forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagorova južnoamerička odiseja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 59

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 05/07/2014 : 12:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ne, ne, nismo se razumjeli. Ne bih rekao da je ikakvo poređenje Istraživača sa Supermajkom ikako moguće... Šta podrazumjevaš pod "nelogičnostima"? Ja nisam pričao o nedostatku logike, već da je u Supermajku sve napravljeno s namjerom da se djeca iz viših razreda osnovne škole oduševe. I ta je namjera apsolutno uspjela. Nažalost, danas kad čitam, volio bih da je Nolita to uradio na način da i stariji mogu biti oduševljeni pričom, jednako kao i djeca, što je, naravno, moguće uraditi.
A šta ti je tačno "nelogično" kod nestalog istraživača, baš me zanima?
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/07/2014 : 13:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Nije to zbog toga jer te stare priče i dan danas kod mene ostavljaju dobar dojam, evo nedavno sam opet čitao "Dobar i loš", "Bijes ratnika Osaga" i "Zagor protiv Supermikea" i neda se opisati koji je to drugačiji osjećaj u usporedbi sa nekim novijim sranjem (iako i njih ima dobrih).

To je samo zbog toga. To je najobičnija nostalgija. I ja pamtim svaku vinjetu Zagora Extra do broja 30, ali nisu to najbolje priče. Nema boljeg nego se ponovno osjećati kao klinac, koji jedino što u životu treba jest nova avantura omiljenog mu junaka. Zbog toga si došao na forum. Uživao si ko klinac čitajuči te priče. Ovo što danas izlazi nisi ni pogledao i zbog toga si totalno zapanjen kad netko izjavi kako su mu novije priče bolje... Nostalgičar si i ništa loše u tome, ali nisi mi baš neki Zagorovac. Zagorovac ne trpa sve ono što nije čitao kao klinac u "sranje".

quote:

Nije valjda da misliš da je ta šitina od priče sa onim Cassarom kojemu ne bih dao da crta ni gusjenice bolja od 80 % Nolittinih sa legendarnim Ferrijem i to samo zato što ju je pisao Boselli. Čitao sam malo njegovih priča ali ono što jesam nije na mene ostavilo dojam, ne sviđa mi se njegov stil pripovijedanja.

Da, mislim. Cassarovi su za ništa danas ali i dalje su bolji crtači od Donatellija. Kladim se, da ti je sad čeljust pala na tipkovnicu.

Uostalom, iza najboljih Cassarovih priča stoji, nostalgičarima omiljeni, Burattini (Krv Apača i Demonska knjiga). Te priče jedu za doručak večinu starijih.

I kakav Boselli... priča je bolja jer nije naiva poput "80%" starijih. Čitaj Burattinijeve priče i vidjet ćeš kako su i njegove bolje od večine starijih. Rekao sam već... drage su i meni te starije epizode, ali nije to vrh.

Tajna Sumerana nije naiva i pogađa me u sridu sa tom alternativnom poviješću starih civilizacija i arheologijom. Postavlja Zagora u centar bitke za cijeli svijet. Jebiga, meni je to bolje od natjeravanja sa pijanim indijancima.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/07/2014 : 13:09:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Treba uzeti u obzir kada je priča o Supermikeu rađena, uzmi bilo koji serijal iz toga vremena i dobit ćeš skoro istu situaciju.
Nestali istraživač je vrlo dobar ali ipak daleko od nekog vrhunca gdje je sve savršeno kako to neki žele prikazati. Da ju je radio Ferri vjerojatno ni tada nebi bila među najboljima a pogotovo ne sa onim nesretnikom.
Zar onaj Zagorov pad u provaliju sa vrlo velike visine gdje nije slomio niti jedan prst ne spada u nelogičnost? Zar njegovo preživljavanje u onakvim ekstremnim uvjetima također nije nelogičnost? I još je u onakvom stanju uspio potući onog ogromnog medvjeda kao da je kunić u pitanju... ma daj molim te.
Meni inače ne smetaju nelogičnosti jer ih ima u skoro svim Bonelli serijalima već gledam na to koliko mi je pojedina priča napeta i zanimljiva i da nije u pitanju neka crtačka škrabotina.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/07/2014 : 13:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor
To je samo zbog toga. To je najobičnija nostalgija. I ja pamtim svaku vinjetu Zagora Extra do broja 30, ali nisu to najbolje priče. Nema boljeg nego se ponovno osjećati kao klinac, koji jedino što u životu treba jest nova avantura omiljenog mu junaka. Zbog toga si došao na forum. Uživao si ko klinac čitajuči te priče.

