Author |
Topic |
dupli
Senior Member
Croatia
1034 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 17/10/2014 : 16:37:10
|
@Poncho - Kažeš sa aspekta izvanzemaljaca... Pa njih nema u demonima ludila (ima ih možda u prenesenom smislu...) te situacija s ljudima i jelenima nije istoznačna. Ne možemo uzeti gledište izvanzemaljaca kada oni nisu faktor u Demonima ludila (osim prenesenog smisla).
Nema ih živih ali okamenjenih da. U Demonima stalno nailazimo na elemente i motive koji su postavljeni u “Teroru 6. planete”. Sclavi je mogao komotno napraviti Demone, a da se nigdje ne pojavljuje ni Ikarovo pero, ni Akoto, ni Peri. Očito je da su Demoni nekakav Sclaviev odgovor na “Teror 6. planete”. Kakav, to možemo samo nagađati pa onda svatko ima svoju interpretaciju uključujući i stinky-a. Usput, Dilan Dog je vegetarijanac. Može li to biti slučajno s obzirom da mu je Sclavi tata?
@Poncho - Ne bih Sclaviju davao toliku pronicljivost sa zadnjom scenom, riječ je o klasičnom Bonelli završetku. Otac i sin Bonelli su imali sstotine takvih završetaka, Sclavi je baš tu u tradiciji.
Nije bitno da li otac i sin Bonelli imaju stotine takvih završetaka. Bitno je kako Sclavi doživljava svoje završetke. Pogledaj mu Dilan Dogove. Sclaviju su završne scene jako bitne. Čak i da su od njega tražili da napravi klasični završetak on bi s guštom unutra ugurao i ono svoje što hoće. Ako Sclaviju negiraš pronicljivost u zadnjim scenama onda ni sve ono što im predhodi nije baš pronicljivo pa automatski slijedi da je Sclavi u Demonima složio jednu zbrčkanu papazijaniju kojom ništa nije htio reči, a svi oni koji u njoj traže smisao nisu ništa bolji od babe koja iz bacanja graha čita budućnost.
@Igor 12 - šta znače oni indijanski simboli na kraju?ja ne znam,a ti?
Neznam.
@Igor 12 - e sad,meni nije jasan taj kraj,taj zadnji kadar,to pojavljivanje kikija,akota(davno sam čitao demone,kad su izašli u ZS)jel se još netko pojavio?ne sjećam se trenutka kad je zagor uvučen u paralelni svemir,u kojem trenutku?ako je akoto umroo u paral. svemiru,znači da bi zemaljski akoto bio živ?
Ja sam Demone prvi put čitao prije tjedan dana. Ti si ih čitao prije dvadeset i nešto godina. Neznam kako možemo raspravljati ako ti ne obnoviš gradivo. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 17/10/2014 : 17:11:21
|
mislim da ti komotno mogu parirat i zadat pokoji udarac sa svojim ishlapljelim znanjem demona.
|
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 17/10/2014 : 17:23:11
|
quote: Originally posted by Poncho
Zanimljiv novi pogled. Mana mu je "vegetarijanska postavka". Zašto vegetarijanska? Bazirao se na poveznici ljudi-jelen. Klasična vegetarijanska zabluda, ovdje povezana sa zabludom da onaj jelen nije samo- jelen. Jelen ne priča, to su Hellingenove fantazije. Jelen jest životinja, a Sclavi ubacuje na kraju scenu samo da bi prividno opet zapleo radnju (jer je već prije toga par puta sve bimo gotovo da bi se ispostavilo da nije gotovo) a onda ipak ubacio klasičnu šalu za kraj. Pa zar većina Zagorovih priča ne završava sa šalom? (Čisti Nollita tj. Bonelli ).
Zanimljiva teza, ali nema znaka jednakosti između ljudi i jelena.
