forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Orfani (Recchioni, Mammucari)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 37

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/07/2014 : 12:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Matteo Cremona
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/07/2014 : 12:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Crtež - Matteo Cremona
Kolor - Annalisa Leoni
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/07/2014 : 12:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/07/2014 : 12:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/07/2014 : 12:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 12/07/2014 : 10:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao i drugi broj. Šta reći osim izvrstan kolor, priča se polako odmotava, izdanje perfektno urađeno. Ali ne mogu se oteti dojmu da je za ovo izdanje 96 stranica premalo. U biti mislim da je puno veči akcenat stavljen na kolor i crtež nego na samu priču, ali ko zna vidjet čemo kako se serijal razvija, btw nadam se da griješim.

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 18/07/2014 : 14:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Sam
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7929 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 18/07/2014 : 18:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
odlicno.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 28/07/2014 : 01:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Prikljucio se serijalu, trebalo mi je dobrih 10 mjeseci da se odlucim i prozvacem ovo. Upravo zavrsio broj 4. Cita se brzinski, prebrutalno je, prsti od nerealne akcije, prica je jednostavna i mozda ispadne remek djelo a mozda i razocara, a opet secenarij i emocije na visini i jako zadovoljavajuce. Ne znam, procitat cu sutra jos koji broj, lako se covjek zakaci za ovo, ali da nema fenomenalnog kolora i ovog novog koncepta na sezone, sve ovo i nebi imalo smisla. Ipak imam osjecaj da ce biti sve skupa pozitivno.

Onaj mammucari stvarno kara mamu s crtezom , Bignamini i Cavenagao isto super.

Kaizoku ou ni ore wa naru!

Edited by - Giuda Ballerino on 28/07/2014 01:10:56
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/07/2014 : 12:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Odlično, ako budeš imao volje stavi i koji opširniji komentar o pojedinim epizodama.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 28/07/2014 : 13:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Odlično, ako budeš imao volje stavi i koji opširniji komentar o pojedinim epizodama.

Procitao upravo broj 5, komplicira se komplicira, cekao sam da prica postane malo slozenija i evo ga napokon. Dobivamo konacno glavnog negativca i naslucuju se velike intrige. Odnosi izmedju malih orfana, kao i odraslih vojnika su pogodjeni, odlicna atmosfera.

Crtez rastura, ovaj crtac Maresca je odradio epizodu za 10, gotovo da je nadmasio Mammucarija, u akcijskim scenama mi je najbolji. Ustvari, davno nisam gledao ujednaceniji crtacki staff koji crta likove upravo onako kako su osmisljeni na pocetku serijala i svi su na najvisoj razini. Ocito je da se Recchioni okruzio vrhunskim ljudima.

Iz broja u broj prica raste i citam sa sve vecim gustom. Ova epizoda mi je najbolja, mada je do sada svaka bolja od one prethodne.

Bacam se dalje sa velikim gustom na sesticu.

Offtopic, prvi Bonelli serijal koji ja citam da Talijani iskljucivo koriste persiranje (obracanje iz postovanja) u trecem licu jednine zenskog roda (sto je danas normalno), a ne kao dosad i kao u nas u drugom licu mnozine.

Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 28/07/2014 : 15:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

quote:

Procitao upravo broj 5, komplicira se komplicira, cekao sam da prica postane malo slozenija i evo ga napokon. Dobivamo konacno glavnog negativca i naslucuju se velike intrige. Odnosi izmedju malih orfana, kao i odraslih vojnika su pogodjeni, odlicna atmosfera.

Crtez rastura, ovaj crtac Maresca je odradio epizodu za 10, gotovo da je nadmasio Mammucarija, u akcijskim scenama mi je najbolji. Ustvari, davno nisam gledao ujednaceniji crtacki staff koji crta likove upravo onako kako su osmisljeni na pocetku serijala i svi su na najvisoj razini. Ocito je da se Recchioni okruzio vrhunskim ljudima.

