Zajedno smo jači(a bogme i ljepši!) iliti Kad Mogu Svi - Možemo i Mi! System Lavirinta, Vaš Novi Stari Izdavač, predstavlja svoje Prvo izdavačko čedo(ljube ga Tate!):
Izdanje u sebi sadrži cjelovitu priču, u Francuskoj objavljenoj(Editions Soleil) u dva albuma + skice, naslovnice, ilustracijice i još kojekakve črčkalice - sveukupno 128 strana. c/b, prošireni A4(iliti smanjeni B4, zavisi kao gledate na život) - popularno znan i kao Princ Valijant format(za Vas Omladince iz devedeset i neke - DW Konan format), Tvrde Korice. U prodaji od Danas na Salonu Stripa(PromoSalonska Cijena - 1300 dinara, redovna će biti jedno 25% viša) - od sledeće sedmice u domaćim, od neke tamo sedmice u "inostranim" prodajnim prostorima.
Da ne gubimo vreme na pojašnjavanje i sumiranje kad ove table govore 24000 reči - evo zavira:
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Zaista prekrasan strip. Oličenje studioznosti izričaja priče. Promišljeno kadriranje, vrhunsko dočaravanje okoline, konstrukcije likova i, osobito, arhitekture u iznimno preciznim perspektivnim pogledima. To je ona dimenzija koja razlikuje crtače od "crtača". Priča obećava, obzirom da vidimo samo prve 24 stranice, pa ne možemo suditi o nečemu više. Crtež možemo jako dobro prosuditi, jer su, za razliku od priče i scenarija, 24 stranice i više nego dovoljne, pogotovo, ako je na njima prikazano ovakvo bogatstvo umijeća. Šteta, ako je istina, da su Francuzi kolorirali ovaj strip. Njegova lavirana tehnika, je upravo ta nordijska duša, vječnog sivila i polumraka, kojoj kolorit neće doprinijeti. Samo će je "zasladiti", u još jednu slikovnicu, koju autor nije htio...
Sjajan strip, da bi reč rekel. Izvrstan i likovno izuzetno dojmljiv crtež, a i vizualna naracija s uporabom filmskih rakursa i filmske režije te odabirom najboljih kadrova za dočaravanje dinamike i uzbudljivosti zbivanja je za prste polizati. Samo odakle naći lovu i za ovo... slatke muke, ali ipak muke.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...