forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/10/2014 : 21:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ali je čak i taj Zagor iz prve epizode uz sve svoje nedostatke izgledao bolje od ovoga.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 09/10/2014 : 21:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Ima i gorih stvari od ovog

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/10/2014 : 21:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

quote:
Originally posted by Poli

Kada nema 1Euroa, ima ...

Pa na sta lici ovaj Zagor??? A da ne pricam o indijancima Ovo je uvreda za svakog iskrenog fana Zagora.
Sta ovi iz SBE dopustaju pa to je katastrofa.

Izgleda vrhunski. Nije korektno tako vrijeđati sutrašnjeg kolegu. Ti želiš crtati ko Ferri i to je u redu, ali i Laurenti ima pravo crtati svojim stilom.

Slazem se!
Laurenti ima svoj poseban stil koji nekome odgovara a nekome ne. Meni licno odgovara ali u odredjenim kolicinama.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/10/2014 : 21:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Ima i gorih stvari od ovog

Ima ali su stvarno rijetkost kao npr. Chiomenti i Cubbino.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/10/2014 : 22:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tonka24

Kakve veze ima moj avatar?

Nacrtao ga je Laurenti.

Hmmm prvi puta cujem, nacrtao ga je odlicno.
I da nemam nista protiv Lauretija nprm. u prici osveta vudu mi je odlican... u ovo novije vrijeme se pokvario skroz.
Evo jos primjera:
Aljaska odlican, kradljivac sjena ajme majko.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/10/2014 : 22:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Mene zanima, kakav to stil ima Laurenti? Pogledajte te proporcije, Zagorovu desnu ruku u predjelu lakta, na što to liči... Gdje počinje biceps, gdje završava... Likovi su uklopljeni u tu travnatu podlogu kao da na njoj lebde... Strava od crteža... Sramota.

Divlji
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 09/10/2014 : 22:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote

tako je zagor izgledao u prvom broju zasjeda u šumi(hiljadu zamki)kojeg je crtao ferri.imao je te kožne trake oko ručnih zglobova,nož za opasačem...
[/quote]

Da, ali mu majica nije bila podvučena pod opasačem, preko hlača, nego uvučena u hlače, kao i obično.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/10/2014 : 22:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mene zanima, kakav to stil ima Laurenti? Pogledajte te proporcije, Zagorovu desnu ruku u predjelu lakta, na što to liči... Gdje počinje biceps, gdje završava... Likovi su uklopljeni u tu travnatu podlogu kao da na njoj lebde... Strava od crteža... Sramota.

Kad Ferri promašuje proporcije, onda je to uredu. Jer to je Ferri. Ali ne daj bože, da neko drugačijeg stila promaši neku sitnicu.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/10/2014 : 22:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ali je čak i taj Zagor iz prve epizode uz sve svoje nedostatke izgledao bolje od ovoga.

Bio je blizu s obzirom da je to bilo zlatno Ferriejvo doba.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/10/2014 : 23:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kakve veze ima moj avatar?

Nacrtao ga je Laurenti.

Hmmm prvi puta cujem, nacrtao ga je odlicno.
I da nemam nista protiv Lauretija nprm. u prici osveta vudu mi je odlican... u ovo novije vrijeme se pokvario skroz.
Evo jos primjera:
Aljaska odlican, kradljivac sjena ajme majko.

Ok, po meni je u Kradljivcu sjena možda i njegov vrhunac.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/10/2014 : 00:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by Poli

Kada nema 1Euroa, ima ...

http://shrani.si/f/1U/NP/1dhzllRi/10c.jpg

Pa na sta lici ovaj Zagor??? A da ne pricam o indijancima Ovo je uvreda za svakog iskrenog fana Zagora.
Sta ovi iz SBE dopustaju pa to je katastrofa.

Izgleda vrhunski. Nije korektno tako vrijeđati sutrašnjeg kolegu. Ti želiš crtati ko Ferri i to je u redu, ali i Laurenti ima pravo crtati svojim stilom.