Mozda ...ipak ima quote: Kao i većina životinja u snu, jelen može predstavljati neke aspekte vaše intuicije ili može biti poruka iz podsvijesti. U nekim dijelovima Azije jelene smatraju vodičem duše tako da je i odjeća šamana obično od njihove kože. Indijanci Sjeverne Amerike vjeruju da ljudska duša odmah nakon smrti prelazi u jelenovo tijelo. Oni smatraju da je umiranje jelena negativan znak, što obično predstavlja znak upozorenja za teške nadolazeće probleme sanjaču
Ima nesto jel da
quote: Jeleni su utkani u mitologiju i kulturu najrazličitijih naroda. Još u razdoblju paleolitika nastali su spiljski crteži kako životinja tako i ljudi s jelenskim rogovima. Sve stare kulture poznaju neki oblik štovanja jelena. Tako ih se sreće u keltskoj mitologiji, u Staroj Grčkoj, u nordijskoj mitologiji pa zatim i u kršćanstvu.
Izvaneuropske kulture također poznaju i štuju jelene. Tako se pojavljuju u šintoizmu i u mitologiji Indijanaca.
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 17/10/2014 17:26:54 |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 17/10/2014 : 17:49:30
|
isto tako,umjesto tog vražjeg jelena,kojeg ste počeli spominjati a nema nikakve veze sa vezom,mogao je biti i divlji zec. al eto,jelena je ljepše za vidjet..mislim,kakav bi tu efekt zeko imao da počne odjedanput govorit? jedino na kraju epopeje demona,kad zagor ponovo lovi jelena i frajeri se idu našaliti sa njim..ma trebao je zagor sprašit jelenu strijelu ispod plećke pa nek se onda zajebavaju sa gospodarom darkvuda |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13144 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 17/10/2014 : 18:35:38
|
quote: Originally posted by dupli Mogli su iskoristiti svoju zraku i slistiti Zagora ili ga podignuti na 10000 metara visine i onda pustiti da padne. Mogli su ali nisu. Zašto? Zato jer su uvidjeli svoju grešku, a ne zbog straha od Zagora.
ma kakvi oni bježe iz straha poraženi su i bježe
akkronijanci su tirani koje je čovjek srušio... kada je počeo crpiti snagu iz "plodnog tla"
quote: Naravoučenje: Vanzemaljci mogu snagom svog intelekta dosegnuti moralne vrijednosti i principe, a Zagoru i ostalim šumskim likovima se one moraju podastrijeti u vidu religije kroz poštovanje naspram nadnaravnog biće koje je, ironično, uvijek neki vid egzistencije koji nije zemaljski, a samim tim jest vanzemaljski.
krivo izvanzemaljci su obični utilitaristi. kada je šteta veća od koristi, oni bježe.
nadnaravno, zemaljsko i izvanzemaljsko su tri različite kategorije
o tom teškom predmetu ima baš puno u ovom hajdegerovsko-jungerovskom čitanju Zagora. malo tko to može pratiti. ali tu je, pa promišljanjem i vremenom, bude jasnije.
u svakom slučaju: mjerenje "ljudskom mjerom" ("snaga vlastitog intelekta") je trivija i glupost. mislim, to ne kažem ja, to kaže M. Heidegger. on je rekao što je primjereno čovjeku, a ja to citirao. naravno, nitko mu ne treba vjerovati da tome baš tako. meni je jasniji, sabraniji i uvjerljiviji od kojekakvih "ljudskih" progresa i "perfektibiliteta".
ps - točno. svi mogu imati interpretacije. ali ja nemam. bez ostatka sam objasnio i jedno i drugo, i Demona i Vječnu magiju. tko ne vjeruje, nek čita te stripove, nek čita "objašnjenja", ponovo i ponovo i kao umoran star čovjek će se prestati hrvati sa nekakvom tobože "zagonetkom"... i shvatiti da sve što je rečeno jest konačna istina. |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1034 Posts
Posted - 17/10/2014 : 18:41:03
|
@igor 12 - mislim da ti komotno mogu parirat i zadat pokoji udarac sa svojim ishlapljelim znanjem demona.
A ja sam naivno mislio da je ovo razmjena mišljenja, a ne udaraca.
@igor 12 - ma trebao je zagor sprašit jelenu strijelu ispod plećke pa nek se onda zajebavaju sa gospodarom darkvuda
Baš to stinky ne može oprostiti Sclaviju i stalno ponavlja kako su Demoni negacija Zagora i da ih treba zaobilaziti u širokom luku. U pravu je što se tiće negacije.
