forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 149

teller
Advanced Member

Slovenia
18895 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/12/2014 : 08:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO

quote:
Originally posted by IGMAN2

Mislim da ste malo omašili metu.
Nije problem u preprodavačima, već u Libellusu. On ih je stvorio svojim čudnim ponašanjem.

Dade su napravile nešto van svake pameti.
Za ovaj, 23 broj Zagora već se dugo priča da prestavlja novi početak (jer u njemu počinje epizoda odpočetka) i prestavlje uvod u tzv. 'zlatno doba' Zagorovih epizoda - a oni, umjesto da predvide povečanu potražnju i podignu tiraž, naštampaju sto komada manje!
Ako to nije ludo-ne znam što je!
Samim time su stvorili konkurenciju, tj. preprodavače, jer kad Libellus neće i ne zna zaraditi -ima onih koji hoće i koji vide priliku.
I sad dolazimo onoga- kolekcionari ostaju bez 23. broja i imaju rupu u kolekciji ( a koja se bazira na 'nastavit će se') i njihova skupa kolekcija i trud je obezvrijeđeni, i mnogi odustaju od dalje kupovine.
Tiraž i dalje pada kao i Libellusova zarada. Sami sebe pokapaju.

Potpuno isto su nedavno napravili s M.Mistereom #63 u kojem je objavljena jubilarna 100-ta epizoda u boji, nikada viđena na našim područjima. Nisu predvidjeli da bi se ta knjiga mogla prodavati bolje od ostalih i sad se taj broj nudi na Aukcijama za preko 700 Kn.
Pa ti vidi tko je tu kriv.
I sam sam mislio započeti uzimati Zagora... ovako, žalim Libellus.

A i ti si malo "omašio metu". Sve ovo šta pišete ovdje trebali bi ste pisati na njihovom siteu jer bi tamo dobili odgovore na sve vaše upite ovako mi djelujete licemjerno.
O Libellusu se najčešće govori kako su skupi i zarađuju masno na nama kolekcionarima a sad se kaže da ne znaju zaraditi pare??? Šta je tu istina??
Kažeš da nisi počeo skupljati Zagor kolorca ali sad prosvjeduješ zbog ovog broja??

nisam njegov advokat ali i nije potpuno u krivu...
Ja Libellus uvijek zagovaram ali u tom slućaju-ne mogu...
kriva procjena tržišta i ništa drugo...i takav debest izdavać se mora tome posvetiti.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/12/2014 : 08:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller
Glupo mi je da sada svaki broj nove knjige čekamo sa strepnjom,strahom i nadom da se neće razprodat u 14 dana.

Pa ako broj 24 ima i dalje, što misliš da će biti grabež za broj 25, 26...

Jel "Tumaka" ili "Plava zvezda" popularnija od "Cene života"?
Možda poneka knjiga (Car orlova) ode malo brže, a to brže će biti u mesec-dva, al ovakve brzine više neće biti.
Tako čuvene epizode su ili retke ili ne mogu da stanu u jednu knjigu (Zimska Zmija, Demon ludila...), a samim tim neće biti interesantne ni preprodavcima ni slučajnim kupcima.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

quote:
Originally posted by Tonka24

quote:
Originally posted by Josip2000

quote:

Nadam se da će se ZAGOR PRIČA uskoro prodavati po visokim cenama, ja sam napravio svoje zalihe

Samo zbog ovakvih likova pravi kolekcionari i pravi zagorijanci ne dobiju svoje primjerke, zbog ovakvih koji samo gledaju svoj džep, jebe se njemu za Zagora. Hvala Bogu pa sam ja svoga osigurao na vrijeme. Iskreno ti želim da ti neki lopov orobi čitavu kolekciju da ostaneš bez ikakve zarade.

Malo smjesno to u vezi lopova ali vratit ce mu se vec na nekim drugim stvarima... nije Bog macka niti od zivota mozes samo uzimati bez posljedica.

Nema potrebe da kuneš i proklinješ ljude koji koriste mozak, koji imaju procenu, i muda da rizikuju i uloze u nešto. Savetovao bih i tebi da uključiš ako ga imaš, glumiš moralistu a verujem i znam da nisi baš toliko fin i savršen, mislim da si negde spominjao i sam to. Zaista ne volim ljude koji drugima prete bogom i vraćanjem nečeg lošeg.