Primiće ga u SBE samo da bi mu mogli pucati klepke po kancelarijama "alo, Željo, kakvi su ono tvoji fejspalmovi ispod mojih crteža?"

Inače, ja ne vidim šta vama to ljudi ovde smeta? Naslovnica je odlična! I daleko smislenija od Ferrijeve originalne.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 10/10/2014 00:13:08
Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 10/10/2014 : 00:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message  Reply with Quote
Meni isto taj crtež djeluje pogođeno, nekako u duhu pulpa, što je pretpostavljam i bio cilj, da izgleda kao naslovnica za dime novel.
Ne poznajem o kojoj je epizodi riječ pa ne znam kontekst, ali ovako je moj dojam.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/10/2014 : 00:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Evo čoveka čije je oko u direktnoj vezi sa sivom masom...a nema pojma o kojoj epizodi je reč! Dudley, kapa dole.
Ovaj crtež (bez natpisa, i logotipova. Dakle, samo crtež Zagor vs indijanci+ pozadina USA karte) je Laurentijeva naslovnica za "Zagor story" u okviru VČ Kolekcionarca, a u toj priči se pojavljuje Dime Novel sa baš ovakvim crtežom (kadar, poza, situacija) i time se Laurenti inspirisao.

Dakle, nema nikakve blasfemije u znojnicama i koricama za nož, kao ni u izgledu indijanaca (ne znam na šta je Željko aludirao kao strašnu grešku)

A originalna naslovnica je, iako svima nama draža, konceptualno daleko nemaštovitija

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 10/10/2014 01:00:50
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/10/2014 : 01:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ako bi morao birati između ove dvije ona bez greške uzimam Laurentija.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 10/10/2014 : 02:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Onaj tko je zaduzen za postavljanje slika novih brojeva u enciklopediji, mogao bi staviti koju novu trenutno stoji na broju 577 a u italiji je izisao broj 592
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 10/10/2014 : 08:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Ferri maštovitiji, karta iza dobra ideja, jako loša realizacija, Laurenti je usr'o naslovnice VČ
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 10/10/2014 : 08:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Obe naslovnice imaju dobru ideju, ali jbg, Ferri je ljepše to nacrtao.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 10/10/2014 : 09:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Ferri je mnogo bolje nacrtao
Laurenti je dobro zamislio ideju ali brate Zagor lici na karikaturu. Pogledaj mu samo desnu ruku koja drzi sekiru. Ruka samo sto se ne odvoji kod lakta. To je vidjivo cak i laiku, onom sto ne zna da crta.I Zagorovi bicepsi gde se zavrsavaju, uzas.
A tek ovaj indijanac sto lezi na sta lici. Pogledajte mu ruke i noge. Pa mene bi ismejavali kad bi tako nacrtao ruke i noge i rekli bi da ne znam da crtam "ajde mali pali kuci i vezbaj i kad uvezbas proporcije onda nam se javi". Ja ne znam kako je ovo moglo da prodje i kako je dobilo zeleno svetlo da se tusira pa onda izadje u stampu. Covek je PLACEN za ovo i makar bi trebalo proporcije da crta MAKAR 90% kako treba (ne treba da bude savrseno 100% jer je to nemoguce, ali bar 80% da uradi kako treba), a ne da omane u proporcijama toliko puno da se i iz aviona vidi koliko je lose uradjeno.

Edited by - Zeljko Ferri on 10/10/2014 10:02:40
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 10/10/2014 : 10:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Ja volim Ferrija ko i svaki Zagorovac ali ruku na srce, davno su prosli dani kada je majstor crto proporcije kako treba. A ovdje se pljuje po Laurentiju znog nekih detalja. Za mene su njegove naslovnice VC biblioteke daleko ljepse od vecine Ferrijevih u zadnje dane. Covjek je zaradio svoju penziju i uvijek ce biti legenda. I tako treba i zavrsiti.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/10/2014 : 11:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kad Ferri promašuje proporcije, onda je to uredu. Jer to je Ferri. Ali ne daj bože, da neko drugačijeg stila promaši neku sitnicu.