Iz broja u broj prica raste i citam sa sve vecim gustom. Ova epizoda mi je najbolja, mada je do sada svaka bolja od one prethodne.

Offtopic, prvi Bonelli serijal koji ja citam da Talijani iskljucivo koriste persiranje (obracanje iz postovanja) u trecem licu jednine zenskog roda (sto je danas normalno), a ne kao dosad i kao u nas u drugom licu mnozine.

odlično druže, samo kad budeš opisivao razvoj situacije nemoj spojlati ima nas koji idemo u korak sa DW

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 28/07/2014 : 15:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

quote:

odlično druže, samo kad budeš opisivao razvoj situacije nemoj spojlati ima nas koji idemo u korak sa DW

Aha, znaci ovo je isto spoiler free topic, ok nema problema, zao mi je.

U sestici mi je crtez malo slabiji, a i procitao sam je u 15 minuta i to da sam se udubio u crtez. Nije bas zabavno za ponijeti na plazu, a i 4,50 eura, pa ocekujem bar 1 sat citanja. Nista nastavljam sutra da mi ne plane sve u dva dana. Idem pogledat solarov komentar na sesticu.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/07/2014 : 15:53:49  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije nužno, ja sam isto u svojim komentarima epizoda stavljao spojlere samo u drugoj (žutoj) boji tako da ih se može pročitati samo ako to netko želi.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/07/2014 : 23:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Crtež: Werther Dell'Edera
Kolor: Giovanna Niro
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 29/07/2014 : 01:20:34  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nije nužno, ja sam isto u svojim komentarima epizoda stavljao spojlere samo u drugoj (žutoj) boji tako da ih se može pročitati samo ako to netko želi.

vidio sam, to ti je super stvar ko želi nek pročita a ko neče... uglavnom podržavam tvoj stil

Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 29/07/2014 : 01:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
[/quote]

U sestici mi je crtez malo slabiji, a i procitao sam je u 15 minuta i to da sam se udubio u crtez. Nije bas zabavno za ponijeti na plazu, a i 4,50 eura, pa ocekujem bar 1 sat citanja. Nista nastavljam sutra da mi ne plane sve u dva dana. Idem pogledat solarov komentar na sesticu.
[/quote]
i meni je zapao za oko taj "nedostatak" teksta, jbg prebrzo mi se pročita 15 min i The End

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 29/07/2014 : 01:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:

#7 "Bugie e pallottole"

Zanimljivo, puno više akcije, puno više koljačine i još mnogo toga. Ipak, dojam nije toliko dobar kao u prvih par priča...

spojleri:

Skoro sam pogodio kad sam u komentaru druge epizode rekao da pojavljivanje odnosno ponašanje aliena i onog oko njih ovisi o nutarnjem stanju promatrača. Kako bi se inače ispred Jonasa i Juno mogla pojaviti baš "Sagrada famiglia" a ne nešto drugo. Objašnjenje "halucinacija" s nanotehnologijom jest malo nategnuto ali može proći. Možda je jedini problem što su svi oni imali identične vizije a to kod "psihičkih projekcija" i nije baš lako moguće, ali ok, to su manje bitni detalji.
Ljudi su rasturili planetu i sad vlada kaos. Jurićka radi sranja s eksperimentima, manipulira ljude i ima fleksibilan osjećaj za moral. To me malo podsjeća na naciste.
Prvi dio je dobar, mračan, depresivan, ali ipak se nadam da serijal neće još dublje potonuti u beznađe.
Što se tiče Sam, čini mi se da je previše brzo i lako skočila Raulu u naručje, mogla je barem još malo pričekati. ;D To kažem jer veze između Sam i Ringa, odnosno Juno i Jonasa imaju "duboke korjene" i malo mi je čudna Recchionijeva odluka da pođe tim putem. Jasno mi je da mu je trebala neka ljubavna intriga scenarija radi, ali ju je mogao malo uvjerljivije izvesti. Također moram dodati da mnogo toga iz prošlosti nismo još vidjeli tako da sam možda u krivu, ali dojam je zasad takav.

