forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 149

Oki
Advanced Member

Croatia
5303 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 01/12/2014 : 10:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Ne znam zašto ovoliko strke i prepucavanja oko ovog broja 23.
Već nekoliko mjeseci se govorilo o tome kako je prognoza da će se taj broj 23 rasprodati u rekordnom roku.
Svaki kolekcionar kojem je stalo do skupljanja Zagor kolor edicije se valjda pripremio i osigurao svoj primjerak ovog broja na vrijeme!
Nadalje, recimo, ja koji u zagrebačke striparnice zalazim rijetko (jednom u tri mjeseca) znam da je moguće svoj primjerak osigurati rezervacijom istog. Primjerak stripa će vam bez problema čuvati i do mjesec dana bez obzira na to što ste povremeni kupac...
...i kod mene sa financijama trenutno nije bajno,kriza je,ali sam se na ovogodišnji interliber uputio prvenstveno zbog kupovine nekih dječjih slikovnica,a sebi sam od stripova mogao priuštiti samo Žive mrtvace i Zagora 23.
Do sada već imam rupa u toj Zagorovih kolor edicije,fali mi par brojeva,ali popunite će se s vremenom,a i to naknadno popunjavanje kolekcije neki puta ispadne jeftinije nego prva moguća kupovina:)
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 10:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ok ljudi ja necu vise o tome ako se ne pojavi gospodin u kravati s nekim svojim fantasticnim komentarom.
Izvinite sto sam zatrpao temu ali kad vidim ovakve kosuljase k tome polukosuljase i ljude puzeve uhvati me muka.
Dao sam mu priliku da bude normalan ali ne mozes ti s takvima.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/12/2014 : 10:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
situacija se zaostrava, postaje sve zanimljivije
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18895 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/12/2014 : 10:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:
Originally posted by teller
Glupo mi je da sada svaki broj nove knjige čekamo sa strepnjom,strahom i nadom da se neće razprodat u 14 dana.

Pa ako broj 24 ima i dalje, što misliš da će biti grabež za broj 25, 26...

Jel "Tumaka" ili "Plava zvezda" popularnija od "Cene života"?
Možda poneka knjiga (Car orlova) ode malo brže, a to brže će biti u mesec-dva, al ovakve brzine više neće biti.
Tako čuvene epizode su ili retke ili ne mogu da stanu u jednu knjigu (Zimska Zmija, Demon ludila...), a samim tim neće biti interesantne ni preprodavcima ni slučajnim kupcima.

pa možda si i u pravu...ta 23 knjiga je neko prokletstvo navukla na sebe...a valjda Libellusovci znaju što rade,kad več 10 godina rade taj posao..ali stoji da jim procjena tržišta radi problem...startovali su sa 1200 primjeraka pa 800 pa onda 500, sada 400...vidi se da Dade nisu neki extra fanovi Zagora i da njega rade više na silu.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5303 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 01/12/2014 : 10:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Uz sve mislim da je višemjesečno pisanje o ovom broju 23 diglo prašinu koja je aktivirala preprodavača.
Zašto bi zamjerali ljudima poput Timbera?
Timbera taj Zagorov svijet znači puno, uživa u skupljanju istog, pa neka si preprodajom ovih dva "duplikata" potpomogne kupovinu daljnjih brojeva.
Ja mu na tome ne zavidim ni najmanje...zavidim mu jedino na onako ljepoj vitrini za stripove koju ja nikako da napravim zbog manjka financija.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 10:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

situacija se zaostrava, postaje sve zanimljivije

Sad ce se javiti ovaj pa da vidis cirkusa
Odoh naparaviti pauzu u gym-u a ti i ekipa odite po kokice
Sve za obranu darkwooda
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18895 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/12/2014 : 10:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Uz sve mislim da je višemjesečno pisanje o ovom broju 23 diglo prašinu koja je aktivirala preprodavača.
Timbera taj Zagorov svijet znači puno, uživa u skupljanju istog, pa neka si preprodajom ovih dva "duplikata" potpomogne kupovinu daljnjih brojeva.
Ja mu na tome ne zavidim ni najmanje...zavidim mu jedino na onako ljepoj vitrini za stripove koju ja nikako da napravim zbog manjka financija.