Upravo tako
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/10/2014 : 11:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Laurenti je dobro zamislio ideju ali brate Zagor lici na karikaturu. Pogledaj mu samo desnu ruku koja drzi sekiru. Ruka samo sto se ne odvoji kod lakta. To je vidjivo cak i laiku, onom sto ne zna da crta.I Zagorovi bicepsi gde se zavrsavaju, uzas.
A tek ovaj indijanac sto lezi na sta lici. Pogledajte mu ruke i noge. Pa mene bi ismejavali kad bi tako nacrtao ruke i noge i rekli bi da ne znam da crtam "ajde mali pali kuci i vezbaj i kad uvezbas proporcije onda nam se javi". Ja ne znam kako je ovo moglo da prodje i kako je dobilo zeleno svetlo da se tusira pa onda izadje u stampu. Covek je PLACEN za ovo i makar bi trebalo proporcije da crta MAKAR 90% kako treba (ne treba da bude savrseno 100% jer je to nemoguce, ali bar 80% da uradi kako treba), a ne da omane u proporcijama toliko puno da se i iz aviona vidi koliko je lose uradjeno.

80% je i ispoštovao...Kao što si spomenuo, sumnjive su samo Zagorove ruke u predelu bicepsa i lakta, i indijančeve noge. Ostala je lepa gomila nogu, trupova, ruku, glava, perjanica, sekira, trakica, resica, trava, senčenje bla bla bla

Sećam se kad sam se ja uhvatio za ne samo dva momenta na Ferrijevim novijim naslovnicama, da su me ljudi maltene gađali iz topova i poslali u tri lepe...Sada čitam te iste ljude kako zameraju minornije detalje.

Deco deco...ne bih baš rekao da ste sami sebi dosledni

edit: ne dao bog i realni...od toga sam već odustao

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 10/10/2014 11:26:25
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/10/2014 : 12:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Upravo tako

Da je Laurenti nacrtao toliko naslovnica kao Ferri onda bi se moglo progledati kroz neke nedostatke ali ovako - ne može.

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 10/10/2014 : 13:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Pa možemo reći da je Laurenti većinu naslovnice nacrtao kako treba, ali to se ne može mjeriti sa ovim što je nacrtao Ferri. Nebo i zemlja.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 10/10/2014 : 13:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Ali neka, vidjet ćemo kako će Laurenti crtati u 85-oj ako izdrži do tada.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19700 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 10/10/2014 : 17:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

A tek ovaj indijanac sto lezi na sta lici. Pogledajte mu ruke i noge.

Iako i Laurenti svakako ima problema s proporcijama crtež mu nikako ne liči na karikaturu.

Pa mene bi ismejavali kad bi tako nacrtao ruke i noge i rekli bi da ne znam da crtam "ajde mali pali kuci i vezbaj i kad uvezbas proporcije onda nam se javi". Ja ne znam kako je ovo moglo da prodje i kako je dobilo zeleno svetlo da se tusira pa onda izadje u stampu.

Kao što rekoh, i Laurenti ima nekada problema s proporcijama, ali Feri ih ima daleko više. A o tvome crtež da ne govorim. Jest dobar, ali uspoređivat ga s Laurentijem, ma ne uspoređivat, već tvrdit da je mnogo bolji je smiješno. Bez uvrede, ali je tako.

Covek je PLACEN za ovo i makar bi trebalo proporcije da crta MAKAR 90% kako treba (ne treba da bude savrseno 100% jer je to nemoguce, ali bar 80% da uradi kako treba), a ne da omane u proporcijama toliko puno da se i iz aviona vidi koliko je lose uradjeno.

Pa i jest dovoljno dobro. Jedina velika greška je lakat. Dok kod Ferrija toga ima na tone.

Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 3.2 seconds. Snitz Forums 2000