forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Razotkrivanje mita: Demoni ludila
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/09/2014 : 20:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ma kakvi, Zoroasterixx. Ja sam jednom pojasnio tu stvar oko žena u tekstu Bonelijevsko Muško: od Falusa do Penisa.
Zagor i Tex su više Falusi dok su MM i DD Penisi, a M.No zlatna aristotelovska sredina. ali tko će sad to sve prepričavati... uglavnom, suština je da su Falusi toliko potentni da se ni ne trebaju dokazivati (sami sebi) preko žena, dočim je jedan obični Penis Dylan Dog toliko nesiguran da se non-stop mora uvjeravati da je potentan.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 21/09/2014 : 20:33:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Ma kakvi, Zoroasterixx. Ja sam jednom pojasnio tu stvar oko žena u tekstu Bonelijevsko Muško: od Falusa do Penisa.
Zagor i Tex su više Falusi dok su MM i DD Penisi, a M.No zlatna aristotelovska sredina. ali tko će sad to sve prepričavati... uglavnom, suština je da su Falusi toliko potentni da se ni ne trebaju dokazivati (sami sebi) preko žena, dočim je jedan obični Penis Dylan Dog toliko nesiguran da se non-stop mora uvjeravati da je potentan.

Ok, Dylan ima ljubavnicu u svakoj epizodi, ali zašto Martin? On ima Dianu, iako nije uvijek vjeran, ali ne može se baš mjeriti s Dylanom...
Idem malo vidjeti taj tekst.

Edited by - Zoroasterixx on 21/09/2014 20:33:49
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/09/2014 : 20:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Jedino mi je žao što nismo čuli Bimbovo mišljenje oko svega ovoga.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/09/2014 : 20:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da, to je šteta
ali ja ću se čuti s njim dopisno;)

no, ti si došao do svojih odgovora?
bit će još Patak, barem bi trebao. i poneko kad uleti.
a i ja bih mogao još;) u sitnice, makar je osnovna teza dana.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/09/2014 : 20:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Kako ste samo uspeli da stignete do fizioloških potreba strip junaka??? :D
Stinky, stinky, razočarao si me...raskrinkao sam te još pre dve stranice ovog topica. Vidim da nisi protiv ove epizode, pa se sad, u nedostatku inspiracije, zezaš ovde sa pučanstvom...
Biće ovo hladna zima... :P

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/09/2014 : 20:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
arghhhhhh... samo ti zezaj, pa i mi smo se dobro pozezali;)
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/09/2014 : 20:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ma ništa protiv zezanja, nego mi uništi temu. Mislio sam da možemo i neke druge stripove ovako da obradimo (ne samo Zagora), ali vidim da ste već stigli do falusa i fekalija. ;)

Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 21/09/2014 : 20:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Nije baš tako komplikovano.

Paralelni svet je stvoren da bi autohtoni Zagor bio smešten u njega i bio njime obmanut
razlog 1: igračka za nemirnu Hellingenovu dušu
razlog 2: test za "arogantnog samozvanog delioca pravde" s ciljem da ga, ukoliko se pokaže pravičan, podigne na viši nivo borca na strani Dobra (sad sam malo više u Bosellijevoj poetici, ali to je odgovor)

svet u kojem se može činiti sve bez nanošenja štete

Hm.
Helingen iz tajnog agenta ne zna za događaje iz demona.
U stvari Zagoru se javlja u tajnom agent u jednom trenutku, Helingenov duh iz demona.
To nam govori da u paralelnom svemiru iz demona postoji Helingen, Čiko itd itd ali ne i Zagor.
U tajnom agentu Helingen je u ništavilu svemira (ne u brodu) sve dok ga Wendigo ne pozove.
Znači, drugi Helingen je u pitanju.
Ta "sitnica" oko ne postojanja paralelnog Zagora me smetala i prije 25 godina.
Uglavnom, mislim da Demoni ludila nisu najbolji Zagor, pogotovu je bespredmetno danas, nakon više od 25 godina izlaženja Zagora poslije njih raspravljati sa onima koji bi htjeli da je to zadnji Zagor.
Uostalom, nije Zagor policijska akademija pa da možemo kazati "dajte dosta, niste zanimljivi".
Također, Helingen je do demona postao Nemesis, i jednostavno je vječni neprijatelj. Kao Joker Batmanu ili Orli Martiju.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/09/2014 : 21:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa dobro, ne možeš očekivati od ljudi koji su tako vitalni kao što su to zagorovci, da slušaju 10 sati predavanja.
radimo u oba modusa: u ozbiljnom i u veselom.

