Author |
Topic  |
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 13/06/2014 : 01:14:21
|
Zasto bi, nakon ovog on odlazi u zagrljaj drugoj..ako se ne varam.
(je li to ona scena gdje mu ona nabije na nos poginulu kolegicu i insinuacije da je nesto imao s njom kad ju spominje i tak to..?)
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Posted - 13/06/2014 : 01:23:42
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Nije...mislim da je ovo pre toga. Kada mu ona "nabija na nos" on se tek bio vratio sa "posla", i koliko se sećam bio je obučen u toj sceni
Pa mislim da sam to i rekla, iza ovoga slijedi njezino tipicno zensko prigovaranje bez imalo razumijevanja i takta i on odlazi..zar ne? |
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7506 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 13/06/2014 : 01:27:26
|
Nathan je shrvan gubitkom svojih kolega i u biti, ovdje posljednji put vidi Lauru živu.
Na ovu mi je scenu ukazao jedan naš skromni forumaš (koji još nije sudjelovao u ovom projektu) koji mi je napisao odličan esej o ovoj sceni. Šteta bi bila ovo ne uvrstiti u najemotivnije trenutke, pa ćemo vidjeti kako ovo ubaciti. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Posted - 13/06/2014 : 02:03:56
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Može?
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/58604_10152234801604092_3097649417450017647_n.jpg
Upravo sam popila pivo i nekako bistrije vidim pa mi je ova nekako bas za emotivne Wuuff!!   (zato sto nakon svega on to i takav bas zato jeste.)
ja ne razumijem sebe, vi upotrijebite translator ako ne kuzite sto sam napisala isto. 
ma kužim/kapiram/kopčam/kontam/kontempliram/sfaćam/razum(em/ijem/im) i tako dalje i tako bliže Mislim, pogotovo onaj deo sa pivom gde je izostalo zvanje Patka na otkrivanje sekreta sa dna krigle Bistra piva za bistar pogled i kulminiranje emocije, ahhhh Nema veze, Čarlita (ccc Čarlita, Čarlita)...ic okej...stvarno
Je li moze meni netko do jutra prevesti sto je Patak ovo napisao pa cu doc pogledat. Hvala unaprijed. :) |
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 13/06/2014 : 02:06:35
|
Može?
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/58604_10152234801604092_3097649417450017647_n.jpg
Upravo sam popila pivo i nekako bistrije vidim pa mi je ova nekako bas za emotivne Wuuff!!   (zato sto nakon svega on to i takav bas zato jeste.)
ja ne razumijem sebe, vi upotrijebite translator ako ne kuzite sto sam napisala isto. 
ma kužim/kapiram/kopčam/kontam/kontempliram/sfaćam/razum(em/ijem/im) i tako dalje i tako bliže Mislim, pogotovo onaj deo sa pivom gde je izostalo zvanje Patka na otkrivanje sekreta sa dna krigle Bistra piva za bistar pogled i kulminiranje emocije, ahhhh Nema veze, Čarlita (ccc Čarlita, Čarlita)...ic okej...stvarno
Je li moze meni netko do jutra prevesti sto je Patak ovo napisao pa cu doc pogledat. Hvala unaprijed. :)
Ma nije valjda da me nisi skužila/ukapirala/skopčala/skontala/kontemplirala/sfaćila/razum(ela/jela/ila) i tako dalje i tako bliže? |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 13/06/2014 02:07:02 |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Posted - 13/06/2014 : 02:11:16
|
Onaj dio sa sekretom na dnu casr mi ogadio pivo. Mislim da se na to pale samo doktori. A sto je tebi sekret znacio u recenici na dnu case? :) |
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 13/06/2014 : 02:16:53
|
sekret znači "neka tajna veza između onoga koji pije i dna flaše u kojoj sve više i više pri svakom novom kontaktu dođe do novog aspekta filozofije života" Pošto je misterija, onda je secret...Pošto je verovatno obična glupost, kao što se uvek ukapira jutro posle, onda prerasta u sekret :) nikakve veze nema paljenje sa celom tom pričom
...ma pusti
(sad sam i ja jednu, to mi je ) |
|
Edited by - PijaniPatak on 13/06/2014 02:21:30 |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Posted - 13/06/2014 : 12:38:08
|
Znaci sekret je secret, u tome je tajna tvog posta bila.  Ajmo drugi puta popiti dvije, cisto da vidimo kakva se tajna na dnu case tada krije  |
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 13/06/2014 : 16:58:04
|
Evo ja bolje od ovoga stvarno nisam mogao kako lažirati inspiraciju?
9. Nathan u deliriju susreće vlastite uspomene ( NN SR 21 "Delirij") (by PijaniPatak)
Biti ili ne biti, u tome je teškoća…je li plemenitije mučiti se u srcu sa zrnima i strelama pogrdne sreće ili okrenuti oružje protiv tog mora bola i učiniti mu kraj? Umreti...spavati...i snom okončati tugu u srcu i hiljade prirodnih udaraca koji su nam baština. Umreti...spavati...možda sanjati!
“Idi napred i ne osvrći se!” reći će nam dobronamerni savetodavaoci. Prošlost je prošlost, a život ide dalje. Moraš stremiti ka svojoj budućnosti ne dozvoljavajući da te prošlost koči. Ali kako? Šta je to danas bez juče? A kako možemo grabiti sutra ako ne postoji danas? Kako se sladiti trijumfom ako ne znamo gorčinu poraza? Kako da ustanemo ako nismo pali, kako da naučimo da hodamo ako se ne sećamo o šta smo se sapletali...? Šta je sutra bez danas, a danas bez juče...? Ako nismo svesni da je bit sreće borba za istu, ako na patnju ne gledamo kao na put ka satisfakciji, zašto živeti i za šta se boriti?