" Glupo mi je da sada svaki broj nove knjige čekamo sa strepnjom,strahom i nadom da se neće razprodat u 14 dana-takva kupovina ne nudi nikakav užitak više... " TELLER

Vidis o ovome se radi Timber, o nicemu drugome, a ovme pridonosis ti zajedno sa sebi slicnim ljudima.

A sad da ti odgovorim.
Prvo moras znati da te ja na nekin nacin repsktiram i postujem, ako zbog nicega barem jer si stariji od mene i neka te ne uvrijedi moje pisanje, mislim da vec znas kad ja pisem o komu se radi.

Evo ja sad tebe pitam tko si ti da sebi dopustas omalovazavati tudu inteligenciju itd?
Sto ti mislis da ja ili u ovom slucaju Josip nemamo para za kupit 25 ovakvih izdanja? Sto mislis da si ti jedini dosao na genijalnu ideju kupiti i kasnije zaraditi? Wauuuuu pameti velike treba za takvo nesto.
Istina pokusavas opavdati time kao " sve je legalno " vidis ja sam nezaposelen za veliku i vrlo vjerovatnu razliku od tebe, i ja sam planirao zaraditi ali sam bio svjesan ako uzmem od ustedenog novca recimo 10 knjiga da drugima otimam uzitak citanja ( jer znam da ce se kasnije ljudi poklati na aukcijama ).
Ne timber ja nisamfin i savrsen, to sma najmanje zapravo znam biti vrlo neugodan, ali nesto ti mogu jamciti JA NE GLUMIM MORAL, moralan sam i vise nego sto bi trebao u svemu osim kad su u pitanju zene
I jos nesto po cemu ti zakljucujes da je Tonka24 ne fin i ne savrsen? Po forumu? Pa 90 % moje neugodnosti proizlazi iz tudih provokacija, ne, ne krivm druge ja bi sam trebao ne nasjedati na to, ali ja sam takav, ja moram reci kad vidim bezobraznost.

Ovo mi je najvazniji dio.Prijatelju ako sam ja tebe kunio i prokleo daoBog da se meni sve dogodi sto sam tebi pozelio...tvoj potez je nepravedan, mozda se neces sloziti ( ne moras ni ti ni itko drugi, ali ja znam da je tako ) i kao takav znas i sam kako nepravda prolazi, znas kako se kaze Bozija kola sporo ali dostizno voze ( shvati kako hoces ).
Kad smo kod prokletstva, da li si svjesan sto to uopce znaci? Posljedice?Uzroci?

Kadsi se pojavio na forumu bio si mi drag, iako si vecini izazivao ne bas " dragost " ali nesto ti moram reci... napominjem nemam nista protiv tebe osobno.

Necemo skidati hlace i usporedivati cija su muda veca ili manja, ali znas tko se hvali parama i ribama? Djeca a kad s djetetom liegas usran i popisan se dizes.Ti svakako nisi dijete.
I nemoj mi prodavati foru... samo sam ovo, sto ne smijem ovo ili ono... da sam u krivu isjekao bi neke djelove slika, ali znaj jedno ima foumasa koji imaju deset puta vece pare od tebe i vece ribe od tebe i to ne samo jednu.
Shvati sve kako hoces, uvjek sam za raspravu i dalje cu komunicirati normalno s tobom kao sa svakim drugim.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Predpostavljam da ce u iduca dva ili tri mjeseca stmpati jos jednu turu knjige 23, takozvani reprint.

Tako bi bilo najbolje za ove koji nemaju knjigu.
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 01/12/2014 : 09:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Bila bi fora da netko digne kredit i ootkupi cijelu nakladu iduceg broja,pa da ga nitko nema :p
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Bude ziher reprint...jer i njima ja krivo sto su kupci zakinuti...
A cujte moze biti i marketinska strategija baci mrvicu i da vidimo kolilo grizu...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 01/12/2014 : 09:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nadam se da će se ZAGOR PRIČA uskoro prodavati po visokim cenama, ja sam napravio svoje zalihe

Samo zbog ovakvih likova pravi kolekcionari i pravi zagorijanci ne dobiju svoje primjerke, zbog ovakvih koji samo gledaju svoj džep, jebe se njemu za Zagora. Hvala Bogu pa sam ja svoga osigurao na vrijeme. Iskreno ti želim da ti neki lopov orobi čitavu kolekciju da ostaneš bez ikakve zarade.

