Author |
Topic  |
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 18/03/2014 : 00:06:46
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Problem je ovog izbora u tome što se uspoređuju antijunaci špageti-vesterna s junacima klasičnih holivudskih vesterna, pa se priča širi i na revizionističke i postmodernističke vesterne koji su opet priča za sebe.
Klasičan vestern je žanr a špageti podžanr, i za njih vrijede različita pravila i kanoni, pa se njihovi protagonisti ne mogu uspoređivati. Na ispitima kod profesora Peterlića i Turkovića za to bi se dobile dvije ocjene manje, a možda i pad.
Jednostavno, Wayne je junak klasičnog vesterna a Eastwood antijunak špageta, revizionističkog Joseya Wellsa i postmodernističkih Nepomirljivih, i nikad se ne bi susreli u dvoboju jer je prvi moralan i stup društva, a drugi generalno shvaćeno amoralan (ali moralan u svom suženom modusu kao "dobar loš momak") i društveni otpadnik.
Da, sve one Wayneove filmove sam naveo kao ilustraciju da i on, ako prihvatimo tezu da je svaki šerif, pljačkaš itd. ujedno i revolveraš, itekako udovoljava tom kriteriju.
ček, Džoni, sad sam se zbunio. jel pitanje bilo koji je od njih bolji revolveraš u stilu "brzo poteže i dok trepneš okom može sjebat protivnika" ili koji od njih je bolji revolveraš u okviru psihološke i emocionalne karakterizacije? |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 18/03/2014 : 00:27:02
|
Heh ( )... Kako vidiš pri vrhu stranice, pitanje je samo koji je najveći revolveraš u vesternima, ali su se rasprave i argumenti razgranali.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
Posted - 21/03/2014 : 15:08:00
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by mr murdoc
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by MSBlueberry
Naravno Clint Eastwood, ali samo u filmovima Sergia Leonea, van toga baš i nije toliko zanimljiv.
Jesi li gledao Unforgiven?
Nije 
očito nije Gledat starca u raspadu koji ne može pogodit metu na par metara, pa koristi sačmaricu, baš i nije neki ideal revolveraša. S druge strane westerni gdje je bio mlađi i opasniji..., e pa to je već druga priča (Za dolar više; Dobar, Loš, Zao;...).
|
 |
|
sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1212 Posts
Member since 31/03/2002 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
vukozec
Advanced Member

5029 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
vukozec
Advanced Member

5029 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 03/09/2014 : 16:35:04
|
quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by vukozec
1. Clint 2.-9. nobody 10. LVC
da taj Nobody je stvarno bio brz...
 |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 22/05/2015 : 21:54:31
|
frapantno mi je kako ste pozabili najboljega, legendu...
Lee Marvin
;o)) |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 22/05/2015 : 23:25:38
|
dodao bi i opakog Jack Palance |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Posted - 23/05/2015 : 10:25:01
|
Jack Zgužvana Faca... Jedan od najboljih negativaca ikada, uloge negativaca za pamćenje, ova mlađarija sada mu nije ni do koljena ;o))
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 23/05/2015 : 10:50:01
|
Bio je tolika faca da je završio u Taličnom Tomu aka Srećku Munji aka Luckyju Lukeu!

|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Posted - 23/05/2015 : 11:16:03
|
jeee da i u Taličnom je bio, sećam se te epizode evo baš čitam njegovu biografiju, rođen je u siromašnoj rudarskoj obitelji ruskih izbjeglica kao Volodymyr Jacek Palahniuk, a dugo vremena je bio profesionalni boksač (otuda mu zgužvana faca ;o)), onda je otušao u marince u WW2... sad to sa podrijetlom iz siromašne rudarske obitelji me podsjetilo na još jednog pistollera iz filmova a nikak da se sjetim i sine mi: CHARLES BRONSON - pravim imenom Charles Buchinsky a on je Litvanskog podrijetla, iz siromašne rudarske obitelji sa 15 djece, isto marinac u WW2.... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 23/05/2015 : 11:40:10
|
quote: Originally posted by boddhisatva
jeee da i u Taličnom je bio, sećam se te epizode evo baš čitam njegovu biografiju, rođen je u siromašnoj rudarskoj obitelji ruskih izbjeglica kao Volodymyr Jacek Palahniuk, a dugo vremena je bio profesionalni boksač (otuda mu zgužvana faca ;o)), onda je otušao u marince u WW2... sad to sa podrijetlom iz siromašne rudarske obitelji me podsjetilo na još jednog pistollera iz filmova a nikak da se sjetim i sine mi: CHARLES BRONSON - pravim imenom Charles Buchinsky a on je Litvanskog podrijetla, iz siromašne rudarske obitelji sa 15 djece, isto marinac u WW2....
Kako i ne bi bili siromašni s toliko djece. Samo dok ih prehraniš i obučeš ode pola godišnjeg proračuna neke manje države, pa kako im je moglo i ostati bilo što?
U današnjim domaćim okolnostima, da oba roditelja rade i imaju po 15 tisuća kn plaće, ne bi im bilo dovoljno uz toliko gladnih usta i bosih nogu.
Charles Bronson nije bio samo Archie Cash, i nije se pojavio samo u Zagoru u Šakama i zlatnom grumenju, nego i kao cameo u Spektakularnom Spider-Manu br. 108!

|
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Posted - 23/05/2015 : 13:31:41
|
Da se tu i zamislimo pak, nije li frapantno to da su glumci i likovi koji su odrasli u teskim zivotnim uvjetima i siromastvu bili i najbolji negativci u filmovima, najdojmljiviji i najneponovljivi... Da se zamislim malo i rekao bih da su oni vec odrana upoznali to sto je ZLO samo pa su ga tako mogli uspjesno i interpretirati.... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 23/05/2015 : 21:40:36
|
Ne bih išao tako daleko i rekao da su upoznali zlo, ali su svakako upoznali istinski težak život i od malih nogu shvatili što znači borba za preživljavanje. A onda su na naučene životne grubosti i nevolje dodali glumačko umijeće, i ključni korak prema interpretaciji utjelovljenog zla je bilo moguće izvesti na tako uvjerljive i dojmljive načine.
|
 |
|
Topic  |
|