Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
izivko
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images(167).jpg)
Germany
12784 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 15/11/2014 : 19:40:35
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by bagi
quote: Originally posted by lwood
burek s meson i jogurt. kombinacija ![](icon_smile_clown.gif)
Blasfemija!Svetogrdje!Na lomatchu!ISIL u napad! Burek je burek i to samo s mesom! Sve ostale varijante ne postoje,kjafiri ih izmislise... Jedan je burek...
Ma jasno, svaki bosanac to zna burek je burek, ostalo je sirnica, zeljanica, jajača ...
![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif) Čovječe, sirnica? Pa dobro da nisi napisao krafna sa sirom.
A kako nazvat pitu sa sirom? Dobro veli bagi, mlad si |
Have mercy |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
izivko
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Germany
12784 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 15/11/2014 : 19:52:28
|
quote: Originally posted by bagi
burek s meson i jogurt. kombinacija ![](icon_smile_clown.gif)
Blasfemija!Svetogrdje!Na lomatchu!ISIL u napad! Burek je burek i to samo s mesom! Sve ostale varijante ne postoje,kjafiri ih izmislise... Jedan je burek...
Ma jasno, svaki bosanac to zna burek je burek, ostalo je sirnica, zeljanica, jajača ...
![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif) Čovječe, sirnica? Pa dobro da nisi napisao krafna sa sirom.
A kako nazvat pitu sa sirom? Dobro veli bagi, mlad si
![](facepalm.gif) Pitu sa sirom? Ne znam, ako misliš na burek sa sirom onda tako, a može i pita sa sirom (u tom slučaju nije ni burek s mesom nego pita s mesom) ako te to toliko smeta.
Sirnica se na niti jednom polju ne može uspoređivati s burekom od sira. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12784 Posts
|
lwood
Advanced Member
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47426 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
bagi
Advanced Member
![](AvatarUpload/logo(4).jpg)
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 15/11/2014 : 20:39:25
|
znači jutros san izija nešto šta ne postoji ![](icon_smile_big.gif)
Ovo je čisti deja vu...Rasprava se već vodila negdje na forumu s identičnim replikama...
I,da,elmude jutros si izija penis hehehehe... |
Wtf?
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47426 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 15/11/2014 : 20:53:37
|
Burek s mesom mi se zgadio prije nekoliko godina kada sam naletio na jedan koji je bio pretrpan lukom (kojega mrzim). Od tada uzimam samo sa sirom i nije me briga kako se zapravo zove. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/tribal_wolf_by_hindrudenver-d354ekd.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 15/11/2014 : 21:38:36
|
Ja uvijek kada uzmem burek, dođe mi malo mesa, ja da sam htio maslenjak onda bi uzeo maslenjak, jebo ga ledara više, daj mi burek kako treba da izgleda!!! |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Posted - 15/11/2014 : 21:46:35
|
Jarane, ne postoji burek sa sirom. kad to shvatiš bit će ti jasno
Koja je razlika između bureka sa sirom i mesom? Samo u punjenju. Dakle zato se i zovu burek sa sirom i burek s mesom.![](icon_smile_wink.gif) |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
![](AvatarUpload/logo(2).jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 15/11/2014 : 21:59:22
|
Možda bi se burek lakše shvatio kada bi se ljudima pokušalo preko baklave pojasniti stanje. Burek je s mesom. Ono sa sirom je sirnica.
Baklava je s orasima. Kada bi netko pitao baklavu od jagoda, rekli bi mu da ne postoji, jer imaju pitu od jagoda. Baklava punjena s višnjama ne postoji ali ima piroška s višnjama, lisnato s višnjama, itd..
Dakle, burek je s mesom, sa sirom ne postoji, ali ima pita od sira, lisnato sa sirom, piroška sa sirom..
To vam Bosanci pokušavaju reći, i kada sam to naučila, iz poštovanja i iz prkosa svima koji neće da razumiju, ja ponekad tražim "to" od sira, i pokažem rukom na što mislim. Neću da nazovem burekom, jer burek nije. A burek ne volim jer sve miriše na kapulu kada ga imaju toplog u pekari, i to toliko loše, da i to što burekom kod nas zovu, to je sramota i trebalo bi im zabraniti da prodaju, ili propisati zakonom normative kojih se trebaju držati, ako to žele burekom nazivati.