@mr murdoc – Ima nešto jel da
Da, vjerojatno. Hvala za informacije. Nisam imao pojma da jelen ima tako važnu ulogu u mitologiji. S obzirom kakav je Sclavi tip za pretpostaviti je da je upoznat s tim činjenicama.
@King Warrior - http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=613&TOPIC_ID=37611#1793068
@Zoroasterixx - Čini se da niti jedna filozofska rasprava o Zagoru ne može završiti bez Demona Ludila.
S obzirom koliki kultni status uživa među domaćim zagorovim fanovima vjerujem da sadrži sve ono što domaći zagorolozi smatraju esencijom zagorologije. Ja nisam Zagorov fan ali sam odlučio pročitati tu kultnu priču i prethodnika Teror 6.pl da vidim što to tamo ima. Teror 6.pl sam čitao kao mali pa sam sad malo obnovio, a Demone sam čitao po prvi put.
|
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 17/10/2014 : 18:49:54
|
@igor 12 - mislim da ti komotno mogu parirat i zadat pokoji udarac sa svojim ishlapljelim znanjem demona.
A ja sam naivno mislio da je ovo razmjena mišljenja, a ne udaraca. ja to boksačkim riječnikom,bez ljutnje:)... nešto slično kao muhamed stinky,leti kao leptir,ubada kao osica:) |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 17/10/2014 : 18:54:59
|
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by dupli Mogli su iskoristiti svoju zraku i slistiti Zagora ili ga podignuti na 10000 metara visine i onda pustiti da padne. Mogli su ali nisu. Zašto? Zato jer su uvidjeli svoju grešku, a ne zbog straha od Zagora.
akkronijanci su tirani koje je čovjek srušio... kada je počeo crpiti snagu iz "plodnog tla"
quote: Naravoučenje: Vanzemaljci mogu snagom svog intelekta dosegnuti moralne vrijednosti i principe, a Zagoru i ostalim šumskim likovima se one moraju podastrijeti u vidu religije kroz poštovanje naspram nadnaravnog biće koje je, ironično, uvijek neki vid egzistencije koji nije zemaljski, a samim tim jest vanzemaljski.
krivo izvanzemaljci su obični utilitaristi. kada je šteta veća od koristi, oni bježe.
o tom teškom predmetu ima baš puno u ovom hajdegerovsko-jungerovskom čitanju Zagora. malo tko to može pratiti. ali tu je, pa promišljanjem i vremenom, bude jasnije.
u svakom slučaju: mjerenje "ljudskom mjerom" ("snaga vlastitog intelekta") je trivija i glupost. mislim, to ne kažem ja, to kaže M. Heidegger. on je rekao što je primjereno čovjeku, a ja to citirao. naravno, nitko mu ne treba vjerovati da tome baš tako. meni je jasniji, sabraniji i uvjerljiviji od kojekakvih "ljudskih" progresa i "perfektibiliteta".
ps - točno. svi mogu imati interpretacije. ali ja nemam. bez ostatka sam objasnio i jedno i drugo, i Demona i Vječnu magiju. tko ne vjeruje, nek čita te stripove, nek čita "objašnjenja", ponovo i ponovo i kao umoran star čovjek će se prestati hrvati sa nekakvom tobože "zagonetkom"... i shvatiti da sve što je rečeno jest konačna istina.
kao i većina ljudi,zar ne?osim zagora |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13144 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:00:27
|
quote: Originally posted by igor 12
e sad,meni nije jasan taj kraj,taj zadnji kadar,to pojavljivanje kikija,akota(davno sam čitao demone,kad su izašli u ZS)jel se još netko pojavio?ne sjećam se trenutka kad je zagor uvučen u paralelni svemir,u kojem trenutku?ako je akoto umroo u paral. svemiru,znači da bi zemaljski akoto bio živ?
nije ti jasan kad ne čitaš bravurozne analize Demona mislim, što sad? da se ponavljam, a napisao sam sto strana
kraj je ironija. jesam li već rekao: kraj je ironija.
nema nikakvog "paralelnog svemira", mislim, ne na tom doslovnom nivou = to je irelevantno. pitaš se što znače "indijanski simboli na kraju"?
znače... to... da Zagor ne postoji... osim u mašti... kao pričica za djecu. starac priča priču djeci, Sclavi priča priču čitateljima.
