Author |
Topic |
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 25/09/2014 : 09:19:59
|
Kingu i Patku zajedno
king, znaš li da si izgubio svoj centar ovdje i to u prepisci sa jednim johnnyjem difoolom patak još nije izgubio "nevinost" (i zato je "dobrica", pa čak i Sclavija pokušava racionalizirati u smislu potvrde) pa kaže da nema klanova itd. ma fućkaš klanove patak, i klanovi su klinačka stvar. ovo nisu "klanovi", ovo je ontologija, ovo su temelji gdje se fundamentalno razdvajaju 2 grupe. difool nije u onoj grupi gdje sam ja, djole nije, porobija nije, markos - ne, mcn - ne... vi mislite da ima tu nijansi i čitav spektar. nema. na fundamentalnom pitanju nema. willer u jednom sjajnom (premda ne na-toj-razini fundamenta kamo smo stigli) postu daje rezime, koji naoko obuhvaća situaciju i ispremiješane pozicije, "saveznici" i "neprijatelji" su raspršeni po kingovom čitavom spektru, pa još je sve relativizirano (djole je stinky i stinky je djole) ------- ali to tako izgleda u apstraktnom. u apstraktnom sve je relativno.
nego baš KONKRETNO Patak. u konkretnom postoje 2 temeljno različite grupe i dva temeljna stava (Zagor postoji, Zagor ne postoji).
ostalo je gubljenje u svemirskim izmaglicama, meskalnim šezdesetosmaškim fantazijama i sclavijevim vrteškama univerzuma (koje su, vidi ovo Patak - obična budalaština).
kako elderane ovo shvaća (a, ako ga ja dobro vidim, elderane je jedan čvrstostojeći zdravorazumski tip, s nogama na zemlji, u normalnom modusu mišljenja, bez dodira sa stinky-opasnim-mišljenjem, ne zanima ga to, to mu nije ni na obzoru itd.), a Patak i King - ne??!
king, ti tu gubiš jer si se "unio", jer se "slamaš" (po tebi je to bolje jer je "realnije", jer heroj tobože pokazuje mane i ljudske slabosti ------- ma kakvi. to nisu "ljudske-mane-i-slabosti-koje-uzdižu-heroja" nego je to krah heroja, njegova točka rušenja, to je obični čovojek iz susjedstva koji bi htio biti heroj u fantaziji, a u realnosti je labilan = to je "situacija" Demona ludila i Sclavi dosljedno čeprka po Zagoru da bi mu (NAMA!!!!) pokazao da je šumska luda, da je umišljeni heroj (NE U NOLITIJANSKOM VRLOM I ŽIVOTNOM PROPITIVANJU koje vi neki povezujete sa ovom sklavijevskom diverzijom, u ovom mrcvarenju mrtvog konja). Sclavi pokazuje da je Zagor obični čovjek, malograđanin ako hoćeš, koji je umislio da je heroj, da je Gospodar Darkwooda. zato ga baca u Patkove "točke 1. do 16.", u tobože niz situacija...
Patak, nema niza situacija. tako gledati na stvar je greška. znam, jest zdravo(razumski) i jedno uporište za ljudsko mišljenje, znanje itd. baza prirodoznanstvene slike svijeta. ovo što sad spomnijem zove se - kvantitativno.
ti gledaš kvantitativno i kao da ima slučaj na slučaj, jedna kvantiteta slučajeva koja na kraju kulminira u eksploziji Darkwooda.
možeš tako gledati, a možeš porazmisliti o ovome:
ne može se (zapravo, istinski) izmjeriti "unutrašnje" stanje čovjekove psihe. ovdje Zagorove. nema tvoja točka 1. vrijednost 1, zatim točka 2. vrijednost 2 itd. zbroj na zbroj. (to su sad problemi prostora, vremena, slobodne volje ----- time su se bavili mnogi. nije sad toliko presudno to sve znati niti se može. uglavnom postoje ti problemi, postoje i različita mišljenja, neki drže da mogu izmjeriti "unutrašnja stanja". Bergson misli da je to zabluda, ja mu vjerujem --- više nego ovima drugima)
dakle, ti zbrojem različitih situacija "opravdavaš" Sclavijevu kulminaciju rušenja svega: Zagora i Darkwooda.
ne prepoznaješ da je ta "kulminacija" zapravo jedna nova kvaliteta. ne više kvantiteta.
vulgarni marksist engels je mislio o "zakonu prelaženja kvantitete u kvalitetu". događa li se ovo? to svatko za sebe valja odlučiti.
i da ne duljim (jer se i o ovome može napisati tisuću knjiga. one su i napisane.)
