Author |
Topic  |
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15009 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 30/11/2014 : 21:10:59
|
quote: Originally posted by Timber Bil
Preterujete kao i uvek, morališete. I kupovina stripa je po vama postala nedozvoljena. Treba popljuvati i stati na put ljudima koji kupuju stripove. Pa ko hoće da kupi strip u Srbiji ne mora uzeti od mene, obe striparnice i Darkwood i Alan Ford imaju još uvek velike zalihe. Mozda se i neće prodati, mozda hoće kroz nekoliko meseci i šta sad ? Ja ću moje pokušati da prodam kroz par meseci i zaradim da dobijem bar 2-3 Libellus knjige gratis, ako ne uspem prodaću ih po nabavnoj ceni i to je to, idemo dalje. Ja stripove kupujem isključivo od novca od preprodaje stripova i time čuvam svoj budžet za ostale stvari.
Momcino a da lijepo priznas koliko si uzeo? Iskreno ako mozes mogao si uzeti svih 400 komada nitko ti ne brani...isto tako cinjenca je ako si uzeo desetak komada, da si napravio vrlo nemoralan i bazobrazan potez ( uzevsi u obzir podatke o prodaji knjige ) |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15009 Posts
Posted - 30/11/2014 : 21:13:02
|
quote: Originally posted by Josip2000
Nadam se da će se ZAGOR PRIČA uskoro prodavati po visokim cenama, ja sam napravio svoje zalihe  
Samo zbog ovakvih likova pravi kolekcionari i pravi zagorijanci ne dobiju svoje primjerke, zbog ovakvih koji samo gledaju svoj džep, jebe se njemu za Zagora. Hvala Bogu pa sam ja svoga osigurao na vrijeme. Iskreno ti želim da ti neki lopov orobi čitavu kolekciju da ostaneš bez ikakve zarade.
Malo smjesno to u vezi lopova ali vratit ce mu se vec na nekim drugim stvarima... nije Bog macka niti od zivota mozes samo uzimati bez posljedica. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15009 Posts
Posted - 30/11/2014 : 21:18:32
|
Decki moji ne moze se tu nista kad netko ima dubok đep taj ce prodati i mamu samo da ga jos produbi i to nemakraja, nema ganica, nema morala... takvima porucujem da si za taj novac odu kod nekog kirurga i nabave si kičmu. Ostati bez pola face radi pisljivih 2-3 000 kuna... sljamastog li naroda. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29645 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Josip2000
Average Member

712 Posts
Member since 20/08/2014 |
Posted - 30/11/2014 : 21:24:31
|
quote: Originally posted by supermark
Moj frend je kupio dionice t-com Zamislite obraza, on bi zaradjivao!
Usporedba je glupa da nemože bit gluplja, uostalom šta glumiš da se ne slažeš s našim tvrdnjama? |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17891 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 30/11/2014 : 21:31:09
|
samo se strpite i ne kupujte na aukcijama mnogo skuplje vidjet ćete kako će pasti cijene evo prigode da se osvetite |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19901 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 30/11/2014 : 21:36:44
|
Ni slicno. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29645 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 30/11/2014 : 21:37:01
|
Usporedba je glupa da nemože bit gluplja, uostalom šta glumiš da se ne slažeš s našim tvrdnjama?
Na slobodnom trzistu svi imaju pravo zaradjivati na legalan nacin kako god hoce Kapitalizam je okrutan, josipe2000 Mozda je bolje da promijenis nick u josip1980... socijalizam je ocito za tebe |
 |
|
Josip2000
Average Member

712 Posts
Posted - 30/11/2014 : 21:40:04
|
Usporedba je glupa da nemože bit gluplja, uostalom šta glumiš da se ne slažeš s našim tvrdnjama?
Na slobodnom trzistu svi imaju pravo zaradjivati na legalan nacin kako god hoce Kapitalizam je okrutan, josipe2000 Mozda je bolje da promijenis nick u josip1980... socijalizam je ocito za tebe
Naravno da ima pravo, i to je ono što je žalosno, zato mu i želim da mu netko orobi tu kolekciju dok ga nema kod kuće, neću reći da izgori u požaru jer mi žao Zagora , i po milijarditi put, 2000 u mom nicku nije godište rođenja, da je tako bilo bi 1984 |
Edited by - Josip2000 on 30/11/2014 21:40:49 |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15009 Posts
Posted - 30/11/2014 : 21:48:16
|
Dobar je on momak...samo neke izjave su mu takve da covjeka sruse iz stolice tako da propadne iz cetvrtog kata u podrum  |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 30/11/2014 : 21:49:23
|
Da su odmah sve striparnice stavile u ponudu obje knjige samo u paketu (kao što je to već prekasno napravio SNK) mislim da bi manje knjiga završilo kao ''zimnica'' za buduće dane. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 30/11/2014 : 21:54:45
|
Smešno je od Timbera praviti Escobara, pa da je uzeo 10-15 komada on bi ih odmah uslikao u 100 poza. Za celu Srbiju je izvoz bio 50 komada a i dalje ih ima u prodaji kolko hoćeš. On možda jeste najveći preprodavac u Srbiji, ali kad zadrži jedan za sebe i proda preostala dva, teško da će ugroziti mnogo kolekcionara. To je samo dokaz koja smo mi sirotinja.
Mnogo je veći problem onaj lik iz Slovenije što je naručio 22, a siguran sam da nijedan nije za njega. |
Edited by - thekide on 30/11/2014 22:18:14 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17891 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17090 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 30/11/2014 : 22:54:00
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ni najmanje se ne slažem s tobom iz barem dvaju razloga:
- zar uistinu misliš da je postojala i minimalna šansa da broj 23 ne bude rasprodan u vrlo kratkom roku? Pa riječ je o jednoj od najpopularnijih i najkultnijih priča za koju se i na ovom forumu već mjesecima znalo da će "planuti" u roku keks. I nema tu nikakvih alibija i natezanja "pravednosti" s mudrovanjem "da je izdanje trulilo na skladištu", jer za to nije bilo apsolutno nikakve šanse.
- onaj tko je kupio ona 22 primjerka, a da je mogao uzeo bi i 27, to je napravio iz isključive namjere da tako odlično zaradi, a nažalost nimalo ne sumnjam da to neće i ostvariti. Time je dakako izravno zajebao onih 20-ak kupaca koji bi to kupili po cijeni s dvomjesečnim popustom, a zajebat će ih i drugi put kad im broj na aukcijama uvali po 4 - 5 puta višoj cijeni.
To može biti i jest legalno, jer svatko može kupiti koliko god hoće primjeraka ama baš svega što je na tržištu, ali je što se mene tiče krajnje nemoralno i neprihvatljivo. Jer sad je recimo 20-ak drugih ljudi moglo uživati u ovom izdanju i imati ga po sniženoj cijeni, a ovako se oni tom nekome kisele kao zimnica na kojoj će na proljeće lijepo zaraditi.
Jebi ga, to je nemoralno. Sve ostalo je traženje izgovora i alibija.

Od riječi do riječi... |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17090 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 30/11/2014 : 23:02:45
|
quote: Originally posted by thekide
Smešno je od Timbera praviti Escobara, pa da je uzeo 10-15 komada on bi ih odmah uslikao u 100 poza. Za celu Srbiju je izvoz bio 50 komada a i dalje ih ima u prodaji kolko hoćeš. On možda jeste najveći preprodavac u Srbiji, ali kad zadrži jedan za sebe i proda preostala dva, teško da će ugroziti mnogo kolekcionara. To je samo dokaz koja smo mi sirotinja.
Mnogo je veći problem onaj lik iz Slovenije što je naručio 22, a siguran sam da nijedan nije za njega.
Ovo me dobro nasmijalo!  |
www.epicentercomics.com |
 |
|
Josip2000
Average Member

712 Posts
Posted - 30/11/2014 : 23:27:55
|
quote: Originally posted by velka031
Ne bih ga uzeo na aukcijama ni da je opcija KUPI ODMAH 10 kuna... Pa nek gospodin uživa u svoja 22 primjerka.
Potpuno se slažem |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2428 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 01/12/2014 : 00:25:08
|
Mislim da ste malo omašili metu. Nije problem u preprodavačima, već u Libellusu. On ih je stvorio svojim čudnim ponašanjem.
Dade su napravile nešto van svake pameti. Za ovaj, 23 broj Zagora već se dugo priča da prestavlja novi početak (jer u njemu počinje epizoda odpočetka) i prestavlje uvod u tzv. 'zlatno doba' Zagorovih epizoda - a oni, umjesto da predvide povečanu potražnju i podignu tiraž, naštampaju sto komada manje! Ako to nije ludo-ne znam što je! Samim time su stvorili konkurenciju, tj. preprodavače, jer kad Libellus neće i ne zna zaraditi -ima onih koji hoće i koji vide priliku. I sad dolazimo onoga- kolekcionari ostaju bez 23. broja i imaju rupu u kolekciji ( a koja se bazira na 'nastavit će se') i njihova skupa kolekcija i trud je obezvrijeđeni, i mnogi odustaju od dalje kupovine. Tiraž i dalje pada kao i Libellusova zarada. Sami sebe pokapaju.
Potpuno isto su nedavno napravili s M.Mistereom #63 u kojem je objavljena jubilarna 100-ta epizoda u boji, nikada viđena na našim područjima. Nisu predvidjeli da bi se ta knjiga mogla prodavati bolje od ostalih i sad se taj broj nudi na Aukcijama za preko 700 Kn. Pa ti vidi tko je tu kriv. I sam sam mislio započeti uzimati Zagora... ovako, žalim Libellus.

|
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2428 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 01/12/2014 : 00:32:16
|
A opet, ne mogu se prestati čuditi ovakvoj Libellusovoj pogrešci. Nevjerojatno mi je da to nisu mogli predvidjeti- pa i onaj koji apsolutno ne prati Zagora, zna značaj te knjige i koliko se je čekala. Malo mi je teško povjerovati da ipak nisu naštampali koju kilu Zagora viška kojeg još nisu pustili u prodaju. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Timber Bil
Senior Member

1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 01/12/2014 : 08:13:34
|
Nažalost, tu je i Libellus i mi pravi kolekcionari nemoćni. Ništa se nemože napraviti da se riješe takvi lešinari
Ja sam legalno i zakonski kupio stripove, i sa namerom da ih prodam skuplje i finansiram nabavku par narednih brojeva za sebe i svoju kolekciju. Izvinjavam ti se što te nisam pitao zaa mišljenje da li smem da kupim nešto za svoj novac i prodam potom.
Zaista mi je zalosno da slusam vaše gluposti i moralisanja, meni je preprodaja stripova neka vrsta dopunskog posla, nisam veliki preprodavac ali pošto vodim evidenciju mogu vam reći da sam u ovoj godini ostvario čist prihod od otkupa i prodaje stripova od 1500 eura. Zaradeni novac obično ulozim u kupovinu stripova koje sakupljam i knjiga koje čitam.
Najviše sam profitirao na izdanjima Marketprinta i kompletu XIII, tu sam zaradio nekih 500 evra čistog novca jer sam otkupio veliku količinu stripova i preprodao je brzo, bilo je i dva-tri upada na tavane i otkupa ZS i LMS, takođe bilo je dosta piratskih izdanja juznoameričke sage i sličnih stvari.
Time zadovoljavam svoju potrebu da imam hobi a ne štetim kućni budzet. |
 |
|
Timber Bil
Senior Member

1068 Posts
Posted - 01/12/2014 : 08:17:48
|
quote: Originally posted by Tonka24
Nadam se da će se ZAGOR PRIČA uskoro prodavati po visokim cenama, ja sam napravio svoje zalihe  
Samo zbog ovakvih likova pravi kolekcionari i pravi zagorijanci ne dobiju svoje primjerke, zbog ovakvih koji samo gledaju svoj džep, jebe se njemu za Zagora. Hvala Bogu pa sam ja svoga osigurao na vrijeme. Iskreno ti želim da ti neki lopov orobi čitavu kolekciju da ostaneš bez ikakve zarade.
Malo smjesno to u vezi lopova ali vratit ce mu se vec na nekim drugim stvarima... nije Bog macka niti od zivota mozes samo uzimati bez posljedica.
Nema potrebe da kuneš i proklinješ ljude koji koriste mozak, koji imaju procenu, i muda da rizikuju i uloze u nešto. Savetovao bih i tebi da uključiš ako ga imaš, glumiš moralistu a verujem i znam da nisi baš toliko fin i savršen, mislim da si negde spominjao i sam to. Zaista ne volim ljude koji drugima prete bogom i vraćanjem nečeg lošeg. |
 |
|
Timber Bil
Senior Member

