Burek potiče iz Turske i odnosi se na savijače sa mesom, sirom, zeljem i krompirima. U BiH se burekom naziva samo savijača sa mesom, dok je recimo sa sirom - sirnica. Druge države imaju svoje nazive kao što su gibanica, burek sa sirom, burek sa zeljem i slično. Kaže otprilike Wikipedija. S obzirom da je na zidu pisalo BUREK SA SIROM, ja u to vjerujem. Zašto bi Bosanci/Hercegovci određivali ime za burek - nisu ga oni izmislili... Dakle kada se nađem u BiH, tražit ću sirnicu. No, u HR se to zove burek sa sirom ili siron kod Lelevuda u selo...
u drugon selu ove države se tako kaže
Kod nas u 974-tom selu ove države se kaže burek sa sirče. I šta ćemo sad?
a di to živiš? u Ništavilu?
Jedno manje mjesto pokraj Ništavila, iza šume desno.
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Burek potiče iz Turske i odnosi se na savijače sa mesom, sirom, zeljem i krompirima. U BiH se burekom naziva samo savijača sa mesom, dok je recimo sa sirom - sirnica. Druge države imaju svoje nazive kao što su gibanica, burek sa sirom, burek sa zeljem i slično. Kaže otprilike Wikipedija. S obzirom da je na zidu pisalo BUREK SA SIROM, ja u to vjerujem. Zašto bi Bosanci/Hercegovci određivali ime za burek - nisu ga oni izmislili... Dakle kada se nađem u BiH, tražit ću sirnicu. No, u HR se to zove burek sa sirom ili siron kod Lelevuda u selo...
u drugon selu ove države se tako kaže
Kod nas u 974-tom selu ove države se kaže burek sa sirče. I šta ćemo sad?
a di to živiš? u Ništavilu?
Jedno manje mjesto pokraj Ništavila, iza šume desno.
pa zadnja kuča nalivo?
You stared at the abyss, you'll never rest in peace
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Je, al treba je ponovit ako treba par puta, da narod nauči..
Jebeš sirnicu, o bureku se priča, burek je nešto skroz drugo..
Ono što južnije zovu sirnica, kod mene se zove uskrsna pogača. Zagrepčani je zovu pinca.
Burek je burek, bez obzira s čim bio napunjen. Za Zagrepčane štrudla je slastica s vučenim tijestom, a kod mene s dizanim, kao orahnjača ili makovnjača. U mom kraju se tradicijski ne sprema s vučenim tijestom, iako ga obožavam. Pita je prhko tijesto s filom.
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.