a vidiš, ja vitrine nisam ni vidio...zavidim mu i nešto drugo ali neću o tome...na tom forumu punom klinca..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 01/12/2014 : 10:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Nego, zar vi zaista smatrate da je izdanje Zagora u boji "superiornije" crno-bijelom, kako se ovdje dalo pročitati?
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5303 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 01/12/2014 : 10:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
A što se tiče onih pravih preprodavača, tu je veći problem što Markos svima ne naplaćuje proviziju od prodanih stripova, pa kod aukcija koje postižu rekordne cijene,više nebi bilo slučaja da pravi (ali naivni) kolekcionari prebidavaju nekog s 0 pozitivnih komentara na akcijama!
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 10:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by Oki

a vidiš, ja vitrine nisam ni vidio...zavidim mu i nešto drugo ali neću o tome...na tom forumu punom klinca..

Ako mu na tome zavidis svaka ti cast, pravi si
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 01/12/2014 : 10:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Haha baš uživa u skupljanju istog, uživa da bi mogao zaraditi na njemu......zbog takvih pate pravi fanovi. Da Libellus ima tiraž od 10 000, ništa mu ne bi rekao.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5303 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 01/12/2014 : 10:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Još nešto...izdavačkoj politici Libellusa nemamo što prigovoriti jer recimo zadnjih 50-tak brojeva Texa i Mister No-a su svi do jednog dostupni u SKAB-u iako su na libellus sajtu već mjesecima rasprodati.
Nedostupan je tek poneki broj Nathana i Zagori 17, 18 i 23 ako se ne varam.
Stripovi se prodaju slabo i naklade su realne!

Edited by - Oki on 01/12/2014 10:56:12
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/12/2014 : 10:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

A što se tiče onih pravih preprodavača, tu je veći problem što Markos svima ne naplaćuje proviziju od prodanih stripova, pa kod aukcija koje postižu rekordne cijene,više nebi bilo slučaja da pravi (ali naivni) kolekcionari prebidavaju nekog s 0 pozitivnih komentara na akcijama!

Nisam baš razumeo. Jel oćeš da kažeš da oni koji mu ne plaćaju proviziju imaju duple accounte pa sami sebi dižu cenu?
Al ako je tako pa oni bi to radili i da plaćaju proviziju. Jedino što ne bi držali godinama izložene primerke po nabucanim cenama.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/12/2014 : 10:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
280 ili sam na 300?a ko će ga znati?neka bude 300 kn.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 01/12/2014 : 10:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Evo ovakve i slične, na goli otok pa nek doživotno čitaju Zagore koje su planirali preprodati
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5303 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 01/12/2014 : 10:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Oki

Nisam baš razumeo. Jel oćeš da kažeš da oni koji mu ne plaćaju proviziju imaju duple accounte pa sami sebi dižu cenu?
Al ako je tako pa oni bi to radili i da plaćaju proviziju. Jedino što ne bi držali godinama izložene primerke po nabucanim cenama.

Hoću reći da kada bi mi se dalo istraživati i pronalaziti neke rekordne cifre na aukcijama,onda bi se moglo naći podosta prebidanih sa reputacijom 0 (koji se nekim čudom više nikada ne pojave na aukcijama), kao što je i očito da su neki stripovi u startu predodređeni da budu "prodani" po velikoj cijeni iako uopće neće biti prodati.
Jednostavno, tko prati te aukcije,znati će što gdje smrdi i odustati će u startu.

Edited by - Oki on 01/12/2014 10:50:57
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 01/12/2014 : 11:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ću uzeti ali samo 27+ komada ili ništa, želim dignut kat kuće pa nabrzake malo love okrenuti

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/12/2014 : 11:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da je nastala tolika bura oko cijele ove price, da vidimo:

1. Koliko vas je namjeravalo da uzme knjigu u promotivnom periodu, pa nije doslo do toga jer je strip otisao u rekordnom roku?

2. Koliko vas je namjeravalo da uzme ovu knjigu tek za nekoliko mjeseci, jer to nije bilo moguce odmah sada iz finansijskih (ili nekih drugih) razloga?

Edited by - King Warrior on 01/12/2014 11:03:36
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/12/2014 : 11:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZoranC

Dajte ljudi, kupite ili ostavite, narucite ili nemojte, ali pustite i druge da rade sto hoce. Otkad je kriminal uzeti TRI knjige? Onda Tellera odmah strpajte u zatvor, jer svako izdanje uzima trostruko.

teller, smrade preprodavački
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/12/2014 : 11:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO
Ja ću uzeti ali samo 27+ komada ili ništa, želim dignut kat kuće pa nabrzake malo love okrenuti

Nemam 27 komada ali imam 9 komada.
Dat ču ti popust ako uzmeš svih 9.Zainteresiran?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 01/12/2014 : 11:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by PAJDO

Nemam 27 komada ali imam 9 komada.
Dat ču ti popust ako uzmeš svih 9.Zainteresiran?

Malo mi je to s tim ne pokrivam niti materijal

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/12/2014 : 11:29:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nema problema.Ja ću ih lagano na aukciju,svakih pola godine po jedan komad.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 01/12/2014 : 12:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Timber Bil
Zaista mi je zalosno da slusam vaše gluposti i moralisanja, meni je preprodaja stripova neka vrsta dopunskog posla, nisam veliki preprodavac ali pošto vodim evidenciju mogu vam reći da sam u ovoj godini ostvario čist prihod od otkupa i prodaje stripova od 1500 eura.

Najviše sam profitirao na izdanjima Marketprinta i kompletu XIII, tu sam zaradio nekih 500 evra čistog novca jer sam otkupio veliku količinu stripova i preprodao je brzo, bilo je i dva-tri upada na tavane i otkupa ZS i LMS, takođe bilo je dosta piratskih izdanja juznoameričke sage i sličnih stvari.

Ne znam samo koga misliš da ubediš u ove baljezgarije. Ako misliš da će ovi mlađi da ti se dive kao velikom preprodavcu grdno se varaš.
Prvo Marketprint nije zaradio 500 jura na kompletima XIII, a kamoli ti.

Tu priču možeš da prosipaš ljudima iz Hrvatske koji ne prate naše aukcije. Jesi zavrnuo tri-četiri ovčice koje su platile po 5 soma za komplet, ali ubrzo posle toga si ih prodavao po 2500. Tako da te bajke pričaj nekom drugom. A u ovu cifru od 1500 jura si sigurno uračunao i komplet MV koji si prodao za 500 jura, al si zaboravio da uračunaš da si u njega uložio 700. Jedino na čemu stvarno zarađuješ su pirati a i tu nisam siguran kolko, pošto ne znam kolko si ih platio.
Znam sad ćeš reći ma ne prodajem ja sve preko limunda, nego bla bla... Da, da, čekaju ljudi u redu ispred kuće za komplete XIII. Tolko se otimaju da prodaješ jednu te istu praznu Bonelli kesicu po 10 dinara već mesecima.

Ne razumem tu potrebu da ističeš cifru koji si zaradio, pa čak i da je istinita. A još manje razumem guranje slika ljudima pod nosom i to onima koji su ostali bez svog primerka, i još ih pritom nazivaš glupima.

Dobro kada ti znaš bolje od mene šta sam ja prodao, a prodao sam tačno 15 kompleta XII i na njima zaradio samo oko 200 eura. Tu su bili i kompleti Bernarda Prinsa, Komanče, Petra Pana, i još dosta toga. Imao sam više otkupa ZS i Lms i na njima zaradio oko 500 eura. Pirate juznoameričke odiseje sam prodavao odlično, imao sam čak čoveka koji mi je platio 12 eura po komadu, iako me je izrada koštala 2 eura, pa ti vidi i izračunaj to je 270 eura za tih 27 komada
Kesice mi odlično idu i tu ne bi pričao o zaradi, a ono za 10 dinaraje reklama na kojoj nema provizije. I normalno Limundo je paravan, način na koji sam došao do preko 500 kontakt telefona i sada sa mnogima trgujem redovno, tako da pored Limunda zaradim i do 3-4 puta više.
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 01/12/2014 : 12:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Zaista mi je zalosno da slusam vaše gluposti i moralisanja, meni je preprodaja stripova neka vrsta dopunskog posla, nisam veliki preprodavac ali pošto vodim evidenciju mogu vam reći da sam u ovoj godini ostvario čist prihod od otkupa i prodaje stripova od 1500 eura.