ZA MENE nema niza situacija. sve je to jedna te ista situacija, jer je jedna te ista kvaliteta. Zagor je srušen već na drugoj, trećoj?? stranici. naime, kada je promašio jelena. odatle ide samo čista egzekucija i egzaltacija darknajtera djoleta i ostalih slučajeva propadanja.
zašto je zagor promašio jelena? zato jer je lud. biti lud znači biti neuravnotežen (krug je izgubio centar). biti izvan razuma, nemoćan jer izvan svijeta iz kojega ne možeš biti izmješten svojevoljno ---- pojedinac može "živjeti u svom svijetu", ali je kvaka da se svijeta to nimalo ne tiče. svijet su drugi, također.
promašivanje jelena jednako ista kvaliteta kao rušenje Darkwooda?? da. u ovom slučaju da.
što je definicija čovjeka? ima više pokušaja
recimo: čovjek je zoon politikon. čovjek je racionalno biće. čovjek je životinja koja pravi oruđe. čovjek je životinja koja pravi simbole. itd.
ova o "racionalnom" je razumljiva, samorazumljiva, opće prihvaćena itd. Sclavi je ODMAH, na pčetku, doveo u pitanje Zagorov ratio. Zagor je lud ODMAH. znači, nema tu okolišanja, nema prelaženja niza i progresa (osim čisto kvantitativno kada i strip ide kvantitativno, od prve do 514-te stranice). Sclavi je u pitanje doveo Zagorov um i on je lud jednako kada promaši jelena i kada gleda Darkwood koji gori.
čitatelju je efektnije kada Darkwood gori i Zagor si puca u glavu... ali, u osnovi, kada Zagor promaši jelena to je čak nevjerojatnije i meni je odmah jasno čim počnu metamorfoze i sklavijevska hipičija što je ovo i kamo vodi.
Sclavi je stvar zahvatio radikalno, u korijenu i nema tu KONTINUITETA sa ranijim, nolitijanskim naoko sličnim situacijama. ne, to je prijelom, diskontinuitet, a između dva svijeta stoji provalija.
i ovo nije iz moje glave, Patak, to je upravo KONKRETNO. nije puko "to nije Zagor", nego sam ti konkretno rekao što ne valja i zašto to nije zagor.
a King, ovdje, imaš praktički paralelu sa onim što sam gore počeo. ti misliš da je herojskije pokazati slabost i biti približen običnom čovjeku (koji je zapravo jedan običan malograđanin) i ti si pokazao slabost u prepisci sa difoolom. tvoje slamanje, a difool te doveo do točke slamanja jer je udario na tvoj ego ("On je samo manje verbalno vješt u pokušajima da samom sebi itd..."). ti si se primio na ovo mišljenje, (difool te faktički doveo u pitanje pred forumom), umjesto da si siguran, odlučan i čvrst ko Zagor za kormilom i kažeš: to je samo jedno "mišljenje" pa bilo ispravno ili ne.
vidiš kako difool ne replicira meni, jer kod mene nije prepoznao niti uvidio točku slamanja. on to nije uvidio kada je to nemoguće. ja sam čovjek i ne slamam se. štoviše, difool je prepoznat od strane mene i klasificiran u "neprijateljsku" skupinu, a kao zagorovac on je peta kolona (što sam ti već rekao).
ti si king posumnjao i u mene (e to ti je najveći, kapitalni grijeh;). ne shvaćaš da si onim postom ne posumnjao u mene (da sam neiskren, prijetvoran itd.) nego i u manhuntera (da je zapravo glup jer dozvoljava da ga ja izmanipuliram itd.) eto, pokazao si ljudske slabosti (nevjerovanja, nevjerni tomo): ne vjeruješ u ljude, u zagorovce, u stinkyja u manhuntera... a pališ se na difoola jer raspravlja s tobom na forumu. pa što, zato forumi isluže. on te može dovesti u pitanje pred auditorijem, a ti mu trebaš pokazati da je darknajter i zapravo temeljno, na ontološkoj razini, bedast, i to sve u jednoj kontraofanzivi.
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 25/09/2014 : 09:42:10
|
Hmmm...klanovi...neprijateljski tabor...peta kolona...kontraofanziva...
Malo sad već pretjeruješ. Nego sad me nešto drugo zanima. Ako je Sclavi zaista namjeravao narugati se Zagorovom čitaocima, je li on u tome uspio (jer 99 % njih to nisu prepoznali) ili nije uspio (jer je napisao priču koju mnogi smatraju Zagorovim vrhuncem)? Hoću reći, ironija je u tome što je moguće da je on, iako je možda pisao priču sa zlobnim namjerama, na kraju ipak umjesto toga stvorio Zagorov vrhunac. |
Edited by - Zoroasterixx on 25/09/2014 09:44:01 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 25/09/2014 : 09:49:39
|
nisi pažljivo čitao, Zoro klanovi su za homiće i klince. ovo je ontologija: posljednja pitanja o svijetu;)))
a na drugo:
on nije uspio BAŠ ZATO jer je prepoznat u zajebanoj strategiji, u radikalnoj, ali je također zahvaćen radikalno, ušao je u mašinu i sad nek si misli. ako je u stanju, jer ova vrteška univerzuma mu je možda - prejaka.
ono što mnogi ne razumiju (pa ni ti Zoroasterixx)
autor ne postavlja značenje kritičar postavlja značenje
na dnevnom redu je ultimativna kritika Demona ludila. čak je sporedno što je sclavi namjeravao ili nije namjeravao. kao da se njega tu nešto pita. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 25/09/2014 : 09:52:31
|
quote: Ako je Sclavi zaista namjeravao narugati se Zagorovom čitaocima, je li on u tome uspio (jer 99 % njih to nisu prepoznali) ili nije uspio (jer je napisao priču koju mnogi smatraju Zagorovim vrhuncem)? Hoću reći, ironija je u tome što je moguće da je on, iako je možda pisao priču sa zlobnim namjerama, na kraju ipak umjesto toga stvorio Zagorov vrhunac.
Skoro nitko do famoznog Djoletovog komentara nije ovu priču smatrao za Zagorov vrhunac, znači to je nedavni fenomen. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Posted - 25/09/2014 : 09:54:57
|
quote: Originally posted by stinky
nisi pažljivo čitao, Zoro klanovi su za homiće i klince. ovo je ontologija: posljednja pitanja o svijetu;)))
a na drugo:
on nije uspio BAŠ ZATO jer je prepoznat u zajebanoj strategiji, u radikalnoj, ali je također zahvaćen radikalno, ušao je u mašinu i sad nek si misli. ako je u stanju, jer ova vrteška univerzuma mu je možda - prejaka.
ono što mnogi ne razumiju (pa ni ti Zoroasterixx)
autor ne postavlja značenje kritičar postavlja značenje
na dnevnom redu je ultimativna kritika Demona ludila. čak je sporedno što je sclavi namjeravao ili nije namjeravao. kao da se njega tu nešto pita.
Prepoznat? Da jest tako, onda ova priča ne bi bila toliko spominjana. Ostala bi zapamćena kao subverzija, čak parodija Zagora, a većina zagorovaca je spominju kao najbolju priču.
Tako da, ako si ti čak i prepoznao priču, većina nije. A kritičar (ili čitatelj) može postaviti takvo značenje kakvo si ti našao, ali činjenica je da su King, Patak, ja i mnogi drugi u njoj našli drugačije značenje. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Posted - 25/09/2014 : 09:56:37
|
quote: Originally posted by solar
quote: Ako je Sclavi zaista namjeravao narugati se Zagorovom čitaocima, je li on u tome uspio (jer 99 % njih to nisu prepoznali) ili nije uspio (jer je napisao priču koju mnogi smatraju Zagorovim vrhuncem)? Hoću reći, ironija je u tome što je moguće da je on, iako je možda pisao priču sa zlobnim namjerama, na kraju ipak umjesto toga stvorio Zagorov vrhunac.
Skoro nitko do famoznog Djoletovog komentara nije ovu priču smatrao za Zagorov vrhunac, znači to je nedavni fenomen.