znaš da sam ja čovjek za sva vremena;) znao si to i prije nego si postavio temu;)
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/09/2014 : 21:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

znaš da sam ja čovjek za sva vremena;) znao si to i prije nego si postavio temu;)

Znam, zato te i volim.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/09/2014 : 21:11:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
imaš dobar ukus;)
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 21/09/2014 : 23:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Tutta, Tutta...

Skoro si me i pogodio. Samo je u mene brada nešto malo kraća a kosa duža.

Mene nikako nije pogodio! Kakva sijeda brada, ma kakva ćela? Gusta tamno smeđa kosa, a brada i brkovi obrijani svakog jutra!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/09/2014 : 07:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Zagor je prejak karakter da bi se ubio, ta nije kukavica i klimavac. Zagorovo samoubojstvo je vlažni san Hellingena/Sclavija, Zagor mu jasno u oči kaže da je sve iluzija i da je on mrtav. Zagor je pak živ!

jok,ne,c...kakav karakter?slabić i papak je ispao.tu ga je sclavi maestralno razotkrio.bacio je pred njega malo veću nevolju nego inače i zagor odmah puca ko kokica.jednostavno se slama jer mu je došlo iz guzice u glavu da on nije bog,ni izaslanik manitua već samo čovjek.tu se lomi njegovo egocentrično stanje,zagor doživljava katarzu i kroz tu katarzu i poraz.i najbolje što je sclavi mogao učiniti za nekadašnju legendu je to da mu smjesti metak u bulju.iz čiste ljudske samilosti,ko kad vidiš životinju da se pati.jer da ga je sclavi ostavio u tom stanju,živog,što bi u konačnici ispalo od duha sa sjekirom?seoska danguba i notorni pijanac,koji bi svako malo ispuštao svoj ratnički poklik za čašicu viskija po opskurnim salonima.prošao bi kao i indijanci koje je štitio.kasnije stiže još maestralnog razotkrivanja zagora

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/09/2014 : 08:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Okej, nakon vesele večeri da vratimo topic onamo kako je zamišljeno.

Do sada je bila dobra rasprava, argumenti s lijeva i s desna, imamo ukopanih pozicija, front se naoko ne pomiče ni milimetar...

Ali promatrajmo ovako.
Rušenje (ili stvaranje) idola je proces. Traje. Ne događa se preko noći.
I premda se drže (stare) pozicije, postignuto je puno. Dobili smo jasnija stajališta plus razloge takvih stajališta.

Pokušajmo sumirati izrečene stavove (mišljenja, škole, shvaćanja itd...):

1. Zagor je srušen, nevino djetinjstvo je izgubljeno, a mi smo odrasli (Djole i darknajt mrgudi)

2. Zagor je srušen, ali to je uzdignuće, jer je postao bliži običnom čovjeku (King, igor 12?? - igica se koleba između ovog stava i...)

3. Zagor je prividno srušen, ali na kraju uzdignut, jer ulazi u legendu (igor 12, Poncho??)

4. Zagor je srušen, jer je to bezveze fantaziranje i lutanje po paralelnim dimenzijama (adriano, Tintilinić)

5. Zagor je srušen s namjerom, pokazano je da je klaun, ali kako su fanovi nepopravljivi moroni, neka im ga u poznatom okolišu da se igra Darkwooda (stinky opasno-mišljenje-škola (prema riječima Difoola 'Karla' Poppera vodi u "totalitarizam i diktaturu" jer je neprijatelj "otvorenog društva"), pcoro, elderane84 - ova dvojica ipak u umjerenijem modusu, da tako kažemo)

te izvan konkurencije, jer je jednostavno najjače čitanje

0. Zagora se POKUŠALO srušiti kroz vrteške univerzuma, labirinte uma i silnu osovinu zla Sclavi-Hellingen, ali ih je Zagor dekonstruirao na njihovom terenu. Hellingena poslao da se igra u svemirskom brodu, a Sclavija da se igra Dylana Doga. (Poncho, stinky i filozofija sjekire)

...

Znači, imamo jedan aksiom (nedokazljivu očevidnu istinu) i 5 hipoteza. Pogledajte sada preglednije i sažeto (nakon burnih bujica i eksplozija mišljenja i stavova) te se preispitajte, a onda se iskažite: kamo naginjete, kamo vas vuče, u kojoj ste školi?

dodatak 1: ako ima neka škola koja nije popisana, iznesite pa da dodamo

dodatak 2: nema čistih tipova. Sve škole imaju validne razloge i mnogi se kolebaju. Malaksalo kolebanje se razrješava - odlukom!

dodatak 3: iako su argumenti raznih dobri, moji su najbolji!

dodatak 4: solar, Pijani Patak, D.J., manhunter, Bimbo Sullivan nikako i ni pod kojim uvjetima ne mogu ostati - neiskazani.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/09/2014 : 09:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

jok,ne,c...kakav karakter?slabić i papak je ispao.tu ga je sclavi maestralno razotkrio.bacio je pred njega malo veću nevolju nego inače i zagor odmah puca ko kokica.jednostavno se slama jer mu je došlo iz guzice u glavu da on nije bog,ni izaslanik manitua već samo čovjek.tu se lomi njegovo egocentrično stanje,zagor doživljava katarzu i kroz tu katarzu i poraz.i najbolje što je sclavi mogao učiniti za nekadašnju legendu je to da mu smjesti metak u bulju.iz čiste ljudske samilosti,ko kad vidiš životinju da se pati.jer da ga je sclavi ostavio u tom stanju,živog,što bi u konačnici ispalo od duha sa sjekirom?seoska danguba i notorni pijanac,koji bi svako malo ispuštao svoj ratnički poklik za čašicu viskija po opskurnim salonima.prošao bi kao i indijanci koje je štitio.kasnije stiže još maestralnog razotkrivanja zagora

Da ga ja Sclavi ostavio u tom stanju sta bi bilo od njega? Pa mogli bi da dobijemo jednu pricu koja bi tukla sve prethodne, cak i Divove!

Naravno, morali bi za tu pricu da napravimo mali skok u buducnost, jer niko ne zeli da gleda Zagora u samounistavanju, a onda u stilu Supermana iz Kingdom Come, Spider-Mana iz Reign, ili Old Man Logan, nas junak bi se vratio na scenu.
Tek onda bi krug zivota bio spojen.

Ali, to u Bonelliju nije izvodljivo, jer su autori ograniceni i ne vide dalje od svog nosa.
Steta, steta... toliko neiskoriscenog potencijala ima u Zagoru.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/09/2014 : 09:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ja zaista ne shvaćam što te privlači u toj "redukciji heroja na svakodnevnog čovjeka"??
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/09/2014 : 09:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja zaista ne shvaćam što te privlači u toj "redukciji heroja na svakodnevnog čovjeka"??

To je priblizavanje junaka obicnom covjeku, upravo to su praktikovali i u Americi zadnjih decenija.
Niko vise ne zeli da vidi nedodirljive i nepobjedive superjunake, vec ljudi zele da vide, pa barem djelimicno, samog sebe u likovima.

Junaci, ukoliko izvlace ono najbolje iz nas, su najbolji primjeri jednog uzora. Ali, mane i ljudskost moraju da budu prisutni, jer perfekcija je cista fikcija.

