Author |
Topic |
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19702 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 16/11/2014 : 18:59:20
|
quote: Originally posted by Zlotvor
Moust prababli dolicen
+1 |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 22/11/2014 : 08:44:47
|
I? Kako je bilo? Neki kratki izvještaj? Anybody? |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Friki
Junior Member
Croatia
477 Posts
Member since 23/12/2010 |
Posted - 22/11/2014 : 21:47:10
|
quote: Originally posted by paro
I? Kako je bilo? Neki kratki izvještaj? Anybody?
Bilo je lijepo provesti utorak navečer u Booksi. Razgovor je trajao punih 2 sata. Iako se na prvu loptu Sudžuka čini tih i povučen, bio je pričljiv tako da smo saznali dosta toga. I posjećenost je bila dobra , bilo je dvadesetak duša. Od forumaša su došli MarkoDj, Raven86, edvin, fikus, tinton, veber i Zlotvor. Mislim da je bio i Spiderman, no nisam siguran. Od kolega iz profesije Sudžuki su došli Talajić, Sršen i Šegedin. Publika je ovaj put bila aktivna tako da su izrešetali Gorana s bar 10-tak pitanja. Sudžuka je počeo sa pričom kako je Biukovića upoznao u srednjoj školi ( isto su godište ). I Edvin i Goran su prve korake vani odradili za njemački strip časopis Gespenster Geschichte. Sudžuka je rekao da su scenariji bili užasni , al su Nijemci plaćali 15o do 200 maraka mjesečno što je početkom devedesetih bilo dovoljno za život. Spomenuo je i glasinu da su časne sestre bojale stripove pošto je prevladavala ružičasta i ljubičasta boja,a tematika je bila horror. Kasnije je Sudžuka počeo raditi s Ribićem. Obaveza im je bila nacrtati 6 do 8 tabli mjesečno za Gespenster. Većina crtača je to crtala 2 tjedna, a Goran i Esad su imali svoju taktiku. Počeli su crtati u ponoć dana koji je bio deadline. Goran je napravio prvu tablu oko 1 ujutro pa je dao Esadu na tuširanje... Goran je završio olovku na zadnjoj tabli u 6 ujutro, Esad je završio tuširanje u 9 h , poslali su table pa su onda išli na jutarnju cugu... Carevi Rekao je i da u mladosti nije imao ambicije za proboj na inozemno tržište,san mu je bio crtati za Stripoteku. Divio se Kercu, Kordeju ( Vam ) i Devliću ( Macchu Picchu ). Par puta je spomenuo i da ima dosta spor tempo crtanja te da obožava rokove koji ga onda primoraju da strip i dovrši. Outlaw Nation je crtao prvih 8 sveski,no zbog mjesečnog ritma izlaženja ga je od devete sveske proslijedio Parlovu koji se upravo onda vratio iz Italije. Spomenuo je i svoj kratkotrajan rad za Francuze ( crtao je treći broj Tajne povijesti ) . Uglavnom , sada nakon rada na Wonder Woman radi na dva nova serijala za Amere.
---------- Trenutačno se sluša: Broken Bells - Leave It Alone
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Member since 12/01/2006 |
Posted - 24/11/2014 : 15:34:20
|
quote: Originally posted by Friki
quote: Originally posted by paro
I? Kako je bilo? Neki kratki izvještaj? Anybody?
Bilo je lijepo provesti utorak navečer u Booksi. Razgovor je trajao punih 2 sata. Iako se na prvu loptu Sudžuka čini tih i povučen, bio je pričljiv tako da smo saznali dosta toga. I posjećenost je bila dobra , bilo je dvadesetak duša. Od forumaša su došli MarkoDj, Raven86, edvin, fikus, tinton, veber i Zlotvor. Mislim da je bio i Spiderman, no nisam siguran. Od kolega iz profesije Sudžuki su došli Talajić, Sršen i Šegedin. Publika je ovaj put bila aktivna tako da su izrešetali Gorana s bar 10-tak pitanja. Sudžuka je počeo sa pričom kako je Biukovića upoznao u srednjoj školi ( isto su godište ). I Edvin i Goran su prve korake vani odradili za njemački strip časopis Gespenster Geschichte. Sudžuka je rekao da su scenariji bili užasni , al su Nijemci plaćali 15o do 200 maraka mjesečno što je početkom devedesetih bilo dovoljno za život. Spomenuo je i glasinu da su časne sestre bojale stripove pošto je prevladavala ružičasta i ljubičasta boja,a tematika je bila horror. Kasnije je Sudžuka počeo raditi s Ribićem. Obaveza im je bila nacrtati 6 do 8 tabli mjesečno za Gespenster. Većina crtača je to crtala 2 tjedna, a Goran i Esad su imali svoju taktiku. Počeli su crtati u ponoć dana koji je bio deadline. Goran je napravio prvu tablu oko 1 ujutro pa je dao Esadu na tuširanje... Goran je završio olovku na zadnjoj tabli u 6 ujutro, Esad je završio tuširanje u 9 h , poslali su table pa su onda išli na jutarnju cugu... Carevi Rekao je i da u mladosti nije imao ambicije za proboj na inozemno tržište,san mu je bio crtati za Stripoteku. Divio se Kercu, Kordeju ( Vam ) i Devliću ( Macchu Picchu ). Par puta je spomenuo i da ima dosta spor tempo crtanja te da obožava rokove koji ga onda primoraju da strip i dovrši. Outlaw Nation je crtao prvih 8 sveski,no zbog mjesečnog ritma izlaženja ga je od devete sveske proslijedio Parlovu koji se upravo onda vratio iz Italije. Spomenuo je i svoj kratkotrajan rad za Francuze ( crtao je treći broj Tajne povijesti ) . Uglavnom , sada nakon rada na Wonder Woman radi na dva nova serijala za Amere.