Kako to da na recenziji Demona, svaki drugi komentar (a neki su stariji od onog Djoletovog) govori da je ovo najbolji Zagor, najbolji Bonelli, itd.? Zar je taj famozni komentar imao toliku težinu da je utjecao na mišljenje tolikih forumaša? |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 25/09/2014 : 10:00:25
|
Skoro nitko do famoznog Djoletovog komentara nije ovu priču smatrao za Zagorov vrhunac, znači to je nedavni fenomen.
nije djoletov komentar presudan. nije čak ni bitan za popularnost Demona.
Demoni su popularni jer efektni, jer spektakl, jer akcija, jer dinamika, jer na kraju krajeva, to je jedno "zdravorazumsko", prvoloptaško propitivanje herojstva itd. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 25/09/2014 : 10:02:47
|
quote: Kako to da na recenziji Demona, svaki drugi komentar (a neki su stariji od onog Djoletovog) govori da je ovo najbolji Zagor, najbolji Bonelli, itd.? Zar je taj famozni komentar imao toliku težinu da je utjecao na mišljenje tolikih forumaša?
Naravo da je i prije bilo takvih mišljenja što i nije čudno s obzirom da je Hellingen u pitanju. Ipak, onaj "famozni" komentar je cementirao postavku o "vrhuncu/zadnjoj epizodi" i ljudi su to uzeli zdravo za gotovo. |
Edited by - solar on 25/09/2014 10:03:32 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 25/09/2014 : 10:03:54
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx a većina zagorovaca je spominju kao najbolju priču.
ovo uopće ne stoji to tek! treba ispitati |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/09/2014 : 10:04:23
|
Ja dugo nisam znao za taj Djoletov komentar. A ovu priču smatram jednom od najboljih Zagorovih još od te 1990. (vačjda je tad izašla?). Djole je samo to lepo sročio. To jest, pokazao je da se i na određene Bonelli epizode može filozofirati. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 25/09/2014 : 10:05:09
|
nije djoletov komentar presudan. nije čak ni bitan za popularnost Demona.
Demoni su popularni jer efektni, jer spektakl, jer akcija, jer dinamika, jer na kraju krajeva, to je jedno "zdravorazumsko", prvoloptaško propitivanje herojstva itd.
Efektnost je jedan od razloga, ali "komentar" je puno "teži" u očima mnogih. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 25/09/2014 : 10:05:22
|
onaj "famozni" komentar je cementirao postavku o "vrhuncu/zadnjoj epizodi" i ljudi su to uzeli zdravo za gotovo.
ma nisu to su uzeli darknajteri. ljudi ne. ljudi su sve to skupa doveli u pitanje i negirali. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 25/09/2014 : 10:08:07
|
quote: ma nisu to su uzeli darknajteri. ljudi ne. ljudi su sve to skupa doveli u pitanje i negirali.
Pazi da te ne optuže za dehumanizaciju i diskriminaciju. :D |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/09/2014 : 10:15:29
|
a King, ovdje, imaš praktički paralelu sa onim što sam gore počeo. ti misliš da je herojskije pokazati slabost i biti približen običnom čovjeku (koji je zapravo jedan običan malograđanin) i ti si pokazao slabost u prepisci sa difoolom. tvoje slamanje, a difool te doveo do točke slamanja jer je udario na tvoj ego ("On je samo manje verbalno vješt u pokušajima da samom sebi itd..."). ti si se primio na ovo mišljenje, (difool te faktički doveo u pitanje pred forumom), umjesto da si siguran, odlučan i čvrst ko Zagor za kormilom i kažeš: to je samo jedno "mišljenje" pa bilo ispravno ili ne.
vidiš kako difool ne replicira meni, jer kod mene nije prepoznao niti uvidio točku slamanja. on to nije uvidio kada je to nemoguće. ja sam čovjek i ne slamam se. štoviše, difool je prepoznat od strane mene i klasificiran u "neprijateljsku" skupinu, a kao zagorovac on je peta kolona (što sam ti već rekao).
ti si king posumnjao i u mene (e to ti je najveći, kapitalni grijeh;). ne shvaćaš da si onim postom ne posumnjao u mene (da sam neiskren, prijetvoran itd.) nego i u manhuntera (da je zapravo glup jer dozvoljava da ga ja izmanipuliram itd.) eto, pokazao si ljudske slabosti (nevjerovanja, nevjerni tomo): ne vjeruješ u ljude, u zagorovce, u stinkyja u manhuntera... a pališ se na difoola jer raspravlja s tobom na forumu. pa što, zato forumi isluže. on te može dovesti u pitanje pred auditorijem, a ti mu trebaš pokazati da je darknajter i zapravo temeljno, na ontološkoj razini, bedast, i to sve u jednoj kontraofanzivi.
