forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHANOV UNIVERZUM: The best moments
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/06/2014 : 22:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
stavljam ih sve tri ovde, da ljudi ne listaju. Obećavam da ću ih obrisati kada odlučite

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/06/2014 : 23:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Dobra vecer Nathanovci. Za pocetak, imam svoju ideju za ovaj topic.
Cula sam danas ovu stvar i stvarno je dobra, sad uz orosenu casu od hladne pive otkida jos vise.
Dakle, moj prijedlog, glazbeni. Zasto nathanovci na ovom topicu ne bi odabrali pjesmu koja bi upotpunila dozivljaj ovog Nathanovog emotivnog dijela Univerzuma.

Ostali, kakvom biste vi pjesmom upotpunili dozivljaj?
Otvaram ..glasanje, valjda..jos jedno.. Pa necemo sad ukiselit se ko krastavci ovdje kad je ljeto..

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Sljedeći tjedan idemo s glasanjem za intrigantne trenutke. Pripremite po gajbu pive, ali molim vas, bez virtualnog sexa ako se napijete.

Ne brini, neces ni primjetiti.
Odrasli smo ljudi, znamo stvari drzati pod kontrolom..dok ne izmaknu

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:

quote:

Znaci sekret je secret, u tome je tajna tvog posta bila.
Ajmo drugi puta popiti dvije, cisto da vidimo kakva se tajna na dnu case tada krije

Mislim da bi to bilo već za "Intrigantne trenutke"

Bjez!! Od tvog teksta gore sva sam se najezila. I jos kazes da bolje ne mozes!?

Jbg imao sam utisak da je sve nepovezano, i provodio sam dane (po pola sada) tražeći rupe i popunjavajući ih. A kada ih popunim onda opet vidim rupe oko rupa. I tako u do nedogled. Jutros mi je dozlogrdilo (zbog vas i Jerryja) i obrisao dopune i stavio tekst kakav jeste. Inače, sve je od herca, ali sam stalno imao utisak da je taj vid inspiracije u ovom slučaju usiljen. Sada vidim vaše reakcije...i drago mi je da vam se svideo.

A pogotovo mi je drago ježiti jedino prisutno žensko na forumu

quote:
Bjez! Zatreskam se virtualno u tebe svaki put kad ti tekstove citam

aj lav ju tu

quote:
Jesi za pivo? I suradnju na intrigantnim trenucima. Nadmetanje kad krenemo da ih pisemo.

Pivo? Uvek! Jesam li ja PijaniPatak ili nisam? +s vama dvoma mi je uživo pivo već postala misija. A nisam tako retko u Zagrebu...
Saradnja? Uvek! Zato i jesam ovde!
Nadmetanje? Ou jeeaaaaaaaa! Lepota života je u borbi i slatkim trijumfima

BTW lepe reči. Hvala ti.

Biti ce ovo dugo, toplo, zanimljivo ljeto.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
(dakle, večeras oko ponoći)

quote:
crveno ili smeđe pitanje je sad? Ili eventualne izmene crvenog ili smeđeg? (font smeđeg ću svakako da napravim isto kao na crvenome)

Ovo nitko ne razumije sto misli, jelda?

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2014 : 00:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Poneko možda i da.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Meni je ova nekako komična.

Sorry, moje izbor je i dalje prva.

Tintone, i opet se slazem s tobom.
Prva i niti jedna druga.