Najviše sam profitirao na izdanjima Marketprinta i kompletu XIII, tu sam zaradio nekih 500 evra čistog novca jer sam otkupio veliku količinu stripova i preprodao je brzo, bilo je i dva-tri upada na tavane i otkupa ZS i LMS, takođe bilo je dosta piratskih izdanja juznoameričke sage i sličnih stvari.

Ne znam samo koga misliš da ubediš u ove baljezgarije. Ako misliš da će ovi mlađi da ti se dive kao velikom preprodavcu grdno se varaš.
Prvo Marketprint nije zaradio 500 jura na kompletima XIII, a kamoli ti.

Tu priču možeš da prosipaš ljudima iz Hrvatske koji ne prate naše aukcije. Jesi zavrnuo tri-četiri ovčice koje su platile po 5 soma za komplet, ali ubrzo posle toga si ih prodavao po 2500. Tako da te bajke pričaj nekom drugom. A u ovu cifru od 1500 jura si sigurno uračunao i komplet MV koji si prodao za 500 jura, al si zaboravio da uračunaš da si u njega uložio 700. Jedino na čemu stvarno zarađuješ su pirati a i tu nisam siguran kolko, pošto ne znam kolko si ih platio.
Znam sad ćeš reći ma ne prodajem ja sve preko limunda, nego bla bla... Da, da, čekaju ljudi u redu ispred kuće za komplete XIII. Tolko se otimaju da prodaješ jednu te istu praznu Bonelli kesicu po 10 dinara već mesecima.

Ne razumem tu potrebu da ističeš cifru koji si zaradio, pa čak i da je istinita. A još manje razumem guranje slika ljudima pod nosom i to onima koji su ostali bez svog primerka, i još ih pritom nazivaš glupima.

Dobro kada ti znaš bolje od mene šta sam ja prodao, a prodao sam tačno 15 kompleta XII i na njima zaradio samo oko 200 eura. Tu su bili i kompleti Bernarda Prinsa, Komanče, Petra Pana, i još dosta toga. Imao sam više otkupa ZS i Lms i na njima zaradio oko 500 eura. Pirate juznoameričke odiseje sam prodavao odlično, imao sam čak čoveka koji mi je platio 12 eura po komadu, iako me je izrada koštala 2 eura, pa ti vidi i izračunaj to je 270 eura za tih 27 komada
Kesice mi odlično idu i tu ne bi pričao o zaradi, a ono za 10 dinaraje reklama na kojoj nema provizije. I normalno Limundo je paravan, način na koji sam došao do preko 500 kontakt telefona i sada sa mnogima trgujem redovno, tako da pored Limunda zaradim i do 3-4 puta više.

Eto, lešinar, diler i ništa drugo.......kakav kolekcionar, nazvati fanom ili stripofilom ovog lika je uvreda za prave kolekcionare i fanove.
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 01/12/2014 : 12:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Ok ljudi ja necu vise o tome ako se ne pojavi gospodin u kravati s nekim svojim fantasticnim komentarom.
Izvinite sto sam zatrpao temu ali kad vidim ovakve kosuljase k tome polukosuljase i ljude puzeve uhvati me muka.
Dao sam mu priliku da bude normalan ali ne mozes ti s takvima.

Kompleksi i frustracije su zaista veliki kod tebe, sada si počeo da vredaš i da me nazivaš puzem ??? Ti koji si verovatno nekakav parazit kojem je mama dala za doručak paštetu i hleb u 12:00h kada si ustao, i sada ćeš otici u teretanu, a u meduvremenu ceš da ispljuješ mene koji je od 07:00h na radnom mestu na ovom vetru koji duva. Bilo bi bolje da nadeš nekakav posao i potrošiš svoju energiju. Ja tebe nisam vredao pre ovog tvog posta.
Go to Top of Page
Page: of 149 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000