Ali, meni nije potrebno da stalno dokazujem da sam "The Zagorolog", na forumu sam vec godinama i mislim da sam do sada po tom pitanju i previse toga rekao, vise od bilo kog drugog forumasa. Moje dokazivanje na tom podrucju je suvisno.
I, nije na ovoj temi niko ugrozio moj ego, vec upravo suprotno, zbog toga su i pocela vrijedjanja. Ja sam bio jasan i glasan, rekao sam u oci sto sam imao, nisam se krio iza licemjerja, niti sam na podmukao nacin pokusao da atakujem sagovornika.
Sumnjicav jesam, pogotovo prema tebi. Odlican sam psihoanaliticar, ali jos uvijek nisam siguran u tvoju iskrenost, u tvoje prijateljstvo. Ima dosta stvari koje su u tvojim postovima kontradiktorne. Kao sto sam rekao, ti navodno zelis prijetelje, ali konstantno spustas svoje sagovornike. To se ne uklapa.
Ja i ti smo kao Zagor i Supermike! Ti si, naravno, ovaj drugi. Glavom i bradom! Imali smo svoje fajtove, sada radimo na prijateljstvu. Ti mislis da si perfektan, najbolji, mislis da si na strani dobrih momaaka, ali cesto si na granici. Ja sam opet covjek koji shvata svoje sopstvene slabosti, pomalo lud i nervozan, cesto kratkog fitilja = Zagor. Misim da kada to shvatis, da si ti u stvari reinkarnacija Supermikea, originalan na svoj nacin, da tek onda mozemo da ucvrstimo nase prijateljstvo. Isto kao sto su uradili i dvojica junaka u stripu. Supermike treba da ostane ono sto jeste, a ne da postane drugi Zagor. :D
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 25/09/2014 : 10:38:30
|
uh, sad ste se raspisali Patak, odgovorim ti sutra (ako budem više imao volje i snage i živaca;))))))
ps - jebooooote, da i johnny difool lupi rezolutan post??!! eh, ljudi, moram pohvaliti difoola. koješta.
Ovo nije moj (jedini) "rezolutan post" (zapravo čista elementarna logika temeljena i na činjenicama koje sam znao i na onima na koje si ti ukazao), a da se "čitamo" i po drugim topicima pretpostavljam da bi to znao.
Isto tako pretpostavljam da ti je jasno da je ona kibla žuči izlivena po meni zapravo bila namijenjena tebi, jer ti si taj koji si uzdrmao nečiji status i stavove, na što sam ja samo ukazao.
Ja sam, međutim, odabran kao manje opasan i u Zagorovu podforumu sasvim bezopasan, jer sam "padobranac", "prolaznik", "peta kolona" kako kažeš, odnosno nisam "jedan od vas", proglašavanjem za kojeg me se pokušalo primiriti i anulirati.
Slažem se, nisam jedan od vas i peta sam kolona, nisam ni zagorolog ni zagorijanac ili što već sve ne, već samo neredoviti čitatelj stripa koji mi je drag od najranijih svjesnih dana (stripovski temelj kako reče Zoroasterixx), stripa za razgovor o kojem računam da je dovoljno čitati ga, posjedovati zdrav razum i sposobnost kritičkog razmišljanja te biti barem umjereno pismen.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 25/09/2014 : 10:44:19
|
onaj "famozni" komentar je cementirao postavku o "vrhuncu/zadnjoj epizodi" i ljudi su to uzeli zdravo za gotovo.
ma nisu to su uzeli darknajteri. ljudi ne. ljudi su sve to skupa doveli u pitanje i negirali.
he,he, he... samo se ti tješi. jer ova solarova (kolosalna) izjava; Slažem se s Johnnyjem, uzdižući ovu priču na vrh, mi (Zagorovci) kopamo sami sebi tlo pod nogama jer je ona u osnovi negacija Zagora sa sobom nosi određene implikacije koje zagorovcima ali ni tebi na neki način ne idu u korist.