Pa nije baš samo čista nostalgija u pitanju jer masu tih starih epizoda nisam čitao u vrijeme ZS, tj. čitao sam većinom ono što sam mogao posuditi od drugih jer u to vrijeme nisam si mogao priuštiti redovito kupovanje stripova.
Veliki broj Nolittinih epizoda sam prvi put čitao tek kada ih je Ludens objavio u extra seriji i opet je to za mene na vrlo visokom nivou.
quote:
Ovo što danas izlazi nisi ni pogledao i zbog toga si totalno zapanjen kad netko izjavi kako su mu novije priče bolje...

Kada sam se 2008. nakon dugo vremena ponovo vratio stripovima kupovao sam i redovnu i extra seriju ali sam nakon neke 2 godine potpuno odustao od redovne jer je u to vrijeme izašlo dosta loših epizoda sa najgorim crtačima koje sam ikada vidio.
Taj moj revolt je trajao sve do prošle godine kada sam ponovo krenuo uzimati i nove epizode tako da baš nije stvar u tome da nisam ništa novijeg pročitao.

quote:
Cassarovi su za ništa danas ali i dalje su bolji crtači od Donatellija. Kladim se, da ti je sad čeljust pala na tipkovnicu.

Trenutno sam na poslu i tipkam sa mobitela a on ipak ima premalu tipkovnicu da bi mogao smjestiti čeljust.
quote:
Tajna Sumerana nije naiva i pogađa me u sridu sa tom alternativnom poviješću starih civilizacija i arheologijom. Postavlja Zagora u centar bitke za cijeli svijet. Jebiga, meni je to bolje od natjeravanja sa pijanim indijancima.

Kako kome ali meni je to izrazito dosadno i ne podudara se s onime kako ja zamišljam Zagora. Sve mi se čini da ta Tajna Sumerana i nije dobila neke naročite ocjene ovdje.
Još mi jedna stvar nije jasno kod tebe; ako već toliko uzdižeš novije epizode kako to da si za svoj avatar uzeo crtež iz prastare Nolittine epizode "Ocean"?
Stvarno si me razočarao, moj imenjače.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/07/2014 : 13:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Ja nisam pričao o nedostatku logike, već da je u Supermajku sve napravljeno s namjerom da se djeca iz viših razreda osnovne škole oduševe. I ta je namjera apsolutno uspjela. Nažalost, danas kad čitam, volio bih da je Nolita to uradio na način da i stariji mogu biti oduševljeni pričom, jednako kao i djeca, što je, naravno, moguće uraditi.

Cemu jedan takav nizak komentar? Vrlo dobro znas da je vecina ljubitelja ove price starija od tebe, veliki dio njih su po prvi put tu epizodu procitali u ludensovom izdanju, dakle u zrelim godinama.
Vecina Zagorovih prica su zabavnog i avanturistickog karaktera za uzrast od 7 do 107 godina. Supermike je jedna od tih prica.
Toj epizodi se uvijek rado vracam i maksimalno uzivam u njoj, a davno sam izasao iz osnovne skole i uopste prvi put sam tu pricu procitao sa dvadeset i kusur godina.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 05/07/2014 : 14:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zar onaj Zagorov pad u provaliju sa vrlo velike visine gdje nije slomio niti jedan prst ne spada u nelogičnost? Zar njegovo preživljavanje u onakvim ekstremnim uvjetima također nije nelogičnost? I još je u onakvom stanju uspio potući onog ogromnog medvjeda kao da je kunić u pitanju... ma daj molim te.