![](icon_smile.gif)
edit: e, a za vas znam da provocirate samo s tim burekom tu cijeli dan. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
Edited by - Just_Charlie on 15/11/2014 22:02:05 |
|
bagi
Advanced Member
![](AvatarUpload/logo(4).jpg)
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 15/11/2014 : 22:07:06
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Možda bi se burek lakše shvatio kada bi se ljudima pokušalo preko baklave pojasniti stanje. Burek je s mesom. Ono sa sirom je sirnica.
Baklava je s orasima. Kada bi netko pitao baklavu od jagoda, rekli bi mu da ne postoji, jer imaju pitu od jagoda. Baklava punjena s višnjama ne postoji ali ima piroška s višnjama, lisnato s višnjama, itd..
Dakle, burek je s mesom, sa sirom ne postoji, ali ima pita od sira, lisnato sa sirom, piroška sa sirom..
To vam Bosanci pokušavaju reći, i kada sam to naučila, iz poštovanja i iz prkosa svima koji neće da razumiju, ja ponekad tražim "to" od sira, i pokažem rukom na što mislim. Neću da nazovem burekom, jer burek nije. A burek ne volim jer sve miriše na kapulu kada ga imaju toplog u pekari, i to toliko loše, da i to što burekom kod nas zovu, to je sramota i trebalo bi im zabraniti da prodaju, ili propisati zakonom normative kojih se trebaju držati, ako to žele burekom nazivati.
![](icon_smile.gif)
edit: e, a za vas znam da provocirate samo s tim burekom tu cijeli dan.
![](icon_smile_approve.gif) ![](hail.gif) |
Wtf?
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:12:52
|
Koje sa sirom? Ono što "mi koji smo u krivu" zovemo burek sa sirom? To nije sirnica i sirnica nikad neće biti jer sirnica je nešto sasvim drugo. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 15/11/2014 : 22:18:40
|
Tko kaže da nema burek sa sirom. Ja bio u pekari jučer i piše na zidu : BUREK SA SIROM 9 kn. Možda u Bosni nema, ali u HR sigurno ima... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:23:55
|
Koje sa sirom? Ono što "mi koji smo u krivu" zovemo burek sa sirom? To nije sirnica i sirnica nikad neće biti jer sirnica je nešto sasvim drugo.
Pa zato što mi nismo bili toliko inteligentni da stvorimo ime nečemu napravljenom od popaljenog recepta za tijesto i pripremu i napunjenog sirom, ne treba ispaštati originalni brend jedne zemlje, majke-koljevke bureka. To je drskost. I trokut od sira. Kako god. Burek nema podvrstu samoga sebe.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47426 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:26:23
|
u Hr se "to" zove burek sa siron.![](icon_smile_approve.gif) kako če se zvat drugdi njihova stvar. vi ka da još živite u yugi,gadam! ![](icon_smile_clown.gif) |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:27:16
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Tko kaže da nema burek sa sirom. Ja bio u pekari jučer i piše na zidu : BUREK SA SIROM 9 kn. Možda u Bosni nema, ali u HR sigurno ima...
Zaratit ćemo zbog bureka ![](icon_smile_big.gif)
Pa tome je krivo nešto u prošlosti, propuštena edukacija ljudi, kao i svemu ostalome, uostalom. I to što u Bosni nema, u Hrvatskoj ima, ne služi na čast zemlji koja toliko do svoga drži, a drsko krađu tuđeg brenda naziva burekom.![](icon_smile.gif) |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47426 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:30:38
|
u Hr se "to" zove burek sa siron.![](icon_smile_approve.gif) kako če se zvat drugdi njihova stvar. vi ka da još živite u yugi,gadam! ![](icon_smile_clown.gif)
Ali, lwoode, sjećaš se kako su se nedavno sporile HR i SLO zbog Kranjskih kobasica i pršuta. Stvar je u imenu, ne znam da li ga je Bosna..hmm..možda nije jer nije u EU- zaštitila kao brend. Da Bosna to napravi s burekom, možeš se fućkat što bi u HR više to sa sirom smjeli prodavati pod tim nazivom. Eto rješenja. I pod hitno edukacije naroda, da ne smiješ koristiti tuđe kao da je tvoje. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 15/11/2014 : 22:31:04
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Tko kaže da nema burek sa sirom. Ja bio u pekari jučer i piše na zidu : BUREK SA SIROM 9 kn. Možda u Bosni nema, ali u HR sigurno ima...
