forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 150

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 30/11/2014 : 10:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by markotamara

ako je i bilo sumnje da mu to nije zena(ili sto vec) sad više nema
ja ih uopce na njegovom mistu nebi proda jer za god dvije ce to biti jos 3-4 puta skuplje,ustvari ostavia bih sve za svoju kolekciju :)

Mozda mu je bilo bolje da kupi svoj primjerak a ostale ostavi za druge kolekcionare, jer ovakvih kao on sto uzmu vise komada radi nekakve zarade ima pun kurac pa ostali kolekcionari izvise.

Ako hoćeš da ti ostavim jedan primerak sa strane javiNema potrebe da budeš besan, sve je ovde legalno, pa čak i da neko kupi ceo tiraž

uspio sam ga naruciti legalnim putem i to iz Srbije(naravno samo jedan primjerak), ali pare dajem u dobre ruke a ne nekim ficfiricima

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21647 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/11/2014 : 11:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:
Originally posted by anto

nema potrebe da kupujem Zagor priča na aukcijama - još se nije rasprodao u beogradskim striparnicama.

Još bolje! Platit ćeš ga pretpostavljam s dvomjesečnim popustom 156 kn (tj. koliko već dinara), pa za nekoliko mjeseci prodati za 400 - 500 kn, onda kupiti Chabutea za recimo 200 kn, i tako barem pokriti sve transakcije a vjerojatno i nešto sitno (po ovoj računici 50 - 150 kn) zaraditi.

Ne možeš nikako izgubiti.

ako budem kupio ovog Zagora biće to isključivo iz razloga da ga menjam za Šabutea, bez ambicija da zaradim i jedan jedini dinar.
Ako bi mi i preostalo nešto novca u toj razmeni,verovatno bih za njih kupio neki strip koji bih poklonio nekom učeniku.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21647 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/11/2014 : 11:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@senokute
sad videh da svaki post koji si ostavio na ovom forumu je vezan za neku Zagorovu temu - moj najdublji naklon za toliku ljubav prema ovom junaku!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/11/2014 : 11:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

nema potrebe da kupujem Zagor priča na aukcijama - još se nije rasprodao u beogradskim striparnicama.

Još bolje! Platit ćeš ga pretpostavljam s dvomjesečnim popustom 156 kn (tj. koliko već dinara), pa za nekoliko mjeseci prodati za 400 - 500 kn, onda kupiti Chabutea za recimo 200 kn, i tako barem pokriti sve transakcije a vjerojatno i nešto sitno (po ovoj računici 50 - 150 kn) zaraditi.

Ne možeš nikako izgubiti.

ako budem kupio ovog Zagora biće to isključivo iz razloga da ga menjam za Šabutea, bez ambicija da zaradim i jedan jedini dinar.
Ako bi mi i preostalo nešto novca u toj razmeni,verovatno bih za njih kupio neki strip koji bih poklonio nekom učeniku.

Mislim da sam te dobro razumio, i tebi su odbojna muljanja na aukcijama i bio bi ti neprihvatljiv svaki tako zarađeni dinar/kuna.

Tu smo isključivo zbog afiniteta prema stripovima i uživanja u istima, i osobno ne podnosim kad bilo tko nemoralno zarađuje na njima. A ovakve kupovine na veliko s namjerom kasnijeg preprodavanja i zarađivanja na onima istima koje se zajebalo, e to mi se osobito gadi.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 30/11/2014 : 13:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Ovdje je malo potesko biti pravedan. Da je i ovo izdanje trulilo na skladistu, reklo bi se:" E, u pm dokle smo stigli, cak se ni ova kultna prica ne prodaje. Sad ce LL opet smanjiti nakladu i dici cijene." Ako se razgrabi:"Preprodavacka banda."
Ja sigurno ne setam kraj striparnice, ali nikad nisam strahovao da ce mi promaci ovaj broj, zahvaljujuci povjerenju u prodavca od kojeg nabavljam stripove. Svakome stoji nabaviti koliko hoce i ako ih ponudi po pocetnoj cijeni od 1 kn... Ako je nekima sladje platiti poslije 1000 i vise kuna za ovo sto su mogli dobiti za 150 i kusur (izuzimam one koji su momentalno bez financijskih mogucnosti).
Moralno, ja ne bih uzeo ni dvije radi preprodaje, jer me to ne zanima.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/11/2014 : 15:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ni najmanje se ne slažem s tobom iz barem dvaju razloga:

- zar uistinu misliš da je postojala i minimalna šansa da broj 23 ne bude rasprodan u vrlo kratkom roku? Pa riječ je o jednoj od najpopularnijih i najkultnijih priča za koju se i na ovom forumu već mjesecima znalo da će "planuti" u roku keks. I nema tu nikakvih alibija i natezanja "pravednosti" s mudrovanjem "da je izdanje trulilo na skladištu", jer za to nije bilo apsolutno nikakve šanse.

- onaj tko je kupio ona 22 primjerka, a da je mogao uzeo bi i 27, to je napravio iz isključive namjere da tako odlično zaradi, a nažalost nimalo ne sumnjam da to neće i ostvariti. Time je dakako izravno zajebao onih 20-ak kupaca koji bi to kupili po cijeni s dvomjesečnim popustom, a zajebat će ih i drugi put kad im broj na aukcijama uvali po 4 - 5 puta višoj cijeni.

To može biti i jest legalno, jer svatko može kupiti koliko god hoće primjeraka ama baš svega što je na tržištu, ali je što se mene tiče krajnje nemoralno i neprihvatljivo. Jer sad je recimo 20-ak drugih ljudi moglo uživati u ovom izdanju i imati ga po sniženoj cijeni, a ovako se oni tom nekome kisele kao zimnica na kojoj će na proljeće lijepo zaraditi.

Jebi ga, to je nemoralno. Sve ostalo je traženje izgovora i alibija.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27539 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/11/2014 : 17:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
E jebiga,kad je kupovanje romana postalo nemoralno

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 30/11/2014 : 17:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

- onaj tko je kupio ona 22 primjerka, a da je mogao uzeo bi i 27, to je napravio iz isključive namjere da tako odlično zaradi, a nažalost nimalo ne sumnjam da to neće i ostvariti. Time je dakako izravno zajebao onih 20-ak kupaca koji bi to kupili po cijeni s dvomjesečnim popustom, a zajebat će ih i drugi put kad im broj na aukcijama uvali po 4 - 5 puta višoj cijeni.

To može biti i jest legalno, jer svatko može kupiti koliko god hoće primjeraka ama baš svega što je na tržištu, ali je što se mene tiče krajnje nemoralno i neprihvatljivo. Jer sad je recimo 20-ak drugih ljudi moglo uživati u ovom izdanju i imati ga po sniženoj cijeni, a ovako se oni tom nekome kisele kao zimnica na kojoj će na proljeće lijepo zaraditi.

Jebi ga, to je nemoralno. Sve ostalo je traženje izgovora i alibija.

To rade isti oni koji bi prodavali loš viski i staro oružje indijancima, a koje bi Zagor uredno razvalio kao beba zvečku
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 30/11/2014 : 18:01:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Jbt, Johnny, procitaj zadnju recenicu iz mog prethodnog posta.
Ne rekoh da je to moralno, naprotiv. Mislio sam "Moralno gledano, ja ne bih uzeo ni dva primjerka..." ili "S moralne strane..."
A naravno da se znalo da ce ova knjiga planuti i tu sam mislio na izdanja opcenito koja vlaze na skladistu.
Fazit: sigurno sam u situaciji kupiti pola naklade, ali s moralnog gledista ne bih kupio ni jednu daljnju knjigu osim svoje, cak i kad bih znao(kao u ovom slucaju) da ce se na tome moci zaraditi.
No bezveze mi je izigravati pravednika ako netko uzme vise primjeraka.
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 30/11/2014 : 18:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Preterujete kao i uvek, morališete. I kupovina stripa je po vama postala nedozvoljena. Treba popljuvati i stati na put ljudima koji kupuju stripove. Pa ko hoće da kupi strip u Srbiji ne mora uzeti od mene, obe striparnice i Darkwood i Alan Ford imaju još uvek velike zalihe. Mozda se i neće prodati, mozda hoće kroz nekoliko meseci i šta sad ? Ja ću moje pokušati da prodam kroz par meseci i zaradim da dobijem bar 2-3 Libellus knjige gratis, ako ne uspem prodaću ih po nabavnoj ceni i to je to, idemo dalje. Ja stripove kupujem isključivo od novca od preprodaje stripova i time čuvam svoj budžet za ostale stvari.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 30/11/2014 : 18:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
sidim na kavi prije 2-3 tjedna i bas pricamo o toj knjizi,i kaze jedan ma nece se prodati to bas odma mozda misec dana,kad ono plane u 10 dana
srića sam odma narucija jer da sam ceka jos tjedan dana moga bi se odma obratiti Timberu ili tom koji ima 22 knjige
rezime:ljudi zele zaraditi na bilo koji način i to je to,nema tu morala vise