Malo smjesno to u vezi lopova ali vratit ce mu se vec na nekim drugim stvarima... nije Bog macka niti od zivota mozes samo uzimati bez posljedica.

Nema potrebe da kuneš i proklinješ ljude koji koriste mozak, koji imaju procenu, i muda da rizikuju i uloze u nešto. Savetovao bih i tebi da uključiš ako ga imaš, glumiš moralistu a verujem i znam da nisi baš toliko fin i savršen, mislim da si negde spominjao i sam to. Zaista ne volim ljude koji drugima prete bogom i vraćanjem nečeg lošeg.

" Glupo mi je da sada svaki broj nove knjige čekamo sa strepnjom,strahom i nadom da se neće razprodat u 14 dana-takva kupovina ne nudi nikakav užitak više... " TELLER

Vidis o ovome se radi Timber, o nicemu drugome, a ovme pridonosis ti zajedno sa sebi slicnim ljudima.

A sad da ti odgovorim.
Prvo moras znati da te ja na nekin nacin repsktiram i postujem, ako zbog nicega barem jer si stariji od mene i neka te ne uvrijedi moje pisanje, mislim da vec znas kad ja pisem o komu se radi.

Evo ja sad tebe pitam tko si ti da sebi dopustas omalovazavati tudu inteligenciju itd?
Sto ti mislis da ja ili u ovom slucaju Josip nemamo para za kupit 25 ovakvih izdanja? Sto mislis da si ti jedini dosao na genijalnu ideju kupiti i kasnije zaraditi? Wauuuuu pameti velike treba za takvo nesto.
Istina pokusavas opavdati time kao " sve je legalno " vidis ja sam nezaposelen za veliku i vrlo vjerovatnu razliku od tebe, i ja sam planirao zaraditi ali sam bio svjesan ako uzmem od ustedenog novca recimo 10 knjiga da drugima otimam uzitak citanja ( jer znam da ce se kasnije ljudi poklati na aukcijama ).
Ne timber ja nisamfin i savrsen, to sma najmanje zapravo znam biti vrlo neugodan, ali nesto ti mogu jamciti JA NE GLUMIM MORAL, moralan sam i vise nego sto bi trebao u svemu osim kad su u pitanju zene
I jos nesto po cemu ti zakljucujes da je Tonka24 ne fin i ne savrsen? Po forumu? Pa 90 % moje neugodnosti proizlazi iz tudih provokacija, ne, ne krivm druge ja bi sam trebao ne nasjedati na to, ali ja sam takav, ja moram reci kad vidim bezobraznost.

Ovo mi je najvazniji dio.Prijatelju ako sam ja tebe kunio i prokleo daoBog da se meni sve dogodi sto sam tebi pozelio...tvoj potez je nepravedan, mozda se neces sloziti ( ne moras ni ti ni itko drugi, ali ja znam da je tako ) i kao takav znas i sam kako nepravda prolazi, znas kako se kaze Bozija kola sporo ali dostizno voze ( shvati kako hoces ).
Kad smo kod prokletstva, da li si svjesan sto to uopce znaci? Posljedice?Uzroci?

Kadsi se pojavio na forumu bio si mi drag, iako si vecini izazivao ne bas " dragost " ali nesto ti moram reci... napominjem nemam nista protiv tebe osobno.

Necemo skidati hlace i usporedivati cija su muda veca ili manja, ali znas tko se hvali parama i ribama? Djeca a kad s djetetom liegas usran i popisan se dizes.Ti svakako nisi dijete.
I nemoj mi prodavati foru... samo sam ovo, sto ne smijem ovo ili ono... da sam u krivu isjekao bi neke djelove slika, ali znaj jedno ima foumasa koji imaju deset puta vece pare od tebe i vece ribe od tebe i to ne samo jednu.
Shvati sve kako hoces, uvjek sam za raspravu i dalje cu komunicirati normalno s tobom kao sa svakim drugim.

Raspisao si se ali mi ništa pametno i epohalno nisi rekao Moja zamerka tebi se odnosila da za moj novac mogu kupiti sve što se prodaje u prodavnici i to je to. Nemaš prava da me kuneš i proklinješ.
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 01/12/2014 : 09:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

quote:
Originally posted by IGMAN2

Mislim da ste malo omašili metu.
Nije problem u preprodavačima, već u Libellusu. On ih je stvorio svojim čudnim ponašanjem.