Mislio sam da ćeš naći prave nelogičnosti. Ovo što si naveo nisu nikakve nelogičnosti, već su izuzetno logične u stripu poput Zagora. Naravno da će superheroj da preživi te tričave situacije. Najbolje da će malo zime i padanja da ga omete u namjerama... A taj, kako ti reče, "nesretnik", je i uzdigao tu epizodu zajedno sa Boselijem tamo gdje i jeste. Početak novog doba i i uvođenje novih avanturističkih elemenata i načina pripovjedanja. Nisi primijetio da Ferri jako rijetko crta Boselijeve priče? Vjerovatno zato što bi Ferijev crtež unazadio priču za 50%. Murdo bi vjerovatno izgledao isto kao Zagor, sa malo drugačijom kosom, a Ema Frejzer kao Zagorova sestra bliznakinja.
Volim i ja Ferija, siguran sam barem jednako koliko i nostalgičari, što me ne spriječava da budem fan stripa Zagor, a ne fan sjećanja na bezbrižne dane :)
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/07/2014 : 14:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Pa o tome ja i govorim, ako je meni neka priča dobra i crtački i scenaristički onda mi nije bitno da li je stara ili nova. U ZS periodu također ima loših priča ali to sigurno nije u tolikoj mjeri kao u posljednjih 20-ak godina.
O crtačima je suvišno i govoriti, nakon legendi Ferrija i Donatellija mislim da je blasfemija dovesti takve likove kao Chiarolla, Cassaro, Marcello i Laurenti.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 05/07/2014 : 14:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa o tome ja i govorim, ako je meni neka priča dobra i crtački i scenaristički onda mi nije bitno da li je stara ili nova. U ZS periodu također ima loših priča ali to sigurno nije u tolikoj mjeri kao u posljednjih 20-ak godina.
O crtačima je suvišno i govoriti, nakon legendi Ferrija i Donatellija mislim da je blasfemija dovesti takve likove kao Chiarolla, Cassaro, Marcello i Laurenti.

OK, ako ti nije bitno, hajde budi pošten i navedi tvojih top 5 Zagorovih priča. Može i top 10 :)
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/07/2014 : 15:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kada bih radio top 10 u njega bi od novijih ušla samo i to jedva "Čovjek koji je pobijedio smrt" ali treba uzeti u obzir da iz protesta godinama nisam uzimao redovnu seriju pa dosta toga nisam ni čitao... i dosta maxija sam preskočio ako je u pitanju crtač koji mi je katastrofa.
Evo mojih 10 najboljih ali to nije nužno tim redoslijedom:
Bijes ratnika Osaga
Očajničko putovanje
Zagor protiv Supermikea
Devil Mask
Kralj orlova
Ocean
Dobar i loš
Velika urota
Sloboda ili smrt
Čovjek koji je pobijedio smrt
Trebam napomenuti da sam legendarnu epizodu Divovi dobra i zla čitao samo onaj put kada je izašla u ZS pa je ne mogu uzeti u obzir jer mi je premalo toga ostalo u sjećanju.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/07/2014 : 15:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Marcello je institucija u Bonelliju. To mi je ko da za Milazza kazes da ne valja.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/07/2014 : 15:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

OK, ako ti nije bitno, hajde budi pošten i navedi tvojih top 5 Zagorovih priča. Može i top 10 :)

To pka nema veze jer su i meni, a vjerujem i tebi sve najbolje price iz novijeg perioda.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/07/2014 : 16:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Marcello je institucija u Bonelliju. To mi je ko da za Milazza kazes da ne valja.

Razumijem ja to ali čovjek ne radi onako prepoznatljivog Zagora na kojega sam ja navikao, dosta odudara od toga i zato mi se ne sviđa.
Što se tiče Milazza, po onome što sam vidio vrlo dobar je na Ken Parkeru ali zato užasan na Magičnom Vjetru jer je dojam kao da ga je radio preko kurca.
Svako ima nešto što mu više ili manje odgovara a možda je sve stvar vlastitog pristupa pojedinim stvarima.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/07/2014 : 16:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kada sam se 2008. nakon dugo vremena ponovo vratio stripovima kupovao sam i redovnu i extra seriju ali sam nakon neke 2 godine potpuno odustao od redovne jer je u to vrijeme izašlo dosta loših epizoda sa najgorim crtačima koje sam ikada vidio.
Taj moj revolt je trajao sve do prošle godine kada sam ponovo krenuo uzimati i nove epizode tako da baš nije stvar u tome da nisam ništa novijeg pročitao.