---------- Trenutačno se sluša: Broken Bells - Leave It Alone
friki, fala! drago mi je da ti je bilo zanimljivo. :) samo jedan ispravak - ne znam jesam ja krivo rekao ili si krivo zapamtio - za gespenster je esad olovke radio, a ja ih samo tusirao, a ne obratno. |
https://www.facebook.com/goransudzuka |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/11/2014 : 17:28:56
|
Sudžuka je Kralj Možda sam u krivu ali od svih domaćih crtača on mi se čini kao najveći fan stripa. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Vlatko C.
New Member
Croatia
111 Posts
Member since 05/09/2014 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 24/11/2014 : 18:24:22
|
quote: Originally posted by Vlatko C.
Matko, može li se znati, ako nije tajna, što je sljedeće u planu za Booksu?
Saznat ćeš 24 sata ranije |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
Vlatko C.
New Member
Croatia
111 Posts
Member since 05/09/2014 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Posted - 24/11/2014 : 22:32:49
|
Imaš je u Fibrinom Ženskom stripu na Balkanu, Omnibus je izdao jedan njezin album Hladna kao led a uskoro dolazi još jedno domaće izdanje. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 24/11/2014 : 23:02:42
|
quote: Originally posted by Deers
Imaš je u Fibrinom Ženskom stripu na Balkanu, Omnibus je izdao jedan njezin album Hladna kao led a uskoro dolazi još jedno domaće izdanje.
Jest, uskoro u izdanju 2x2:
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Posted - 25/11/2014 : 08:48:28
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Deers
Imaš je u Fibrinom Ženskom stripu na Balkanu, Omnibus je izdao jedan njezin album Hladna kao led a uskoro dolazi još jedno domaće izdanje.
Jest, uskoro u izdanju 2x2:
http://i.imgur.com/pcT0j1c.jpg
Jedva čekam Sa(n)jam knjige u Puli Pitanje kad će i da li namjerava vladimir staviti najavu tu na forum. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Posted - 27/11/2014 : 09:03:23
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
Edit: Ipak ništa od Nine u Booksi because of reasons....iduća tribina je tek nakon nove godine (najvjerojatnije Sandman...bez Gaimana da ne bi bilo zabune , al s Markosom i Tanjom Jambrišak)
ajajajaj!!!! a jako sam se veselio tome! :( |
https://www.facebook.com/goransudzuka |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Posted - 27/11/2014 : 09:17:28
|
quote: Originally posted by dzuka
Edit: Ipak ništa od Nine u Booksi because of reasons....iduća tribina je tek nakon nove godine (najvjerojatnije Sandman...bez Gaimana da ne bi bilo zabune , al s Markosom i Tanjom Jambrišak)
ajajajaj!!!! a jako sam se veselio tome! :(
a štaš...Pulski sajam knjiga je zahtijevao ekskluzivu pa je zabranio bilo kakvo javno eksponiranje Nine prije sajma |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
Friki
Junior Member
Croatia
477 Posts
Member since 23/12/2010 |
Posted - 30/11/2014 : 17:01:47
|
quote: Originally posted by dzuka
quote: Originally posted by jaki
Sudžuka je Kralj Možda sam u krivu ali od svih domaćih crtača on mi se čini kao najveći fan stripa.
jaki, fala al znam ih bar pet koji tu titulu zasluzuju vise od mene. :)
Ajd, pošto vjerojatno imaš insiderske informacije, tko od crtača ima doma najveću kolekciju i koliko veliku ?
Ha čuj, probaj Gaimanu poslati mail pa možda dođe. Što se tiče troškova, staviš na Kickstarter pa skupimo pare. Kakve sve stvari prolaze na Kickstarteru, za Gaiman in Croatia će se sigurno skupiti 1000 eura. Ja dajem 30 kuna za početak .
quote: Originally posted by Mali_Mate a štaš...Pulski sajam knjiga je zahtijevao ekskluzivu pa je zabranio bilo kakvo javno eksponiranje Nine prije sajma
Pozovi ti Ninu na privatnu cugu u Booksu, kao slučajno pošalješ nama termin,kad se skupimo zatvorimo birc, ne staviš ništa poslije na Booksin web i to je to. Mi sretni, Pula neće ništa saznati .
---------- Trenutačno se sluša: Snow Patrol - What If This Storm Ends ? |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia