forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Razotkrivanje mita: Demoni ludila
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/09/2014 : 17:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Tačno tako, solare. S tim da bih ja dodao da je Boseli još strašnije napenalio Sklavija, jer ako je i mogao Nolitinog Zagora da onako šikanira, Boselijev bi riješio situaciju za 15 minuta, jer šta je paralelni svijet za čovjeka koji trči od Aljaske do Islanda i Antarktika, ne bi li spasio ovo malo svijeta što je ostalo :)

Hehe! E to je i Bosellijeva slabost da Zagor cesto prelako rijesava probleme. Nema tu znoja kao kod Nolitte ili cak pretjeranog mrcvarenja sa svakim protivnikom kao kod Toninellija.

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/09/2014 : 18:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Evo ja sam "i fibraš i zagorovac" kako kaže Bushido. U svakoj priči postoji nešto, neki dio, s kojim se bar malo možeš poistovjetiti.
Kada su u pitanju fundamentalne vrijednosti, ono što je bilo spomenuto prije par stranica - "što je to čovjek i koje vrijednosti treba živjeti?", odlučujem se za "Zagora" prije nego za "fibru".

p.s.
Naravno, pojmovi "zagor" i "fibra" se ne trebaju uzeti u strogo doslovnom smislu, nego kao simboli nečega šireg.

U kontekstu svega ovoga što si spomenuo, zašto misliš da je "Zagor" u suprotnosti s "Fibrom"?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/09/2014 : 18:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

a ja ti opet ponavljam: varaš se.
pričamo li nas dvojica ikada, bušido? reflektiraj o tome...

U tome i jest poanta, pričat ćemo kada skineš svoju masku.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/09/2014 : 18:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
slomit ću ti srce: nema maske
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 23/09/2014 : 18:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
sjajno, solar! to je to.

Elderane, bosellijev zagor bi većinu situacija iz demona riješio sa smješkom. umjesto njega je tu ovaj, kako veli solar, psihički labilan, sveden na mene i tebe. tu nisam povjerovao sclaviju, nije mi to uspio prodati, iako je vješt i interesantan.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26019 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/09/2014 : 18:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

U kontekstu svega ovoga što si spomenuo, zašto misliš da je "Zagor" u suprotnosti s "Fibrom"?

Nisi mene pitao, ali moram da se ubacim., ako mislim da je ovo fun question.
Po uvaženim snobističko-fancy kanonima, Bonelli, a pogotovo Zagor isključuje čitanje Gibrata, Moorea i sličnih. I obratno.
Meni to nikada nije išlo u glavu. Dobar/zabavan strip je takav, bez obzira koja firma ga je izdala.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/09/2014 : 18:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Meni to nikada nije išlo u glavu.

ali ne ide ti u glavu ni da je Sclavi napisao ovo isto samo na 500 str. i s metamorfozama jelena, ljudi, paprati itd.

ako ne vjeruješ, evo ti i dosadno-banalnog "sclavija":

http://www.stripovi.com/magazin/zasto-ne-volim-zagora/296/

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/09/2014 : 18:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
i onda mi bušido ne vjeruje kada mu kažem da još nije sazrio... a pita se elementarna pitanja. bah.
bušido, probaj pozorno pročitati topic: ja sam tvoju poziciju tretirao Ciprinim teoretskim aparatom. ti si također u - pričinu.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26019 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/09/2014 : 19:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by manhunter

Meni to nikada nije išlo u glavu.

ali ne ide ti u glavu ni da je Sclavi napisao ovo isto samo na 500 str. i s metamorfozama jelena, ljudi, paprati itd.

ako ne vjeruješ, evo ti i dosadno-banalnog "sclavija":

Čitao sam ja već ovo i šta da ti kažem? Svako ima pravo na svoje mišljenje.

Što se relacije Bonelli/pametni stipovi tiče, ta inkompatibilnost je mišljenje mase. A verujem da znaš šta je definicija mase...

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/09/2014 : 19:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
eh, dobar si ti manhunter. još si i predobar čovjek.
masa nema "svoje" mišljenje. masa možda misli da ima svoje mišljenje, ali je to mišljenje onih koji su im ga formirali ("elite"). evo ti tu gore jedan takav "slučaj": "elita" amenuje i formira "mišljenje" zagora. ovo je jedan klasičan primjer, ma koliko bio, ha, kako reći - bedast.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26019 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/09/2014 : 19:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam na definiciju inteligencije mase.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/09/2014 : 19:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Znas onu recenicu:"Ako moras stalno da naglasavas da si kralj, onda i nisi pravi kralj". Elita se samoprozvala i bezrazlozno laje, a samim lajanjem jedino daju na znacaju onome na sta laju. Prosto, kao i uvijek. Biti stripovski elitista i Zagorovac je nemoguce, ali je moguce citati fibru i Zagora istovremeno, kao sto je moguce jedan dan citati knjigu o teoriji struna, a nakon toga uzeti prvi broj Malog Rendzera i izgustati.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/09/2014 : 19:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Gdje je to zapisano, da ako netko čita Zagora, ne može čitati npr Corto Maltesea? I obrnuto? Ne moraju svi stripovi biti pametni, Zagor ima tek nekoliko epizoda koje bi se mogle nazvati pametnima, kao Demoni, ostale su stripovi za zabavu.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/09/2014 : 20:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Gdje je to zapisano, da ako netko čita Zagora, ne može čitati npr Corto Maltesea?

tu

;)

inače, sve si u krivu Zoroasterixx, uh, koliko u krivu

...

elderane, prijatelju i novostečeni druže;)
to što kažeš je ispravno tek na jednoj površnoj razini. mislim, onaj dio o elitistu i zagorovcu je točan, ali dio o elitama - ne.

elita se postaje tako da se potrudiš... više nego ostali
naravno da se samoprozove, tako da se nametne ovima drugima
egalitarizam je iluzija
problem nastaje kada operetne elite cirkuliraju "gore" (naš slučaj: od dnevnopolitičkih "elita" preko estrade pa čak do strip scene - porobija kao padobranac hini da je elita; markos, mcn itd. također su meni sumnjiva, vrlo klimava elita, ali ajde: ovi bar imaju neke zasluge. puno fibraša su isprazni pozeri, ali navodno čitaju samo_dobre_stripove itd...)

.
.
.
.
.

a na najluđoj uvrnutoj bimbo-stinky-poncho razini, operetno je sve to skupa: Sclavi, Demoni, darknajtizacija i multiverzumi. elita ima točno precizno ime = Zagor. AHHHHHYAAAAKKK

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/09/2014 : 20:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Gdje je to zapisano, da ako netko čita Zagora, ne može čitati npr Corto Maltesea?

tu

;)

inače, sve si u krivu Zoroasterixx, uh, koliko u krivu

Stinky, nisam toliko rječit kao ti, ali ajde kad već tvrdiš da sam u krivu onda to malo i pojasni.
Čitaš li ti Zagora da bi razmišljao ili iz zabave? Ili zbog nečeg trećeg?
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 23/09/2014 : 20:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
ma kakav zagor..dok on ne zaruži bar tri dana za redom,nije frajer.lako je skakat sa lijane na lijanu i tući negativce.ak je frajer nek dođe na vatrogasnu zabavu u dugo selo

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/09/2014 : 20:22:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

trećeg
moja metoda se zove metoda ideirajuće apstrakcije: ja sve čitam, gledam, promatram itd. da bih u tom predmetu pronašao "bit", "ideju" i sve tome slično...

evo malo vrckavog odgovora, ali kad me pitaš nešto što se ne da reći jednom rječju. čitav ovaj topic ti je odgovor na pitanje.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 23/09/2014 : 20:22:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Koji je to strip konkretno pametniji od Zagora? Dajte momci, izađite na dvoboj!

Ja ne vidim na ovom forumu strip koji bi bio pametniji, bar ne vidim neke silne intelektualno napaljujuće rasprave. Smiješno je kad se ide s tezom da je neki strip pametniji, takvi se sami pokopaju.