U delirijumu borbe...izbora...između života i smrti, Nathan posmatra svoje znakove pored puta i tumači im smisao. Ljubavi, prevare, intrige, razočarenja, usponi, padovi, prijateljstva, autoriteti, krv, suze, snovi, osmesi...život definisan emocijama, emocije definisane poznanicima (saputnicima), poznanici koji definišu život...Nathanov život (naš život). I tu Smrt govori “ne osvrći se”. Juče je varka, iluzija, nezaustavljivi tok kojeg pokušavamo da zadržimo uspomenom, danas je prazan hod, a sutra je samo jedno i neizbežno. Čemu se sećati, koračati i nadati se? Ako su svi ti ljudi koji oblakom hode sami sebi zabluda i ako ga oni definišu, zar je tako teško zaključiti da si i sam zabluda, da je život uopšte takav? Za šta se uopšte boriti?
A onda te preplavi...
“Tata,tata...hoćeš li mi pokazati jednoroge? Obećao si mi...”
Smisao je upravo u borbi, u putu radi puta i putu radi znakova pored njega, onoga što naučimo i onoga šta ostavimo za sobom kao znak nekom drugom. Ako je život iluzija, san, zabluda, onda je baš u tome i njegova lepota. Lepota kreiranja sopstvene iluzije i svog malog izolovanog sveta i koprcanja u blatu da bi se njegova idiličnost održala. Lepota života je u njegovoj bajkovitosti.
Hajdemo, onda, da ti pokažem jednoroge, sine...
 |
|
Edited by - PijaniPatak on 13/06/2014 17:18:37 |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7506 Posts
Posted - 13/06/2014 : 17:16:21
|
Evo ja bolje od ovoga stvarno nisam mogao
Ebem li ti, pa to se traži. Svaka čast još jednom.
P.S. Jesi li se ono napio noćas? Još nisam skužio o kakvim sekretima si pričao. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 13/06/2014 : 17:20:28
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Evo ja bolje od ovoga stvarno nisam mogao
Ebem li ti, pa to se traži. Svaka čast još jednom.
P.S. Jesi li se ono napio noćas? Još nisam skužio o kakvim sekretima si pričao.
Emotivno napio...Bilo je učenja za ispit u sredu po ceo dan, pa onda dve tri pive sa tobom, Charlie, DODSFREDOM, tintonom, solarom i Brdarom (tj. flaša ladna pored računara) I to mi bi fatalno
|
|
Edited by - PijaniPatak on 13/06/2014 17:22:14 |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Posted - 13/06/2014 : 17:23:27
|
Znaci sekret je secret, u tome je tajna tvog posta bila.  Ajmo drugi puta popiti dvije, cisto da vidimo kakva se tajna na dnu case tada krije 
 Mislim da bi to bilo već za "Intrigantne trenutke"
Bjez!! Od tvog teksta gore sva sam se najezila. I jos kazes da bolje ne mozes!? Bjez! Zatreskam se virtualno u tebe svaki put kad ti tekstove citam
Jesi za pivo? I suradnju na intrigantnim trenucima. Nadmetanje kad krenemo da ih pisemo.  |
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7506 Posts
Posted - 13/06/2014 : 17:33:20
|
Sljedeći tjedan idemo s glasanjem za intrigantne trenutke. Pripremite po gajbu pive, ali molim vas, bez virtualnog sexa ako se napijete.  |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 13/06/2014 : 17:45:33
|
Znaci sekret je secret, u tome je tajna tvog posta bila.  Ajmo drugi puta popiti dvije, cisto da vidimo kakva se tajna na dnu case tada krije 
 Mislim da bi to bilo već za "Intrigantne trenutke"
Bjez!! Od tvog teksta gore sva sam se najezila. I jos kazes da bolje ne mozes!?
Jbg imao sam utisak da je sve nepovezano, i provodio sam dane (po pola sada) tražeći rupe i popunjavajući ih. A kada ih popunim onda opet vidim rupe oko rupa. I tako u do nedogled. Jutros mi je dozlogrdilo (zbog vas i Jerryja) i obrisao dopune i stavio tekst kakav jeste. Inače, sve je od herca, ali sam stalno imao utisak da je taj vid inspiracije u ovom slučaju usiljen. Sada vidim vaše reakcije...i drago mi je da vam se svideo.
A pogotovo mi je drago ježiti jedino prisutno žensko na forumu 
quote: Bjez! Zatreskam se virtualno u tebe svaki put kad ti tekstove citam
aj lav ju tu 
quote: Jesi za pivo? I suradnju na intrigantnim trenucima. Nadmetanje kad krenemo da ih pisemo. 
Pivo? Uvek! Jesam li ja PijaniPatak ili nisam? +s vama dvoma mi je uživo pivo već postala misija. A nisam tako retko u Zagrebu... Saradnja? Uvek! Zato i jesam ovde! Nadmetanje? Ou jeeaaaaaaaa! Lepota života je u borbi i slatkim trijumfima 
BTW lepe reči. Hvala ti. |
|
Edited by - PijaniPatak on 13/06/2014 17:46:43 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/06/2014 : 22:16:42
|
Meni je ova nekako komična.
Sorry, moje izbor je i dalje prva. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
Space Marine
Senior Member

.jpg)
Croatia
1313 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 13/06/2014 : 22:29:17
|
Idemo bodove. 3. verzija - 3 boda 1. verzija - 2 boda 2. verzija - 1 bod |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/06/2014 : 22:34:31
|
Na karju će ispasti treća sigurno, meni svaki put izmami osmijeh na lice. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Topic  |
|