Sclavi nije baš slab dijalektičar, no svejedno ne može doći do ovakvog spekulativog identiteta «Zagora u Darkwoodu» i «Zagora u stvarnosti». On ove apstraktne momente razdvaja i zato u njegovom svijetu imamo dva Zagora: jednog koji je realno klaun i šumska luda, da bi onda kao drugi 'važio' u nekakvoj utopiji, neka vrsta prostodušnog eskapizma iz ovog sumornog svijeta u kojemu su «mrtvi pobijedili».
akoto. zašto je akoto umro? da bi Zagor živio. akoto, onaj koji vjeruje u Zagora, mora umrijeti, kako bi Zagor mogao nastaviti "živjeti".
= čitatelj, tj. tobožnji "čitatelj" Zagora aka djole aka darknajter aka izvanzemaljac!! umire iliti prestaje ozbiljno čitati Zagora ----- da bi ovaj mogao dalje loviti jelene po šumi iliti igrati se Darkwooda. ----- ovo ja zovem glupost. pričin.
naravno, sve sam ovo već napisao deset puta. ali eto još jednom, nije zgoreg.
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13144 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:03:22
|
kao i većina ljudi,zar ne?osim zagora
da baš to: osim Zagora.
"jedan od stotinu sposoban je za odmetanje u šumu" (Junger je preoptimističan) |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:08:26
|
kao i većina ljudi,zar ne?osim zagora
da baš to: osim Zagora.
"jedan od stotinu sposoban je za odmetanje u šumu" (Junger je preoptimističan)
Nije li onda u cijeloj prici prisutan i stoicizam? Ja mislim da je .. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13144 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:15:57
|
quote: Originally posted by mr murdoc Nije li onda u cijeloj prici prisutan i stoicizam? Ja mislim da je ..
misliš i krivo misliš Zagor nije stoik, kada je stoicizam filozofija roba... "slobodan u lancima"
Zagor uzima sjekiru, luk i strijelu i otjera tirane = to nije ništa stoički. Zagor je hegelijanac, ničeanac, hajdegerovac i jungerovac... za početak. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:21:30
|
e sad,meni nije jasan taj kraj,taj zadnji kadar,to pojavljivanje kikija,akota(davno sam čitao demone,kad su izašli u ZS)jel se još netko pojavio?ne sjećam se trenutka kad je zagor uvučen u paralelni svemir,u kojem trenutku?ako je akoto umroo u paral. svemiru,znači da bi zemaljski akoto bio živ?
nije ti jasan kad ne čitaš bravurozne analize Demona mislim, što sad? da se ponavljam, a napisao sam sto strana
kraj je ironija. jesam li već rekao: kraj je ironija.
nema nikakvog "paralelnog svemira", mislim, ne na tom doslovnom nivou = to je irelevantno. pitaš se što znače "indijanski simboli na kraju"?
znače... to... da Zagor ne postoji... osim u mašti... kao pričica za djecu. starac priča priču djeci, Sclavi priča priču čitateljima.
Sclavi nije baš slab dijalektičar, no svejedno ne može doći do ovakvog spekulativog identiteta «Zagora u Darkwoodu» i «Zagora u stvarnosti». On ove apstraktne momente razdvaja i zato u njegovom svijetu imamo dva Zagora: jednog koji je realno klaun i šumska luda, da bi onda kao drugi 'važio' u nekakvoj utopiji, neka vrsta prostodušnog eskapizma iz ovog sumornog svijeta u kojemu su «mrtvi pobijedili».
akoto. zašto je akoto umro? da bi Zagor živio. akoto, onaj koji vjeruje u Zagora, mora umrijeti, kako bi Zagor mogao nastaviti "živjeti".