Dade su napravile nešto van svake pameti.
Za ovaj, 23 broj Zagora već se dugo priča da prestavlja novi početak (jer u njemu počinje epizoda odpočetka) i prestavlje uvod u tzv. 'zlatno doba' Zagorovih epizoda - a oni, umjesto da predvide povečanu potražnju i podignu tiraž, naštampaju sto komada manje!
Ako to nije ludo-ne znam što je!
Samim time su stvorili konkurenciju, tj. preprodavače, jer kad Libellus neće i ne zna zaraditi -ima onih koji hoće i koji vide priliku.
I sad dolazimo onoga- kolekcionari ostaju bez 23. broja i imaju rupu u kolekciji ( a koja se bazira na 'nastavit će se') i njihova skupa kolekcija i trud je obezvrijeđeni, i mnogi odustaju od dalje kupovine.
Tiraž i dalje pada kao i Libellusova zarada. Sami sebe pokapaju.

Potpuno isto su nedavno napravili s M.Mistereom #63 u kojem je objavljena jubilarna 100-ta epizoda u boji, nikada viđena na našim područjima. Nisu predvidjeli da bi se ta knjiga mogla prodavati bolje od ostalih i sad se taj broj nudi na Aukcijama za preko 700 Kn.
Pa ti vidi tko je tu kriv.
I sam sam mislio započeti uzimati Zagora... ovako, žalim Libellus.

A i ti si malo "omašio metu". Sve ovo šta pišete ovdje trebali bi ste pisati na njihovom siteu jer bi tamo dobili odgovore na sve vaše upite ovako mi djelujete licemjerno.
O Libellusu se najčešće govori kako su skupi i zarađuju masno na nama kolekcionarima a sad se kaže da ne znaju zaraditi pare??? Šta je tu istina??
Kažeš da nisi počeo skupljati Zagor kolorca ali sad prosvjeduješ zbog ovog broja??

nisam njegov advokat ali i nije potpuno u krivu...
Ja Libellus uvijek zagovaram ali u tom slućaju-ne mogu...
kriva procjena tržišta i ništa drugo...i takav debest izdavać se mora tome posvetiti.

Sve 5 ovo i jeste mjesto za razgovor
Samo mi nije jasno toliko prozivanje izdavača, govori se trebali su ovo trebali su ono a jedni su od rijetkih koji opstaju unatoč konstantnom opadanju broja čitatelja. Imaju neki konstantan ritam izlaženja, posluju vec 10 godina pa valjda imaju neke svoje razloge zbog kojih drže takve naklade. Da se razumijemo i sam sam "pogođen" nekim njihovim odlukama, ali kad mi se bude raspravljalo o tome barem ću se obratiti na pravu adresu i dopustiti da mi se i odgovori a ne pričati u prazno i hraniti svoj ego, tako mogu i sa ogledalom razgovarati. A, barem iz moga iskustva, medalja uvijek ima dvije strane.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 01/12/2014 : 09:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nažalost, tu je i Libellus i mi pravi kolekcionari nemoćni. Ništa se nemože napraviti da se riješe takvi lešinari

Ja sam legalno i zakonski kupio stripove, i sa namerom da ih prodam skuplje i finansiram nabavku par narednih brojeva za sebe i svoju kolekciju. Izvinjavam ti se što te nisam pitao zaa mišljenje da li smem da kupim nešto za svoj novac i prodam potom.

Zaista mi je zalosno da slusam vaše gluposti i moralisanja, meni je preprodaja stripova neka vrsta dopunskog posla, nisam veliki preprodavac ali pošto vodim evidenciju mogu vam reći da sam u ovoj godini ostvario čist prihod od otkupa i prodaje stripova od 1500 eura. Zaradeni novac obično ulozim u kupovinu stripova koje sakupljam i knjiga koje čitam.

Najviše sam profitirao na izdanjima Marketprinta i kompletu XIII, tu sam zaradio nekih 500 evra čistog novca jer sam otkupio veliku količinu stripova i preprodao je brzo, bilo je i dva-tri upada na tavane i otkupa ZS i LMS, takođe bilo je dosta piratskih izdanja juznoameričke sage i sličnih stvari.