To je prolazilo kod publike u zlatno doba stripa, danas vise ne.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/09/2014 : 09:22:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ma kužim te, ali i dalje kažem: ja zaista ne shvaćam itd...

recimo, kako bi se ti mogao prepoznati u somljenom Zagoru, u Zagoru koji sumnja, koleba se između ELEMENTARNIH odluka, eto da je Zagor Marco iz Svagdanje borbe ako si to čitao?

ja te (za sad) držim nekim tko je svjestan, staložen i odlučan. tko ne podiže intimna fundamentalna egzistencijalna pitanja na razinu javne stvari.

zato kažem, više stvarnosti za mene (i ja se prepoznajem tamo) ima u Zagoru, nego u svim tim (post)modernim tobože ljudskijim likovima sa tobože univerzalnim manama koji nisu ništa do diktat ideologije apstraktnog čovjeka (i njegovih apstraktnih univerzalnih ljudskih prava)
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 22/09/2014 : 09:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Broj 2 i 3 su maskirani br. 1, br.4 je jednostavno nepromišljen tj. nije ništa, ostalo je samorazumljivo.

Zagor i dalje izlazi, onaj tko ga poslije "Demona" čita, svrstao se bez da je toga uopće svijestan.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/09/2014 : 09:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Broj 2 i 3 su maskirani br. 1, br.4 je jednostavno nepromišljen tj. nije ništa, ostalo je samorazumljivo.

Zagor i dalje izlazi, onaj tko ga poslije "Demona" čita, svrstao se bez da je toga uopće svijestan.

jako lijepo sumirano

dakle, solar ide u broj 5 (i 6;)
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/09/2014 : 09:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

ma kužim te, ali i dalje kažem: ja zaista ne shvaćam itd...

recimo, kako bi se ti mogao prepoznati u somljenom Zagoru, u Zagoru koji sumnja, koleba se između ELEMENTARNIH odluka, eto da je Zagor Marco iz Svagdanje borbe ako si to čitao?

ja te (za sad) držim nekim tko je svjestan, staložen i odlučan. tko ne podiže intimna fundamentalna egzistencijalna pitanja na razinu javne stvari.

zato kažem, više stvarnosti za mene (i ja se prepoznajem tamo) ima u Zagoru, nego u svim tim (post)modernim tobože ljudskijim likovima sa tobože univerzalnim manama koji nisu ništa do diktat ideologije apstraktnog čovjeka (i njegovih apstraktnih univerzalnih ljudskih prava)

Ja jesam svjestan, stalozen i odlucan, to sve stoji, ali isto tako moze vec sutra da se desi cijeli niz dogadjaja, koji ce iz mene izvuci upravo suprotne osobine.

Ne govorim o nekim problemima iz svakodnevnice, vec o bas tragicnim poput ovih kroz koje je prosao Zagor u ovoj avanturi.
Iznenadna smrt najblizih osoba, rusenje sna, i bilo bi dovoljno za destabilizaciju iz koje bih se samo tesko mogao da izvucem, ako uopste.

Vidjeo sam ljude, koji su djelovali jaki u svakom pogledu i koji su u tren oka sruseni.
Najgore je izboriti se sa prvim napadom, ukoliko se ne pronadje u dogledno vrijeme izlaz iz teske krize, onda su mnogi skloni suicidu.

To je ono sto od samog pocetka govorim: Svi mi imamo svoje granice, Zagor, ja, ti, letvica je kod nekoga visocija, kod drugih niza, ali postoji.

kod Zagora smo vidjeli u Divovima gdje su njegove granice, od sveg srca se nadam da ja i ti te granice nikada necemo upoznati, jer bi u tom slucaju morali da reloadedujemo sopstvenu karakterizaciju.
Da li bi nasli opet put do samog sebe, to je pitanje na koje je tesko unaprijed odgovoriti.

Edited by - King Warrior on 22/09/2014 09:41:44
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/09/2014 : 09:48:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

dodatak 4: solar, Pijani Patak, D.J., manhunter, Bimbo Sullivan nikako i ni pod kojim uvjetima ne mogu ostati - neiskazani.