Santuccijev crtež je odlično dočarao atmosferu beznađa i opću koljačinu u "prošlosti", ali zato me Bignamini razočarao jer sve one akcijske scene u drugom dijelu djeluju klišejasto, napuhano, rekli bi amerikanci "cheesy".
Ova i prošla priča su mnogo ovisile o "obratu" i jasno mi je da se sve usredotočeno na to, ali svejedno mislim da se u usporedbi s prve 3-4 epizode izgubila ona uvjerljivost, ono "nešto više" što bi vas dojmilo i "ostalo s vama" i nakon završetka čitanja.

Vidjet ćemo što budućnost donosi, sudeći po naslovnicama stvari se opet mijenjaju.

kraj spojlera

Priča: 8
Scenarij: 7
Crtež: 7.5
Kolor: 8
Naslovnica: 8

Bravo, odlicna zapazanja, sve ti je na mjestu, procitao upravo, ali ja za razliku od tebe sam jos zesci da vidim kojim putem ide dalje prica. Ovo je dobar zaokret i imam osjecaj da ce sad ludnica

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/07/2014 : 01:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Sad mi je najgore čekanje, jer imam namjeru naručiti ostale epizode tek najesen tako da cijelu sezonu kompletiram odjednom, samo nisam siguran da ću izdržati toliko dugo.
Što se tiče kvalitete priča, strah me da Recchioni nije ispucao svu svoju inspiraciju u prvih par nastavaka i da nas sada očekuje u većem dijelu pucačina i vizualni spektakl, ipak, čini mi se da on ima kapacitet za puno veće stvari od toga.

Edited by - solar on 29/07/2014 01:57:02
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22342 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/07/2014 : 10:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam i ja treci i cetvrti broj.
Nakon slabasne dvojke, trojka je interesantnija i definitvno su mi zanimljiviji dijelovi koji prikazuju Sirocad kao djecu, nego kao odrasle.
Cetvorka opet nesto slabija, ali prednost je ta da se cita dosta brzo.
Ima minimalno teksta, pa se prodje za petnaestak minuta.
Slaba strana ovog broja je sto se sastoji iskljucivo od borbenih scena. Bang, bum, i tako skoro cijela epizoda. Izgleda totalno nemastovito uradjena.
Crtaci ocigledno prate Mammucarijev stil, pa tako na prvi pogled crtez u svim dosadasnjim epizodama izgleda isto.
Naravno da ima diferenci, ali one su uocljive samo pazljivim posmatarnjem.
Dakle, crtez je srednja zalost, sarenoliki kolor daje vizuelnom dijelu nesto bolji utisak.

Nakon prva cetiri broja serijal je i dalje neki SBE prosjek.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 01/08/2014 : 17:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam devetku, pitanje za solara ili deersa: jeli nakon prve sezone u drugoj idu novi likovi jer ovdje vec nakon 9 brojeva prica izgleda potpuno iscrpljena? Jel se mijenja koncept proslost pola broja,druga polovica sadasnjost? Tesko je ocekivati da ostaje sve isto kao i u prvoj sezoni.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9472 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 01/08/2014 : 18:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Da, novi likovi, novo ime i bez ovog prošlost-sadašnjost.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/08/2014 : 15:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Koja tabla!

Gigi Cavenago #11
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 05/08/2014 : 15:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
Solar, mislis li recenzirati bbarem prvu epizodu Orfana? :)
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/08/2014 : 15:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Idealno bi bilo da Orfane recenzira netko sa puno većim znanjem o SF-u i o hrpi referenci vezanim za ovaj serijal. Ja mogu napisati nešto o samoj priči i kvaliteti scenarija, a po meni to nije ni približno dovoljno za "pravu" recenziju.

Edited by - solar on 05/08/2014 15:39:14
Go to Top of Page
Page: of 37 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000