forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ISTO vs isto
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/11/2014 : 21:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Johnny Difool

Lijepo selektiraš podatke pa ističeš da je LL prva dva mjeseca 180 kn, a ne navodiš da je DW u Hrvatskoj nabavljiv po 90 kn. Toliko sam ga platio a siguran sam da ću i ostale, makar opet na Interliberu ili kod Lastana, ili s dvomjesečnim popustom kako su išli Conani i Tarzani (od toga su polako odustali, ali nikad se ne zna).

Ne biram ništa.A gdje je nabavljiv u HR po 90 kn?Na interliberu je bio u Lastana.A koliko ljudi je moglo nabaviti na interliberu tog Torgala?
Hoće li idući Torgal biti 90 kn?Hoće li lastan raditi bez provizije i iduću godinu?
Ja ga mogu nabaviti iz Beograda po 65 kn ali to ne znači ništa.
Cijena Torgala u HR je 130 kn koliko se prodaje u striparnicama.

Odgovor na prvo boldano: jednako toliko koliko i LL Thorgala, štandovi su bili na suprotnim krajevima 6. paviljona a u nedjelju je još bilo neprodanih DW primjeraka.

Odgovor na drugo boldano: i tih 130 kn je kao puna cijena za 95 manje od 225 kao pune cijene, a nekakav popust će se uvijek negdje naći pa će se moći proći i za manje.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 19/11/2014 : 21:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
A to što je u jednom kadru košulja svjetlije ljubičasta a u drugom hrđa manje vidljiva, premalena je razlika za toliku razliku u cijeni.

Edit: ako su istinite glasine s Interlibera, DW bi upravo zbog LL konkurencije mogao ubrzati ritam izbacivanja integrala, pa negdje do veljače objaviti slijedeća tri. Živi bili pa vidjeli.

Ma razlika u boji nije tolika, desni ćošak fotki mu je lošiji pa izgleda drugačije, a i rđavi okovi na steni se odlično vide. Ne primećujem ni taj višak crne o kom Markos priča.
Ipak ću morati da vidim uživo oba sledeće nedelje kad bude uvoz u Srbiju, pa ću da prelomim koje dalje da uzimam. Ovaj DWov sam kupio na BG sajmu i samo što sam ga doneo kući Libellus objavi da kreće sa Thorgalom i to 4 odjednom.

Ha, a ovo do februara DW još tri komada, ma nema šanse. Toliko sam siguran da ako se to desi, donosim ti ih na sledeći Interliber i to po ceni 65 kuna, kolko sam platio keca na sajmu.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/11/2014 : 22:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

A to što je u jednom kadru košulja svjetlije ljubičasta a u drugom hrđa manje vidljiva, premalena je razlika za toliku razliku u cijeni.

netko je tu stavio dvije stranice i odmah je iskusno oko naslo gresku, odnosno manjak kvalitete
da je vise stranica, mozda bi gresaka bilo i vise
ali ostaje na svakom kupcu da sam izabere isplati li mu se manja kvaliteta za manje novaca

Vjerujem da griješiš, odnosno da je Markos dobro pregledao oba izdanja (u tom je itekako temeljit) i stavio ove primjere koje je pronašao. U skladu s tim vjerujem i da većih razlika nema.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10845 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/11/2014 : 22:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BiDi

- brži ritam nije plus za sve ... netko ne može da si priušti toliko odjednom a neki se mogu rasprodati ako se čeka.

Nazalost ovaj mjesec je nenormalan po broju novih izdanja i da nije tiraza smanjivana kako za koji strip(a za vecinu jeste) ne bi se radio "push" na kupce i primora se na brzu kupovinu.
Od Thorgala sam odustao jer da je samo prvi broj izasao ok ali 4 knjige uz "favorit" Bonelli udara po dzepu kao Arthur
Trpe zasada Rip Kirby(6-12) i nikada do kraja procitani Thorgal...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/11/2014 : 22:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Čekaj malo, je li to netko spomenuo da bi tiraž Darkwood Torgala mogao biti 1500 primjeraka? Ako je stvarno tako onda je to prilično veliki tiraž za HC izdanje pa nije ni čudno da je jeftinije.
Mene uvijek prije privuku dizajn i kvaliteta nego povoljnija cijena pa bih tako trebao prelistati oba izdanja prije konačne odluke a to će ipak pričekati idući mjesec.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/11/2014 : 22:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:
Originally posted by BiDi

- brži ritam nije plus za sve ... netko ne može da si priušti toliko odjednom a neki se mogu rasprodati ako se čeka.

