Author |
Topic |
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Member since 01/10/2003 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
kriticni
New Member
Serbia
279 Posts
Member since 04/12/2009 |
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 17/10/2014 : 19:16:04
|
Malo kritike, dobronamjerne naravno. Kod tvojih crteža (ne samo kod ovog stripa) me smetaju preizduženi i neprirodni vratovi. Mislim da bi na tom segmentu morao malo poraditi. Na zadnjoj tabli u drugom kadru bi bilo bolje da se linija sjene u pozadini ne poklapa s dilanovom kosom. Malo višlje ili niže bilo bi puno bolje. Na zadnjem kadru bi isto tako bilo bolje da se pero ne poklapa s linijom položaja ruke, ovako se mozak ipak malo napinje da ga razazna. Postaviti ga malo u koso riješava problem.
S druge strane divim se tvojoj predanosti, a način na koji crtaš kosu je za deset. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:17:29
|
Hvala,
Ovo smo posebno napravili domaću verziju za forume, dakle radi se o Rick-ovoj priči na koju sam davno "bacio oko", a usput se pretvorila evo i u moje "probne table" za SBE.
Svi bitni talijani su dobili prevedenu verziju, sada čekam odgovore pa vidjećemo... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 17/10/2014 : 21:09:39
|
Stvarno fantasticno! Detalji, ritam, bravo!
Jedina primjedba mi je na lice covjeka na 5. tabli. Ne znam jel je to Dylan ili netko drugi. Ako nije Dylan previse mu slici, ako to je Dylan malo mu je lice presiroko u odnosu na druge table. Ne znam sto bi ti drugo mogli prigovoriti. Stvarno si se potrudio i to se vidi iz svake slike. |
www.epicentercomics.com |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1036 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 17/10/2014 : 21:17:13
|
Dobro je. Jedino mi nije jasno zašto si odabrao ovu priču u kojoj nema interakcije među likovima pa se sve svodi na osnovni storiteling i poziranje likova. Priča zahtjeva i mnogo krupnih planova pa nema zajebancije s badilengviđem. Da ja dobijem bilo čije table na ovu priču, ne bih znao procijeniti da li je crtač dobar ili ne. Nadam se da će se nekom u boneliju svidjeti tvoj stil i da ćeš dobiti priliku napraviti probne table po pravom scenariju. Sretno! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 17/10/2014 : 21:54:36
|
Vrlo lijep uradak, razmjeran uloženom trudu i uhodanoj rutiniranosti crtača koji već plijeni pažnju od ranije. Za predugačke vratove, na koje te ovaj put Tonto upozorio, već smo ti napominjali, osobito kod onih tvojih Zagorovih stranica i crteža. Ove ruke, na početku druge stranice, malo izgledaju androidno, zbog pomalo grčevitoga položaja prstiju (dosta neprirodnog) koji drže pero. Srednji zglobovi prstiju, pri hvatu pera, nisu poredani u naravi ovako, u istoj ravnini, već su u ležernom kaskadnom rasporedu, onako kako si nacrtao u pogledu odozgor, na posljednjoj slici. Također, bezrazložno drukčiji izgled Dylanovog lica na 5. stranici!? Ali zato, strukture i rasteri u uporabi sjena, pozadine, izmaglice, osobito strukture površine jezera - sve za pet! Posebno ona veduta na 2. slici 1. stranice, u negativu! |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 17/10/2014 : 22:22:10
|
quote: Originally posted by mogorovic
Vrlo lijep uradak, razmjeran uloženom trudu i uhodanoj rutiniranosti crtača koji već plijeni pažnju od ranije. Za predugačke vratove, na koje te ovaj put Tonto upozorio, već smo ti napominjali, osobito kod onih tvojih Zagorovih stranica i crteža. Ove ruke, na početku druge stranice, malo izgledaju androidno, zbog pomalo grčevitoga položaja prstiju (dosta neprirodnog) koji drže pero. Srednji zglobovi prstiju, pri hvatu pera, nisu poredani u naravi ovako, u istoj ravnini, već su u ležernom kaskadnom rasporedu, onako kako si nacrtao u pogledu odozgor, na posljednjoj slici. Također, bezrazložno drukčiji izgled Dylanovog lica na 5. stranici!? Ali zato, strukture i rasteri u uporabi sjena, pozadine, izmaglice, osobito strukture površine jezera - sve za pet! Posebno ona veduta na 2. slici 1. stranice, u negativu!
Koliko ja mogu primjetit Dylana uopce nema na petoj stranici.Ili sam ja krivo razumia strip. |
|
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 17/10/2014 : 23:16:50
|
quote: Originally posted by Torghal Koliko ja mogu primjetit Dylana uopce nema na petoj stranici.Ili sam ja krivo razumia strip.