GALLIENO FERRI

Edited by - markotamara on 30/11/2014 18:37:33
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 30/11/2014 : 19:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nadam se da će se ZAGOR PRIČA uskoro prodavati po visokim cenama, ja sam napravio svoje zalihe

Samo zbog ovakvih likova pravi kolekcionari i pravi zagorijanci ne dobiju svoje primjerke, zbog ovakvih koji samo gledaju svoj džep, jebe se njemu za Zagora. Hvala Bogu pa sam ja svoga osigurao na vrijeme. Iskreno ti želim da ti neki lopov orobi čitavu kolekciju da ostaneš bez ikakve zarade.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 30/11/2014 : 19:43:21  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ću moje pokušati da prodam kroz par meseci i zaradim da dobijem bar 2-3 Libellus knjige gratis

Ti i slični (pogotovo lik koji je uzeo dvadesetak brojeva 23) režete granu na kojoj sjedite.

Johnny Difool je već objasnio. Desetak ljudi, koji su redovno kupovali do sada bi mogli stati sa daljnim kolekcioniranjem jer im fali taj broj 23. Libellus gubi novac i diže cijene... recimo, akcijska cijena će bit 206 kuna... i bravo za vas "trgovce-kolekcionare"... zaradili ste 300 kuna na preprodaji i ujedno, dugoročno, popušili na tisuće evra (ako ćete to pratiti do kraja - (Talijani su na broju 146))...

Da, sve legalno... ali i glupo/pohlepno ko kurac...

Edited by - nagor on 30/11/2014 20:40:22
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15010 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 30/11/2014 : 20:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako sam se danas složio s jednim forumašem, problem je i u slijedećem:

zahvaljujući ovom koji je 20-ak brojeva knjige 23 kupio zbog preprodaje (a on sasvim sigurno nije jedini koji se vodi istom logikom i koji je to napravio), koje će pak na aukcijama dosezati gadno visoke cijene, 20-ak (i tako moguće po nekoliko puta) kolekcionara će odustati od LL kolor Zagora, pa će posljedično tome naklada edicije sa sadašnjih 400 pasti na 300 primjeraka, a cijena skočiti na 250 kn, s dvomjesečnim popustom 200 kn.

I tako će se dodatno zaoštriti spirala sve manjih naklada i sve viših cijena, i u konačnici ćemo svi nahebati.

250 kn?
Mislim daje to ipak previseu tom slucaju sve bi se urusilo... LL moze takvima stati na kraj...
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1908 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 30/11/2014 : 20:44:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

quote:

zahvaljujući ovom koji je 20-ak brojeva knjige 23 kupio zbog preprodaje (a on sasvim sigurno nije jedini koji se vodi istom logikom i koji je to napravio), koje će pak na aukcijama dosezati gadno visoke cijene, 20-ak (i tako moguće po nekoliko puta) kolekcionara će odustati od LL kolor Zagora, pa će posljedično tome naklada edicije sa sadašnjih 400 pasti na 300 primjeraka, a cijena skočiti na 250 kn, s dvomjesečnim popustom 200 kn.

I tako će se dodatno zaoštriti spirala sve manjih naklada i sve viših cijena, i u konačnici ćemo svi nahebati.

250 kn?
Mislim daje to ipak previseu tom slucaju sve bi se urusilo... LL moze takvima stati na kraj...

Može, ali zašto bi? Pa najbitnije je prodati što više porimjeraka! Čista ekonomija, ne?!

