
|
quote: Originally posted by mpavin
quote: Originally posted by acestroke ali ovo hvaljenje njega zato sto stavlja "naslovnice visoke resolucije" i "datum izlaska" mi je u najmanju ruku smijesno.
Bolje to nego ništa kao što je nekad bilo. Evo meni osobno su njegove najave najbolja stvar na forumu.
U potpunosti se slažem i ne želim da piše gluposti po najavama. Kome trebaju autori ima na Bonelli site-u. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 11/06/2014 : 23:18:12
|
Za Neverne Tome bih samo rekao sledeće:
ništa spektakularno, istorijski bitno ili na bilo koji način specijalno čitalačko štivo... u pitanju je još jedan momenat Zagorovog serijala koji traje onoliko koliko je obimna sveska koja ga sadrži Vizuelno veoma dobra...Venturijev debi je na visini, sa ambicijom ka daljem napretku, a kolor u lepoj ravnoteži sa crtežom. Priča je nastala u najpoželjnijoj mogućoj kombinaciji stabilnijih članova Zagor scenarističkog staffa: Burattinijeva je kompletna ideja, a scenario je realizovao Rauch. Dakle, nema bojazni o prezasićenosti "prepričavanjem" ili gužvanje karakterno definisanih likova. Sve je jedan lepi, dinamički balans. Vredi svake marke/kune/dinara.
Topla preporuka!
Neki tehnički podaci-
ideja:Burattini scenario: Rauch crtež: Venturi žanr:horror/triller Cela epizoda je U BOJI broj strana (it): 130 format(it): tipični Bonelli format ocena na UBC Fumetti (C. di Clemente): 75%
Ugodno vam čitanje!
I pustite Tromislawskog na miru
(čovek vas uspešno ignoriše već ihahaj a vi se naćaskali ko tetkice oko džezme)
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 11/06/2014 23:32:17 |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2630 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 11/06/2014 : 23:52:31
|
Ova slika sto je stavio patak je frontespizio epizode, to je ona uvodna stranica nakon naslovnice. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 12/06/2014 : 00:01:32
|
quote: Originally posted by mpavin
quote: Originally posted by acestroke ali ovo hvaljenje njega zato sto stavlja "naslovnice visoke resolucije" i "datum izlaska" mi je u najmanju ruku smijesno.
Bolje to nego ništa kao što je nekad bilo. Evo meni osobno su njegove najave najbolja stvar na forumu.
I meni |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 12/06/2014 : 07:46:17
|
bilo je priče o tom predlistu kad je u italiji izašao strip..to je ustvari naslovnica venturija koja nije mogla biti iskorištena jer ipak ferri crta sve naslovnice pa su je stavili unutar stripa...valjda neće u ludensu da je izbace...trebala bi i dalje biti slična praksa da i ostali crtači stripa koji budu crtali ostale kolor festove da nacrtataju naslovnu koja će biti unutar stripa dok će ferrijeva biti na samom stripu...u augustu bi trebao drugi broj pa ćemo vidjeti... |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 12/06/2014 : 08:25:21
|
sve pohvale ludensu na ovom potezu.... ako ćemo malo cjepidlačiti ne znam da li je ispravno napisati KOLOR na naslovnici.... u Hrvatskoj se ne govori U KOLORU već U BOJI.... |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 12/06/2014 : 08:33:34
|
I Dylan Dog ima kolor biblioteku... Što se tiče predlista nisam siguran da li je to stvarno trebala biti naslovnica, idejno mi više odgovara kao predlist. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 12/06/2014 : 09:50:05
|
Pa što da ima???? To je kao neka referenca, što li??? Zagor u boji, DD u boji, a ne tamo neki "kolor Zagori". Pogotovo je pogubno korištenje imenica kao pridjeva, da je barem Zagor u koloru. I nema to veze s "hrvatskim protiv srpskog", riječ je o pogubnu utjecaju engleskog na oba jezika. Pa tako imamo "naranča koktel", "internet bankarstvo", "transport usluge" i ostale nebuloze.