Jedino ako vama nije skuplji jednako što i pametniji?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/09/2014 : 20:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

touche!

markosovsko-fibrinska škola ima neke dodirne točke s ovim postavljanjem identiteta između cijene koštanja i samo_dobrih_stripova (tj. "pametnih")
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/09/2014 : 20:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

trećeg
moja metoda se zove metoda ideirajuće apstrakcije: ja sve čitam, gledam, promatram itd. da bih u tom predmetu pronašao "bit", "ideju" i sve tome slično...

evo malo vrckavog odgovora, ali kad me pitaš nešto što se ne da reći jednom rječju. čitav ovaj topic ti je odgovor na pitanje.

Isto i ja radim! To je ono što zovem, možda pogrešno "razmišljanjem". Ali ti s jedne strane tražiš bit Zagora, i tvrdiš da je daleko iznad drugih stripova, a s druge ne voliš epizodu u kojoj je ta ideja najbolje izražena, Demone.

Jedini razlog što je Zagor pao na dno je taj da bi se digao još jači. Ne možeš pokazati da je netko junak ako nisi prikazao i njegove slabosti, i kako su te slabosti prevladane. Demoni prikazaju Zagora u njegovom najslabijem izdanju, ali i najjačem. Zato su najbolji.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 23/09/2014 : 20:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Da spriječim očitu prvoloptašku reakciju...

Ja ne tvrdim da je Zagor ili neki Bonelli uopćeno najpametniji, al sporim da je bilo koji drugi strip pametniji...
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/09/2014 : 20:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ne vidim na ovom forumu strip koji bi bio pametniji, bar ne vidim neke silne intelektualno napaljujuće rasprave. Smiješno je kad se ide s tezom da je neki strip pametniji, takvi se sami pokopaju.

Ken Parker npr. unutar Bonellja. Iako nije tema. Možemo otvoriti novu pa raspraviti o najpametnijim stripovima.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/09/2014 : 20:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da spriječim očitu prvoloptašku reakciju...

Ja ne tvrdim da je Zagor ili neki Bonelli uopćeno najpametniji, al sporim da je bilo koji drugi strip pametniji...

Pametniji u kojem smislu? Priče, ideje, dijaloga?

I ako kažeš da nijedan drugi strip nije pametniji, opet nekako ispada da je Zagor po tom piranju vrhunac...

Edited by - Zoroasterixx on 23/09/2014 20:37:32
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/09/2014 : 20:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto i ja radim! To je ono što zovem, možda pogrešno "razmišljanjem". Ali ti s jedne strane tražiš bit Zagora, i tvrdiš da je daleko iznad drugih stripova, a s druge ne voliš epizodu u kojoj je ta ideja najbolje izražena, Demone.

Jedini razlog što je Zagor pao na dno je taj da bi se digao još jači. Ne možeš pokazati da je netko junak ako nisi prikazao i njegove slabosti, i kako su te slabosti prevladane. Demoni prikazaju Zagora u njegovom najslabijem izdanju, ali i najjačem. Zato su najbolji.

ne tvrdim da je daleko iznad drugih stripova
to tvrdim u nekim posebnim trenucima inspiracije i božanskog ludila

nego, meni je daleko iznad većine stripova, iako se može naći nešto (svijećom) i drugdje, kod Francuza recimo, pa Pratt itsl.

ovo drugo mi se više ne da. u krivu si, zagor nema slabosti u tom smislu i na toj razini u kojoj ti razmišljaš. to je pričin, razdvoj znanja i bitka i tako dalje...

da parafraziram Nietzschea: Zagor nema dno; nije čak ni plitak.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 23/09/2014 : 20:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ken Parker npr. unutar Bonellja. Iako nije tema. Možemo otvoriti novu pa raspraviti o najpametnijim stripovima.

Jesi spreman otvoriti temu u kojoj bi rastumačio zašto je strip Ken Parker pametniji od stripa Zagor?
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000