1068 Posts
Posted - 01/12/2014 : 08:20:17
|
Josipe, postoje tokovi novca, tvoja inteligencija se ogleda i u tome kada znaš da postupaš sa novcem, kada znaš da optimizujes, racionalizuješ, napraviš prioritete, proceniš rizike, investiraš...
Nije svako ko to radi loš čovek, to je samo sposobnost prilagodavanja. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19343 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/12/2014 : 08:35:32
|
Timber iskreno tu i nije neki grešnik...(čovjek je kupio par primjeraka a ne cijeli tiraž)... Čak ni onaj tip iz Slovenije sa narudžbom 30 ili koliko več Zagor prića nije neki grešnik...(možda je u pitanju striparnica neka?) Tu je glavni krivac koliko mi to teško priznat Libellus...slabo su procijenili tržište i slabo poznaju Zagorove fanove... Koliko vidim one knjige prije sniženja naklade skoro su razprodane (500 naklade) pa su oni krenuli sa snižeenjem na 400 baš u trenu kad dolaze kultne epizode i Zagorova zlatno doba...nigdje logike...da su ostavili 500 siguran sam da nebi nastala takva hajka, kad se uraćuna još Interliber baš su našli čas za sniženje naklade... Jedino rešenje trenutno je da koliko bilo neizplatljivo doštampaju/natiskaju 100 primjeraka knjige i tim zadrže svoje kupce a i nadodaju kojeg novog.... Glupo mi je da sada svaki broj nove knjige čekamo sa strepnjom,strahom i nadom da se neće razprodat u 14 dana-takva kupovina ne nudi nikakav užitak više...knjige bi morale biti na lageru bar 2 mjeseca koliko traje njihova akcija...kasnije su ionako skupe pa se teže prodaju..recimo primer,čovjek ima sve od Zagora Libellusa do sada, trenutno je i financijskoj krizi i nema mogućnost to kupit u 14 dana...nije neka perspektiva za budućnost... Naravno da se neki broj nesme/nemora vucarat po skladištima i striparnicama po dvije-tri godine ali da je nedostupan u 14 dana..to si izdavać nesme dopustit... Volim Libellus ko oca ali tu su zajebali, prije to priznaju ili poprave-bolje za njih. Imam ja te knjige na sigurnom ali nisam egoist...zašto nebi to nabavili svi koji vole po normalnoj cijeni?.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 01/12/2014 08:38:33 |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 01/12/2014 : 08:48:44
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Mislim da ste malo omašili metu. Nije problem u preprodavačima, već u Libellusu. On ih je stvorio svojim čudnim ponašanjem.
Dade su napravile nešto van svake pameti. Za ovaj, 23 broj Zagora već se dugo priča da prestavlja novi početak (jer u njemu počinje epizoda odpočetka) i prestavlje uvod u tzv. 'zlatno doba' Zagorovih epizoda - a oni, umjesto da predvide povečanu potražnju i podignu tiraž, naštampaju sto komada manje! Ako to nije ludo-ne znam što je! Samim time su stvorili konkurenciju, tj. preprodavače, jer kad Libellus neće i ne zna zaraditi -ima onih koji hoće i koji vide priliku. I sad dolazimo onoga- kolekcionari ostaju bez 23. broja i imaju rupu u kolekciji ( a koja se bazira na 'nastavit će se') i njihova skupa kolekcija i trud je obezvrijeđeni, i mnogi odustaju od dalje kupovine. Tiraž i dalje pada kao i Libellusova zarada. Sami sebe pokapaju.
Potpuno isto su nedavno napravili s M.Mistereom #63 u kojem je objavljena jubilarna 100-ta epizoda u boji, nikada viđena na našim područjima. Nisu predvidjeli da bi se ta knjiga mogla prodavati bolje od ostalih i sad se taj broj nudi na Aukcijama za preko 700 Kn. Pa ti vidi tko je tu kriv. I sam sam mislio započeti uzimati Zagora... ovako, žalim Libellus.

A i ti si malo "omašio metu". Sve ovo šta pišete ovdje trebali bi ste pisati na njihovom siteu jer bi tamo dobili odgovore na sve vaše upite ovako mi djelujete licemjerno. O Libellusu se najčešće govori kako su skupi i zarađuju masno na nama kolekcionarima a sad se kaže da ne znaju zaraditi pare??? Šta je tu istina?? Kažeš da nisi počeo skupljati Zagor kolorca ali sad prosvjeduješ zbog ovog broja?? |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
Topic  |
|