Da, 18 godina Zagora ti fali. To je problem večine forumaša. Zagor je "štivo za djecu" jer su Massai killer i Posljedni viking zadnje što su od Zagora pročitali. I te epizode su kao pravi i jedini Zagor. Ove zbog kojih sam ja dobivao petice u osnovnoj školi je malo tko i pročitao.

quote:
Kako kome ali meni je to izrazito dosadno i ne podudara se s onime kako ja zamišljam Zagora. Sve mi se čini da ta Tajna Sumerana i nije dobila neke naročite ocjene ovdje.

Zna se tko je Zagor. Nitko mu ne može uzet Darkwood i indijance iz njegovih temelja, ali zašto bi sve ono što je malo van Darkwooda i malo jače odmah trebalo bit "sranje" jer nema Nollite ni Ferrija.

quote:
Još mi jedna stvar nije jasno kod tebe; ako već toliko uzdižeš novije epizode kako to da si za svoj avatar uzeo crtež iz prastare Nolittine epizode "Ocean"?
Stvarno si me razočarao, moj imenjače.

Ferri je kralj.

Zar misliš da ja ne volim te starije epizode. Zasjeda u šumi, Leteći Markus, prvi Hellingen, Kuća Strave, Novogodišnja noć, Zagor priča..., Tajna služba, Okršaj s vikinzima, Limena zvijezda, Snježni sokolovi, Vampir, Ocean, Dobar i loš, Zimska Zmija, Supermajk, Kandrax, Tigar, Planina bogova... To je i moj Zagor... Zar bi to morao bacit u smeće samo zato jer su mi novije priče scenarističke jače i zrelije. Nisam ja ti.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/07/2014 : 16:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nagore, sta mislis općenito o Richter sagi, vidim da bas i nije omiljena, ali meni je vrh. Bio bih zadovoljan da JA SAGA bude jednakog kvaliteta.

Richer saga je put kojim bi Zagor ubuduće morao ići. Ne pričam o Atlantidi ili sci-fi elementima, nego o kontinuitetu i stvaranju mitologije.

Najprije priča ili dvije kao uvod u kojima postavimo temelje i onda rasplamsati pravu sagu. Zašto ne bi imali neku ozbiljnu darkwoodsku sagu. Čekam Burattinja, da se konačno sjeti nečeg sličnog. Zašto ne imati jedan pravi rat u Darkwoodu. Rat, čije posljedice će se osjećati kroz sljedećih 50ak epizoda, a ne u jednoj priči izvanzemaljci, onda opet neki "Supermajk" wannabe i onda povratak starog neprijatelja... i tako u krug... put, koji vodi u propast. Nismo više u 70-ima.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/07/2014 : 17:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Volim i ja Ferija, siguran sam barem jednako koliko i nostalgičari, što me ne spriječava da budem fan stripa Zagor, a ne fan sjećanja na bezbrižne dane :)

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/07/2014 : 17:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nagore, sta mislis općenito o Richter sagi, vidim da bas i nije omiljena, ali meni je vrh. Bio bih zadovoljan da JA SAGA bude jednakog kvaliteta.

Richer saga je put kojim bi Zagor ubuduće morao ići. Ne pričam o Atlantidi ili sci-fi elementima, nego o kontinuitetu i stvaranju mitologije.

Najprije priča ili dvije kao uvod u kojima postavimo temelje i onda rasplamsati pravu sagu. Zašto ne bi imali neku ozbiljnu darkwoodsku sagu. Čekam Burattinja, da se konačno sjeti nečeg sličnog. Zašto ne imati jedan pravi rat u Darkwoodu. Rat, čije posljedice će se osjećati kroz sljedećih 50ak epizoda, a ne u jednoj priči izvanzemaljci, onda opet neki "Supermajk" wannabe i onda povratak starog neprijatelja... i tako u krug... put, koji vodi u propast. Nismo više u 70-ima.

To znam i slazem se.
Pitanje se odnosilo na samu Richter sagu, tvoje misljenje o njenoj kvaliteti.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/07/2014 : 17:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Tajna Sumerana« mi je bila oke - uvod i upoznavanje sa Dexterom i Richterom… to i oni flashbackovi u kojima se Zagor i Čiko prisjećaju starih dobrih pustolovina iz SA sage mi je bilo super. Zajebancija u muzeju solidna. Crtež je mogao bit bolji, iako nije katastrofa.