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15010 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 30/11/2014 : 20:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ko hoće kupiti tog nedostupnog zagora neka mi uplati 220 kn i ja mu ga nabavim.

Evo o tome se radi,ne znam koliko i da li je uopce jaki kupio primjeraka ali moje misljenje je da ovakvo ponasanje medu stripasima spada u najnizi rang, sljam, odnosa.
Bas citam informaciju da je jedan aktivni forumas kupio preko 15 primjeraka zagor prica, sto je zalosna stvar ako cemo gledati moral i ponasanje.
Takvima za kaznu kad pocmu izbacivati na aukcijama ne treba nitko bidati niti jedan strip...
U redu je kupiti 2 do 5 max primjeraka i prodati, ali to sto se radi je cista ljudska pohlepa i sebicnost ma i bezobraznost.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15010 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 30/11/2014 : 20:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

sada je 240 kn.

Da mi posaljes knjigu i u njoj 240 eura, ne bi ti je uzeo
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/11/2014 : 20:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Moguće da će određen broj kolekcionara odustati ako ne budu mogli nabaviti knjigu 23 po normalnoj cijeni ali je isto tako moguće da će njih zamijeniti neki drugi koji će se priključiti tek sada.
Teško je predvidjeti što bi se moglo dogoditi ali svakako nije dobro da je broj 23 razgrabljen tako brzo dok broja 24 još ima prilično jer je nekakav normalan slijed da te dvije knjige prate jedna drugu i da se kupuju u paketu.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 30/11/2014 : 20:54:07  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hajo

quote:

quote:

250 kn?

Može, ali zašto bi? Pa najbitnije je prodati što više porimjeraka! Čista ekonomija, ne?!

Točno o tome pričamo.
Nitko ne gleda naprijed.
Broj 23 će biti rasprodan, a broj 25 i ostali brojevi bi mogli trunuti u skladištima jer će kolekcionari prestati skupljati. To je po tebi dobar biznis. Sjedni, jedan!
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 30/11/2014 : 20:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Da, sve legalno... ali i glupo/pohlepno ko kurac...

Sve rečeno.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15010 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 30/11/2014 : 20:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nadam se da će se ZAGOR PRIČA uskoro prodavati po visokim cenama, ja sam napravio svoje zalihe

Pozdrav majstore!
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 30/11/2014 : 20:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
Nažalost, tu je i Libellus i mi pravi kolekcionari nemoćni. Ništa se nemože napraviti da se riješe takvi lešinari
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15010 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 30/11/2014 : 21:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

jeko treba ima gore zube od mene

HAHHAHAHAHH koji j***** kralj...

daj nemoj covjeka si ubio u pojam
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15010 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 30/11/2014 : 21:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:
Originally posted by markotamara

ako je i bilo sumnje da mu to nije zena(ili sto vec) sad više nema
ja ih uopce na njegovom mistu nebi proda jer za god dvije ce to biti jos 3-4 puta skuplje,ustvari ostavia bih sve za svoju kolekciju :)

Mozda mu je bilo bolje da kupi svoj primjerak a ostale ostavi za druge kolekcionare, jer ovakvih kao on sto uzmu vise komada radi nekakve zarade ima pun kurac pa ostali kolekcionari izvise.

Ako hoćeš da ti ostavim jedan primerak sa strane javiNema potrebe da budeš besan, sve je ovde legalno, pa čak i da neko kupi ceo tiraž

uspio sam ga naruciti legalnim putem i to iz Srbije(naravno samo jedan primjerak), ali pare dajem u dobre ruke a ne nekim ficfiricima

Jos jedan kalj
Bravo decki, kad bi napisao sto mislim doletio bi globinjo s banom do uskrsa
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/11/2014 : 21:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
U redu je kupiti 2 do 5 max primjeraka i prodati, ali to sto se radi je cista ljudska pohlepa i sebicnost ma i bezobraznost.

Upravo to... već sam prije napomenuo da onaj tko se aktivno bavi preprodajom vrlo vjerojatno uzima SVAKO Libellus izdanje u 3-4 primjerka (vrlo lako se skuži po aukcijama) pa je to nekakva normalna granica ali sa ovim Zagorom su stvari otišle preko tih granica i izmaknule kontroli.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page
Page: of 150 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000