Biće da si ga ti jedini i razumia kako triba :) Niti ga ima na 3&4 tabli takodje btw ;)
Što se tiče svega ostalog; pohvala, kritika, prijedloga... jedino da svima sumiram neki odgovor otprilike ovako; trenutno niti mogu bolje, a niti imam vremena da više radim na ovome, uskoro ću početi neke nove table i druge karaktere, sve što sam na ovome naučio ću primjeniti na tim narednim tablama i to je to. Nema potrebe da neke felere branim ili obrazlažem, sa nekima se slažem a oko nekih bi se moglo u nedogled polemisati, no čemu? Mislim da ima više toga dobrog, inače ga ni sam ne bih još poslao nikome. Stvar je ko se za šta kači. Slažem se u određenoj mjeri da ja moram uraditi ono "baš baš dobro" da bi talijanima uopšte zapalo za oko, ali sa druge strane kada vidim šta im sve, ne samo prolazi, već je prošlo i uredno se štampa, posebno neke table ovog Texa u coloru, mislim...što je previše, previše je. Bolje da to ne komentarišem dalje
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 17/10/2014 : 23:29:10
|
quote: Originally posted by dupli
Dobro je. Jedino mi nije jasno zašto si odabrao ovu priču u kojoj nema interakcije među likovima pa se sve svodi na osnovni storiteling i poziranje likova. Priča zahtjeva i mnogo krupnih planova pa nema zajebancije s badilengviđem. Da ja dobijem bilo čije table na ovu priču, ne bih znao procijeniti da li je crtač dobar ili ne. Nadam se da će se nekom u boneliju svidjeti tvoj stil i da ćeš dobiti priliku napraviti probne table po pravom scenariju. Sretno!
Tnx! Priču sam odabrao; 1- jer mi se svidjela, 2 - zbog atmosfere, biće mjesta za "body language" na narednim tablama ;) |
|
|
Tonto
Advanced Member
8303 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 18/10/2014 : 00:05:02
|
quote: Originally posted by Torghal
quote: Originally posted by mogorovic
Vrlo lijep uradak, razmjeran uloženom trudu i uhodanoj rutiniranosti crtača koji već plijeni pažnju od ranije. Za predugačke vratove, na koje te ovaj put Tonto upozorio, već smo ti napominjali, osobito kod onih tvojih Zagorovih stranica i crteža. Ove ruke, na početku druge stranice, malo izgledaju androidno, zbog pomalo grčevitoga položaja prstiju (dosta neprirodnog) koji drže pero. Srednji zglobovi prstiju, pri hvatu pera, nisu poredani u naravi ovako, u istoj ravnini, već su u ležernom kaskadnom rasporedu, onako kako si nacrtao u pogledu odozgor, na posljednjoj slici. Također, bezrazložno drukčiji izgled Dylanovog lica na 5. stranici!? Ali zato, strukture i rasteri u uporabi sjena, pozadine, izmaglice, osobito strukture površine jezera - sve za pet! Posebno ona veduta na 2. slici 1. stranice, u negativu!
Koliko ja mogu primjetit Dylana uopce nema na petoj stranici.Ili sam ja krivo razumia strip.
Pa da. Meni je baš dobra ta fora s lažnim dilanom. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2213 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Svet stripa
Junior Member
Serbia
332 Posts
Member since 04/07/2012 |
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 18/10/2014 : 14:21:38
|
quote: Originally posted by MisterYES
quote: Originally posted by Torghal Koliko ja mogu primjetit Dylana uopce nema na petoj stranici.Ili sam ja krivo razumia strip.
Biće da si ga ti jedini i razumia kako triba :) Niti ga ima na 3&4 tabli takodje btw ;)
Što se tiče svega ostalog; pohvala, kritika, prijedloga... jedino da svima sumiram neki odgovor otprilike ovako; trenutno niti mogu bolje, a niti imam vremena da više radim na ovome, uskoro ću početi neke nove table i druge karaktere, sve što sam na ovome naučio ću primjeniti na tim narednim tablama i to je to. Nema potrebe da neke felere branim ili obrazlažem, sa nekima se slažem a oko nekih bi se moglo u nedogled polemisati, no čemu? Mislim da ima više toga dobrog, inače ga ni sam ne bih još poslao nikome. Stvar je ko se za šta kači. Slažem se u određenoj mjeri da ja moram uraditi ono "baš baš dobro" da bi talijanima uopšte zapalo za oko, ali sa druge strane kada vidim šta im sve, ne samo prolazi, već je prošlo i uredno se štampa, posebno neke table ovog Texa u coloru, mislim...što je previše, previše je. Bolje da to ne komentarišem dalje
Bitno je da si zadovoljan kako je ispalo. Radi i ne osvrći se za urađenim. Inače, super atmosfera. Svaka čast :) |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
|
Topic |
|