Nastavak, odnosno »Piramida krvi« me je malo umorila. Ferri odličan, ali Bure je zakazao… imao je puno stranica za zaplet i priču, ali fali mesa… a i Richtera mi je ovdje falilo.

»Tron bogova« je lijep završetak. Potjera po atlantiku, par efektnih vinjeta, vikinzi, zanimljive lokacije. Bitka sa Richterom je zbrzana, ali to sam i očekivao jer je njemu dodijeljena paklena uloga u JA sagi. Della Monica odličan.

Sve u svemu, i više nego zadovoljan. Tematika po mom ukusu. Ukupna ocjena mini sage mi je 8,5/10. To je ipak uvod i osjeti se da je Boselli najbolje karte skrivao za ovo što upravo počinje kod nas.

Edited by - nagor on 05/07/2014 17:26:46
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/07/2014 : 17:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Amen. Slazem se u skoro svemu. Meni su Sumerani jako blizu po kvaliteti Islandu. Island mi je vrhunska prica, medju najboljim Maurovim.

Slazem se pogotovo za Bureta. Uprskao je malo.

U Sumeru je scena gdje Chico i Bat hodaju po muzeju je prakticki prekopirana iz Demonske knjige. Isti je crtac pa se lakse prepoznaje.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/07/2014 : 17:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, 18 godina Zagora ti fali. To je problem večine forumaša. Zagor je "štivo za djecu" jer su Massai killer i Posljedni viking zadnje što su od Zagora pročitali. I te epizode su kao pravi i jedini Zagor.

Pa nije ni čudo ako je netko tada stao kada ga je Segna na to natjerao.
Ja sam 2008-2009. bio nabavio nekih 40-ak redovnih brojeva ali sam u većini slučajeva bio razočaran njima pa sam odustao na neko vrijeme. Loše priče sam još nekako mogao progutati ali onakve užasne crtače nikako i to je bila kap koja je prelila čašu. Kako redovna serija ide po principu "nastavlja se/završava jedna a počinje druga priča" nije mi se tada dalo hvatati priče sa boljim crtačima pa sam odustao od svega. Jebiga, u dosta slučajeva ne mogu provariti baš sve što se servira bez obzira da li je u pitanju Zagor ili nešto drugo.
Sada već neko vrijeme uzimam redovnu seriju ali nisam siguran kako će biti kada prvom prilikom naleti Chiarolla.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/07/2014 : 17:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tajna Sumerana« mi je bila oke - uvod i upoznavanje sa Dexterom i Richterom… to i oni flashbackovi u kojima se Zagor i Čiko prisjećaju starih dobrih pustolovina iz SA sage mi je bilo super. Zajebancija u muzeju solidna. Crtež je mogao bit bolji, iako nije katastrofa.

Svaka čast, stvarno imaš visoki stupanj tolerancije na vizualni oblik torture.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 05/07/2014 : 19:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Da, 18 godina Zagora ti fali. To je problem večine forumaša. Zagor je "štivo za djecu" jer su Massai killer i Posljedni viking zadnje što su od Zagora pročitali. I te epizode su kao pravi i jedini Zagor.

Pa nije ni čudo ako je netko tada stao kada ga je Segna na to natjerao.
Ja sam 2008-2009. bio nabavio nekih 40-ak redovnih brojeva ali sam u većini slučajeva bio razočaran njima pa sam odustao na neko vrijeme. Loše priče sam još nekako mogao progutati ali onakve užasne crtače nikako i to je bila kap koja je prelila čašu. Kako redovna serija ide po principu "nastavlja se/završava jedna a počinje druga priča" nije mi se tada dalo hvatati priče sa boljim crtačima pa sam odustao od svega. Jebiga, u dosta slučajeva ne mogu provariti baš sve što se servira bez obzira da li je u pitanju Zagor ili nešto drugo.
Sada već neko vrijeme uzimam redovnu seriju ali nisam siguran kako će biti kada prvom prilikom naleti Chiarolla.