Ova treca mi djeluje kao plakat za Thompsonov koncert

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/06/2014 : 00:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Pa,a ko ćemo emociju...ova je apsolutni mošus :)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što sorry? Pa sve sam tri ja napravio Ne moram čak ni da nameštam glasanje

edit: a jedino na prvoj sam kolorisao i Nathana

Dobro. Imam ideju. Nikome to necu odati o cemu se radi ali imam ideju.
Mozes li mi nekako tu prvu, onu Wuff!!, nekako kao pokloniti u nekom formatu da ju isprintam u A4 formatu i s tvojim skromnim potpisom negdje?
Pliz..(zamisli smajlica koji trepce okicama)

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2014 : 00:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Prva i niti jedna druga.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/06/2014 : 00:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

stavljam ih sve tri ovde, da ljudi ne listaju. Obećavam da ću ih obrisati kada odlučite

Evo se napokon dohvatio kompjutera. I odmah prva stvar- nema glasovanja. Nek bude treća, ova najbolje dočarava emocije. I ne obazirem se na tintonovo smijuljenje, pa njemu je bilo smiješno podvaliti karcinomske psine (ništa osobno tintone, odrast ćeš brzo).

A ona prva bi mogla biti idealna za intrigantne trenutke. Nathanova faca je baš tajanstvena, a kako se većini sviđa i ova prva verzija zašto ne bi bila stavljena kao obilježje za najintrigantnije trenutke.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Prva i niti jedna druga.

Pogodila sam, jelda. Bio Nathan na koncertu pa se otkacio malo.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/06/2014 : 00:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma daj Čarlice, kakav crni Thompson, pa čovjek kriči od bola što uradi od svoje obitelji. Emotivno i efektno...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2014 : 00:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Evo se napokon dohvatio kompjutera. I odmah prva stvar- nema glasovanja. Nek bude treća, ova najbolje dočarava emocije. I ne obazirem se na tintonovo smijuljenje, pa njemu je bilo smiješno podvaliti karcinomske psine (ništa osobno tintone, odrast ćeš brzo).

A ona prva bi mogla biti idealna za intrigantne trenutke. Nathanova faca je baš tajanstvena, a kako se većini sviđa i ova prva verzija zašto ne bi bila stavljena kao obilježje za najintrigantnije trenutke.

Koja diktatura. ccc

Nisi se obazirao baš ni na Čarlitino mišljenje. Dobro, tvoja je zadnja.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/06/2014 : 00:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
crveno ili smeđe pitanje je sad? Ili eventualne izmene crvenog ili smeđeg? (font smeđeg ću svakako da napravim isto kao na crvenome)

Nije valjda asocijacija na ženski SMS i tamo-dole-ispod-šahta-smelo-plovi-moja-braon-jahta upalila?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/06/2014 : 00:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2014 : 00:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Prva i niti jedna druga.

Pogodila sam, jelda. Bio Nathan na koncertu pa se otkacio malo.

Meni više bacalo na neku pokorničku molitvu, ali i ovo tvoje može proći.

A dogodine duet u Čavoglavama. Ili trio sa Škorom na pjesmi "Sude mi".

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Nije valjda asocijacija na ženski SMS i tamo-dole-ispod-šahta-smelo-plovi-moja-braon-jahta upalila?

Moze li mi netko prevesti do jutra Patka pa cu doci pogledati sto je sad rekao. Hvala unaprijed. :)

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/06/2014 : 00:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Chief has spoken.

Tu Wuff!!!( KRALJICA!) mogu lako prilagoditi

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2014 : 00:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ovo prvo mogu.
Ali valjda je i tebi jasno (ova dilema oko dva dizajna).

Ono drugo...pa Patak se svom snagom trudi opravdati svoj nadimak, Pijani jelte?
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Eto, i sam vidis Thompsonov plakat, zar ne?

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma daj Čarlice, kakav crni Thompson, pa čovjek kriči od bola što uradi od svoje obitelji. Emotivno i efektno...