Zaratit ćemo zbog bureka ![](icon_smile_big.gif)
Pa tome je krivo nešto u prošlosti, propuštena edukacija ljudi, kao i svemu ostalome, uostalom. I to što u Bosni nema, u Hrvatskoj ima, ne služi na čast zemlji koja toliko do svoga drži, a drsko krađu tuđeg brenda naziva burekom.![](icon_smile.gif)
Pa nisam ja kriv. Ja sam samo skromni konzument. ![](icon_smile.gif) Dobar je burek sa sirom u Osijeku - ni Bosna ga nema. ![](icon_smile_wink.gif) |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:32:59
|
o kakvom se sad "brendu" priča Hristosa ti ![](icon_smile_clown.gif) ![](facepalm.gif)
O bureku. Vratite burek Bosancima! ![](lol.gif) |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47426 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:34:06
|
u Hr se "to" zove burek sa siron.![](icon_smile_approve.gif) kako če se zvat drugdi njihova stvar. vi ka da još živite u yugi,gadam! ![](icon_smile_clown.gif)
Ali, lwoode, sjećaš se kako su se nedavno sporile HR i SLO zbog Kranjskih kobasica i pršuta. Stvar je u imenu, ne znam da li ga je Bosna..hmm..možda nije jer nije u EU- zaštitila kao brend. Da Bosna to napravi s burekom, možeš se fućkat što bi u HR više to sa sirom smjeli prodavati pod tim nazivom. Eto rješenja. I pod hitno edukacije naroda, da ne smiješ koristiti tuđe kao da je tvoje.
brkaš pojmove. kakva sad fakin edukacija? u vezi bureka? ![](lol.gif) ![](icon_smile_big.gif) to sa krajnskom je regionalno brendiranje proizvoda. uostalom ni parmezan od sirele se više ne proizvodi pod tim imenom |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47426 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:34:47
|
o kakvom se sad "brendu" priča Hristosa ti ![](icon_smile_clown.gif) ![](facepalm.gif)
O bureku. Vratite burek Bosancima! ![](lol.gif)
a Hercegovcima? ![](icon_smile_clown.gif)
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:34:50
|
Jarane, ne postoji burek sa sirom. kad to shvatiš bit će ti jasno
Koja je razlika između bureka sa sirom i mesom? Samo u punjenju. Dakle zato se i zovu burek sa sirom i burek s mesom.![](icon_smile_wink.gif)
Pitaj mamu da ti ispeče od sira baklavu. Dobit ćeš od rođene majke tepsiju u glavu. Ima rima, sve štima. ![](icon_smile_wink.gif) ![](icon_smile.gif) |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 15/11/2014 : 22:40:03
|
Ali, lwoode, sjećaš se kako su se nedavno sporile HR i SLO zbog Kranjskih kobasica i pršuta. Stvar je u imenu, ne znam da li ga je Bosna..hmm..možda nije jer nije u EU- zaštitila kao brend. Da Bosna to napravi s burekom, možeš se fućkat što bi u HR više to sa sirom smjeli prodavati pod tim nazivom. Eto rješenja. I pod hitno edukacije naroda, da ne smiješ koristiti tuđe kao da je tvoje.
brkaš pojmove. kakva sad fakin edukacija? u vezi bureka? ![](lol.gif) ![](icon_smile_big.gif) to sa krajnskom je regionalno brendiranje proizvoda. uostalom ni parmezan od sirele se više ne proizvodi pod tim imenom
Pa dobro, možda malo brkam jer sam sva u žaru borbe ![](icon_smile_big.gif)
Da, sad je neki "ribanac" jer je parmezan samo jedan i taj naziv je postao sinonim za naribani sir kojim posipamo paštu, kao što je burek sinonim za taj trokut od istog recepta s punjenjem od sira, ali je burek samo jedan i taj trokut sa sirom treba izmisliti svoje ime da se ne koristi tuđe koje je sinonim za sir pečen u obliku istom kao i burek.
edit: tako je i sa šampanjcem. Svaki bućkuriš se izgovara šampanjac, ali samo jedan smije nositi taj naziv, iz pokrajine Šampanj, a ostalo su pjenušci i ne smiju se zvati šampanjci. Kao niti bureci kad je samo jedan, original sa mesom, u Bosni burek, ostalo je drek. -ima rima. ![](icon_smile.gif) |
|
Edited by - Just_Charlie on 15/11/2014 22:43:00 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|