Time zadovoljavam svoju potrebu da imam hobi a ne štetim kućni budzet.

daj molim te, to ne mijenja cinjenicu da si nista drugo do lesinar i profiter koji zaradjuje na patnjama pravih fanova i kolekcionara (sto ti nisi). Boli tebe briga za Zagora, ti samo na susku mislis, pola teksta ti je o tome kako objasnjavas zaradjivanje na preprodaji stripova, dilere nikad nisam podnosio.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

A sad da ti odgovorim.

Raspisao si se ali mi ništa pametno i epohalno nisi rekao Moja zamerka tebi se odnosila da za moj novac mogu kupiti sve što se prodaje u prodavnici i to je to. Nemaš prava da me kuneš i proklinješ.

Opet ti po svome, ok radis to zelis... ali mene neces prozivati da ja nekoga kunem i proklinjem... ne radim to...a bome i nemam potrebu hvalti se parama ribama i malo gledam i na druge a ne samo na sebe za veliku razliku od tebe velikog umnog genijalca... kladim se u glavu da mozes prodao bi svaku knjigu za 1500 eura ne bi trepnuo...
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 01/12/2014 : 09:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
k'o što čovik lipo reče za svoje pare može kupiti sve što se nalazi u dućanu. nije sebično ako misli sa strane dodatno zaraditi.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 01/12/2014 : 09:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Postavio sam upit na Libellusovom forumu. Čisto da vidimo kako oni razmišljaju u vezi ovog problema, kojeg očito treba riješiti.

http://www.libellus.hr/forum/default.aspx?g=posts&t=667&p=3

Pretpostavljam da će odgovor biti u duhu "nabavite/naručite ga na vrijeme" (tj."nije naš problem"), ali možda nešto i poduzmu.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Doslovno i je muka od takve " gospode " u odjelima i " kosuljasa " u stvarnom zivotu a kamoli jos na forumu... i timber jedna mala preporuka kad si se vec odlucio biti gospodin u odjelu i kosuljas barem budi pravi a ne neki polovni
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivan_micic

k'o što čovik lipo reče za svoje pare može kupiti sve što se nalazi u dućanu. nije sebično ako misli sa strane dodatno zaraditi.

Znac ako nemas para kao i on tko te ferma? Dimi... jeli tako?
O kapitalizmu i Bogu si tezak.
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 01/12/2014 : 09:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Znac ako nemas para kao i on tko te ferma? Dimi... jeli tako?
O kapitalizmu i Bogu si tezak.

ja ne kupujem ove zagore jer su mi preskupi i ne mogu si ih priuštiti- ionako su za elitu ako se mene pita,tako da ne branim timbera,niti ga poznajem - ali za pare neka kupi što god ga volja
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 01/12/2014 : 09:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

Postavio sam upit na Libellusovom forumu. Čisto da vidimo kako oni razmišljaju u vezi ovog problema, kojeg očito treba riješiti.

Pretpostavljam da će odgovor biti u duhu "nabavite/naručite ga na vrijeme" (tj."nije naš problem"), ali možda nešto i poduzmu.

E to je to. Vjerujem da će nakon ovoga neke stvari biti jasnije

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ma pazi Ivane, mogao sam i ja napraviti to sto je on... ali ajde budi realan i pravedan da li je u reu da ja i jos par pametnjakovica pokupujemo sve i onda radimo cirkus po aukcijama... zar je moguce da je ovo jedini nacin zarade?!
Sto nije mudonja pokupovao 20 knjiga prvog broja?Neka on uzima za svoj novac sto ga je volja...ali ovo je cist primjer jednog sebicnjaka.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by alen