Nazalost ovaj mjesec je nenormalan po broju novih izdanja i da nije tiraza smanjivana kako za koji strip(a za vecinu jeste) ne bi se radio "push" na kupce i primora se na brzu kupovinu.
Od Thorgala sam odustao jer da je samo prvi broj izasao ok ali 4 knjige uz "favorit" Bonelli udara po dzepu kao Arthur
Trpe zasada Rip Kirby(6-12) i nikada do kraja procitani Thorgal...

Zbog toga mislim da bi ti DW Thorgal bio prikladniji izbor, kako god okreneš cijena poprilici 100-tinjak kuna manja a trebao bi izlaziti svaka dva mjeseca, plus nema presinga za dvomjesečnu kupnju kao kod LL-a. Neka DW izlazi i svaka tri mjeseca, dapače, s obzirom na broj noviteta ne bi to bilo ni loše.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/11/2014 : 22:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

netko je tu stavio dvije stranice i odmah je iskusno oko naslo gresku, odnosno manjak kvalitete
ali ostaje na svakom kupcu da sam izabere isplati li mu se manja kvaliteta za manje novaca

Vjerujem da griješiš, odnosno da je Markos dobro pregledao oba izdanja (u tom je itekako temeljit) i stavio ove primjere koje je pronašao. U skladu s tim vjerujem i da većih razlika nema.

Nisam usporedjivao izdanja, nego sam samo donio zakljucke na osnovu ovih par slika koje je Budi postavio.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27469 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/11/2014 : 22:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odgovor na prvo boldano: jednako toliko koliko i LL Thorgala, štandovi su bili na suprotnim krajevima 6. paviljona a u nedjelju je još bilo neprodanih DW primjeraka.
Odgovor na drugo boldano: i tih 130 kn je kao puna cijena za 95 manje od 225 kao pune cijene, a nekakav popust će se uvijek negdje naći pa će se moći proći i za manje.

Moje pitanje je (bar sam to htio)bilo postavljeno u smislu;Koliko ljudi(koji imaju namjeru kupiti ili bi mogli biti kupci Thorgala) iz Hr je moglo uopće doći na interliber i kupiti DW izdanje po 90 kn?
A i kad si se već taknuo interlibera onda je red i spomeniti da je LL Thorgal na Interliberu bio 162,5 kn u paketu.
Za ovo drugo mi ne trebaš ti računati jer sam začudo sposoban i sam a to sam i već napisao u prethodnim komentarima.
Što se snalaženja za jeftinije i ja se mogu snaći i kako sam već napisao mogao sam ga naručiti iz BG za 65 kn ali kakve veze to ima sa regularnom cijenom po kojem će ga moći kupiti široko čitateljstvo?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29635 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/11/2014 : 22:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

pogriješio si
bidi je stavio te dvije stranice plus naslovnice na forum, a markos je uočio razlike

edit: eto markos objasnio u medjuvremenu dok ja natipkao

Edited by - supermark on 19/11/2014 22:15:27
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27469 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/11/2014 : 22:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Mene uvijek prije privuku dizajn i kvaliteta nego povoljnija cijena pa bih tako trebao prelistati oba izdanja prije konačne odluke a to će ipak pričekati idući mjesec.

A gdje ćeš usporedo pregledati oba izdanja?
Stripovi na 2 su svoje DW prodali a Lastan sumnjam da ima LL izdanje ako mu je i ostalo DW.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 19/11/2014 22:16:21
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/11/2014 : 22:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ako ne budu u Asteroidu i SNK oba izdanja onda neću ni uspoređivati pa ću uzeti ono koje mi bude dostupno a to je Libellus.
Mene prije svega zanima ono što mogu pronaći na licu mjesta jer mogu doći samo jednom mjesečno u striparnice.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 19/11/2014 22:23:48
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/11/2014 : 22:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Dva izdanja slične kvalitete na dva jezika koji su mi isti.
Jedino što HR izdanje košta duplo više od SRB izdanja.
Dovraga koja dilema...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/11/2014 : 22:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

U ISTO vs. isto samo me cijena zanima :) Mozemo do sutra da slikamo izdanja, trazimo razlike, analiziramo dizajn... Meni je bitno da procitam i posjedujem sto VISE stripova koje volim. Sto manje cijene, vise cu ih imati, ionako znam da vjerovatno nikad necu imati dovoljno za bas sve sto me zanima (naravno, ne samo od stripova). Da je 200 dinara ili 20 kuna jeftinije, meni je dovoljno, za to se moze kupiti neki extra Zagor.
Ali, vec je bilo price o tome, nepravedno je optuzivati ikoga za nabijanje cijena, vjerovatno bi i u Libellusu pukli od srece da mogu prodavati Torgala po 90kn, ali jednostavno je situacija takva kakva jeste.

Ti si onda vec davno mogao nabaviti stripoteku i bataliti oba izdanja.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/11/2014 : 22:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ Markos & supermark

Sorry, previdio sam da je BiDi postavio fotke, pa sam zaključio da su ovo jedine razlike koje je Markos uočio u prvom integralu. Ali neka ih je takvih i više, s nijansama u segmentima boje u nekim kadrovima, to su opet premale razlike za toliku razliku u cijeni.
Pa još kad pomnožim s brojem integrala, već sad doseže do 50-ak eura, što ne da nije zanemarivo nego je jako puno.

Recimo, na IL-u su se sva 3 DW-ova albuma Završnog Inkala prodavala po bagatelnoj cijeni od 65 kn po albumu, ali od njih sam odustao jer čekam Fibrin integral koji će cijenom pretpostavljam biti tu negdje, oko 200 kn, što mi uz tehničko savršenstvo Fibrinih izdanja izbor čini suvišnim.

Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 19/11/2014 : 23:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Što se snalaženja za jeftinije i ja se mogu snaći i kako sam već napisao mogao sam ga naručiti iz BG za 65 kn ali kakve veze to ima sa regularnom cijenom po kojem će ga moći kupiti široko čitateljstvo?

Govoriti o "širokom čitateljstvu" sa tiražom od 400 primeraka je otprilike kao kada bi pričao o letu na Mesec u papirnim avionima...

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/11/2014 : 23:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sorry, previdio sam da je BiDi postavio fotke, pa sam zaključio da su ovo jedine razlike koje je Markos uočio u prvom integralu. Ali neka ih je takvih i više, s nijansama u segmentima boje u nekim kadrovima, to su opet premale razlike za toliku razliku u cijeni.
Pa još kad pomnožim s brojem integrala, već sad doseže do 50-ak eura, što ne da nije zanemarivo nego je jako puno.

Potpuno tocno, to su premale razlike za toliku razliku u cijeni. Pa cijena i nije veca radi toga nego valjda radi deset drugih stvari.

quote:
Recimo, na IL-u su se sva 3 DW-ova albuma Završnog Inkala prodavala po bagatelnoj cijeni od 65 kn po albumu, ali od njih sam odustao jer čekam Fibrin integral koji će cijenom pretpostavljam biti tu negdje, oko 200 kn, što mi uz tehničko savršenstvo Fibrinih izdanja izbor čini suvišnim.

A otkad je 65 kn po albumu bagatelna cijena, i to jos za Interliber na kojem su opcenito cijene stripova nize nego igdje u Hr tokom cijele godine. Najskuplji pojedinacni album koji si mogao naci na Interliberu je kostao 70 kn. Sumnjam da je bilo skupljeg od toga, nevezano o kojem se izdavacu radilo.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27469 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/11/2014 : 23:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ma i ja sam mislio staviti smajli iza širokog ali u brzini zaboravijaAli 400 komada je ipak malo više od 15-20 prodanih na interliberu.Ne mogu svi doći na interliber i kupiti po 90 kn.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 19/11/2014 : 23:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
Fazon je da je čitava rasprava bespredmetna - svako će kupiti ono što mu odgovara, a najlepše je što će se oba izdanja rasprodati, tako da - opušteno.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27469 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/11/2014 : 23:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Takav je bio i moj plan a onda sam slučajno na Lastanovu štandu pogledao DW Završnog Inkala
Fenomenalno odrađeno izdanje sa najljepšim papirom koji sam vidio u "domačim" izdanjima.Kao što već većina foruma zna da sam fetišist na određene vrste papira u stripovima ovo sam odmah kupio.Vjerovatno će ovo biti jedan od rijetkih stripova koje ću imati uduplo.Ajde dobro,Fibra će imati dodatni Moebiusov album i to će mi biti izgovor da uduplam

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/11/2014 : 23:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Potpuno tocno, to su premale razlike za toliku razliku u cijeni. Pa cijena i nije veca radi toga nego valjda radi deset drugih stvari.

quote:

A otkad je 65 kn po albumu bagatelna cijena, i to jos za Interliber na kojem su opcenito cijene stripova nize nego igdje u Hr tokom cijele godine. Najskuplji pojedinacni album koji si mogao naci na Interliberu je kostao 70 kn. Sumnjam da je bilo skupljeg od toga, nevezano o kojem se izdavacu radilo.