= čitatelj, tj. tobožnji "čitatelj" Zagora aka djole aka darknajter aka izvanzemaljac!! umire iliti prestaje ozbiljno čitati Zagora ----- da bi ovaj mogao dalje loviti jelene po šumi iliti igrati se Darkwooda. ----- ovo ja zovem glupost. pričin.
naravno, sve sam ovo već napisao deset puta. ali eto još jednom, nije zgoreg.
dobro je da kao "ljubitelj"demona nisi upotrijebio riječ sarkazam e vidiš,baš taj paralelan svemir,ta paralelna dimenzija,koju ti osporavaš i negiraš i etiketiraš ju nebitnom ,bitna je za razumijevanje demona. zato je sclavi i provukao zagora kroz tu dimenziju,samo što ti to ne možeš objektivno sagledati tebi je muka što je sclavi našeg junaka bacio u blato,tebi je nepojmljivo da zagor sebi puca u glavu.tebi je nepojmljiva ta dimenzija |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13144 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:29:33
|
naravno da mi je nepojmljivo kada to ne spada u pojam "Zagor"
no, da se ne ganjamo pitao si, išao sam odgovoriti (bezveze, jer nema više smisla ponavljati. nećeš shvatiti, ne možeš, imaš druge "pojmove", okej. kažem ti za indijanske znakove, za akota, što se ti pitaš, a onda se ti 'sjetiš' da si to znao i opet vrtnja u krug.) |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:37:26
|
quote: Originally posted by mr murdoc Nije li onda u cijeloj prici prisutan i stoicizam? Ja mislim da je ..
misliš i krivo misliš Zagor nije stoik, kada je stoicizam filozofija roba... "slobodan u lancima"
Zagor uzima sjekiru, luk i strijelu i otjera tirane = to nije ništa stoički. Zagor je hegelijanac, ničeanac, hajdegerovac i jungerovac... za početak.
Nijedan naime covjek nije od prirode rob, pa tako ni stoicizam nije filozofija roba... Slazem se da Zagor nije stoik sto nisam ni implicirao, vec sam samo napomenuo da u cijeloj prici ima stoicizma. Krajnji je cilj zivjeti u skladu sa prirodom, a to znaci zivjeti u skladu sa vrlinom jer nas k njoj vodi ta ista priroda. Ima tu Zagora i vise nego sto mislis.
|
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1034 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:38:43
|
Oni bježe zato što je to već peti nastavak priče i treba je privest kraju jer bi se inače priča rastegla na šesti mjesec izlaženja što bi vjerojatno čitateljima dopizdilo. Da li postoji ijedna zaokružena Zagorova priča dulja od pet svezaka? To što je Nolita sprašio cijeli prvi svezak na Ikarovo pero koje je irelevantno za sve dalje je isto misterija za sebe. Pretpostavljam da je u originalnoj zamisli Nolita htio iskoristiti Ikarovo pero kao lik koji će Zagoru pomoći da se obračuna s Akronijanima. Vjerojatno na način da Ikarovo pero upravlja svemirskim brodom ili nešto slično. No, na trećinu do kraja se izgleda predomislio i onda je iz rukava izvukao Manitua bizonovu glavu, Rakumov luk i strijelu i onda sve zbrzao do kraja. Zašto to zaključujem? Ako je ideja sukoba tehnologije i duhovnog bila od početka u Nolitinoj zamisli onda je cijela priča Terora 6. planete toliko amaterski složena s velikim rupama u ritmu i konzistenciji priče da je nezamislivo kako jedan iskusni scenarist može raditi takve greške. Kako Nolita nije jedan od nas amatera koji se koprcamo po Autorskom izlogu jedino logično objašnjenje je da se predomislio kako rasplesti priču.
quote: Originally posted by dupli [quote]Naravoučenje: Vanzemaljci mogu snagom svog intelekta dosegnuti moralne vrijednosti i principe, a Zagoru i ostalim šumskim likovima se one moraju podastrijeti u vidu religije kroz poštovanje naspram nadnaravnog biće koje je, ironično, uvijek neki vid egzistencije koji nije zemaljski, a samim tim jest vanzemaljski.
ps - točno. svi mogu imati interpretacije. ali ja nemam. bez ostatka sam objasnio i jedno i drugo, i Demona i Vječnu magiju. tko ne vjeruje, nek čita te stripove, nek čita "objašnjenja", ponovo i ponovo i kao umoran star čovjek će se prestati hrvati sa nekakvom tobože "zagonetkom"... i shvatiti da sve što je rečeno jest konačna istina.