Tako je. Nemam prigovora.
Moji prsti mi znace vise od mog misljenja. Sanjam te nocu kako ostris pilu.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 00:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Moze li mi netko prevesti do jutra Patka pa cu doci pogledati sto je sad rekao. Hvala unaprijed. :)

e bome, za ove sekrete se moraš malo napatiti

prevedeno: sacekati dok i sam ne shvatis sto si napisao.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/06/2014 : 00:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
E, upravo to :)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/06/2014 : 01:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Evo ga ljudi, među nama je još jedan emotivac, samozatajan i skroman budući da mi je svoju verziju one scene poslao preko PM-a. A ujedno i ljut na sebe što nije malo aktivniji na forumu, pa je tek nakon 3 mjeseca skužio naš topic. I sad slijedi njegov najdraži emotivni trenutak pisan s jednakom strašću kao što smo se i mi unosili u svoje trenutke.

quote:
Nathan odbija da razgovara sa Laurom, kreće na posao ranije nego što bi trebalo, a time ujedno izlazi i iz svog dotadašnjeg života... (NN SR 18 "U ponoru pamćenja" - by Gil-galad)

Nathan Never je zamišljen kao junak čiji je život obeležen patnjom. Dvodelna epizoda „U ponoru pamćenja/Jedanaesta zapovest“ predstavlja ne samo jedan od vrhunaca serijala, već i priču u kojoj saznajemo najvažnije detalje iz Nathanove prošlosti, i zašto je melanholik kakvog znamo. Medda nas ovom pričom, između ostalog, podseća i na jednu veliku životnu istinu: ne postoji savršen brak, a još manje savršen život, ali nas istovremeno podseća i da su mnoge stvari popravljive, premda ne sve... Najčešće i ono što, makar spolja posmatrano, deluje kao idila, krije neku ne baš svetlu činjenicu, i čini mi se kako gotovo uvek postoji samo jedan trenutak, koji, za bilo kakvu promenu u životu, možemo označiti kao preloman. (U devetoj umetnosti, ovo je maestralno prikazao Alan Moore u „Batman: Ubistveni vic“.) Prelomni trenutak u Nathanovom životu bila je noć koju je trebalo da provede sa Laurom i Ann, a bio je sa Sarom, ali valja izdvojiti jedan konkretan događaj koji mu prethodi, a u kome je, da je sve bilo samo malo drugačije, Nathan možda mogao da promeni tok sudbine...

Ned je već ubio Nathanove kolege, a njegov nadređeni upozorio ga na izopačenu Maceovu žeđ za osvetom. Događaji su već bili „set in motion“, ali Nathan ipak nije mogao znati konačan ishod. Odlučuje da ode na posao čitavih sat vremena ranije, da izađe iz kuće, dok Laura želi da ga zadrži i razgovara s njim, ali joj to ne polazi za rukom, a Nathan, nesvestan bliske budućnosti, izlazi tako i iz života kakvog je do tada vodio... Šta bi bilo da Nathan nije te noći izleteo iz kuće, šta bi bilo da je razgovarao o problemu koji ga pritiska i da li bi to dovelo do razumevanja između dvoje supružnika (Laura čak naslućuje da se radi o drugoj ženi, iako greši kada pominje pokojnu Nathanovu koleginicu...), koje bi njihov(e) živote(e) odvelo u drugom, srećnijem smeru?

Pošto je ovo ipak „samo“ strip, odgovor je, jasno – ne, jer tragedija koja je usledila je nešto što je moralo da se desi, kako bi poslužila kao „kičma“ serijala, osnova spomenute patnje, bez koje serijal ne bi bio ono što jeste. But still...? U pozadini vidimo zavesu, jedan nezaboravan detalj, koja se vijori na promaji od trenutka kada Nathan ustane iz kreveta i otvara vrata terase, posmatra Lauru, a potom usnuli grad; zavesa-ruka kojom scenarista i crtač (sjajni Mari!) alegorijski odmahuju i „otpozdravljaju“ Nathanovoj prošlosti... Zavesa, koja predstavlja i Laurine ruke, koje bi, da je Nathan još samo jedan put dozvolio da ga zagrle, možda i ostale uz njega... Zavesa, kao podsetnik na sve one zaboravljene prelomne trenutke u životima nas čitalaca, raskršća proistekla iz zagrljaja koje nismo prihvatili.

Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000