Za 56 - 64 (tu negdje) kolor-stranice najvećeg albumskog formata i HC-a cijena od 65 kuna jest bagatelna. Pa SC Asterix, Lucky Luke i Štrumpfovi na slabijem papiru i sa skromnijim kolorom koštaju 40 kn, a VČ Talični SC u Hrvatskoj i 45 kn.
Asterix i Lucky Luke su na Interliberu imali "akcijsku" cijenu od 35 kn, dakle svega 5 kn jeftinije od one na kioscima.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/11/2014 : 23:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Takav je bio i moj plan a onda sam slučajno na Lastanovu štandu pogledao DW Završnog Inkala
Fenomenalno odrađeno izdanje sa najljepšim papirom koji sam vidio u "domačim" izdanjima.Kao što već većina foruma zna da sam fetišist na određene vrste papira u stripovima ovo sam odmah kupio.Vjerovatno će ovo biti jedan od rijetkih stripova koje ću imati uduplo.Ajde dobro,Fibra će imati dodatni Moebiusov album i to će mi biti izgovor da uduplam

I ja sam se bavio mišlju o dupliranju, i vjerojatno bih se na to odlučio da su okolnosti bile drugačije.
Ovako Interliber, hrpa izvrsno odrađenih novih i starih izdanja, hrvatskih i srpskih, pa su Završni Inkali ispali s popisa za nabavu.
Ali da ih recimo za koji (tje)dan po istim cijenama vidim u nekoj striparnici, prilično sam siguran da bih slijedio tvoj primjer.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27469 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/11/2014 : 23:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
75kn
http://www.stripovi.hr/kategorije.555a69b6061a4bbcb51a36884e0595bd.darkwood.aspx

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19295 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/11/2014 : 05:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Opet neki mišaju kruške i jabuke
To koliko će koštati ili košta Darkwoodov Torgal u Srbiji se ne može uspoređivati sa koštanjem Libellusovog Thorgala u Hrvatskoj.
Samo se može uspoređivati cijene u istoj državi.
A to je za Hrvatsku:
Libellus 180 kn prva dva mjeseca(kad se proda i većina).Poslije 220 kn.
Darkwood je 130 kn.

Razlika je 50 kn a poslije dva mjeseca 90 kn.
Znači nije duplo.
Kakva je usporedba u Srbiji ne znam i sa mojega stajališta nije mi ni bitno.

Lijepo selektiraš podatke pa ističeš da je LL prva dva mjeseca 180 kn, a ne navodiš da je DW u Hrvatskoj nabavljiv po 90 kn. Toliko sam ga platio a siguran sam da ću i ostale, makar opet na Interliberu ili kod Lastana, ili s dvomjesečnim popustom kako su išli Conani i Tarzani (od toga su polako odustali, ali nikad se ne zna).

Kako god okreneš, ušteda je 100-tinjak kn po integralu, DW će imati "humaniji" dvomjesečni ritam (dosad nisu iznevjerili ni u čemu, pa sam siguran da neće ni u ovome), i računica je jasna.

Edit: ako su istinite glasine s Interlibera, DW bi upravo zbog LL konkurencije mogao ubrzati ritam izbacivanja integrala, pa negdje do veljače objaviti slijedeća tri. Živi bili pa vidjeli.

sve razumem...ali da netko ko poznaje strip scenu vjeruje da ce DW izbacivati integrale mjesecno...ajme naive... tri do februara a? U kome snu?
Da....tri nova extra Zagora, a ne tri Torgala..
Za taj prvi spremalo se par godina a sada ce mjesecno...jer je Libellus obecao 4 nova za Mafest...nek se laze ,ali brez pretjerivanja...molim vas, nismo od juce.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29635 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 20/11/2014 : 08:40:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ Markos & supermark

razumijem tvoju točku gledišta, uštedit ćeš 50 eura sa nekvalitetnijim izdanjem,
ali isto tako razumijem i one koji ne žele dati 1000kn za komplet Torgala i imati manjkavo izdanje
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 20/11/2014 : 08:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Šta su sve reperi za kvalitet i u kojim mernim jedinicima si izmerio?
Takođe, koliki ti je uzorak i kako si došao do rezultata?
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000