Kao što sam već napisao:ne mislim da je Sclavi išao na rušenje Zagora direktno, već više na unošenje "svežeg vazduha" u Bonelli kao izdavačku kuću.
Šta imamo pre Sclavija? Manje-više klasične priče u Texu, Zagoru i ostalima. Naravno, imali smo i neke fantastične priče pre njega (Mefisto kod Texa, Zombije kod Zagora, Mambo,Mabo kod Mister Noa), ali su sve one bile obrađene na naivan, gotovo dečiji način.
Sve Sclavijeve priče na ovim junacima su svojevrsna priprema za Dylana, ili, kada je Dylan već krenuo, na proširivanje "virusa" na druge junake. Zato i imamo Trapera Kerija, Demone, Anangu i Vatreno podne, Hakarama i ostale.
Sclavi je sa Dylanom uspeo da ubaci novog i za Bonelli netipičnog junaka, a sa svojim pričama na drugim junacima uspeo da okuraži urednike da malo više isprobavaju.

Ako se usresredim samo na Zagora, onda mi je Djoletova teorija najbliža, to jest, slična je sa ovom mojom: odrasli smo, ali ne samo mi, sa Sclavijem su odrasli i naši junaci. Bonelli nije više strip samo za osmogodišnjake,mogu da ga čitaju i "odrasli". Zato je i Zagorovo samoubistvo simbolično: da bi se ponovo rodio, moraš umreti, zar ne?

Posle Sclavija,imamo i više krvi,brutalnijih ubistava, junaci su više realističniji, ne kažu samo "Ah!" i "Sto mu gromova!",dobili smo kurve i drogu i silovanja i sve teme koe to odrastanje sa sobom donosi. Uporedite početne epizode Mister Noa ili Zagora sa njihovim epizodama iz devedesetih/dvehiljaditih i videćete i sami. Sve to je donelo i Caravan, Demiana, Dampyra, Nathana i slične.

Edited by - manhunter on 22/09/2014 09:50:42
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/09/2014 : 09:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
edit: za Kinga Warriora

razumijem to što govoriš, pa svatko se (kad odraste) zapita o ovom i onom
međutim, ja to gledam sa drugačijeg stajališta
priroda svijeta je takva da ljudi JESU konačni, dakle slomljivi, kolebljivi, sumnjajući itd.

međutim je (za mene) os svijeta - čovjek
a os čovjeka je - sloboda
čovjek je slobodan da se nada, zamišlja, mašta ... sve ovo ga potiče na djelovanje... u tom procesu on izgrađuje sebe i svijet (tu su oni bolji marksisti koji su izašli iz hegelove škole u pravu)

i bez obzira što čovjek ZNA (ima u svakom trenutku svijest da je konačan, slab, da ga može strefiti ovo i ono) da nije heroj, on sve ovo zanemaruje da tako kažemo (ili transcendira uvjete vlastite otuđene egzistencije i bla bla) i nastoji, stremi višem životu (Nietzsche kaže nadčovjek)

mjera čovjeka nije svakodnevni čovjek, nije Marco. mjera čovjeka je Zagor (heroj).

za mene je to bit čovjeka.

ovo je sada kratko i na brzinu. ima tu bezbroj pitanja i finesa (od eskapizma i obične ludosti do samoživosti, manije i megalomanije)

mislim da razumiješ donekle.

zato je meni bezveze Zagor koji se slama (bez obzira što ja ovo ZNAM da je moguće, da je predmet iskustva) i takvog Zagora ja postvaljam niže na ljestvici. to je stvar sa Demonima. nisu loši, ali ih postavljam niže od - Nestalog istraživača, Carevog pečata, Supermikea (upravo jedne izvanredne epizode čak bliske ovome svemu, bliske problematici Demona ali o tom potom!!) i ostalih finih epizoda.

Edited by - stinky on 22/09/2014 09:58:33
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/09/2014 : 09:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Kao što sam već napisao...

odlično
dakle, manhunter ide u broj 1

edit: razlozi su ti dobri, ali ih ja ne uvažavam;)))

Edited by - stinky on 22/09/2014 09:59:25
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/09/2014 : 10:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Pa nisam broj jedan, već više broj 6. ;)
Ali dobro, ako je tebi tako lakše...

Sve gore navedene tačke su na neki način i u nekom momentu tačne,ako ni zbog čeg drugog, onda kroz višeslojnost Demona.
Ja sam se samo malo više odmakao, pa posmatram stvari u nekom poluglobalu.

Edited by - manhunter on 22/09/2014 10:02:31
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.83 seconds. Snitz Forums 2000