Colte, jedno najprijateljskije pitanje: zašto ti je reklama za svako moguće izdanje ovako nikakva?
Barem ovako nešto zaslužuje da se dobro izreklamira i još bolje proda.
"Betmen, mracni heroj Gotama blablabla sukobljava se sa demonskim neprijateljem/samim sobom/kombinacijom prethodna dva blablabla u vrhunskoj izvedbi autora blablabla" i onda ti forumasi kazu "a ne, pa normalno je da ces da nahvalis izdanje, ja cu da pricekam reakcije citalaca".
po kom smislu bolji od DW Kulta? po kvaliteti izdanja sumnjam - može biti kao on možda, a kao priča Kult je jedno deset mjesta bolje rangirana od Gotike na top 25 Batman priča - što će reči da su obje vrh svejedno, a ukusi su off topic - a ja osobno uvijek bi dao prednost Wrightsonu
Vezano za ovu raspravu Kult ili Gotika, jedini razlog zbog kojeg ja imam Kult u kolekciji je Wrightson.
Ne znam da li je ovaj Top 25 koji se spominje Top 25 po ukusu publike ili nekog drugog, ali to mi nije ni važno. Ne opterećujem se takvim listama, važniji mi je vlastiti doživljaj pročitanog.
Meni je Gotika daleko bolja po priči od Kulta. Istina obje sam čitao prije mnogo godina, ali ne vjerujem da bih promijenio mišljenje.
Od ostalih Batmana koje imam u kolekciji po priči mi se sviđaju osim Millerovih Year One i The Dark Knight Returns i Moore/Bollandov Killing Joke, HAM/Cowanov Blind Justice, Barr/Binghamov Son of Demon, Starlin/Aparov A Death in the Family i neke stvari od dueta Loeb/Sale. U odnosu na njih Kult mi je ostao u pamćenju kao dosta šuplja priča tipa bum-tras. Klinci to vjerojatno vole, i ne samo oni naravno.
Kult sam jedva dočitao do kraja...Klišej do klišeja,predvidljivo i crtački nezanimljivo...Nisam nikakav strip kritičar ali navikao sam,barem od većine onog od Betmena što pročitah,na malo mračnije i pametnije priče.Nisam ni u toku sa crtačima,možda sam pogriješio sa Kultom ali može to biti i najveća faca u biznisu no jednostavno nije mi legao...
Dobra lista, makar imam dojam da se neki naslovi na ovim popisima javljaju ponajprije zbog određenog značaja, a ne toliko zbog same kvalitete.
Mislim, Earth One, A Death in the Family, A Lonely Place of Dying, Knightfall i Hush su dobri stripovi o Batmanu, ali pada mi na pamet nekoliko naslova koji su bolji od njih i više zaslužuju mjesto na ovakvoj listi.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins