castaway je na icheckmovies jedno vrijeme držao prvo mjesto pod most favorite listom.sad je le trou ili love exposure ako se nevaram.sve u svemu sva tri filma su super tj. cijela lista je odlična;masa stranih filmova
gde je iskopao rutracker??? najbolji tracker na svetu gde je iskopao :D . ja sam u poslednje vreme se malo upoznavao sa reziserom shion sono. love exposure, cold fish, suicide club, noriko's dinner table. mada nisu neke preporuke posto su verovatno gledali svi koje zanima. love exposure najbolji zbog svega sto su ubacili i dosta smejanja.
Jasno, i zbog toga je danas smiješno govoriti o nekakvim raritetima kad je film u pitanju.....sve ima ima ako znaš gdje tražiti. Da ne spominjem privatne trackere!
Ima netko ideju gdje bi se dao skinuti film "Kumiko the Treasure Hunter"? Pročeprkao sam dosta stranica, ali ništa.
Tek je izasao. Strpi se malo
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Ovo i nije neka novost, ali ako netko još nije čuo; korejski filmski arhiv ima jubito kanal na kojemu se mogu pogledati hrpe starih korejskih filmova s engleskim titlovima.
Zanimljivo je da prikazuju Kurosawin film Na dnu, budući da su njegovu filmografiju skoro pa iscrpili zadnjih godina a ovaj (jako, jako, podcijenjen) film još nisu prikazali, bar mislim.
Teroristi (1986) - interesantan film polaganog tempa i dopadljive fotografije gdje se Edward Yang bavi temom urbanog otuđenja. Pratimo nekoliko paralelnih polu-radnji, svaka sa svojim malim setom likova. Najbolji dio ovog filma je poetski stil snimanja i opuštajuća atmosfera, dok su likovi zaboravljivi. Film je sve u svemu ipak jako dobar. 3/5
Ubojica Niè Yinniáng (2015) - neobično "smiren" wuxia film gdje spori tempo ima prednost nad mačevalačkim scenama, koje su ovdje malobrojne. Iako je na početku malo teško pratiti radnju i likove, a i ovakav stil glume gdje se glumci doimaju beživotno i super-statično isprva bode u oči, ipak radnja postaje sve zanimljivija, ono malo glazbe u filmu je odlično i sami kadrovi su prekrasni, a spora atmosfera je baš relaksirajuća i na kraju mi je bilo žao što film nije duže trajao. 3/5
Sluškinja (1960) - razvikani film Ki-younga Kima koji za svoje vrijeme izgleda pomalo šokantno zbog vulgarne i nasilne tematike (preljubi i čedomorstva). Iako film izgleda vrlo lijepo (odlična restoracija) i tu i tamo se zalomi poneka napeta scena, prepun je usiljene melodrame, troši vrijeme na suvišan backstory u prvih 20 minuta, a iritantno bombastična orkestralna glazba uništi maltene svaku scenu u filmu. Smiješno mi je bilo što se film na kraju iz romantičnog trilera u par sekundi pretvori u public service announcement protiv bračne nevjere. 2/5
Vlak za Busan (2016) - južnokorejski zombi-film koji osim dobre akcije i efekata nema ništa novo za ponuditi u okvirima svog žanra. Počinje dobro, ali u drugoj polovici film postaje prepun patetike i klišeja. Profil likova je isti kao i u svakom drugom filmu o zombi-apokalipsi; pokušaji produbljivanja likova ovdje su skoro pa potpuno promašeni. Srećom, film ima dosta energije pa barem nije dosadan. 2/5
Vlak za Busan (2016) - južnokorejski zombi-film koji osim dobre akcije i efekata nema ništa novo za ponuditi u okvirima svog žanra. Počinje dobro, ali u drugoj polovici film postaje prepun patetike i klišeja. Profil likova je isti kao i u svakom drugom filmu o zombi-apokalipsi; pokušaji produbljivanja likova ovdje su skoro pa potpuno promašeni. Srećom, film ima dosta energije pa barem nije dosadan. 2/5
Jesi li pogledao i prequel, Seoul Station?
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Mislim da ih je tesko usporediti jer je prequel kratkometrazni i animirani. Meni je Train to Busan bio skroz ok. Slazem se za energiju, a kliseji su tu ali mi nisu toliko smetali. 3/5
Inace, ni ja nisam gledao Seoul station. Bushido, imas mozda ideju kako da dodjemo do njega?