Dal pod Italiju računaš San Marino i Vatikan ili su oni zasebno?
Oni su zasebno. Svaka zemlja koja ima svoje Markice se broji za sebe. Recimo Falklanski otoci, Gibraltar,....to ja ne brojim pod velikom Britanijom, jer imaju svoje markice. A Vatikan, San Marino,...su ionako zemlje za sebe, sa svojom zastavom....
pa naravno da nije, ima i Lidl svoju zastavu, ili Hofer, Konzum, Petrol,...pa nisu zemlje. Što si time htio reči?
ZA MENE JE MJERILO DA DRŽAVA (ILI REGIJA) IMA SVOJE MARKE,iako možda nije priznana kao Nezavisna zemlja (Gibraltar npr, Kosovo, Guernsey,...),ali imaju svoju marku i takvu razglednicu sa tog područja, sa tim žigom i markom ja želim imati u svojoj kolekciji.
pa onaj tko to ne zna, neka se stidi. Ali ja ponavljam za sve one koji nisu pratili topik od početka, DA JA SAKUPLJAM SVE ZEMLJE I REGIJE KOJE IMAJU VLASTITE MARKE bile one suverene države ili ne.
jeste istina, iako u poslednje vrijeme nisam se nešto trudio da bi povečao zbirku (nisam konktaktirao nikoga na novo,...), jer prije sam slao puno mailova naokolo, sada sam se malo smirio haha.
Ljudi ovo je pravi zgoditak!!!! Razglednica sa Tristan de Cunha! Putovala od 22.10.2013 i napokon stigla! Jeste malo oštečena, vidi se da je dug put izza nje (a i poštarima se očito jebe, pa pitaj boga šta je sve prošla u to vrijeme...), ali evo je!!!! Ovaj otok je najudaljeniji (naseljeni arhipelag) od najbližeg kopna na svijetu! A ima 264 stanovnika (iz 2010 godine)!
Yeeeesssssssssss!!!!!! Ova mi je jedna od najdražih razglednica!!!! Iako su mi sve drage naravno, ali ovo je pravi dragulj!
Godine 2006, je tamo živjelo oko 30 (TRIDESET!!!!!) stanovnika! I to vjerovatno samo neki naučnici itd,..... Eto, i ja se mogu pohvaliti da su mi poslali razglednicu odavde, OVO JE STVARNO RIJEDKO!!!!!!!!! RARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ULTRA-MEGA RARE!!!!!! LMS4 raritet!