E to je to. Vjerujem da će nakon ovoga neke stvari biti jasnije

Kako bi volio da izbace jednu 100-150 komada da nekima ne pada na pamet glumiti da vincia
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Koliko mlacenja prazne slame oko problema koji to mozda i nije. Primjecujem da najsocnije komentare ostavljaju oni koji nemaju ili nijednu ili samo poneku knjigu iz ove kolekcije.
U ovakvom slucaju se u meni probudi ona prkosna reakcija da kupim 200 knjiga i potopim ih na dno oceana...
Cemu kuknjava kad vise forumasa izjavljuje da je knjiga JOS UVIJEK DOSTUPNA u npr. Darkwoodu, AF i sl.? I to navodno od samo 50 koje su izvezene u cijelu Srbiju!!!
Dajte ljudi, kupite ili ostavite, narucite ili nemojte, ali pustite i druge da rade sto hoce. Otkad je kriminal uzeti TRI knjige? Onda Tellera odmah strpajte u zatvor, jer svako izdanje uzima trostruko.
Po treci put: imam samo jednu knjigu br 23, ali boli me za preprodavace i sve naklapace koji brinu tudju brigu.
Kakvo odustajanje, kakve besmislice? Idemo dalje s knjigama 25-28 do kraja veljace(februara)
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 01/12/2014 : 09:46:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma pazi Ivane, mogao sam i ja napraviti to sto je on... ali ajde budi realan i pravedan da li je u reu da ja i jos par pametnjakovica pokupujemo sve i onda radimo cirkus po aukcijama... zar je moguce da je ovo jedini nacin zarade?!
Sto nije mudonja pokupovao 20 knjiga prvog broja?Neka on uzima za svoj novac sto ga je volja...ali ovo je cist primjer jednog sebicnjaka.

ok sto ti tako kazes,mislim to je tvoje mišljenje na kraju krajeva. ali ne mogu ga nazvati sebičnjakom, jer ovo su ionako uostalom postala izdanja samo za kolekcionare koji imaju para i bacat će ih na ovakva izdanja - a on je tu osoba koja iskorištava priliku da zaradi, što ne? Da sam zna da će ovako biti i ja bi uzeo nekoliko komada pa sa strane zaradjivao,a ovako 'ko mi je kriv.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/12/2014 : 09:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Zaista mi je zalosno da slusam vaše gluposti i moralisanja, meni je preprodaja stripova neka vrsta dopunskog posla, nisam veliki preprodavac ali pošto vodim evidenciju mogu vam reći da sam u ovoj godini ostvario čist prihod od otkupa i prodaje stripova od 1500 eura.

Najviše sam profitirao na izdanjima Marketprinta i kompletu XIII, tu sam zaradio nekih 500 evra čistog novca jer sam otkupio veliku količinu stripova i preprodao je brzo, bilo je i dva-tri upada na tavane i otkupa ZS i LMS, takođe bilo je dosta piratskih izdanja juznoameričke sage i sličnih stvari.

Ne znam samo koga misliš da ubediš u ove baljezgarije. Ako misliš da će ovi mlađi da ti se dive kao velikom preprodavcu grdno se varaš.
Prvo Marketprint nije zaradio 500 jura na kompletima XIII, a kamoli ti.

Tu priču možeš da prosipaš ljudima iz Hrvatske koji ne prate naše aukcije. Jesi zavrnuo tri-četiri ovčice koje su platile po 5 soma za komplet, ali ubrzo posle toga si ih prodavao po 2500. Tako da te bajke pričaj nekom drugom. A u ovu cifru od 1500 jura si sigurno uračunao i komplet MV koji si prodao za 500 jura, al si zaboravio da uračunaš da si u njega uložio 700. Jedino na čemu stvarno zarađuješ su pirati a i tu nisam siguran kolko, pošto ne znam kolko si ih platio.
Znam sad ćeš reći ma ne prodajem ja sve preko limunda, nego bla bla... Da, da, čekaju ljudi u redu ispred kuće za komplete XIII. Tolko se otimaju da prodaješ jednu te istu praznu Bonelli kesicu po 10 dinara već mesecima.

Ne razumem tu potrebu da ističeš cifru koji si zaradio, pa čak i da je istinita. A još manje razumem guranje slika ljudima pod nosom i to onima koji su ostali bez svog primerka, i još ih pritom nazivaš glupima.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZoranC

Koliko mlacenja prazne slame oko problema koji to mozda i nije. Primjecujem da najsocnije komentare ostavljaju oni koji nemaju ili nijednu ili samo poneku knjigu iz ove kolekcije.
U ovakvom slucaju se u meni probudi ona prkosna reakcija da kupim 200 knjiga i potopim ih na dno oceana...
Cemu kuknjava kad vise forumasa izjavljuje da je knjiga JOS UVIJEK DOSTUPNA u npr. Darkwoodu, AF i sl.? I to navodno od samo 50 koje su izvezene u cijelu Srbiju!!!
Dajte ljudi, kupite ili ostavite, narucite ili nemojte, ali pustite i druge da rade sto hoce. Otkad je kriminal uzeti TRI knjige? Onda Tellera odmah strpajte u zatvor, jer svako izdanje uzima trostruko.
Po treci put: imam samo jednu knjigu br 23, ali boli me za preprodavace i sve naklapace koji brinu tudju brigu.
Kakvo odustajanje, kakve besmislice? Idemo dalje s knjigama 25-28 do kraja veljace(februara)

Vara se, imam sporni primjerak, jedan primjerak i fali mi mzda par knjiga...nije stvar u tri knjige... stavr je u 10 knjiga...ako je tebi ok platiti timberu 100 eura za strip koji kosta 150 kn nitko ti isto tako ne brani, mene boli kita ja imam svoj primjerak i mogu zabit prst u uvo i nije me briga...najlakse je biti slijep njem i gluh, sebe namiriti i to je to.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ok sto ti tako kazes,mislim to je tvoje mišljenje na kraju krajeva. ali ne mogu ga nazvati sebičnjakom, jer ovo su ionako uostalom postala izdanja samo za kolekcionare koji imaju para i bacat će ih na ovakva izdanja - a on je tu osoba koja iskorištava priliku da zaradi, što ne? Da sam zna da će ovako biti i ja bi uzeo nekoliko komada pa sa strane zaradjivao,a ovako 'ko mi je kriv.

Kako sam vec pisao nije problem u 3-4 komada ni najmanje...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/12/2014 : 09:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:
Zaista mi je zalosno da slusam vaše gluposti i moralisanja, meni je preprodaja stripova neka vrsta dopunskog posla, nisam veliki preprodavac ali pošto vodim evidenciju mogu vam reći da sam u ovoj godini ostvario čist prihod od otkupa i prodaje stripova od 1500 eura.

Ne znam samo koga misliš da ubediš u ove baljezgarije. Ako misliš da će ovi mlađi da ti se dive kao velikom preprodavcu grdno se varaš.
Prvo Marketprint nije zaradio 500 jura na kompletima XIII, a kamoli ti.

Tu priču možeš da prosipaš ljudima iz Hrvatske koji ne prate naše aukcije. Jesi zavrnuo tri-četiri ovčice koje su platile po 5 soma za komplet, ali ubrzo posle toga si ih prodavao po 2500. Tako da te bajke pričaj nekom drugom. A u ovu cifru od 1500 jura si sigurno uračunao i komplet MV koji si prodao za 500 jura, al si zaboravio da uračunaš da si u njega uložio 700. Jedino na čemu stvarno zarađuješ su pirati a i tu nisam siguran kolko, pošto ne znam kolko si ih platio.
Znam sad ćeš reći ma ne prodajem ja sve preko limunda, nego bla bla... Da, da, čekaju ljudi u redu ispred kuće za komplete XIII. Tolko se otimaju da prodaješ jednu te istu praznu Bonelli kesicu po 10 dinara već mesecima.

Ne razumem tu potrebu da ističeš cifru koji si zaradio, pa čak i da je istinita. A još manje razumem guranje slika ljudima pod nosom i to onima koji su ostali bez svog primerka, i još ih pritom nazivaš glupima.

Kao sto sam rekao dijete zarobljeno u tijelu cetrdesetogodisnjaka k tome nemoralno dijete van svake kontrole... hvaliti se vidi ja imam pare i vidi ja imam ribu... da se razumijemo kako sam vec pisao imam svoj primjerak, imam para za jos 100 imam riba isto tako...ali sad da dolazim vamo i kacim slike svojih riba,knjiga,par,velikih jaja...ne pada mi na pamet...ovaj pametnjakovic je napravi niz poteza koje bi napravio samo covjek-puz bez traga kicmi... zato buka oko ovoga...koljem se dole po sportu ali ovo je previse...
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 01/12/2014 : 09:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
Upravo to, ja imam svoj primjerak, vjerujem da i Tonka ima, ali kad vidim ovakve dilere kako se sa slikama sprdaju pravim fanovima koji nisu uspjeli doci do svog primjerka to mi se gadi.

Edited by - Josip2000 on 01/12/2014 10:03:18
Go to Top of Page
Page: of 149 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000