Jeste li čuli dosad za „Odvojak brkatoga djeteta“? Ne tražite tu uličicu na karti, uzalud ćete potratiti vrijeme! Jedino vas Zidrou i Jordi Lafebre mogu onamo odvesti! Stanovnici te slijepe ulice, takozvani „Brkonje“, dijele radosti i boli svoje svakodnevice pod budnim okom kipića Gospe s malim Isusom. Kada Camille, mlada žena ne odviše bistra uma, izgubi svoju malenu, tek rođenu Lydie, svi joj stanovnici pružaju podršku. Ponovno iskazuju svoju solidarnost kada im Camille nagovijesti čudesni povratak svoje kćerkice. Svi misle kako lijepa laž vrijedi više od ružne istine. Samo, što se dogodi kada se istina vrati po ono što joj pripada?
Kolorka 31 • Lydie • 68 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Zidrou • Crtež Jordi Lafebre • Prijevod Petra Hrebac • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 30.4.2014. • Cijena 90 Kn
Moze li netko objasniti svoje vidjenje kraja stripa i onog dodatka sa velikim spoiler ispred toga i po mogucnosti nevidljivim slovima. Naime, nisam siguran da li mi je nesto promaklo, da li sam "promasio ceo fudbal" ili mi samo kraj nije legao. unaprijed zahvaljujem. Moze i na pm ako je problem ovdje.
Opet ja, moram, jače je od mene :) Bez spojlera. Jednostavna je poanta, ono u što vjerujemo se obistini. Još kad u tome imamo potporu okoline, postaje još lakše. I luđe.
Tekst na kraju je pismo u kojem unuka jednog od likova stripa, objašnjava tko je otac malene Lydie.
Sukus je da sam dobro shvatio kraj i da mi je ok ali nista vise od toga. Ovaj dodatak nisam shvatio ali zapravo je potpuno nebitan, jer pitanje tko je otac uopce nije bitno za radnju.
Sve u svemu izvrsno nacrtan i isprican strip, ali nista vise od toga. :-)
Je, remek djelo, slažem se! Najviše radi završetka i poante, koju ni sam nisam znao kako da si objasnim dok nisam pročitao objašnjenje koje je dao Frano. Preporuka! :-)