Ljudi za razumijevanje svijeta imaju na raspolaganju jedino "ljudsku mjeru". Pozivanje na sve druge mjere, koje su ljudima neshvatljive, zahtjeva slijepo vjerovanje. Ako čovjek mora vjerovati bez propitkivanja onda je apsolutno svejedno u što vjeruje. Odabir vjere postaje stvar ukusa, tradicije, prisile, koristi... Ako se čovjeku dozvoli da propitkuje, on za to može koristiti jedino "ljudsku mjeru" jer drugo nema niti razumije.
Stinky, tebi nitko ne vjeruje! Ne kuži se da li se zajebavaš ili misliš ozbiljno. Nije jasno da li si nešto pročitao i o tome razmislio ili si samo iz konteksta izvukao tvdnje koje potkrepljuju tvoje unaprijed definirane stavove. No, sve to nema veze. Usprkos svemu uspjevaš pokrenuti zanimljive teme i rasprave i, što je super pozitivno, ljudi počinju razmišljati svojom glavom. Problem je jedino u tome što onda počneš (ovo će zvučati nevjerojatno) spamati svoj vlastiti topic i temu. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:42:25
|
naravno da mi je nepojmljivo kada to ne spada u pojam "Zagor"
no, da se ne ganjamo pitao si, išao sam odgovoriti (bezveze, jer nema više smisla ponavljati. nećeš shvatiti, ne možeš, imaš druge "pojmove", okej. kažem ti za indijanske znakove, za akota, što se ti pitaš, a onda se ti 'sjetiš' da si to znao i opet vrtnja u krug.)
ja i dalje ne znam šta znače ti znakovi..izgleda ni ti.ti te znakove nazivaš ironijom,ideš linijom manjeg otpora pa ih umanjuješ jer ih ne znaš objasnit.po tebi su oni :ha,ha,ja(sclavi)obezvrijedio sam vašeg zagora.prodao sam vam pričin pod bubrege. malo morgen.za razumijevanje demona ne možeš ići na nož,ko što ti ideš |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:47:57
|
ma kraj svemirske braće je sklepan s brda s dola.nikako.zagor rokne par akronijanaca strijelama i ostali se pokupe i bris.kak da ne. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13144 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:53:41
|
da, izvukao je iz rukava Rakuma, Bizona-Manituovu glavu itd... onda sam ja iz rukava izvukao čitanje baš tog njegovog izrukavnog izvlačenja...
ne, dupli, nego se radi o sljedećem: ti ne razumiješ što je i kako je to interpretirano. i to nije ništa strašno. nikada nisi razmišljao tako, a neće ti ni trebati u životu. praktičnom životu. evo, sada ovo valjda zvuči grubo. možda sam ozbiljan a možda se zajebavam. možda spamam. možda mrzim markosa. možda sam zavidan. itsl. možda nisam pročitao. možda nisam razumio. eto nek ti bude sve, bolje to, nego da se srdiš.
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13144 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:55:22
|
ja i dalje ne znam šta znače ti znakovi..izgleda ni ti.ti te znakove nazivaš ironijom,ideš linijom manjeg otpora pa ih umanjuješ jer ih ne znaš objasnit.
znam ih objasniti i objasnio sam ti dalje nije do mene |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:57:42
|
ja i dalje ne znam šta znače ti znakovi..izgleda ni ti.ti te znakove nazivaš ironijom,ideš linijom manjeg otpora pa ih umanjuješ jer ih ne znaš objasnit.
znam ih objasniti i objasnio sam ti dalje nije do mene
ne,ne znaš |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13144 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:59:15
|
filozofija zagora i sjekire,ponavljam,nije primjenjiva u stvarnom životu.ni u jednom elementu. |
|
|
Topic |
|
|
|