Sta ti je apsurd,onda danas dodjes i vidis da je Segna kralj za neke danasnje crtace.To je vec prozvakano ovdi milijun puta.Mozda Zagor danas ima nesto vise "ozbiljnijih" scenarija,u odnosu na prije,ali ako su to ozbiljni scenariji onda i nisu nesto.O mnogim crtacima na serijalu,ne treba ni trositi rijeci.Ferri je napravio i usavrsio Zagora kako je on zamislio (valjda) i na vidim nikakav problem kad netko kaze da ga Verni kopira i da to nevalja.Posebna je prica,vrijeme u kojem je Zagor radjen,prijasnji i sadasnji.Za ono vrijeme je Zagor ozbiljniji od danasnjeg.Ako cemo posteno,onda Zagor nije bio,nije,niti ce ikad biti ozbiljan strip.Zagor danas nije bolji od nekadasnjeg,neka netko da bilo kakav argument,ako misli da jest!?

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/07/2014 : 19:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Kompleksnije price i veca kocentracija boljih crtaca. Koji ti jos argument treba?

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2651 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 05/07/2014 : 20:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Ja zivim u sadasnjosti i niti jedna stara epizoda mi ne pruza toliki gust kao kad otvaram novi broj koji kupim u italiji. Opcenito tesko citam stvari koje sam vec procitao, mozda zato jer imam slonovsko pamcenje i jako dobro mi ide to pohranjivanje. Nestali istrazivac sam procitao dvaput, mortimera triput i to ove s gustom dok mi je citanje po drugi put svih ostalih epizoda bilo malo napornije. I da, Zagor poslije 1994. mi je i bolji i drazi.

Kaizoku ou ni ore wa naru!

Edited by - Giuda Ballerino on 05/07/2014 20:41:36
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 05/07/2014 : 20:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kompleksnije price i veca kocentracija boljih crtaca. Koji ti jos argument treba?

To su sve osobna misljenja,koje duboko postujem,ali ne i argumenti. Slazem se donekle,ali vise je prije valjao Ferri sam,nego vecina danasnjih crtaca.Po meni je to i najveci problem danasnjeg Zagora,kao da je kurva pa se stalno mijenjaju na njemu i sad bi mi trebali odluciti koji je bolji,ma...Na kraju krajeva,on to nije ni zasluzio.Zagor je htjeli ne htjeli izgubio dosta svog identiteta,bilo crtacki,bilo scenaristicki.Sto se tice te "JA sage",mozda ne bi Nolitta pravio Mister No-a,da je znao ili pomisljao da ce Zagor jednog dana zavrsiti u JA sagi!?Ne vidim ni cemu tolika buka oko toga,danasnje dobre epizode Zagora mozes brojati na prste.Zagor je ipak,Kapetan Zmija,Osage...i tako te dobre,provjereno dobre epizode.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 05/07/2014 : 22:16:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Koja je svrha ovih rasprava kad je jasno da postoji tabor koji tvrdoglavo, i ne prihvatajući nikakve argumente, tvrdi da je Zagor samo ono što su nacrtali Feri i Donateli (uz pokoji izlet Binjotija i još nekih), a postoji i tabor koji se zgrožava na Donatelija, indijance i prodavače viskija?

Različite priče za različita vremena, među starim pričama ima vrhunskih, Feri je Zagorov crtački babo, nema tu dileme da je njegov stil neprikosnoven, da označava Zagora, kao i da je Donateli svojim vrijednim radom iznio veliki broj priča. Međutim revolucijom svega, pa i stripa, apetiti ljudi su narasli za novim i modernim temama, za detaljnim, "moćnim" crtežom. Tu stupaju na scenu Rubini, Laurenti, Marčelo (RIP) itd. Zahvaljujući njima i scenristima koji su ih pratili danas uopšte imamo Zagora i samo zato Zagor ima nade da se održi kroz nove fanove!

Ja sam 90to godište i postao sam Zagorov fan isključivo zahvaljujući Izgubljenom rudniku, Osveti vudu, Morskoj stravi i sličnim što opet ne isključuje da sam u extri naletio na odlične priče (Kralj orlova, Jack Mohikanac...).
Go to Top of Page
Page: of 59 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.73 seconds. Snitz Forums 2000