pa kada se ja narugam zagorovcima i nazovem ih "neznalicama i ignorantima" diful se zgrozi na mojoj izjavom, ali me onda ovdje praktički potvrdi.
ili kada ti napišeš onaj bezvezni i promašeni topik (kojega se više niti ne sjećam kako se zove jer je fakat bio toliko bezvezan) a u kojem si svojim mokrim maštarijama zagorovce pokušao uzdignuti na viši (hegelijanski) nivo, a upravo te ovaj topik (kako sve dalje odmiče) i masovno obožavanje Demona ludila od strane zagorovaca, oborilo i poklopilo... što vjerovatno niti sam nisi očekivao.
jer, gle, bez obzira da li je do sklavija, ili djoletove analize, zagorovci su bezpogovorno prihvatili Demone i postavili je visoko na pijedestal. a to što se sada mnogi koprcaju, previru nakon tvojih riječi i nakon spoznaje da su desetlječima obožavali i štovali strip koji očito i nisu najbolje razumijeli, ostaje njima da se nad sobom ozbiljno zamisle.
i da, ovo jeste stoga antologijski topik. jer je poklopio zagorovce, a i još bolje, jer je poklopio i tebe samog... a što meni opet pričinjava osobno zadovoljstvo... he, he, he.
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 25/09/2014 : 11:17:54
|
He, he, he...
Ni u čemu ja tebe nisam "praktički potvrdio", ako se to ikad dogodi bacit ću koplje u trnje, jer i ovaj topic dokazuje da zagorovci nisu "neznalice i ignoranti", upravo suprotno, ovdje je sa stinkyjem kao motorom izneseno toliko intrigantnih i fundiranih stajališta od redom svih sudionika (od Willera i Zoroasterixxa do Poncha i Kinga), pa i od moje malenkosti koja je tijekom posljednjeg tjedna promijenila generalni stav o ovoj ipak i unatoč svemu odličnoj priči.
Upravo suprotno, neznalica i ignorant si i opet ti, koji zagorovce (kao i ostale tebi po bilo čemu suprotstavljene forumaše) en general trpaš u ovakve i onakve torove, koji s toliko predrasuda pristupaš svemu i svačemu (ovdje Zagoru kojeg nagađam nikad nisi čitao, a ako ponešto i jesi - nisi razumio ni vidio dalje od trivijalne zabave), i koji svoja tzv. mišljenja (tzv. jer se nakupina floskula i parola ne može nazvati mišljenjem) uvijek formiraš prema hrpi predrasuda i stereotipa o čemu god hoćeš.
Da opet otamo tj. iz Gneva Osaga / Bijesa ratnika Osaga citiram Zagora: "Nasilje prema bližnjemu ne provodite samo svojim oružjem... nasilje je kad im uskratite jednaka prava... nasilje je nerazumijevanje njihovih duhovnih potreba i nepoštivanje njihovih običaja... nasilje je nametanje naše vjere, našeg načina života i našeg mentaliteta... nasilje je kad ih pogrdno nazivate."
Znam da bacam bisere, ali što se može...
Aaaaahyaaaaaaaakk!!!!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 25/09/2014 : 12:14:13
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
nisam ni zagorolog ni zagorijanac ili što već sve ne, već samo neredoviti čitatelj stripa koji mi je drag od najranijih svjesnih dana (stripovski temelj kako reče Zoroasterixx), stripa za razgovor o kojem računam da je dovoljno čitati ga, posjedovati zdrav razum i sposobnost kritičkog razmišljanja te biti barem umjereno pismen.
Samo nadljudi imaju pravo komentirati nadčovjeka kakav je Patrick Wilding(A samo jedan nadljud je na ovom forumu). Inače, imam osjećaj da sam na raspravi o Jeleni Rozgi, i da me svi pokušavaju uvjerit u njenu genijalnost. Topic je super. Festival egomanije i sebeljublja. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 25/09/2014 : 12:20:09
|
Inače se upravo zbog erupcija egomanije i sebeljublja u pravilu i klonim ovakvih topica (kao i npr. mogorovic, a znam i još neke forumaše), ali ovaj mi je put tema bila zanimljiva.
I meni su Demoni... najdraža Zagorova priča, kad ju je objavio VČ bio sam sritan ka dite, i tako... sam se navukao i stekao barem jednog "neprijatelja".