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 12/06/2014 : 10:40:40
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
bilo je priče o tom predlistu kad je u italiji izašao strip..to je ustvari naslovnica venturija koja nije mogla biti iskorištena jer ipak ferri crta sve naslovnice pa su je stavili unutar stripa...valjda neće u ludensu da je izbace...trebala bi i dalje biti slična praksa da i ostali crtači stripa koji budu crtali ostale kolor festove da nacrtataju naslovnu koja će biti unutar stripa dok će ferrijeva biti na samom stripu...u augustu bi trebao drugi broj pa ćemo vidjeti...
Nije bilo priče već ispraznog razglabanja fanova oko toga kako bi trebali iskoristiti novu ediciju da testiramo druge naslovničare. Crtež je uvek bio planiran za predlist |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 12/06/2014 : 11:55:51
|
I meni je drago što je ovo uhvatio Ludens. predlist je pozerski ali je u svakom slučaju kvalitetno nacrtan i obojan što se ne bi moglo reći za naslovnicu koja je grozna. Može li još plastičnije??!
Evo originalnog predlista. Malo sam ga smanjio da ne zauzima previše.
|
Bok, kako si.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 12/06/2014 : 12:23:50
|
quote: Originally posted by Cromwell
predlist je pozerski ali je u svakom slučaju kvalitetno nacrtan i obojan što se ne bi moglo reći za naslovnicu koja je grozna. Može li još plastičnije??!
uf, naslovnica je odlična toliko dobra da je očito da je nije deda Ferri radio |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 12/06/2014 : 13:06:11
|
quote: Originally posted by Deers
I Dylan Dog ima kolor biblioteku... Što se tiče predlista nisam siguran da li je to stvarno trebala biti naslovnica, idejno mi više odgovara kao predlist.
mislim da je bilo priče prije godinu dana,kada je ovo trebalo izaći u italiji,da postoji mogućnost da i naslovnica bude od samog crtača stripa,što se nije svidjelo tradicionalistima u bonelliju,pa su odlučili da ipak ferri crta naslovnice a da ove od crtača budu unutra..barem je neko ovdje na forumu tako pisao,ako se dobro sjećam.... |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 12/06/2014 : 17:16:50
|
quote: Originally posted by Curunir
Pa što da ima???? To je kao neka referenca, što li??? Zagor u boji, DD u boji, a ne tamo neki "kolor Zagori". Pogotovo je pogubno korištenje imenica kao pridjeva, da je barem Zagor u koloru. I nema to veze s "hrvatskim protiv srpskog", riječ je o pogubnu utjecaju engleskog na oba jezika. Pa tako imamo "naranča koktel", "internet bankarstvo", "transport usluge" i ostale nebuloze.
To je užasno uzelo maha, pa imamo i Pula Film Festival, Vukovar Film Festival, Zagreb Film Festival itd., kao da ne može kako je nekad i bilo, Pulski filmski festival, Vukovarski filmski festival, Zagrebački filmski festival, u duhu jezika te pravopisno i govorno ispravno. A što fali internetskom bankarstvu, uslugama prijevoza ili prijevozničkim uslugama, narančinu koktelu, Dylanu Dogu i Zagoru u boji itd.? Ali to je već pitanje kulturnog kolonijalizma, jer želimo biti "kao svijet" i "ravnopravni svijetu", pa sve nekritički prepisujemo bez imalo sluha i smisla, otprilike jer je to "in" i tako se nosi. Ima tu dosta i generalnog smanjivanja opće pismenosti i obrazovanosti, jednostavno jer se bolje i ispravno niti ne zna. Neku večer u HTV-ovim Vijestima iz kulture u prilogu o promociji monografije Nedeljka Dragića dotični jednostavno bude preimenovan u Nedjeljka, a sutradan na pitanje kako i zašto novinar odgovori da uopće nije znao tko je taj čovjek i kako se zapravo zove. Neku večer kasnije njegova kolegica u prilogu o proglašavanju pobjednika Animafesta kaže "čeka se još samo posljednja nagrada, ona OD publike". Pa da ne bi sjeo i plakao.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts