Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47307 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 02/08/2014 : 23:41:59
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by fikus
Čiji je sad Mercator? HR ili SLO?
pa Hrvatski! A to i je moj point! Znači mi smo vama prodali nešto i to je onda vaše a ne da se mi još uvijek petljamo u to? Znači Mercator je vaš, raditi sa njim što god hočete. Možete ga spaliti ako želite. I nitko vam se neče petljati među nogama. A kod vas nije tako, vi bi nešto prodali ali u biti ne želite se odreči toga, samo bi novce uzeli...
znači po toj tvojoj logici neko može upucat 3 ljudi na ulici u mariboru upast u merkator i tražit politički azil a slo panduri ne smiju uč jer je to po tebi "druga država"? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 02/08/2014 : 23:44:05
|
quote: Originally posted by lwood
znači po toj tvojoj logici neko može upucat 3 ljudi na ulici u mariboru upast u merkator i tražit politički azil a slo panduri ne smiju uč jer je to po tebi "druga država"?
Čak ni ambasade nemaju toliku ovlast |
Trljam ruke. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 02/08/2014 : 23:44:25
|
pa Hrvatski! A to i je moj point! Znači mi smo vama prodali nešto i to je onda vaše a ne da se mi još uvijek petljamo u to? Znači Mercator je vaš, raditi sa njim što god hočete. Možete ga spaliti ako želite. I nitko vam se neče petljati među nogama. A kod vas nije tako, vi bi nešto prodali ali u biti ne želite se odreči toga, samo bi novce uzeli...
Ozbiljnije je nego što sam mislio. Ajde ipak reci tati da mi se javi. I neka ponese povijest bolesti. Ovo ipak zahtjeva interdiciplinarni pristup.
ajde popij lekove pa na spavanje. Ili još bolje , otvori prozor pa se baci sa prozora i dok padaš viči:" kasap iz Đakova" |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47307 Posts
Posted - 02/08/2014 : 23:44:57
|
quote: Originally posted by Zlotvor
znači po toj tvojoj logici neko može upucat 3 ljudi na ulici u mariboru upast u merkator i tražit politički azil a slo panduri ne smiju uč jer je to po tebi "druga država"?
Čak ni ambasade nemaju toliku ovlast
objasni to €uru |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 02/08/2014 : 23:50:06
|
baš me zanima šta bi reka da neki lik s fužin npr Omer H od svog stana proglasi vlastitu državu al dosta s glupostima. evo ti pa proučavaj :
http://www.agenti.hr/sadrzaj/info-agent/strukovni-forumi/forum-5/5-forum-Stjecanje-vlasnistva-strane-osobe.pdf
ma ne da mi se čitati i proučavati to. Ako je tako kako kažeš, da je to još uvijek teritorij Hrvatske iako ga kupi npr Hamas iz Palestine, onda je to bez veze. Tko če onda to kupiti....Time država Hrvatska jasno dava poruku:
"Eto, mi smo nesposobni napraviti nešto sa tim otokom, pa bi ga sada kao prodali, neka netko drugi napravi nešto super sa njim, a kasnije čemu mu ga uzeti, jer je to ionako naše, Hrvatsko. Samo vi nama dajte novac, jer nam treba novac a mi čemo vam dati papir da ste kao vlasnik, iako nečete ništa moči raditi sa tim, MI ČEMO SE PETLJATI U SVE JOŠ UVIJEK"
haha, samo vi lijepo imajte to golo kamenje...
Englezi su bar toliko pametni da su puno otoka (Guernsey, Herm, Jersej,....) napravili nekako pola samostalnim, pa mogu oni tiskati svoje marke i prodavati ih i time lijepo cvata ekonomija....Bilo gdj ese država petlja u posao su problemi, zapamtite to. A ne možete uzeti novac a ništa dati zauzvrat, tko če na tako nešto pristati?
opet brkaš babe i žabe. ti engleski otočiči imaju posebni status zbog povijesti a ne zato šta su englezi neke dobrice. nebitno za ovu temu. iman i ja zemljište pa ne mogu radit šta mi padne napamet ka šta ne može ni neko u slo ili bilo di drugdi. čak ni vatru ne mogu liti palit na otvorenom. ka šta je neče moč palit ni taj na golom otoku . ko god da ga kupi
pa vidiš kako uvijek pronađeš nekakav izgovor. Ono ti otočiči imaju posebni status,...pa takav posebni status treba imati i ovaj Goli otok, što da ne? Ma glupo je kupovati zemlju u malim zemljama, jer je previše komplikovano. Ja sam siguran da u Mongoliji npr uopšte ne kompliciraju. Zemlja velika za pola Evrope a ima 2 milijuna stanovnika. Sa njima se je sigurno lako dogovoriti i to ne za par metara nego za zemljište veličine Gruzije npr.... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 02/08/2014 : 23:53:40
|
pa naravno da če uči, ali ih se može tužiti kasnije, jer su upali bez naloga, bez ovlaštenja,...pa neka dokažu da su imali valjan razlog za upad. Što ako su gonili pogrešnog čovjeka? Tek na sudu č ese dokazati, da li je taj čovjek stvarno ubio 3 čovjeka. Kos nas postoji zakon da je svatko nedužan, dok mu se ne dokaže suprotno. To što su oni upali u HRVATSKI Merkator na slovenskoj zemlji, sa ORUŽJEM u Ruci, i ugrožavali na stotine kupaca koji su se tamo našli, sigurno im neče iči u prilog,... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47307 Posts
Posted - 02/08/2014 : 23:55:05
|
pa naravno da če uči, ali ih se može tužiti kasnije, jer su upali bez naloga, bez ovlaštenja,...pa neka dokažu da su imali valjan razlog za upad. Što ako su gonili pogrešnog čovjeka? Tek na sudu č ese dokazati, da li je taj čovjek stvarno ubio 3 čovjeka. Kos nas postoji zakon da je svatko nedužan, dok mu se ne dokaže suprotno. To što su oni upali u HRVATSKI Merkator na slovenskoj zemlji, sa ORUŽJEM u Ruci, i ugrožavali na stotine kupaca koji su se tamo našli, sigurno im neče iči u prilog,...
znači ipak si nešto počea kužit izgleda |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47307 Posts
Posted - 02/08/2014 : 23:56:01
|
baš me zanima šta bi reka da neki lik s fužin npr Omer H od svog stana proglasi vlastitu državu al dosta s glupostima. evo ti pa proučavaj :
http://www.agenti.hr/sadrzaj/info-agent/strukovni-forumi/forum-5/5-forum-Stjecanje-vlasnistva-strane-osobe.pdf
ma ne da mi se čitati i proučavati to. Ako je tako kako kažeš, da je to još uvijek teritorij Hrvatske iako ga kupi npr Hamas iz Palestine, onda je to bez veze. Tko če onda to kupiti....Time država Hrvatska jasno dava poruku:
"Eto, mi smo nesposobni napraviti nešto sa tim otokom, pa bi ga sada kao prodali, neka netko drugi napravi nešto super sa njim, a kasnije čemu mu ga uzeti, jer je to ionako naše, Hrvatsko. Samo vi nama dajte novac, jer nam treba novac a mi čemo vam dati papir da ste kao vlasnik, iako nečete ništa moči raditi sa tim, MI ČEMO SE PETLJATI U SVE JOŠ UVIJEK"
Englezi su bar toliko pametni da su puno otoka (Guernsey, Herm, Jersej,....) napravili nekako pola samostalnim, pa mogu oni tiskati svoje marke i prodavati ih i time lijepo cvata ekonomija....Bilo gdj ese država petlja u posao su problemi, zapamtite to. A ne možete uzeti novac a ništa dati zauzvrat, tko če na tako nešto pristati?
opet brkaš babe i žabe. ti engleski otočiči imaju posebni status zbog povijesti a ne zato šta su englezi neke dobrice. nebitno za ovu temu. iman i ja zemljište pa ne mogu radit šta mi padne napamet ka šta ne može ni neko u slo ili bilo di drugdi. čak ni vatru ne mogu liti palit na otvorenom. ka šta je neče moč palit ni taj na golom otoku . ko god da ga kupi
pa vidiš kako uvijek pronađeš nekakav izgovor. Ono ti otočiči imaju posebni status,...pa takav posebni status treba imati i ovaj Goli otok, što da ne? Ma glupo je kupovati zemlju u malim zemljama, jer je previše komplikovano. Ja sam siguran da u Mongoliji npr uopšte ne kompliciraju. Zemlja velika za pola Evrope a ima 2 milijuna stanovnika. Sa njima se je sigurno lako dogovoriti i to ne za par metara nego za zemljište veličine Gruzije npr....
aj malo na wikipediju pa prouči zašto imaju takav status |
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 03/08/2014 : 00:01:16
|
kupiš goli otok
naseliš sebi lojalne građane
izađete na referndum
izglasate nezavisnost
i
zatražiš pripajanje
ruskoj federaciji
priznali bi te odma
pridnjestovlje, abhazija, osetija, krim...
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 03/08/2014 : 00:06:54
|
quote: Originally posted by KRAS
kupiš goli otok
naseliš sebi lojalne građane
izađete na referndum
izglasate nezavisnost
i
zatražiš pripajanje
ruskoj federaciji
priznali bi te odma
pridnjestovlje, abhazija, osetija, krim...
pa o tome sam ja več pisao. Ne trebam uopšte nikoga naseljavati, mogu ja napraviti referendum kao jedini stanovnik tog otoka,...zašto naseljavati bilo koga...ali ako se ja na referendumu odlučim da ču se priključiti Rusiji, to je sve demokratično i legalno,...Možda bi i Italija bila zainteresirana, ili Austrija,...pa čemo onda dobiti taj "posebni status" o kome lwood priča za Guernsey |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 03/08/2014 : 00:07:56
|
Ej stari, pa kad čemo več jednom probuditi raju..pa bilo gdje..ma ne brini polako če shvatiti..
|
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 03/08/2014 00:08:14 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 03/08/2014 : 00:09:14
|
pa vidiš kako uvijek pronađeš nekakav izgovor. Ono ti otočiči imaju posebni status,...pa takav posebni status treba imati i ovaj Goli otok, što da ne? Ma glupo je kupovati zemlju u malim zemljama, jer je previše komplikovano. Ja sam siguran da u Mongoliji npr uopšte ne kompliciraju. Zemlja velika za pola Evrope a ima 2 milijuna stanovnika. Sa njima se je sigurno lako dogovoriti i to ne za par metara nego za zemljište veličine Gruzije npr....
aj malo na wikipediju pa prouči zašto imaju takav status
pa šta ti znaš kakav bi status mogao imati goli otok? Nije on uvijek bio hrvatski....prije je možda bio i Austro Ugrarksi, pa Venecijanski, pa Rimljanski,... eto prilike da ga neke od ovih zemalja vrate pod svoj krov, i daju mu nekakav status. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 03/08/2014 : 00:12:51
|
evo ti himna
Prošao sam sito i rešeto Moj prethodni život nije bitan Ponovo sam među vama, eto Uspešno sam tamo prevaspitan
To ostrvo poredim sa školom U životu veoma mi znači Plavi Jadran i moj kamenolom Oko mene moji vaspitači
Telo puno modrica Čeka Plava Grobnica... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 03/08/2014 : 00:15:09
|
quote: Originally posted by Risar_69
Ej stari, pa kad čemo več jednom probuditi raju..pa bilo gdje..ma ne brini polako če shvatiti..
itak.
Naslednji teden ti enkrat pošljem sličice, sem ti jih mislil osebno prinesti v Ljubljano, ker sem mislil da bom šel v Polhov Gradec, pa bi se usput ustavil,ampak sem se potem vse preko emaila dogovoril in ne grem v Polhov Gradec (vsaj zaenkrat ne), tako da bo najbolje da ti jih pošljem po pošti, kot sva bila sprva dogovorjena. Ne vem sicer točno kdaj bom kaj šel na ošto ampak dobiš, brez panike. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 03/08/2014 : 00:19:08
|
pa šta ti znaš kakav bi status mogao imati goli otok? Nije on uvijek bio hrvatski....prije je možda bio i Austro Ugrarksi, pa Venecijanski, pa Rimljanski,... eto prilike da ga neke od ovih zemalja vrate pod svoj krov, i daju mu nekakav status.
Da kao sto je SLO imala do 1918. status austrijske nasljedne zemlje, tj. privatan feud obitelji Habsburg. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 03/08/2014 : 00:30:04
|
quote: Originally posted by bjelolasica
pa šta ti znaš kakav bi status mogao imati goli otok? Nije on uvijek bio hrvatski....prije je možda bio i Austro Ugrarksi, pa Venecijanski, pa Rimljanski,... eto prilike da ga neke od ovih zemalja vrate pod svoj krov, i daju mu nekakav status.
Da kao sto je SLO imala do 1918. status austrijske nasljedne zemlje, tj. privatan feud obitelji Habsburg.
slovenija još uvijek ima "neka otvorena" pitanja sa Austrijom u vezi Avstrijske Koroške, odnosno neregularnim plebiscitom, neisplačenim vojnim odštetama,....a prije Austrougarske tamo je postojala KARANTANIJA i tamo gdje je bilo sjedište Karantanije je danas u Austriji, tako da ne smijemo gledati na zgodovinu tada kada se nama sviđa ili kako nama odgovara,...isto tako kako ovaj Goli Otok nije uvijek bio Hrvatski pa mi je čudno uopšte da ga netko smije prodavati. Zar ga je Hrvatska kupila od nekoga, pa da ga sada može prodavati? |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 03/08/2014 : 00:31:59
|
quote: Originally posted by Risar_69
itak.
Naslednji teden ti enkrat pošljem sličice, sem ti jih mislil osebno prinesti v Ljubljano, ker sem mislil da bom šel v Polhov Gradec, pa bi se usput ustavil,ampak sem se potem vse preko emaila dogovoril in ne grem v Polhov Gradec (vsaj zaenkrat ne), tako da bo najbolje da ti jih pošljem po pošti, kot sva bila sprva dogovorjena. Ne vem sicer točno kdaj bom kaj šel na ošto ampak dobiš, brez panike.
ni blema, ko prideš samo javi padaju piva |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 03/08/2014 : 00:36:16
|
Jesu u Karantaniji bili glavni slovenski ili njemački plemići? Jer mi baš ime i prezimena zvuče njemčko. Ostale bivše republike YU su imale domće kraljeve, osim Slovenije. Da ti sjednes u svoja kola i odes u Austriju te pregazis čovjeka policija bi te izvukla van i uhitila iako imaš slovenska kola. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 03/08/2014 : 00:39:12
|
i recimo euro kupi otok
dovede partizane i partizanke koji po onom kamenjaru i zvizdanu orgijauu, piju, puše travu, pjevaju partizanske koračnice, kliču staljinu, svetkuju revoluciju, proglase državu, podignu crveni barjak na vrh vrha kamenjara...
uspostave novi poredak jel
načuje to hr policija i odluči bljeskovitom akcijom po olujnom moru razbiti ta zmijarnik
hr dakako ima suverenitet nad golim otokom
ali pogledajmo to sa ljudske strane
zašto euro nebi mogo dokazivati svoje teorije i ludorije na otoku golom
zašto bi to nekom smetalo
kao što ste već ustanovili
pa neće ga strpat u džep i odnit u piranski zaljev
dakle podržite euro |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 03/08/2014 : 00:39:20
|
quote: Originally posted by mladjo
samo se ti zezaj ali zar ne vidiš da se stvarno prodaje!!!! Takve prilike više neče bit.........da smo slovenci pametni mogli bismo svi nešto sakupiti pa bismo imali i mi svoj otok!!!!! Možda če neki Nijemci ili Austrijanci kupiti,...tko zna. Možda Madžarska napokon dođe na jadran.... Ali mogli bismo ga i mi kupiti, odnos uzeti u najam, tako bi otok još uvijek ostao Hrvatski,.... Ajde dajte spisak šta se sve još prodaje,...možda nešto manje, neki svetionik npr.....ipak je to realnije za nas......gdje se može vidjeti spisak.....
je ako ga kupe švabe ili mađari odniče ga sa sobom
neče ga odniti sa sobom, ali ako ga kupe više neče biti Hrvatski, jer pazi on se PRODAJE,...Rusi isto tako više ne crtaju Aljasku kao da je njihovo zemljište,....ali nema veze, briga mene što je od koga, jedino je važno da možemo MI kupiti otok,....znači pošto smo bez love, trebamo pronači nekoga tko ima novac (neke bogate ruse,oligarhe, mafijaše,...) pa onda mi kupimo otok za njih,....Možemo biti posrednici npr,....i zaradimo proviziju,...
ajde dajte več taj spisak što se još prodaje, omastičemo brkove!!!