Edit: nedavno sam u jednom postu opisao iskustvo stanovitog forumaša koji je s nadljudom svojedobno autom putovao iz Zagreba na Mafest, i koji je tijekom tih nekoliko sati došao do ruba (demona ) ludila. Nadljud - koji je neočekivano tražeći razumijevanje nedavno na jednom topicu zakukao da "radi ko konj i nema vremena" - mi sad taj post ne može oprostiti, pa se tu i tamo sveti. Sitna duša, sasvim očekivano.
|
Edited by - Johnny Difool on 25/09/2014 12:29:22 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 25/09/2014 : 12:39:01
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Inače se upravo zbog erupcija egomanije i sebeljublja u pravilu i klonim ovakvih topica (kao i npr. mogorovic, a znam i još neke forumaše), ali ovaj mi je put tema bila zanimljiva.
I meni su Demoni... najdraža Zagorova priča, kad ju je objavio VČ bio sam sritan ka dite, i tako... sam se navukao i stekao barem jednog "neprijatelja".
Edit: nedavno sam u jednom postu opisao iskustvo stanovitog forumaša koji je s nadljudom svojedobno autom putovao iz Zagreba na Mafest, i koji je tijekom tih nekoliko sati došao do ruba (demona ) ludila. Nadljud - koji je neočekivano tražeći razumijevanje nedavno na jednom topicu zakukao da "radi ko konj i nema vremena" - mi sad taj post ne može oprostiti, pa se tu i tamo sveti. Sitna duša, sasvim očekivano.
Je, za stinkyja san mislija da je nadljud, al meni je stinky odličan i interesantan za čitanje. Ne vidin kod njega toliko egomanije i sebeljublja koliko kod nekih drugih učesnika na ovoj raspravi.
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Posted - 25/09/2014 : 12:39:01
|
Ja sam se sa Stinkyem prepirao satima oko Demona, ali mislim da nema potrebe da sad tu napadate čovjeka (ne kažem da i on nije omalovažavao sugovornike). "Festival egomanije" ja sam ovdje samo da diskutiram o Demonima i Zagoru, a ako je netko tu samo da pokaže koliko je pametan, što ja tu mogu... |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 25/09/2014 : 12:55:14
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Ja sam se sa Stinkyem prepirao satima oko Demona, ali mislim da nema potrebe da sad tu napadate čovjeka (ne kažem da i on nije omalovažavao sugovornike). "Festival egomanije" ja sam ovdje samo da diskutiram o Demonima i Zagoru, a ako je netko tu samo da pokaže koliko je pametan, što ja tu mogu...
Ponovit ću: Ja ne mislim na Stinkyja kad pričan o sebeljublju i egomaniji. Ima toga i kod njega, al kod njega mi je simpatično i donekle čak i osnovano. |
Edited by - NESVRSTANI on 25/09/2014 12:56:21 |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Posted - 25/09/2014 : 13:00:56
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ja sam se sa Stinkyem prepirao satima oko Demona, ali mislim da nema potrebe da sad tu napadate čovjeka (ne kažem da i on nije omalovažavao sugovornike). "Festival egomanije" ja sam ovdje samo da diskutiram o Demonima i Zagoru, a ako je netko tu samo da pokaže koliko je pametan, što ja tu mogu...
Ponovit ću: Ja ne mislim na Stinkyja kad pričan o sebeljublju i egomaniji. Ima toga i kod njega, al kod njega mi je simpatično i donekle čak i osnovano.
I meni je Stinky postao simpatičan lik, iako mi je u početku malo išao na živce, da budem iskren. Rječit je, i zanimljiv za čitati, čak i kada se uopće ne slažem s njim. Na koga si mislio pod egomanijom? |
Edited by - Zoroasterixx on 25/09/2014 13:01:31 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 25/09/2014 : 13:07:42
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ponovit ću: Ja ne mislim na Stinkyja kad pričan o sebeljublju i egomaniji. Ima toga i kod njega, al kod njega mi je simpatično i donekle čak i osnovano.
I meni je Stinky postao simpatičan lik, iako mi je u početku malo išao na živce, da budem iskren. Rječit je, i zanimljiv za čitati, čak i kada se uopće ne slažem s njim. Na koga si mislio pod egomanijom?
Nebitno. Već san se s njin svađa, a egomanijak kakav je zaključit će da ga stalkam po forumu. |
|
|
Topic |
|
|
|