Tebi nije jasna dihotomija privatno vlasništvo/suverenost nad teritorijem? Možeš kupiti otok ali nećeš na njemu imati suverenost nego pravo vlasništva.
Mislim fakat...
pa to ti je isto. Ako ga npr kupim ja, postaje moje vlasništvo i onda ti i ostali Hrvati nemate tamo šta raditi. Možete ga još uvijek crtati na vaše zemljevide no tamo sam onda ja zakon, ne puštam gore nikoga. Stavim tablu PRIVATAN POSJED i tužim svakoga tko stupi na njega bez moje dozvole. Naravno to sada vama Hrvatima smeta što ste počeli rasprodavati svoju zemlju ali to tako je,....to ti je isto ako ja kupim vikendicu u Savudriji npr....naravno da je ta vikendica još uvijek u Hrvatskoj, ali nitko ne može uči u moju vikendicu ako ga ja ne pozovem unutra....a pošto če unutra biti npr 20 slovenaca a nijednog Hrvata npr,...što ti to kaže? Koliko je onda ta vikendica još Hrvatska? Samo na papiru.....
Da li ti stvarno imaš više od 13 godina? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 03/08/2014 : 00:41:41
|
Kažeš primenjuju se zakoni te države?
Pa šta ako ja kada kupim Goli otok na njemu napravim referendum jesam li zato da se priključim Sloveniji, ili da ostanem u Hrvatskoj ili da postanem samostalan. Pa pošto sam jedini stanovnik na tom otoku, imam pravo glasa samo ja...Ako su mogli Englezi to da naprave na Falklandskim otocima, Rusi na Krimu,...što ne bi mogao ja na Golom Otoku,...PA to je sasvim demokratički,....ja kao vlasnik i stanovnik tog otoka sam odlučio, da ču se odcjepiti od Hrvatske,...zašto bi mi to bilo onemogučeno?
Ma dobro, nemaš ni 13, reci imaš li 9 godina? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 03/08/2014 : 07:54:33
|
Ovaj svit je potpuno poludija... |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 03/08/2014 : 10:59:16
|
quote: Originally posted by mladjo
Kažeš primenjuju se zakoni te države?
Pa šta ako ja kada kupim Goli otok na njemu napravim referendum jesam li zato da se priključim Sloveniji, ili da ostanem u Hrvatskoj ili da postanem samostalan. Pa pošto sam jedini stanovnik na tom otoku, imam pravo glasa samo ja...Ako su mogli Englezi to da naprave na Falklandskim otocima, Rusi na Krimu,...što ne bi mogao ja na Golom Otoku,...PA to je sasvim demokratički,....ja kao vlasnik i stanovnik tog otoka sam odlučio, da ču se odcjepiti od Hrvatske,...zašto bi mi to bilo onemogučeno?
Ma dobro, nemaš ni 13, reci imaš li 9 godina?
pa ajde argumentiraj? Zašto može referendum na Krimu, Falklandskim otocima,...zašto ne bi moglo na Golom Otoku? Ne kažem ja sutra, nego jednom u budučnosti kada bude tamo živjelo npr 2000 ljudi (ili koliko ih več živi na Falklandskim otocima). Što je bilo sa polotokom Macao? Bio Kineski, pa Portugalski pa opet Kineski,....ljudi trguju zemljom i otocima od pamtiveka. Zašto Aljaska više nije Ruska? Zašto se tada smatralo da ako nešto prodaš, onda si to prodao. Zašto bi sada bilo drukčije. Ja razumijem, da ako ja kupim Goli Otok, da ja ne mogu imati svoju državu na njemu (bar ne još!), ali što ako ga kupi Italija npr. Italijanski parlament kupi goli otok (isto kako je Američki kupio Aljasku ili Luisianu,....)zašto bi tada još uvijek bio Hrvatski a ne Italijanski? |
|
|
Topic |
|
|
|